Şimdi Ara

Türkiyenin gelişmesinin,Halkın zenginleşmesinin yolunu açıklıyorum (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
123
Cevap
11
Favori
3.132
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
27 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Ancak şu faktörler vardır Türkiye'de :

- SOMA Madenlerinde insanların hangi şartlarda değil insan eşşekten beter bir şekilde nasıl köle gibi çalıştırıldığını bilmeyen kaldı mı ?

TR'nin diğer işletmelerinde de bazı istisnalar hariç çok mu farklıdır sizce ?

TR'de insana verilen değer bu kadar düşükken ve insan emeği son derece acımasızca sömürülürken birilerinin çıkıp ben bu ülke için birşeyler yapmalıyım demesini
    ne kadar umabilirsiniz ?

- Enerji konusu :

Enerji'de yurtdışına son derece bağımlı iken ve enerji maliyetleri tamamen yurtdışına bağımlı olarak değişen bir ülkede yatırım yapmanın ne kadar riskli bir şey olduğunu biliyormusunuz ?

- İşverenlerin üzerinde ki vergi yükünün ne olduğunu ve 1 işçinin işverene maliyetinin diğer ülkelere göre ne kadar fazla yüksek olduğunu biliyormusunuz ?

- TR'de Abd'de ki gibi risk sermayesi kavramı fazla gelişmemiştir.

Bugün youtube'un ortaya çıkmasında en büyük etkenlerden biri sadece iyi bir fikir değildir, aynı zamanda arkasında ki risk sermayesidir.

Keza facebook'ta öyledir.

Social Network filmini izlediyseniz görmüşsünüzdür, eğer facebook'un kurucusu zuckerberg arkasına risk sermayesi desteğini almasa bugüne gelebilirmiydi ?

Maalesef hayır, çok iyi bir fikir heba olur giderdi.

TR'de para belli başlı bir kaç kapitalistin elinde iken ve halkın çoğu yoksulluk sınırı altında olan, eğitim düzeyi ortalama ilkokul 4 olan bir ülkede ne tür bir teknolojik girişimci görmeyi
    umuyorsunuz ?

- TR'nin mevcut yatırım atmosferi değişmeden, ,insana verilen değer değişmeden (ki değişmeyecek emin olabilirsiniz..), mevcut ezberci sorgulamayı ayıp sayan eğitim anlayışı değişmeden,
    icat çıkarma diyen anlayış değişmeden, hükümetlerin üreteni enayi yerine koyan ekonomi politikaları değişmeden (sürekli dış ticaret açığı vermek ve saman ithal etmek..)

boşuna birilerinin yeni bir girişim göstermesini ve atılım yapmasını beklemeyini
    z.

Beklemekte özgürsünüz ancak üstteki temel parametreler değişmeden daha çok beklersiniz...

• quote:

Orijinalden alıntı: mırat01

quote:

Orijinalden alıntı: CrackerTurk

quote:

quote:

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: AlliedSL

Kolay değil sermaye lazım, devlet memuru bu işlere nasıl girişsin? 8-5 çalışan adam bide zaman arttırıp ticaret mi yapacak

İstifa edecek sonra yapacak

Sermaye işine gelince 40 bin liraya herşey dahil 8 dönüm elma bahçesi kurulabilir

Yeni sistem bodur elma ortalama dönüme 8 ton verim veriyor, cins elma toptan 1 tl ye satılır 8*8 64 bin tl ciro

Yarısı gider yıllık 32bin kalır nasıl iş?

Hiç boşuna mazot pahalı deme

Bu iş dönüme 150 tl ciro yaptıran buğday işi değil

Yada yine bu paraya bir konteyner malı çinden alıp brezilyaya satabilirsin tabi bu daha riskli alengirli bir iş

Ama çok büyük paralar gerekmiyor

Ben de ciddiye alıp cevap yazdım ama gerçekten boş konuşuyormuşsun elma öyle her yıl meyve vermez bu bir. İkincisi de elmanın toptan kilosu nerede 1 liraysa bana da söyle orada satayım. Geçen yıl 5 ton elmayı kilosu 30 kuruştan verdim. Sen neden bahsediyorsun yaşadığın dünya hangisi?

HANGİ CİNS?

Starking, Golden ve Granny Smith.
    En iyisi Granny Smith ve onun kilosu da 45 kuruşu geçmedi geçen yıl.
    Davulun sesi uzaktan hoş gelir ancak durum öyle değil.

http://www.bursa.bel.tr/hal-fiyatlari--gunluk-/sayfa/91/ Buraya göre 1,5 tl kardeş

Sen boşver hal fiyatlarını.

http://ekonomi.haber7.com/turkiye-ekonomisi/haber/1088359-elmalar-ureticinin-elinde-kaldi

Geçen sene benim memleketimin hali işte bu. Haber bile olduk fayda etmedi. Soğuk hava deposuna koysan kilogram başı 1 lira istiyorlar. Tonlarca elma bahçelerde çürüdü. Hadi sen şimdi gel elmaya, ota, çöpe yatırım yap.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: AlliedSL

Kolay değil sermaye lazım, devlet memuru bu işlere nasıl girişsin? 8-5 çalışan adam bide zaman arttırıp ticaret mi yapacak

İstifa edecek sonra yapacak

Sermaye işine gelince 40 bin liraya herşey dahil 8 dönüm elma bahçesi kurulabilir

Yeni sistem bodur elma ortalama dönüme 8 ton verim veriyor, cins elma toptan 1 tl ye satılır 8*8 64 bin tl ciro

Yarısı gider yıllık 32bin kalır nasıl iş?

Hiç boşuna mazot pahalı deme

Bu iş dönüme 150 tl ciro yaptıran buğday işi değil

Yada yine bu paraya bir konteyner malı çinden alıp brezilyaya satabilirsin tabi bu daha riskli alengirli bir iş

Ama çok büyük paralar gerekmiyor

Ben de ciddiye alıp cevap yazdım ama gerçekten boş konuşuyormuşsun elma öyle her yıl meyve vermez bu bir. İkincisi de elmanın toptan kilosu nerede 1 liraysa bana da söyle orada satayım. Geçen yıl 5 ton elmayı kilosu 30 kuruştan verdim. Sen neden bahsediyorsun yaşadığın dünya hangisi?

HANGİ CİNS?

Starking, Golden ve Granny Smith.
    En iyisi Granny Smith ve onun kilosu da 45 kuruşu geçmedi geçen yıl.
    Davulun sesi uzaktan hoş gelir ancak durum öyle değil.

http://www.bursa.bel.tr/hal-fiyatlari--gunluk-/sayfa/91/ Buraya göre 1,5 tl kardeş

Sen boşver hal fiyatlarını.

http://ekonomi.haber7.com/turkiye-ekonomisi/haber/1088359-elmalar-ureticinin-elinde-kaldi

Geçen sene benim memleketimin hali işte bu. Haber bile olduk fayda etmedi. Soğuk hava deposuna koysan kilogram başı 1 lira istiyorlar. Tonlarca elma bahçelerde çürüdü. Hadi sen şimdi gel elmaya, ota, çöpe yatırım yap.

Benim akrabalarım o ara doğu bloğu ülkelerine meyve ihracatı yapıyordu

Dedim ya birşeyi yaptım bu kadar oturup geliri yeyim derdine düşülüyor büyümek kimsenin umrunda olmuyor diye

E arkadaşım organize olup koparatif olarak ihracat yapsaydınız ya

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Kardeş asıl bunlardan çok bizim sorunumuz her işi bilmektir. Yani bilim adamı profesyonelce bilimini üretse, dinci profesyonelce dini anlatsa, devlet adamı sadece ülkeyi yönetse biz zaten otomatik kalkınırız. Yani bu ülkede futbolla ilgili eğitim almamış kişiler futbolcu yapılıp milyon euro kazanıyor, hayvanat bahçesi müdürü Tübitak'a atanıyor. Bu sorun devqm rttikçe isterse 10 apple'ımız olsun yine boş.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Rasim Ozaman Kütahyalı

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: FırtınalıDenizinYolcusu

Türkiye'de daha kapitalist sistem tam olarak oturmamışken bu dediğin nasıl olacak arkadaş. Ayrıca dediğin gibi kolay değil yüzlerce gümrük antlaşmaları var. 3. dünya ülkeleri dışında dışarı mal satmak çok zor. İç pazarda da ne kadar satarsan sat gelişme sağlanamaz.

O nerden çıktı?

Bu ülke 25 ülkeden ceviz ithal ediyor bunu biliyormudun?
    Bunu sen üretirsen dışarıya para verilmek zorunda kalınmaz
    Cari açık azalır

Bu arada cevizin de ilk hasat süresi uzun olsa bile mazot 15 lira olsa bile kâr ettirecek bir ürün

Kilosu birkaç liraya yurtdışına pamuk satıyorsun,adam sana 150-200 liralik Lacoste yapıp satıyor.Ülkede üretim az,devlet ben yapıyım özelleştiriyim ordan para kazanıyım üzerinde malesef.

Alma abisi zorla mi aldiriyorlar? Bizim de tekstilimiz var, defacto'dan al mavi'den al o halde.

• mırat01 M kullanıcısına yanıt
    kardes atladıgın onemvzu var saydıgın cogu ısletme arabayı gıder olarak gosterıp 5 yılda arabanın tamamını vergıden dusebılıyor dotünün üzerine oturarak ahkam keserek konusma bos bos sen hıc bellı bır varlıga sahıp olmanın sıkıntısını yasadın mı age of taki zamanı hızlandıramıyorsun ki olaylar dediğin gibi şipşak olsun evde canı sıkılan burda dunya kuruyor egıtım gereksız dıyorsunda suanda acılan nesıl fabrıkaların cogu egıtımlı adamlarla oluyor gecmıste olanlarda zamanında toprak koparmıs mıras olaylarıyla fabrıka olayına gırenlerle olmus ya allah askına bıraz mantık klozete oturup sıkıntıdan mı yazıyorsunuz da bilurlarınız mı rahatlıyor

• quote:

Eğitimle, Siyasetle Olacak İş Değil Sorumluluk Sizin!!!!!!!!!!!!! Kavrayın Artık!!!!!!!!!!!!!

Evet yine ben yine ülkenin gelişmesiyle ilgili bir konu

Arkadaşlar
    Şunu bilinki bizim bırakın motoru ,mikroişlemci tasarlayıp üretimi için proses hazırlama vb tüm işleri yapabilecek mühendislerimiz olmasa bile prof larımız var.

Yani eğitim sistemi filan düzelmeden yatırım yapabilecek biri olsa tamamen yerli herşey üretilebilir

Gelelim neden üretilmediğine
    Yabancılar izin vermiyor gibi bir durum YOK

Yatırım yapacak adam yok

Milletin en büyük hayali kafama milyonlar düşün ev alıp kiraya vereyim yada faiz yeyim

ŞUNU KAVARAYIN GİRİŞİMCİ OLUP EVİ BARKI NE VARSA RİSKE ETMEYEN ADAMIN MİLYONLARI OLAMAZ

Şimdi çıkıp yatırım yapalım yapmasınada esnaf kan ağlıyi demeyin

Adamın 40 bin liralık işyeri var
    2 Sene kâr ediyor tutup 60 bin liralık araba alıyor
    Sonra kârı yarıya düşünce kan ağliyi
    2. işyerini açsa kârı yarıya düştüğunde bile araba için nasıl para biriktirdiyse aynı hızda devam edebilirdi

Nesilden nesile böyle böyle işte bize gerekli olan dev fabrikalar kuracak sermayeler oluşurdu.

Girişimcinin bile azıcık aşım dediği ülkede kimde böyle sermaye olur ki?

Özetle Milyoner varını yoğunu riske edip iş kurarak sonra agresif biçimde varı yoğu büyümek için kullanarak olunur
    TEK YOL BUDUR

Ülkeyi okumuş insaanlar değil fabrikalar zenginleştirir
    Niteliksiz mezunları yok saysak bile, gereginden fazla nitelikli insanımız vardır tek sorun yatırımcı dır.

SANDIKTAN GELİŞMİŞ ÜLKE ÇIKMAZ ÜLKEYİ SADECE MİLLETİN AZİM VE KARARLILIĞI KURTARIR

İŞİNİZE GELMEMESİ BUNU DEİŞTİRMEZ

RÜZGAR ENERJİSİNE YATIRIM YAPILMASINI İSTEYEN KENDİ PARASIYLA BUNU YAPARSA RÜZGAR ENERJİSİNE YATIRIM YAPILMIŞ OLUR

MODERN TEKNİKLERLE TARIM YAPILMALI ÇİFTÇİ O ZAMAN KÂR EDER DİYEN MODERN TEKNİKLERLE TARIM YAPIP KÂR ETMELİ

YADA HER NEYSE

ŞİMDİ HALK DOMATES EKMEK YİYOR SERMAYEYİ NERDEN BULSUN DİYENLER

O HALK KURU EKMEK YEYİP DOMATES YERİNE TOHUM ALMADIKÇA HİÇBİRŞEY DEĞİŞMEZ

800 ALIP 800 YİYEN İNSAN NE KADAR ÇALIŞIRSA ÇALIŞSIN TEMBELDİR

O PARADAN 100 LİRA ARTIRIP PAZARA ÇIKMADIKÇA

NOT /ilk göçmenlerinin %70 i iki kış göremeden ölen, amerikalıların riskleriyle maddi cazibe merkezi olmuş bir ülkede
    kurulmuş 3 tanesinin bütçesi bizim ihracatımız kadar olan üniversiteleri hiç risk almadan bu ekonomiyle ilgili isteyenler detaylı bilgi versin bu para nerden bulunacak?

Not2/ Hiç teşviksiz kurulan simens,basf gibi herbiri bizim ihracatımız kadar satışyapan firmalara sahip, halktan değil bunlardan astronomik vergiler sağlayan ülkerdeki gibi teşvik isteyenler, bizim bütçe açığı veren devletimizin teşviği nerden vereceğini detaylı açıklasın

Not yedi sülalem ticaretle uraşır
    Fabrikatöründen ,mangal kömürü italatcisına kadar
    Ailemle dier akrabalarımla ortak çeşitli işler yapıyoruz sormadan söyleyim

Bizim insanimiz tembel,bizim insanimiz bencil. Sorun ordan cikiyor,uc kurus kazanayim azicik asim agrisiz basim mantigindayiz. Dediklerinin bir coguna katiliyorum ama bizim insanimiz garantici. Okumus adam ancak dedigin yatirimlari yapabilir,ancak onun vizyonu bu yatirimlari kaldirabilir. Ama turkiyede para okumus adamda degil,hic kimsede evini arabasini satip riske etmeye gozu kesmiyor hepsine zor ulasmis cunku. Bunlar hep sebep. Tesvik az malum. Ayrica para dedigim gibi vizyonu olan adamda olmuyor sonra basayim faize gayrimenkule rahat edeyim diyor iste

• quote:

Orijinalden alıntı: Carvajal

quote:

Orijinalden alıntı: Rasim Ozaman Kütahyalı

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: FırtınalıDenizinYolcusu

Türkiye'de daha kapitalist sistem tam olarak oturmamışken bu dediğin nasıl olacak arkadaş. Ayrıca dediğin gibi kolay değil yüzlerce gümrük antlaşmaları var. 3. dünya ülkeleri dışında dışarı mal satmak çok zor. İç pazarda da ne kadar satarsan sat gelişme sağlanamaz.

O nerden çıktı?

Bu ülke 25 ülkeden ceviz ithal ediyor bunu biliyormudun?
    Bunu sen üretirsen dışarıya para verilmek zorunda kalınmaz
    Cari açık azalır

Bu arada cevizin de ilk hasat süresi uzun olsa bile mazot 15 lira olsa bile kâr ettirecek bir ürün

Kilosu birkaç liraya yurtdışına pamuk satıyorsun,adam sana 150-200 liralik Lacoste yapıp satıyor.Ülkede üretim az,devlet ben yapıyım özelleştiriyim ordan para kazanıyım üzerinde malesef.

Alma abisi zorla mi aldiriyorlar? Bizim de tekstilimiz var, defacto'dan al mavi'den al o halde.

Iyide zaten defactoda mavide milyonlarca tllik satis yapiyor,tabikide premium markalar satilacak. Sararda damatta turk markasi onlarda lacoste tshirt kadar pahali ama lacoste dan alma demek sacmaliktir. Bunu ayrica sadece tekstile uyarlama,

Elektronik,otomotiv vs sektorlerdede yabanci urun meraki var. Ama turk alternatifleri bazi sektorlerde zayif. Ornek elektronik turk markalari dandik kardesim bir avrupa amerika urunu gibi degil. Bircok seyde biz taklit etmisiz ama kaliteli yapamamisiz isin en aci tarafi bu.Telefon ureteyim diyecegimize cinden getiriyoruz. Niye daha ucuza geliyor ondan,buda bir sebep. Yatirimciyi kaciran bir unsur oluyor o zamanda halk yerli urunden uzaklasiyor kalite dustukce

• Dediğim gibi 800 kazanıp 800 yiyerek biryere varılmaz

Birilerinin o çok zor kazandığı paraları riske etmesindan başka çözüm yok.

• siz neyin kafasını yaşıyorsunuz devletin hiç bir kurumunda asgari ücretli yok iken yada çok az iken zenginlerimize kıyak olsun diye asgari ücret hala bin tl nin altında başbakan bile kendi derdine düşmüş

• quote:

Orijinalden alıntı: TUNGA-TİGİN

İçimizde ki mikropları da unutmayalım. Onları temizlememiz lazım.

Kardeşim kusura bakma da önce Türkçe yazmayı iyi bir öğren sen.
  • Adam haklı bizim insanımızın eline 3 kuruş para geçince hemen ev, araba, arsa gibi ölü yatırımlar yapıyor bu para ile iş kursa hem istihdam sağlayacak hemde yatırdığı paranın kat kat fazlasını kazanmasına olanak sağlayacak...

• quote:

-Distribütörlük yapılabilir
    -Çin den 5 te 1 fiyatına mal alınıp (toplu) satılabilir.

bunlar yurtdışından mal getir sat türü işler.

eee hani bizim innovasyon ve üretim işi ne olacak ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: 440cdx

quote:

-Distribütörlük yapılabilir
    -Çin den 5 te 1 fiyatına mal alınıp (toplu) satılabilir.

bunlar yurtdışından mal getir sat türü işler.

eee hani bizim innovasyon ve üretim işi ne olacak ?

Hocam dediğiniz gibi icat çıkarma zihniyetini yıkmadığımız müddetçe bu böyle sürecek. Baksanıza gençliğe iş imkanı olan bölüm aramaktan heba oluyor.

Üretene destek yok iken argeye mi destek olacak?

Daha yerli firmalar kendi argelerine bu kadar önem vermeyip, kazandıkları paralara bakarken çok zor.

Mesela ben. Bu ülkede bir elektronik üzerine fabrikam olsun isterdim. Böyle bir hayalim vardı.

Sorsan elde avuçta 10 liram bile yok.

Kendimi yurt dışına atıp orada çalışacağım. Umarın ileride yabancı firmalar beni kabul eder.

• konu sahibi boşuna yazmışsın,
    bizim millet çalışmayı, üretmeyi sevmez.
    bol bol konuşur, kahveden, okuldan, sosyal medyadan ülkeyi kurtarır, hükümete söver, her şeyin son modelini edinmeye çalışır ama sefalet edebiyatı yapmaktan da geri kalmaz, yatar zıbarır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: chairman of the board

konu sahibi boşuna yazmışsın,
    bizim millet çalışmayı, üretmeyi sevmez.
    bol bol konuşur, kahveden, okuldan, sosyal medyadan ülkeyi kurtarır, hükümete söver, her şeyin son modelini edinmeye çalışır ama sefalet edebiyatı yapmaktan da geri kalmaz, yatar zıbarır.

Aslında bende bundan yakınıyorum burda.

Ancak içinde birşeyleri deiştirme cesareti olan kişilere ,direk sizin yazdıklarınızı söylersek ne deişir? Adamı kızdırmış oluruz.

Belki birisi çıkar feyz alır konu o zaman amacına ulaşmış olur

• quote:

Orijinalden alıntı: edıfıce

Adam haklı bizim insanımızın eline 3 kuruş para geçince hemen ev, araba, arsa gibi ölü yatırımlar yapıyor bu para ile iş kursa hem istihdam sağlayacak hemde yatırdığı paranın kat kat fazlasını kazanmasına olanak sağlayacak...

Kardeşim tamam da insanlar kendini kurtarma derdinde sen 2-3 çocuklu çocuk okutan aileye iş kur diyemezsin ki ha oldu battı nolucak?herkes cesaret edemez haklı olarak.

• Bu vergi sistemiyle Türkiye gelişebilir mi sence kardeş?

• quote:

Orijinalden alıntı: popscorn

quote:

Orijinalden alıntı: edıfıce

Adam haklı bizim insanımızın eline 3 kuruş para geçince hemen ev, araba, arsa gibi ölü yatırımlar yapıyor bu para ile iş kursa hem istihdam sağlayacak hemde yatırdığı paranın kat kat fazlasını kazanmasına olanak sağlayacak...

Kardeşim tamam da insanlar kendini kurtarma derdinde sen 2-3 çocuklu çocuk okutan aileye iş kur diyemezsin ki ha oldu battı nolucak?herkes cesaret edemez haklı olarak.

Nası haklı olarak?

O cesaret edemeyen adamın çocukları babadan kalma bir iş olmadığı için büyüyünce başkasının yanında çalışmak zorunda kalacak ve bakmak zorunda oldukları bir aileleri olacak haksızmıyım?

Bu döngüyü yabancı ülkelerde devlet mi kırıyor?

Yani birinin elini taşın altına sokması gerekiyor
    Yani o haklı olarak yatırım yapmak istemiyor dediğiniz adam tutup yatırım yaparsa, çocuğu daha rahat işleri büyütebilir.

Yani ingizler bundan 20 kuşak önce haklı olarak girişim yapmak istenilmeyen ortamda girişmci olan insanların torunları.

Biz bundan 20 kuşak önce haklı olarak girişim yapmak istenilmeyen ortamda , haklı olarak girişim yapmamış insanların torunlarıyız

• quote:

Orijinalden alıntı: programmer_onur

Bu vergi sistemiyle Türkiye gelişebilir mi sence kardeş?

Açıkcası daha rahat gelişir

Şunu bi kere kabul etmek gerek bu ülkede toplanan vergilerin toplamı bu ülke için fazla değil

Sıkıntı şurda var bu vergiler adaletsiz bir biçimde toplanıyor

Yani zengin de aynı oranda vergi veriyor fakirde

Bu sorun olsa bile KESİNLİKLE İŞLETMELERİ İLGİLENDİREN BİR SORUN DEĞİL

Peki bu sorun nasıl çözülür diyeceksen

Patron çok işci az hale geldiğinde,patronlar birbirinin işcilerini kapıştığında ,işci ne isterse alır

DÖNDÜK BAŞA...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mırat01 -- 24 Temmuz 2014; 16:22:45 >
    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.