Şimdi Ara

Türkiyenin fakiri neden cahil

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
33
Cevap
0
Favori
412
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
11 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Mesela abd nin insanlarının olaylara bakış açısı hemen hemen aynı haklarını bliyorlar

Ama bu memlekette insanlar 1800 lerdan kalma kafası var bunun %70 böyle

• Zenginide cahil zaten, ornek agaoglu
  • 1800 olsa gene iyi
    Eğitim vs kültürümüzde yok
    İnsanlar 500 sene öncesine dönüp birinin malı olmak istiyorlar, çok garip bi ülke burası

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: The Outsider

Zenginide cahil zaten, ornek agaoglu

Katılmıyom dostum
  • Hem cahil hem yobaz

• Insanlar cahil yetisiyo kole yapiyolar ondan

• Tipik ortadoğu ülkesi

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bizim Toplumu Anlamıyorum
    2 ay önce açıldı
    Benim Ülkem Neden Fakir?
    20 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Adam karnını doyuramıyor siz eğitimden bahsediyorsunuz.Tabi ki cahil kalır.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Zenginlikle alakası yok ülkenin genel yapısı ile alakalı bir durum. Tabi ki zengin kesim biraz daha bilgili oluyor. Ancak ülkenin insanında sorun var. ABD ya da Avrupa insanı 7/24 çalışmak dışında gezmenin, bilgi edinmenin, eğlenmenin anlamını biliyor. Bizdekiler? Yetiştirilme tarzı/aile yapısı derken bir çok etken cahilliği,kitap okumamayı,araştırmamayı doğuruyor sonuç olarak alışılagelmiş düzeni bozmak çok zor.
  • Hadi hep beraber ülkeyi kotuleyelim, çok zevkli.

• iyi bir eğitime sahip olmak için gereken en önemli şeylerden birisi para malesef..
  • şöyle. fakirlerinin çoğu bir zamanlar işi gücü olan insanlar oluyor. bizdekiler malesef babadan fakir oluyor. ayrıca amerikada eğitim türkiye'deki kadar baştan savma değil. homeless kültürü var adamlarda.
  • amerika'da yok demişsiniz fakat orada da bolca redneck kesim bulunuyor. entelektüel birikim sahibi olmak lüks bir şey. adam akşam ne yiyeceğini kara kara düşünürken ondan kitap almasını bekleyemezsiniz. maslow'un ihtiyaçlar teorisinde en üst basamakta yer alır bu.

• Ülke olarak bilgiyi parasına göre öğrettiğimiz için olabilir mi ?
  • emrebeyen E kullanıcısına yanıt
    amerikalı fakirlerin zeki olduğnu kim söyledi dostum.Bi arkadaşım netten tanıştığı amerikalı bir kız Türkiyeye tatile geldi arkadaşılmı görmek için kız daha bırak Osmanlıyı falan Roma imparatorluğunu bile bilmiyordu.Osmanlıyıda bilmiyordu.

Şu gavurları ne kadar çok büyütüyorsunuz yahu adamların tek fazlalıkları kurallara uyan bir toplumlara sahip olmaları
  • Ülkemizle alakali bir durum degil bu.
    Fakir adam acaba yarin karnim doyacak mi diye dusunurken bir yandan da kitap okuyup kendini gelistiremez. Marsa da gitsen aynidir bu durum.

• quote:

Orijinalden alıntı: emrebeyen

quote:

Orijinalden alıntı: The Outsider

Zenginide cahil zaten, ornek agaoglu

Katılmıyom dostum

Agaoglu ile Donald Trump benzer is kollarindan zengin olmusken agaoglu ilkokul mezunu , Trump ise wharton institute ekonomi mezunudur. Yani verilen ornek dogru zenginimiz de cahildir. Konu kilit.

• The Outsider kullanıcısına yanıt
    KISACA ÜLKE KOMPLE CAHİL
  • cahil olduğu için fakir bence
  • Bu konu dar gelirlilik sınırının "nasıl" belirlendiği ile ilgili. 18. yüzyılda dahi Amerika'da bu sınır, temel ihtiyaçlar karşıladıktan sonra elde kalan miktara göre belirlenmiş durumda; fakat bizde ise sınır, zar zor geçinebilecek düzey ile belirleniyor. Aradaki fark oldukça görünür ve büyük.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.