Şimdi Ara

Türkiyedeki eğitim sistemini değiştirme gücünüz olsa...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
0
Favori
426
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Gençler felsefe hocamız ödev verdi de siz eğitim bakanı olsanız eğitimi nasıl değiştirirsin.(Ders sayısı olur ders müfredatı olur vb.)Başka ülkelerin eğitim modellerini yazmayın kendi aklınızayatan eğitim modelini yazın.Konuyu siyasi tarafa taşımayın.Bakalım nasıl fikirler çıkacak.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• dersleri tamamen kaldiririm
    zaten okuyabda surunuyor okumayanda, birsey degismez

• Liseye veya üniv e girmek için sınavları kaldırırdım. Direk okuldaki Diploma puanına göre dersteki başarıya göre alırdım. Böyle olursa başarımız dahada yükselir.

• İlginç fikirler gelmeye başladı ben fikrimi müsaitken yazacağım:)

• quote:

Orijinalden alıntı: sezer1578

Liseye veya üniv e girmek için sınavları kaldırırdım. Direk okuldaki Diploma puanına göre dersteki başarıya göre alırdım. Böyle olursa başarımız dahada yükselir.

Saçmalık kopya çeken tembellerde harvarda gider o zaman.Sınav sistemi ülkemizin iyi ama eğitim saçma.

• quote:

Orijinalden alıntı: sezer1578

Liseye veya üniv e girmek için sınavları kaldırırdım. Direk okuldaki Diploma puanına göre dersteki başarıya göre alırdım. Böyle olursa başarımız dahada yükselir.

Sonra torpil en üst düzeye çıksın . hocalar her yıl ev alsın falan ? Türkiyede yaşıyoruz

• Sınavları ezbere değil zekaya dayalı yapardım
    örnek:
    fizik sınavında bütün formüller sınavdan önce tahtaya yazardım herkes sadece o formülleri uygulayabilmeli ezberleyince ne anlamı kalacak
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Herkesin yeteneği ve ilgisi olduğu meslekler üzerine okumasını sağlarım. Açacağım ilkokul lise üniversite bunun üzerine kurulu olurdu.

Hoş ki bizim yazmamız bir şeyi değiştirmez.

• quote:

Orijinalden alıntı: LetMeKissYou

Sınavları ezbere değil zekaya dayalı yapardım
    örnek:
    fizik sınavında bütün formüller sınavdan önce tahtaya yazardım herkes sadece o formülleri uygulayabilmeli ezberleyince ne anlamı kalacak

yabancı ülkelerde zaten böyle
  • İNGİLİZCE DER MUFREDATİNİ TAMAMEN DEGİSTİRİP, HAFTALİK 6 SAAT İNG. DERSİ KOYARDİM.

• Ejder Dili eklerdim. Tamam Alduin öldü, ejderhalar uzaklaştı ama bu olmaz anlamına gelmiyor. Hem de zorunlu olacak!

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mühendis olmak isteyen adama serveti fünun ezberletmezdim mesela.
  • Öğrencinin ne olduğu ilk 4 yılda belli oluyor 5. yıl sayısal sözel veya akademi ayrımı yapardım her okulda özel sınıf acardım
  • Tüm dersler seçmeli olurdu. Kişi isteğine göre dersi seçer, ilgilenmedigi derslerden muaf olurdu. Örneğin dansçı olmak isteyen birine zorla fizik öğretilmezdi. Bu seçmeli derslerin içinde pek çok yabancı dil olurdu.

• Bütün okulları meslek lisesi yaparım bütün meslek liselerini de fabrika çocukları ucuz iş gücü olarak kullanırım.
    Böylelikle eğitimleri sırasında her türlü üretim aracını görürler istemedikleri kadar pratik yaparlar
    Ve bu donanımı oluşturmak devlete külfet olmaz
    Gerçekten yetenekli olanlar,liderlik becerisi,el yatkınlığı olanları da bir üst seviye eğitim kurumlarına yönlendirir boş adamların üni ye gitmesini engellerim.

Evet arkadaşlar gerçekten vatana millete hayırlı yaptığı işe kafası basan kalifiye bireyler yetiştirmenin yolu budur.

ZOR OLMAYAN BİR SİSTEM EN İYİSİDİR ANLAYIŞI YANLIZCA TEMBELLER ARASINDA KABUL GÖRÜR

ÖNEMLİ OLAN BU ZORLUĞUN NEREYE YÜKLENECEĞİDİR

YANİ TABİ Kİ İNŞAAT MÜHENDİSİ OLACAK ADAMA ENDOPLAZMİK REDİKULUM BİR ŞEY KATMAZ

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sınav sistemini kaldırırdım. Sadece üniversiteya giriş sınavı olarak düşünmeyin genel olarak vize finaller de dahil. Not sistemini projeler üstünden yapardım. Tıpkı tez gibi. Önce bir şey üret sonra geç dersi bu sayede kopya ve torpil ortadan kalkar haksız rekabet olmaz.

Mesleki eğitimi liseden vermeye başlardım fen liseleri yine fen lisesi olacak geri kalan anadolu ve düz liseler meslek lisesi olacak Diplomalı elektronik mühendislerinin çoğu priz sökmeyi bilmiyor. Üniversitede görülen derslerin yüzde80 i iş hayatında kullanılmıyor. Sadece master doktora yapanlar için lazım bunlar. Okulda saçma teoriler yerine mesleki diller ve programlar öğretilmeli. Gereksiz bilgi yığınlığı olmamalı ki zaten sınavı geçtikten sonra çoğu unutuluyor.

Diplomaya ek olarak sosyal projelerden gelen puanlar da olmalı. Bir insan zeki ve çalışkan olabilir ama bu onu asosyal yapmamalı sırf dersleri geçmek için dışarı çıkıp hayatını yaşayamayan birçok üniversite öğrencisi var. Her sene en az 1 sosyal sorumluluk projesi yapmış olmalı yoksa diploma verilmemeli Bu sayede hayatın içinden insanlar yetişir ve hayatı sadece ders notlarından ibaret olmadığını görürler

• Gunde 6 saat olur dersler matematiki kaldiririm secmelileride 10 saat ders bosuna gormeyiz.herkes puansiz universiteye sokardim herkes istedigi bolumu okusun ama herkes yuksek bolum ister die lise diplomaya gore alirim.okulda yemekleri beles yaparim.okul kiyafetini kaldiririm.okul saatide 9-15 e kadar olur ogrenciye otobusu bedava yaparim daha cok varda neyse he bide lise 4 u kaldiririm ders islemiyorlar zaten lise 1 de alan sec 2-3 te isle 4 te sinava hazirlan oh mis daha beklersem yazcam hadi ben kactim

• Liseleri Alanlaştırırdım temel bilimler üzerine yapardım bunu:
    İngiliz Edebiyat Lisesi
    Türk Edebiyat Lisesi
    Tarih Lisesi
    Coğrafya Lisesi
    Matematik Lisesi
    Fizik Lisesi
    Kimya Lisesi
    Biyoloji Lisesi
    Felsefe Lisesi
  • Valla hocam çok güzel geldi okurken.böyle bir sistem olsa bence gerçekten başarılı bir nesil yetişir.

• quote:

Orijinalden alıntı: osmanenes3

Valla hocam çok güzel geldi okurken.böyle bir sistem olsa bence gerçekten başarılı bir nesil yetişir.

Çevremde gözlemlediğim ve böyle olursa daha iyi olur dediğim bir sistem. Yurt dışındaki üniversitelerin bazılarını yakından tanıma fırsatım oldu onlardan da kazandığım tecrübeler ile sistemimizin böyle olması daha verimli olur diye düşünüyorum.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.