Şimdi Ara

Türkiyede kaç paraya yaşanır?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
427
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Türkiyede iyi yaşamak için gereken meblağ bana göre 3.000$ yani aşağı yukarı 120k

Bu para kazanılırsa Türkiyede rahat yaşanır diye düşünürüm. Tatiller alışverişler herşey kolay olur.

Sizin trde rahat yaşarım dediginiz kazanma hedefinizin olduğu rakam ne kadar?

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Hocam eğer tatil yörelerini biliyorsan yaparsın. Mesela 1 veya 2 haftalğına güzel bir villa kiralasan çoğu otelden ucuza gelir. Ki ben hem hizmeti iyi hemde denizin dibinde çok otel biliyorum 2 kişi 1 hafta tatil yap 30 40k ver gel. Yani paran varsa birde tatil yörelerinde nerde kalınır biliyorsan sorun yaşamazsın.

Abd hariç dünyanın her yerinde iyi para bence. Abd de iyi yaşamak için benim dinlediklerimden konuştuklarımdan anladığım bi 7k dolar falan kazanmak lazım. Yani günlük 200 250 dolar alt limitle kazanan ordada rahat yaşar. Mesela Avrupadaki hemşire vs vergiler düştükten sonra 2k euro falan kalıyor eline. Avrupaya gidip geri gelen çok yazılımcı tanıyorum. Adam trde 150k alıyor, avrupada 3k euro alıyor. Ama 150k ile trde yaşam kalitem daha yüksekti dışarıdan daha fazla yiyor daha fazla taksi kullanıyor ve daha iyi evde oturuyordum diyerek trye dönüyor.

Villa 2 hafta sıkar hocam. Otelde de ultra her şey dahil konseptin altı pek sarmıyor. Günlük ayarlayabildiğimiz minimum 10k TL. O da çok önceden alırsak. Eskiden Türkiye’de yaz otellerinde 1 hafta tatil yapıyorduk. Şimdi ara sıra gidiyoruz. Artık hep yurtdışını tercih ediyoruz. Hem değişiklik oluyor.

Daha Fazla Göster
  • trkgncr kullanıcısına yanıt

Hocam tabi yunan gürcü karadag azerb. bosna da tercihler arasında. Özellikle ucuz olması sebebi ile suan yunan çok revaçta

Evet hocam Yunan’a her fırsatta gidiyoruz. İzmir’den zaten bir vapur ile direkt ulaşıyoruz. En güzeli de aslında kazıklanmayacağını bilmenin verdiği rahatlık. Aynı yemekleri burada yemeye kalksak bir dünya para gidecek.

Bu dediğini o kadar çok duydum ki. Adam ayvalıkta marmariste bodrumda tek masada dünya para ödüyor. Millet artık mekanlara girmeye korkuyor. Ama biniyor tekneye geçiyor karşıya dolandırılma kandırılma sögüşlenme korkusu yok. Malesef turizmciler kendi elleri ile kendilerini kesiyor. Yakında bizim işletmeciler yunana da restoran açmaya başlar çoğunu devralır. onlar gelmeden bol bol gidin.

• 120kya ufakta olsa birikim yaplır, dügün yapmak isteyen yapar, ev araba kredisi çekilir rahat ödenir. Tatillere gidilir. Elektronik malzemeye kolay ulaşılır. Her türlü sağlık hizmeti daha rahat ve kolay alınır. Daha iyi bir evde ve daha iyi eşyalar ile oturulur. Para işini çözüp bir üst sınıfa çıkmak lazım.

Hocam dediğiniz rakamın daha fazlasıyla bile rahat bir şekilde araba alınamıyor. Ev hayal zaten. Araç kredisini ciddi kısıtladılar. Taksit süresi de çok düşük. 1 milyon kredi çeksen aylık ödemesi zaten 120k. Taksit 1 yıl ile sınırlı. Türkiye’de rahat bir yaşam için fazla para kazanmak da yeri geliyor yetmiyor. Çok daha fazla para kazanmak lazım hocam.

Hocam araba alırken illa biraz paran oluyor malum. Üstünü kredi ile tamamlıyorsun zaten. Yani aylık 120k kazandıktan sonra bende bazı girişim ve yatırım fikirlerini hayata geçirmeyi düşünüyorum 2030 gibi. Aylık 120k ticaret veya fikirleri finanse edebilmeyi mümkün kılıyor. Ama aylık 50 60kya ancak yaşıyorsun. Tabi kazanmanın sonu yok. Ama 120k ya çıkmak rahatlığın kapısını aralar bence.

Kesinlikle rahat yaşanılıyor. Sadece araba konusunda biraz dertliyim hocam Türkiye’de çoğu şey zaten diğer ülkelere göre daha pahalı ama parası olan zaten gidip yurtdışından alıyor. Olan yine parası olmayana oluyor.

Bozma moralini yav al bi tane yavaş yavaş yükseltirsin.

Allah kolaylık versin hocam. Sonraki 5 yılı düşünerek hareket etmek lazım

Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.