Şimdi Ara

Türkiye - Yunanistan Savaşı (ANA KONU) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
140
Cevap
2
Favori
6.460
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bence abd: Türkiye, Çin ve Rusya bir yere saldırıp yorulsun oyunu oynuyor. Bunun içinde bir çeşit gel gel yaptırıyor. Ukrayna yı kışkırttılar ve Rusya ya saldırdı.
    Şimdide türkiyeyi kışkırtıyorlar gibi geliyor.

    Olayı önce siyasi değerlendirelim,

    Erdoğan adaylığını açıkladı. Yunanistan'a karşı bir duruş beraberinde savaşan bir ülke yönetimi getirir. Bu milliyetçi oyların yönünü değiştirir. Ayrıca abd yanlısı her siyasetçi (6 lı masa) yunan taraftarı gibi görünüp düzenli erozyona toplum linçine uğrar. Kötü giden ekonomi daha da kötü olsa bile savaş bir neden olarak sunulabilir de.

    Uluslararası olarak değerlendirelim,

    Türkiye bir nato ülkesi, ancak Natodan dışlanmak isteniyor. Suriyeye 30 km güvenlik hattı davranışımız buna yetmiyor daha büyük bir neden bulmaları gerekiyor. AB için Yunanistan'a saldırmış Türkiye artık nato ülkesine saldırmış olacağı için iyi bir bahane. Zaten biz Natodan çıkarsak fillandiya vs natoya alınmasının da ön açılır.
    Ancak Ukrayna-Rusya savaşında Rusya dayanaklarının hukuki bir alt yapısı pek yok. Türkiye-Yunanistan olayında ise lozan var ve hukuki olarak Türkiye haklı. Bu sebeple Yunanistanlı yöneticiler zannediyor ki Ukrayna benzeri bir destek alırız. Biraz para dışında tamamen yalnız kalacaklarını göremiyorlar.

    Savaş çıkarsa değerlendirmesi,

    Türkiye terör yüzünden şehit olayında eskisinden çok hassas. Bu sebeple suriyede vekalet savaştırıyor. Yunanistan olayında da bunu deneyecektir. Çok büyük ihtimal suriyedeki yapı Tekirdağ'a kaydırılır.
    Yunanistan'a olası savaşı uzun menzilli toplar belirler tıpkı suriyede olduğu gibi. Yunanlılar türkiyeye ne f35 ne tek bir mermi bile sokamaz. Bütün sahil şeritleri boyunca imha edilir. Türkiye savaşı uzatabildiği kadar uzatır ve operasyon mantığında vur kaç iha ile avla şeklinde savaşacaktır. 5 yıl 10 yıl sürer... 6 ay tüm dünya konuşur ahkam keser sonra herkes unutur ama savaş devam eder. Savaş sonunda yunanistan silahlandırdığı adaları türkiyeye ve Rusya-Çin kontrolünde bir yapıya bırakmak zorunda kalır. Türkiye uluslar arası toplumu yanına çekmek için, sadece lozanda silahlandırmaması gereken adalardan hak iddia edip yunan bölgelerinden çekilir.

    Ekonomik değerlendirme,

    Türkiye de Savaş dediğim gibi 6 ay konuşulur. Bu 6 ay ekonomide çakılır. Ama sonra sanki hiç bir şey olmuyormuş gibi hayat normale döner. Mesela turizm full oteller dolu olur ama savaş devam ediyordur.
    Yunanistan ekonomisi ilk altı ay çok bir şey olmaz. Abd AB den aşırı para gelecektir. Ancak sonrasında para biter ve Yunanistan da turizm çöker her dönem sıfır turist.

    Özet

    Bence savaşın çıkması için çok geçerli bir atmosfer var. Ve bundan en çok Yunan halkı zarar görür. Umarım Yunan siyasetçiler geri adımlar atar ababd nin gazına gelmeye devam etmezler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Rhodium kullanıcısına yanıt

    Bu noktada Türkiye'nin haklı olduğunu söyleyebilen sağduyulu yunan gazetecilerde var en azından. Tanınmış bir gazetenin genel yayın yönetmeniymiş bu kişi;



    Türkiye - Yunanistan Savaşı (ANA KONU)
  • Saçma sapan olmayan şeylerle ilgili konular açmayın

  • Yine herkes Profesör. Adam ilk saldıran havalimanını bombalar f16lar işe yaramaz diyor la

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Böyle bir savaş çıkmaz,


    hem Yunanistan Türkiye ile eşit kulvarlarda bile değil, Yunanistanın nüfusu, bir İstanbul yapmıyor.

    bizim aktif asker sayımız yunanistanın 3 katından fazla.


    Natonun 2. büyük, Avrupanın en büyük ordusu konumundayız.


    ve halen Yunanistan bize savaş açacak (!).


    Eğer öyle bir şey olursa, bu Yunanistanı bizim üzerimize kışkırtmakla olacaktır, ki amaç Türkiye'yi ekonomik olarak baskı altına almak için yapılabilir.


    Yunanistan gereğinden fazla abartılıyor bence,


    --//--


    Yunanistanda, Türkiye düşmanlığı siyasette prim yapan şeyler.

  • İki tarafta bir halt yapamaz. Kaybedilen askeri araçların yerine yenisini koyamazlar.


    Ayrıca türkiyenin nüfusu çokmuş askeri çokmuş falan gerçek anlamda yunana destek verilse üstün duruma gelirler. Paralı askerde gönderiyorlar, top, füzede. Silahlarının üstünlüğü ortada gemiyi de vuruyor uçağıda. Ayrıca yunanda amerikan silahı kullanıyor yetişmiş personeli var ukrayna gibi abdnin uçak veremeyeceği bir ülke değil. Abd veya batı her türlü silahı verir çünkü türk ordusu ne kadar yıpranırsa o kadar kardır.

  • Ruzgar3460 kullanıcısına yanıt

    Tmm işte ilk onlar saldorinca bizim f35 ihtiyacımız var onların yok


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • murat_ahmet M kullanıcısına yanıt

    Sıkıntı orada zaten, kendi başına bize savaş açabilir mi?


    Tamamen abd ve fransanın kışkırtması ve beslemesiyle hareket ediyor şu an. Devamlı olarak abd'ye çeşit çeşit üstler veriyor, bildiğin altın tepside ülkesini amerikaya peşkeş çekiyor, yunan muhalefeti de Türkleri sevmez ama miço'nun yaptıklarına da oha diyorlar artık.


    Abd saldır dediği zaman saldırır, dur dediği zaman durur bunlar. İşin özünde çatışmayı abd'ye karşı veriyor olacağız zaten. Onların silahlarına karşı savaşıyor olacağız, yunanın elinde ne varsa abd'den geliyor, bazısı da fransadan.


    Bizi daha fazla baskılamak için, özellikle doğu tarafında teröristlere karşı başarılı operasyonlarımızdan acayip kıl olmuş durumdalar. Tırlarla silah gönderiyorlar pyd'ye şu an, bizi sıkıştırmanın batı kanadındaki en iyi yolu yunan. Yunan dediğin ısırmaya hazır bir it, ama aklı yok, yönetim kendinde değil.

  • füzemiz yok mu bizim şöyle atomlu falan ? fırlatalım ucuna da taramalı tüfek bağlarız taraya taraya gider




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi august landmesser -- 10 Haziran 2022; 11:51:3 >
  • kabus2224 kullanıcısına yanıt

    Yaptırımdan bahsetmiyorum burada. AB/NATO Türkiye'yi işgal eder. WWII sonrası Almanya'nın durumuna düşersin.

  • Yıllardı bizim osmanlıcı cahillere anlatmaya çalışıyorum.

    Türkiye-yunanistan savaşı diye birşey olmaz Türkiye vs avrupa birliği+Amerika olur eğer olacaksa..

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Türkiye - Yunanistan Savaşı (ANA KONU)Αλέξης Τσίπρας - Alexis Tsiprastwitter
    “Yunanistan egemenliğini her türlü tehdide karşı koruyacaktır. O halde kışkırtmalara son verelim ve uluslararası hukuk temelinde diyaloğa geri dönelim. Hepimizin karşı karşıya olduğu ekonomik krize cevap aşırı milliyetçilik değildir.”
    https://twitter.com/atsipras/status/1535000798106640392
  • 2 NATO ülkesi mi birbiriyle mi savaşacak anlamadım???

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Diktatorler kasa bosken savas naralari atar.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Elin Yunanı bile adaları haksız şekilde silahlandırdıklarını kabul ediyor ama ülkemizdeki bazı dört bacaklılar meseleyi yeterince idrak edemiyorlar. Bu konuda hatanın büyük kısmı aslında bizde! Sınırımızın dibindeki adaları son olarak 1947 yılında Yunanistan'a devredilirken mal mal izledik. Hiçbir girişimde bulunmadık. Neymiş efendim, yurtta sulh cihanda sulh! Al sana sulh! Meis adası bizim karamıza sadece 2 km uzaklıkta! Ne sulhu anasını satayım! Ulan sporcular yüzerek bu adaya gider be! Bu ve benzeri 12 tane adayı gavura bırakanların akılsızlığını çekiyoruz. Valla kimse kusura bakmasın, sınırımızın dibindeki bu adalar ciddi güvenlik sorunudur. Suriye'nin kuzeyindeki Pkk yapılanması ne kadar tehdit ise bu adalar da milli güvenliğimiz için o kadar tehdittir. Son sözüm de bazı arkadaşlara olacak, bir zahmet milli meselelerde partiler üzeri düşünüp milli menfaatlerimizi gözeterek yazı yazın. Saçma sapan siyasi çekişmeler üzerinden milli meseleleri çarpıtmayın. Yarın elin Yunan'ı bir hareket yaparsa sana, bana hepimize girecek! Bu gerçeği ne kadar erken idrak ederseniz o kadar iyi olur.





  • kabus2224 kullanıcısına yanıt

    benzer senaryo Ukrayna - Rusya savaşında oldu. Zelensky'e verdiler gazı sonra kimse 1 tek asker göndermedi, belli amaç Rusya'nın belini kırmaktı.


    Rusya'ya bişey olmaz, koca devlet, Ukrayna'da yerinde duruyor ama geçen baktım Ukraynanın bu savaştaki zararı, kendi milli gelirine denk bir seviyede..

  • murat_ahmet M kullanıcısına yanıt

    Hocam havada dengiz denizde onlar üstün bizim net olarak üstün olduğumuz yer kara ama karadan bir savaş çok zor amerika zaten önlemini aldı askeri üsler yerleştirdi böyle bir çatışmada amerikan askeri kalkıp bizi vurmaz ama karadanda sokmaz aynı şekilde yunanistanıda karadan türkiyeye sokmaz amaç türkiyenin akdenizde ki enerjiye erişimini kesmek hatta akdenizde ki enerjiye amerikanın çökmesini sağlamak bunuda hava deniz çatışmalarıyla türkiyeyi caydırmakla yapabilirler orada bahsedildiği kadar büyük bir enerji varsa yunanistanada yedirmez abd.

    Yapılması gereken yunanistan israil mısır türkiye oturup paylaşacak aç gözlülük yapmadan herkes kendi enerjisini kendi kazanmış olacak ama işte yunan hükümetide seçim için kendi iktidarı için kendince bir zafer elde etmek istiyor destek topluyor

    Böyle çatışmalar savaşlar sadece iki ülkeye zarar verir





  • Savaşlar para ile yapılır. Osmanlı sırf savaşabilmek adına ödenemeyecek bir borç yükünün altına girdi bunu önce bir hatırlatayım.


    mevcut ekonomik durumu da özetleyelim, -56 milyar $ net rezerv, 480 milyar $ dış bor. 160 milyar $ yap işlet devret borcu. 2 trilyon lira kadar iç borç


    bu ekonomik durum ile değil savaşa Yunanistan'a 1 haftalık turistik gezi yapamazsın.


    kısaca bu tarz bir savaş çıkarsa ki ABD o üsleri oraya babasının hayrına kurmadı, ülke bir kurtuluş savaşı daha vermek durumunda kalır.

  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.