Şimdi Ara

Türkiye ve Aşk Temalı Şarkılar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
468
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Pop,rock,türkü(bazıları),arabesk,slow dedikleri tür bunların hepsinin konusu aşk ve cinsellik. İnsanın hayatında birtek aşk mı var? Mesela Rock ve Metalin isyankar bir tutumu vardır gelelim türkler yapınca hemen aşk temalı pop karışımı birşey çıkıyor ortaya. Rap de en azından öyle birşey yok o yönden türkçe müziğin en iyi türü diyebilirim. Bu müziklerle insanların duygularını sömürüyorlar bence. Televizyonda aşkı memnu, fatmagülün suçu ne gibi diziler , müzikte aşk cinsellik temalı parçalar. Eeee bunu izleyen bunu dinleyen toplumdan ne hayır gelir !

• türk sanat musikisi var
  • 5-6 yaşlarındaydım popüler müzikteki bu aşk konulu güfte dominasyonunu fark ettim. Şimdi bu tespitin üzerinden çok zaman geçtiği için o kadar dikkatimi çekmiyor. Tespit bayatlamış durumda.

Bunun nedenlerini düşündüğümüzde aslında normal bir durum olduğunu görürüz. Yani popüler müziği tekrar yaratıp gelişmesiniz izlesek gene aşkın baskın olduğunu görürdük. Sebebi "sanatçı" tipinin duygusallığından ve yaratım sürecinden kaynaklanıyor. Sanatçı tipi bildiğimiz gibi hayalci ve duygularını ön plana koyan bir tiptir. Şairleri de bu tanıma katabiliriz. Yapıları gereği çok güçlü bir uyuşturucu olan aşk bu tipleri çok etkiler ve aşık olmadıkları zamanlarda bile aşkla yatıp aşkla kalkabilirler. Diğer yandan yaratıcılık takıntılardan arınıldığında ve mutluyken ortaya çıkan bir olaydır. (Buna bazıları ilham gelmesi derler ama aslında ilhama onlar gelirler.) Dolayısıyla aşk bu tiplere yaratıcı olmaları için uygun beyin halini sağlar. Ortaya çıkan şeyin de aşkla ilgisiz olması zordur :) Bu yüzden söz konusu alanda aşk konusu çok baskın. Ama tabi zaman içinde bu doğal yönelimin bir alışkanlık ve kural haline gelmesi de bir faktör. Yani bir çok güfte yazarı şarkı yaratmaya başlarken farkında olmadan sadece aşkı düşünüyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Really -- 17 Eylül 2011; 17:51:50 >

• Ama güzel ya bence, arada Hande Yener filan çıkıyor neşemizi buluyor pozitif enerji depoluyoruz.
  • @arcatera kesinlikle katılıyorum sana arkadaşım. Bugüne kadar aynı şeyi hep bende sorgulamışımdır. Aynı şey malesef dizi ve filmlerimizde de geçerli.
    Bu daha çok Türkiye'de aşk veya basit konuların tutmasından kaynaklanıyor. Tuttuğu için sanatçılarda para nerde, hemen o konuya atlıyorlar...
  • Bence kültür olarak tek tip bir hal almaya başlıyoruz. Önceden çeşitlilik ve farklılıklar daha fazlayken, bu git gide azalıyor, tek tip bir hal almaya başlıyor.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.