Kırgızlar,Kazaklar,Özbekler... gibi türk boyları türk olduğunu kaul etmiyolar ki . Türk birliği kurmamız neredeyse imkaansız
quote:
Orijinalden alıntı: zayef-
Kırgızlar,Kazaklar,Özbekler... gibi türk boyları türk olduğunu kaul etmiyolar ki . Türk birliği kurmamız neredeyse imkaansız
OSMANPAMUKOĞLU YETER BU ÜLKEYE KİMSEYE İHTİYACIMIZ YOK
popülist davranmanın manası yok kahrolası terör fırladı diye bir askeri ülkenin başına getirdiniz hemen
pamukoğlu gelirse türkiye açık hava hapishanesine döner
ama doğruluğundan ve samimiyetinden bir şüphem yok. ancak başbakanlık çok çok ağır bir sorumluluk.
Ciddi bir yorum yazmayı düşünüyorum.
Boşa denmemiş herşeyin başı eğitim diye. Ülkemizde eğitim günden güne kötüye gidiyor öğrenciler sırtımı devlete atayımda gerisi onemli degil mantığı ile universiteye hazırlanıyorlar. Öğrencilerin yarısı zaten meslek lisesi adı altındaki boş yerlerde heba oluyor akılları tembelleşiyor algılama kabiletleri zayıflıyor. Bu ülke adam gibi mühendisler çıkarıp birşey üretemezse hiçbir yere gelemez. Kendi yağında kavrulmayı başaramadıkca dış güçlerin elinde oyuncak olmaktan kacamaz.
Varmı yapılıyormu bilmiyorum ama elit bir universite kurulmalı. Türkiye-türkmenistan-kırgız-kazak-azer ne kadar türk varsa aralarından zeki ler seçilip burada en iyi imkanlarda yetiştirilmeli. Tabi bu öğrencilerin okul bitince baska ülkelere kaçmalarıda önlenmeli. O öğrenciler yapacaksa birşeyler yapıp bu milleti kalkındırabilir.
İnsanlar kul hakkının ne demek olduğunu aldıladıkları vakit bu ülkede huzur olacak. İnsanlar nankor olmamayı-muhalefet olmak için muhalefet olmamayı başardıkları zaman siyasetimizde cok iyi yerlerde olacak. Okullarımızda salla başı al maaşı takılan öğretmenler olmadıkca yetkileri haşa tanrı gibi olmadıkca bu ülkede güzel şeyler olacak iyi öğrenciler iyi bireyler yetişecek. Bu ülkede din adı altında insanlar taraf haline getirilmedikce ülkemiz cok iyi yerlere gelecek. Bu ülkede etnik köken adı altındaki safsata ortadan kaldırılınca bu ülke bu ülkenin insanları yeniden ecdadı gibi hükmedecek !
Bence ilk olarak tam bağımsız olmalıyız..sonra bilime ve teknolojiye müthiş önem vermeliyiz.. Dünyanın teknoloji merkezi Türkiye olana kadar.. sonrasınına bi türlü ulaşılabileceğini düşünüyorum..
quote:
Orijinalden alıntı: Energetic
popülist davranmanın manası yok kahrolası terör fırladı diye bir askeri ülkenin başına getirdiniz hemen
ama doğruluğundan ve samimiyetinden bir şüphem yok. ancak başbakanlık çok çok ağır bir sorumluluk.
EVET AÇIK HAVA HAPİSANESİ OLUR DOĞRU AMA O ADAM BÜTÜN PİSLİKLERİDE BİTİRİR.SAYGILARIMLA..
bağırmayarak saygınızı gösterebilirsiniz.
quote:
Orijinalden alıntı: MoneyTalks
Ciddi bir yorum yazmayı düşünüyorum.
Boşa denmemiş herşeyin başı eğitim diye. Ülkemizde eğitim günden güne kötüye gidiyor öğrenciler sırtımı devlete atayımda gerisi onemli degil mantığı ile universiteye hazırlanıyorlar. Öğrencilerin yarısı zaten meslek lisesi adı altındaki boş yerlerde heba oluyor akılları tembelleşiyor algılama kabiletleri zayıflıyor. Bu ülke adam gibi mühendisler çıkarıp birşey üretemezse hiçbir yere gelemez. Kendi yağında kavrulmayı başaramadıkca dış güçlerin elinde oyuncak olmaktan kacamaz.
Varmı yapılıyormu bilmiyorum ama elit bir universite kurulmalı. Türkiye-türkmenistan-kırgız-kazak-azer ne kadar türk varsa aralarından zeki ler seçilip burada en iyi imkanlarda yetiştirilmeli. Tabi bu öğrencilerin okul bitince baska ülkelere kaçmalarıda önlenmeli. O öğrenciler yapacaksa birşeyler yapıp bu milleti kalkındırabilir.
İnsanlar kul hakkının ne demek olduğunu aldıladıkları vakit bu ülkede huzur olacak. İnsanlar nankor olmamayı-muhalefet olmak için muhalefet olmamayı başardıkları zaman siyasetimizde cok iyi yerlerde olacak. Okullarımızda salla başı al maaşı takılan öğretmenler olmadıkca yetkileri haşa tanrı gibi olmadıkca bu ülkede güzel şeyler olacak iyi öğrenciler iyi bireyler yetişecek. Bu ülkede din adı altında insanlar taraf haline getirilmedikce ülkemiz cok iyi yerlere gelecek. Bu ülkede etnik köken adı altındaki safsata ortadan kaldırılınca bu ülke bu ülkenin insanları yeniden ecdadı gibi hükmedecek !
Bugün Trt 1 de Pusula adlı programı izleseydiniz keşke,bu konunun anafikri ve çözüm yolları orada sunulmuştu..
Cumhuriyetin ilanından sonra (yanlış hatırlamıyorsam 1928)Atatürk ülkede okuyan,yetişen genç nüfusun eğitimine önem vermiş ,ülke kalkınması ve yurt dışında ortaya çıkan gelişmelerin takibi için bu gençleri yurt dışına devletin maddi olanakları kısıtlı olmasına rağmen göndermiştir.
Gönderirkende bir mukavele imzalanmıştır..
Önemli iki başlık 1-Yurtdışında yabancı bir bayan yada erkekle evlenilmeyecek 2-Yurt dışında bulunduğu sürenin 2 mislisini de Türkiyenin kalkınması için haracayacaktır.
Devletin karşılığını istemesi doğal bir davranışken,yurt dışına giden öğrencilerin de Türkiye'nin kendilerine ihtiyacı olduğunu bilerek bu zamanlarında aynı anda birden fazla bilim,teknoloji ve sanatla uğraşmaları ise bizi olumlu yönde düşüncelere sevk etmektedir.
Fakat şimdi ki durum o zamanlarda ki gibi değil (En azından ben öyle görüyorum..) Kalkınmak için öncelikli olarak eğitime önem vermeli ve düzgün bir adalet sistemi oluşturmalıyız.Şimdi ki gibi hukukun üstünlüğü,genelliği,sürekliliğe kısmen de olsa kağıt üzerinde kalmamalı.
Daha çok yazmak isterdim ancak çok yoruldum.Tartışma devam ederse eşlik ederim
Edit :Bol bol yazım ve noktalama yanlışı..
quote:
Orijinalden alıntı: photo_canon1
bunu akıl ve bilim çerçevesinde tartışalım, konuşalım bence..
tekrar dedim çünkü türkiye büyük önder Atatürk zamanında hakikaten eşi benzeri görüşmemiş bir şekilde kısa zamanda çok işler başararak, gelişip kalkındı, kendi arabasını yaptı.. hatta ve hatta kendi uçaklarını bile üretti..
şimdi nasıl tekrar şahlanabiliriz? bu kadar zor mu sizce? engelleyen birileri mi var? neyimiz eksik? akılsa akıl, güçse güç, ilimse ilim.. ama neden ellerimiz boş?
not: rica ediyorum.. istirham ediyorum.. şu konuya siyaset karıştırmayın lütfen..
dişimizi gösterecek cesarete sahip olduktan sonra engeller hızla kalkar her alanda ama şuan öyle değiliz.
quote:
Orijinalden alıntı: Energetic
Eğer huzur içinde ve tok yaşayacaksam mahkum olmaya hazırım.
Hani senelerdir derler ya bu ülkenin başına kim gelse aynı "o parti geldi hırsızlık yaptı, işsizlik arttı, yoksullaştık, e öbürsü gelse ne olacaktı o da çalacaktı". Bir kere şu zihniyeti aşmamız lazım. Ne demek öbürsü de çalacak, o zaman hırsızlığı meşrulaştırmış oluyoruz ve birilerinin ekmeğine yağ sürülüyor. Yok öyle halkın desteğini arkasına alıp herşeyi yapma hakkına sahip olduğunu sanmak. Neden bu kanı oluşuyor toplumda çünkü eğitimsiziz, cahiliz ve biz bu adamları bu hale getiriyoruz. Eğitimi de o kadar güzel bir yalanla, o kadar güzel basitleştirmişiz ki, okumaya ne gerek var dedirten bir cümle ile: "okumakla adam olunmaz." diye. Olunur kardeşim git gelişmiş diye telafuz edilen ülkelerdeki halkın eğitim seviyelerine bak da sonra böyle saçma sapan cümleler kur ve onlara inan, halkı inandır. Eğitim ve istihdam bu ülkenin en büyük sıkıntıları, bunları aşmalıyız. Burda suç ne amerikanın ne de bir başkasının, artık kusuru biraz da kendimizde görmenin vakti gelmedi mi arkadaşlar?
quote:
Orijinalden alıntı: Beetleguese
quote:
Orijinalden alıntı: photo_canon1
bunu akıl ve bilim çerçevesinde tartışalım, konuşalım bence..
tekrar dedim çünkü türkiye büyük önder Atatürk zamanında hakikaten eşi benzeri görüşmemiş bir şekilde kısa zamanda çok işler başararak, gelişip kalkındı, kendi arabasını yaptı.. hatta ve hatta kendi uçaklarını bile üretti..
şimdi nasıl tekrar şahlanabiliriz? bu kadar zor mu sizce? engelleyen birileri mi var? neyimiz eksik? akılsa akıl, güçse güç, ilimse ilim.. ama neden ellerimiz boş?
not: rica ediyorum.. istirham ediyorum.. şu konuya siyaset karıştırmayın lütfen..
uçak üretmişiz, hollanda dan 40 uçak siparişi almışız ancak devletten bazı adamlar izin vermemişler, hollanda ingiltereye sipariş vermiş sonra, bizim teyyare fabrikası da traktor fabrikasına çevrilmiş, cemal gürsel'in emriyle çok kısa sürede 2 adet %100 türk sermayesi ve türk malı ile araba yapılmış, ancak onu da engellemek isteyenler olmuş, sonrasında o da durdurulmş, evet bu ülkenin gelişmesini istemeyen dış veya iç güçler var, birilerinin çıkarları işte, herşeyimiz satılıyor, bi tane fabrika yapılmıyor, tarım ürünleri satıyoruz teknoloji ürünleri alıyoruz...
Atam keşke 20 yıl daha yaşasaydı
Gerçekler acıdır ya. Ciğerim acıdı.
nüfus artışına gerekli düzenlemeler gelicek göç olmayacak üretim artacak bunun başka yolu zaten yok
quote:
Orijinalden alıntı: RocknRollBaby Din ve Düşünce Birliği Olmadan Bu ülkeden Şahlanma Fılan Beklemeyın Hıc En özet Çözüm budur Alternatifide Yok..
Bu ülkenin %98'i müslüman değil mi daha nasıl din birliği olur. Geriye kala%2'yide mi müslüman yapalım. Düşünce birliği de saçmalık demokrasinin temel taşıdır farklı düşünceler burası İran mı herkes aynı şekilde düşünmeye zorlansın. Yazıyorsanız mantık çercevesinde yazın yada hiç yazmayın.
banu avar ı televizyondan izleyin fırsatınız olursa kitabını alın
sizce teknoloji mi enerji mi??
teknolojin olmadan enerjin olmaz enerjin olmadan teknolojin olmaz..
ama teknolojin olursa enerji kaynakları için gerekli altyapıyı sağlarsın..
enerjin olursa da ticari ve silahlı bir güç olursun..
demek istediğim ilk önce yobazlıktan arınıp dini duyguları bir tarafa bıraktıktan sonra bilimle uğraşmak en doğru seçim..
mesela atıyorum türkiye de teknolojik altyapıyı kurdun ve bor ametalini işleyecek duruma getirdin..
tamamdır..
kütahya emet de bu bordan dolu var bildiğin beyaz bir taş bizimkiler buradan kara trenlerle izmir-aydın limanlarında toprak halinde batıya satıyor..
en acınası şey bu olsa gerek...
asıl konu teknoloji..
eğer bir elektronik mühendisi ben bu telefonu yaparım diyorsa destekleyeceksin..
ben soruyu elektranik hocama sordum bana vediği cevap şu:
"ben de nokia gibi telefon üretirim ancak sipariş ve maliyetinden sonra talep edilmesi daha önemli" dedi
yani aynısını bizimkiler de yapıyor ancak pahalıya denk geliyor..
ya da şu yıllardır süren ulusal dağıtım pardus..
adamlar hala devlet dairelerine geçemedi. yanlış izlenilen politikalar ve mühendisleri pohpohlamalarla anca ev kullanıcılarına hitabediyor..
bizim neden windows gibi bir sistemimiz yok?? neden ibm gibi ya da apple gibi tekel şirketlerimiz yok??
biz dünyayı 50 yıl geriden seyrediyoruz.. yapsak bile seri üretime geçiremiyoruz.. ha onu da becersek "aaaa türk yaptı kesin bi bozuk yanı vardır nasılolsa türkmalıdır" diye küçümseriz..
size şöyle söyleyeyim adalet bakanlığının uyap serverlarında microsoft office kaldırıldı.. open office kullanılıyor nedenini siz düşünün artık..
araba markamız yok koskoca bi mühendis takımı arabayı sıfırdan yapıyor ama arabaya benzin koymayı unutuyor(!) bu olacak iş değildir..
ya da son günlerdeki nükleer tartışmasına bi bakalım..
adamlar resmen gelişmemizi istemiyor.. niye??
bu topraklarda güçlü bir devlet istemiyorlar başlarına 2. bir iran -enerji ve askeri güç anlamında- istemiyorlar
yok nükleer zararlıymış yok atıklar tr de atılacak mıs zart zurt geçiniz bu greenpeace in de arkasında güçler var
http://www.nukleer.web.tr/ buradan nükleer veritabanını seçin ve amerika daki santal sayısına bakın bakalım
ya da ingilteredekilerine bakın neden oradakiler hiç patlamıyor ya da ne den orada sorun olmadığı halde bize her an patlayacakmış gibi ya da atıklarının bize grtirileceği söyleniyor
en önemlisi neden onlarda bu kadar varken irandaki 1 tane santrali durdurmaya çalışıyorlar?? aynı iddiaları saddam için uydurdular yok elinde nükleer başlık var dediler sonra da işgal ettiler.. ama bulamadılar...
neden bizim de santralimiz in olmasını istemiyorlar?? hacettepe deki nükleer enerji mühendisliği hocalkarı boşboş oturmak için mi maaş alıyorlar??
size şöyle söyleyeyim eğer nükleer santral olayı bizde de olursa en azından elektrik fiyatlarımız ucuzlar..
kömür madenlerinde patlamalar sona erer
gemilerimiz için petrol ihtiyac azalır
ve hatta askeri alanda dagelişebiliriz
birçok fabrika daha ucuza üretim yapmaya başlar..
bu yüzden bim gelişmemizi istemiyorlar bir türlü önumüze takoz koymaya çalışıyorşlar
ekonomik güçler daha fazla daha fazla için bizleri çalıstırıyorlar
buradan da bakabilirsiniz banu avar ın yazılarına..
bu ülkede yaşıyorsak buranın ekmeğini suyunu içiyorsak artık ölmek yerine daha çok şey üretebiliriz gibi geliyor bana
SIYASET ISTEMIYORSAN BOYLE KONULAR ACMAYACAKSIN ARKADAS..... BU ULKE ATATURKTEN SONRA BU DURUMA GETIRILDI ISE SEBEBI SIYASETCI VE PARALEL OLARAK SIYASETTIR !!!
BOYLE KONU ACIPTA SIYASET OLMASIN DIYEN ADAM SACMALAR .........
ne zaman şahlanır= RÜYANDA
şubatın 30 çektiği yıl şahlanır.
quote:
Adamlar 1991 yılın'a kadar SSCB'nin buyruğu altındaydı , soylarını unutturmaya başladılar neredeyse , Hem Kazaklar , Kırgızlar , Özbekler Türk olduğunu unuttu diye birşey yok , hepsi bal gibi farkında Türk olduklarının , Kırgızlarla Kazaklar birleşmek istiyordu geçen seneye kadar , Hiç kimsenin Türklüğünü unuttuğu yok , hem Azerbaycan bize yardım etmemiş diyen arkadaşa sesleniyorum Atatürk kurtuluş savaşı sırasında Neriman Nerimanov'dan para yardımı ister , Neriman Nerimanov diğer Türk devletlerinden topladığı parayı ''SSBC'' Adına Atatürk'e verir (SSCB Atatürke para vermemiştir , gelen paralar Türk ülkelerinden toplanan paralardır) ve ''Gardaşlar arasında 1000 altının - tam miktarı hatırlamıyorum- lafımı olur der. Herkes farkında Türk olduğunun , zaten Türkçülük ve Turancılık fikri - özellikle Turancılık - İlk olarak Kırım Türklerinde ve Macarlarda ortaya atılmış bir ideolojidir. Bide şey var Türkiyenin Etnik Yapısı diye bir kitap var , onda şeyden bahsediyordu ''Amerikada bir Türk subayının CIA'dan aldığı kağıtta şunlar yazıyordu ''1990'lı yıllarda SSCB dağılacak , yerine devletler kurulacak , eğer Türkiye bu yeni bağımsız devletlerle iyi ilişkiler içine girerse o zmaan karşımıza Hitler Almanyasından , Stalin diktatörlüğünden daha büyük ve korkutucu bir güç çıkar '' Adamların amacı bu , bizim bağlarımızı koparıp büyümemizi engellemek , elbet birgün Turan Birliği kurulacaktır , bu birlik - Sadece Türkleri değil , Turan birliği diyoruz - Tüm Ural - Altay kavimlerini kapsar. Yalnız şu durumda Turan demenin bir alemi yok , Ülke kalkınmadan Turan kurulmaz , Ülkede yalnız ve sadece ''Osman Pamukoğlu'' Sayesinde kalkınır - Biraz uzun oldu ama -
quote: