Şimdi Ara

TÜRKİYE TEKRAR NASIL ŞAHLANIR? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
152
Cevap
0
Favori
3.338
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ne zaman geri kafalılığı ne zaman yobaz düşünceleri bırakırsak o zaman düzelir. millet uzaya çıkarken biz hala türbanı tartışıyoruz birileri siyasete alet ediyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lose_your_self

ne zaman geri kafalılığı ne zaman yobaz düşünceleri bırakırsak o zaman düzelir. millet uzaya çıkarken biz hala türbanı tartışıyoruz birileri siyasete alet ediyor

+1
    Ek olarak seçilme yaşının düşürülmesi gerekir. Çağımıza ayak uyduramayan kişilerin yönetimde olması bu ülkeye faydadan çok zarar getireceğine inanıyorum.
  • Yukarıda sadece Turancılığı söylemişim , Türkiyenin ilerlemesi tek şekilde olur ''Güçlü ordu , Dolu Hazine , Bilinçli Halk , Akılcı Bilim'' , Bunuda yapabilecek tek kişi ve siyasi parti belli .
    Bide derhal Liberalizmden kurturulmalı Türkiyenin Ekonomik bağımsılığı nasıl olur diyorsan Tıkla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi şiirselterörist -- 9 Temmuz 2010; 8:50:11 >

• quote:

Orijinalden alıntı: şiirselterörist

Yukarıda sadece Turancılığı söylemişim , Türkiyenin ilerlemesi tek şekilde olur ''Güçlü ordu , Dolu Hazine , Bilinçli Halk , Akılcı Bilim'' , Bunuda yapabilecek tek kişi ve siyasi parti belli .

+∞
  • Bugün bir ekonomi programında Türkiye'nin tekrar şahlaması için 15 sene boyunca kar etmesi gerektiği açıklandı.
  • Daha önce bi şahlanışmı varki ? tekrar şahlanıyoruz Türkiye cumhuriyeti devleti kuruldugu günden beri bu şekilde zaten.. Ayrıca anlattıgın o dönemlerde yanlızca yapılan işlerden hbahsediyorsun halkın geri kalmışlıgı ve fakirliği ne durumda ? sanayileşme ? ya altyapı ? kısacası onlar sadece oyun inananlara acıyorum .. peh şahlanmışmışş
  • önce cesaretli yürekli dürüst bir insan gelmelidir başa. her gelen cebine indirirse olmaz. önce adam gibi adam başbakanımız olmalı. ondan sonra amerikaya ve israile kafa tutmalıyız. onların emri altında olmaktan vazgeçmeliyiz. tabiki bunlar bi hayal.
  • milliyetçilik ırka göre değil coğrafi konuma göre şekillenmeli. devlet kendini herkese sevdirmeli. teröre destek azaltılarak minimuma indirilmeli. terörle mücadeleye ayrılan bütçe kısılmalı. doğuya yatırım yapılmalı. tekrar bir darbe olmasını önlemek için tsk yeniden şekillendirilmeli.

edit: dış ilişkilerde dolar kullanmaktan vazgeçilmeli

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi May Day -- 9 Temmuz 2010; 9:41:07 >
  • insanlar milliyetci olmaktan kaçmaya başladı. türk insanı avrupaya amerikaya özendi. bunlardan vazgeçilmeli. türksen adam gibi türküm diyeceksin milliyetciliğini göstereceksin. göğüsünü kabarta kabarta söyleyeceksin. türklüğün simgesi olan bozkurtu kabul ediceksin. bozkurt kimsenin emri altında çalışmaz boynuna tasma taktırmaz. kendini ona benzeticeksin. tıpkı eski günlerdeki gibi. solculuktan vazgeçiceksin. sağ duyunu arttıracaksın. türk islam ülkeleriyle aranı düzelteceksin birlik olacaksın.
  • Ülkemizin bir numaralı problemi ekonomi. Diğer problemlerin de çoğu ekonomiye bağlı . Devlet bir araba ise şöför de hükümettir. Devleti iyiye götüren de kötüye götüren de hükümettir yani . Direksiyon onlarda . Ekonomi konusunda da şuanki siyasilerden gerçekten bu konuda çalışması olan BTP var . Prof Dr Haydar Baş ve ekibinin oluşturdukları Mili Ekonomi Modeli ülkemizin sorunları baz alınarak oluşturulmuş . Ve bu model yapılan uluslararası kongrelerle akademi dünyasından yüzlerce bilim adamı tarafından onaylanmış , halen şu anda yüzlerce ülke tarafından bu sistemin getirdiği kurallar uygulanmaya başlamıştır.

Ekonomi bir bilim işi . Bu model de kendini bilimsel açıdan çok defa ispatlamış durumda. Bence Türkiye tekrar şahlanacaksa , bu ancak boyle sağlam bir ekonomik siyaset izleyecek bir parti tarafından olacaktır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: KIZILAĞAÇ

insanlar milliyetci olmaktan kaçmaya başladı. türk insanı avrupaya amerikaya özendi. bunlardan vazgeçilmeli. türksen adam gibi türküm diyeceksin milliyetciliğini göstereceksin. göğüsünü kabarta kabarta söyleyeceksin. türklüğün simgesi olan bozkurtu kabul ediceksin. bozkurt kimsenin emri altında çalışmaz boynuna tasma taktırmaz. kendini ona benzeticeksin. tıpkı eski günlerdeki gibi. solculuktan vazgeçiceksin. sağ duyunu arttıracaksın. türk islam ülkeleriyle aranı düzelteceksin birlik olacaksın.

bu ülkede beğen beğenme türk kürt birlikte yaşıyoruz. türk milliyetçiliğiyle bölücülük yapılıyor. ve buna bölücülük denmesin diye üstüne kürtlerin yaşadığı bölgede de hak iddia ediliyor. türkiyeyi seven biri türkiyenin bir ucunu diğerine karşı üstün göstermeye çalışmaz. türkiyeyi bir bütün olarak dışarda temsil etmeye çalışılıyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: adt1

banu avar ı televizyondan izleyin fırsatınız olursa kitabını alın

sizce teknoloji mi enerji mi??

teknolojin olmadan enerjin olmaz enerjin olmadan teknolojin olmaz..

ama teknolojin olursa enerji kaynakları için gerekli altyapıyı sağlarsın..

enerjin olursa da ticari ve silahlı bir güç olursun..

demek istediğim ilk önce yobazlıktan arınıp dini duyguları bir tarafa bıraktıktan sonra bilimle uğraşmak en doğru seçim..

mesela atıyorum türkiye de teknolojik altyapıyı kurdun ve bor ametalini işleyecek duruma getirdin..

tamamdır..

kütahya emet de bu bordan dolu var bildiğin beyaz bir taş bizimkiler buradan kara trenlerle izmir-aydın limanlarında toprak halinde batıya satıyor..

en acınası şey bu olsa gerek...

asıl konu teknoloji..

eğer bir elektronik mühendisi ben bu telefonu yaparım diyorsa destekleyeceksin..

ben soruyu elektranik hocama sordum bana vediği cevap şu:

"ben de nokia gibi telefon üretirim ancak sipariş ve maliyetinden sonra talep edilmesi daha önemli" dedi

yani aynısını bizimkiler de yapıyor ancak pahalıya denk geliyor..

ya da şu yıllardır süren ulusal dağıtım pardus..

adamlar hala devlet dairelerine geçemedi. yanlış izlenilen politikalar ve mühendisleri pohpohlamalarla anca ev kullanıcılarına hitabediyor..

bizim neden windows gibi bir sistemimiz yok?? neden ibm gibi ya da apple gibi tekel şirketlerimiz yok??

biz dünyayı 50 yıl geriden seyrediyoruz.. yapsak bile seri üretime geçiremiyoruz.. ha onu da becersek "aaaa türk yaptı kesin bi bozuk yanı vardır nasılolsa türkmalıdır" diye küçümseriz..

size şöyle söyleyeyim adalet bakanlığının uyap serverlarında microsoft office kaldırıldı.. open office kullanılıyor nedenini siz düşünün artık..

araba markamız yok koskoca bi mühendis takımı arabayı sıfırdan yapıyor ama arabaya benzin koymayı unutuyor(!) bu olacak iş değildir..

ya da son günlerdeki nükleer tartışmasına bi bakalım..

adamlar resmen gelişmemizi istemiyor.. niye??

bu topraklarda güçlü bir devlet istemiyorlar başlarına 2. bir iran -enerji ve askeri güç anlamında- istemiyorlar

yok nükleer zararlıymış yok atıklar tr de atılacak mıs zart zurt geçiniz bu greenpeace in de arkasında güçler var

http://www.nukleer.web.tr/ buradan nükleer veritabanını seçin ve amerika daki santal sayısına bakın bakalım

ya da ingilteredekilerine bakın neden oradakiler hiç patlamıyor ya da ne den orada sorun olmadığı halde bize her an patlayacakmış gibi ya da atıklarının bize grtirileceği söyleniyor

en önemlisi neden onlarda bu kadar varken irandaki 1 tane santrali durdurmaya çalışıyorlar?? aynı iddiaları saddam için uydurdular yok elinde nükleer başlık var dediler sonra da işgal ettiler.. ama bulamadılar...

neden bizim de santralimiz in olmasını istemiyorlar?? hacettepe deki nükleer enerji mühendisliği hocalkarı boşboş oturmak için mi maaş alıyorlar??

size şöyle söyleyeyim eğer nükleer santral olayı bizde de olursa en azından elektrik fiyatlarımız ucuzlar..

kömür madenlerinde patlamalar sona erer

gemilerimiz için petrol ihtiyac azalır

ve hatta askeri alanda dagelişebiliriz

birçok fabrika daha ucuza üretim yapmaya başlar..

bu yüzden bim gelişmemizi istemiyorlar bir türlü önumüze takoz koymaya çalışıyorşlar

ekonomik güçler daha fazla daha fazla için bizleri çalıstırıyorlar

http://www.ilk-kursun.com/2010/06/banu-avardan-carpici-aciklamalar/

buradan da bakabilirsiniz banu avar ın yazılarına..

bu ülkede yaşıyorsak buranın ekmeğini suyunu içiyorsak artık ölmek yerine daha çok şey üretebiliriz gibi geliyor bana

dedıgın dogru ama benzını ordakı serefsızler koydurtturmadılar cemal pasanın yanındakı adamda vardı oda engellemeye calıstılar sımdı kına yaksın
    bıryerlerıne

• Konu kapanmasın , May Day'a cevap vermeyin, konudaki kimseye karşıt cevap vermiyorum o yüzden , PM'den verin cevapları, May Day sende öyle yapsan , konu gitmesin maksat
  • İçimizdeki embesilleri ne zaman yok edersek o zaman şahlanırız sert yönetim lazım idam ve sürgün gelmeli devlet düşmanı olan herkese
  • kendi özümüze dönmedikten sonra bu ülke şahlanamayacak daha bir iki şey söylerdım ama yeri burası degıl bu sartlarda zor hatta imkansız
  • karşılıklı hakaretleşme olmazsa birşey olmaz.

zaman birlik zamanı. bunda korkacak birşey yok.

Bir kabile tek bir ok gibi kolayca kırılabilir. Ama kabileler bir araya geldiklerinde güçlü olur ve asla kırılamazlar.
  • Bu hale gelmemizin en büyük sebebi ne bulsak yabancılara satmamız. Kim geliyorsa başa gelsin artık devletleştirmeye başlasın!
  • Dün televizyonda yine Devrim Arabaları'nı izledim. Yine sinirim bozuldu.
  • 1)- Bir ülke ekonomisi geliştikçe kalkınır. Ekonominin sağlam bir şekilde gelişmesi için üretim yapılması gerekir. Üretim yapabilmek içinde sermaye, hammadde, girişimci ve emeğin bir araya gelmesi gerekiyor.
    2)- Türkiye'de sermaye yeterli mi? Tabiki değil. Bu sebeple gelişebilmesi için dış sermayeye muhtaç. Dış sermayenin gelmesi ise ekonomini geliştirir ama sağlamlığı için tehdit oluşturur. Milli sermaye yaratmaya ihtiyacın var bu sebeple. Nasıl yaratabilirsin peki? Düşük maliyetli, etkin ve verimli çalışıp kar elde ederek, bu karı tekrardan sermayeye çevirip üretimi arttırarak.
    3)- Ayrıca refah düzeyi artıp vatandaş tasarruf etmeli ve bu tasarrufu yastık altında tutmak yerine sermaye piyasalarına sunarak sermaye oluşumuna katkıda bulunmalı.
    4)- Peki Türkiye nasıl çalışıyor? Yüksek maliyetli, etkinliği düşük ve verimsiz çalışıyor. Bu sebeple istenen karlılık düzeyine ulaşıp sermaye birikimi sağlayamıyor. Elde ettiği kar buhar oluyor.
    5)- Hammadde konusunda enerji alanında sıkıntı var, tamamen dışa bağımlı, maliyetler tamamen dış piyasaya endeksli. Emek konusunda nitelikli işgücü eksiği var. Özellikle ar-ge yatırımları ile teknoloji geliştirip üretimin optimizasyonu hayati bir önem taşırken en nitelikli alanlardaki çalışan beyinleri yurtdışına kaptırıyor. Gereken vizyon yakalanıp teknolojiye yatırım yapılamıyor.

Özetlemek gerekirse, Türkiye milli sermayesinde yeterliliğe ulaşıp, hammadde konusunda dışa bağımlılıktan kurtulmadıkça ve emeğin niteliğini arttırıp teknoloji üretmedikçe hep bu şekilde iki ileri bir geri gider. Ne oldu son krizde? Ekonomi ciddi olarak küçüldü ve yeniden kriz öncesine dönebilmek için en az bir yıl daha çalışmak gerekli. Yani yine yıllarını heba etti.

• Yani herkesin ortak dediği şu : Ekonomi , Ekonomi düzelirse halkın refahı artar , ordu güçlenir , halk biliçlenir , Ekonomiyi düzeltip Liberalizmi yıkmak şart .
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.