Şimdi Ara

Türkiye Tarihinin En Kötü Ekonomisi (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
90
Cevap
1
Favori
10.898
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
301 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ahmetkep

    Buradaki arkadaşların çoğu 90'ları görmedikleri için habire sallıyor. Ben 250.000 liralık banknotların beş altı yılda demir para dönüştüğünü gördüm. O yüzden tarihin en kötü ekonomisi olmadığını biliyorum. IMF den borç alınıp memur maaşları ödeniyordu. devletin hiç bir kurumu şimdiki gibi iyi hizmet vermiyordu. şartlar daha ağırdı imkansızlıklar daha fazlaydı. Şimdi kötünün iyisi bence. Yine kötü yine bi ekonomik çaresizlik yetersizlik var ama o zaman daha kötüydü. Evet dolar 8 lirayı geçti, savunacak değilim, iyice batırmaya başladılar ama yinede en kötüsü değil. En azından savunma sanayide yapılanlar ortada. Eskiden tamamen dışa bağımlıydık. Çoğu arkadaş habire sallayacak şimdi bana biliyorum ama gördüğüm bu.

    90 ları iyi biliyorum, gerçekten kötüydü ama siyasetçiler böyke kaypak değildi, kemer sıkacağız denip bişeyler yapmaya çalışıyordu, keşke şimdi de imf olsa ama şimdi ekonomi denetlenir diye istenmiyor, pazsr market fiyatları böyle çıkmadı çünkü ithal ürün çok daha azdı, elde bir sürü satılmamış kurum vardı, şimdi üstüne yap işletler için bir nesil ödenecek devasa borçlar var, ülkenin şu an geldiği nokta çok farklı, en başta hükümet sorunu bile kabul etmiyor veya hayali düşmanları suçluyor, basın da 90 lara göre tam bir kukla...nerden baksan şu an durum daha vahim derim...


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Dışarıda binlerce insan var iğneden ipliğe herşeye zam geldiği için şikayet ediyorlar ama sonunda ya bu adamlar olmasa daha kötüsü gelir daha beter oluruz diyorlar. Bir döngüdür gidiyor. Kuyruğunu kovalayan kedi gibiyiz


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Miu M kullanıcısına yanıt

    90'larda devletimiz Azeri kardeşlerimize yardım elini uzatamamıştı. Şimdi durum böyle değil. Savunma sanayisinde çok ciddi atılımlar yaptık.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Türkiye tarihinin en kötü ekonomisi olması için faizleri 90 lı yıllar seviyesine getirip öyle değerlendirmek lazım  

    Ekonomi 2008 ile kıyaslanamaz derecede kötüleşti ancak bir 90 lar değil henüz ilerisi için ne olur hep birlikte göreceğiz  

  • quote:

    Orijinalden alıntı: coupant

    90'larda devletimiz Azeri kardeşlerimize yardım elini uzatamamıştı. Şimdi durum böyle değil. Savunma sanayisinde çok ciddi atılımlar yaptık.

    Son 20 yılda elle tutulur tek başarımız IHA lar konusunda, bu konuda gerçekten güzel şeyler yaptık..bunun dışında dış siyaset, ekonomi, üretim, tarım, gereksiz projeler ve israf, basın ve özgürlük, eğitim..hepsinde sınıfta kaldık, şimdide sonuçlarını görünüyoruz.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: ahmetkep

    böyle bişey yok. kafandan uydurma. türk telekom özelleştirilerek %1 i belki kapanırdı dış borcun. konu başlığı türkiye tarihinin en kötü ekonomisi olunca tabi 90 larla kıyaslarım. ben aktrol falan değilim. sizin gibi kör de değilim. objektifim, haklıya haklı haksıza haksız derim. Ben şu an ki ekonomi yönetimini beğenmiyorum. Yukarıda da yazdım. Batırdılar. Bundan sonra da düzeltemezler.

    Bu cahilliğinizin ve cahil olmanıza rağmen bu gereksiz özgüveninizin bedelini milletçe biz ödüyoruz maalesef. Al bak bakalım bizzat Recep Tayyip Erdoğan ne demiş hem de yenişafak yazmış. Bir şey konusunda bilgi sahibi olmadan atlama bir daha her şeye.


    https://www.yenisafak.com/ekonomi/telekom-satilsaydi-dis-borc-kalmazdi-2734348




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cruise1905 -- 3 Kasım 2020; 15:53:30 >




  • Deagal.com adlı bir sitenin 2025 tahminlerini https://www.deagel.com/forecast adlı siteden bir inceleyin.

    Sitede ayrıca Türkiye'nin uçak,tank,gemi vb. savunma güçleri de yazıyor.


    Özet: 2025te tahminlerine göre nufüsümüz 71milyon kişi ve kişi başı milli gelir 833dolar olacakmış...


    Dipnot: sitenin alan adı sahibi, bill clinton döneminin hava kuvvetleri müsteşarı olan ve daha sonra savunma bakanı yardımcılığı yapmış, council on foreign relations üyesi ve rockefeller vakfı uluslararası ilişkiler eski direktörü edwin a. deagle.)




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onderweb -- 3 Kasım 2020; 13:49:46 >




  • Omega Speedmaster O kullanıcısına yanıt
    Yok hocam ne patlayacak ya aynı kalır. Benim demek istediğim karıncaya üfleyememişsin fili kıpırdatmaya çalışıyorsun.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Az kaldi euro 9.99 yarın 10 olunca atariz bi sifir olur biter sonra gelsin,çaylar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.