Şimdi Ara

Türkiye Tarihinin En Kötü Ekonomisi (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
90
Cevap
1
Favori
10.893
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
301 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Alen Doğu Gencer kullanıcısına yanıt
    Geçen biriyle tartıştık bu konuyu ' tanıyorum o kişiyi sohbetim var. Akp taraftarı belli ama tarafsizliga oynuyor güya. Eğitim sistemi kötü okey diyor ona mesela ' ben eleştiri yapınca hep kötü tarafları söylüyorsun diyor ' klasik a haberden izlediği şeyleri anlatıyor bana 😂 yok Kemal gelse şöyle olur böyle olur vs vs' beni solcu ilan etti. Ekonomi kötü diyorum gülüyor ' devlet çok harcama yapıyor maaşları yüksek diyorum ' cbaskani ol seninde olsun diyor. İşte düşünce yapısında sıkıntı var ' her c.baskani zengin mi ? Hadi maaşı yüksek diye zengin sayalım ' her ülkenin c.baskanı ' doğal olarak yüksek maaş alır. Ama bu kadar gösteriş niye ? Onların parası hep halktan çıkıyor. Bunu anlamıyorlar işte abi. Kılıçdaroğlu başa gelip aynı şeyleri yapsa deliye dönerler ama. Zengin ülke değiliz biz. Havamız kime ? Akplisin işte kabul et niye inkar ediyorsun 😂 Kendisi de Rizeli zaten. Erkek değil bu kişi ' eğer erkek olup ev geçindirme derdi olsaydı​ görürdüm onu 😂 Bana çok sevdiğin Avrupa'ya git diyor. İmkanım olsa gidicem zaten ' siz biat etmeye devam edin dedim ve sustu

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Stand Alone

    Aslında şu an bile Türkiye o duruma geldi. Asgari ücret ortalama aylık 300 dolar. İş günü üzerinden hesap edersek, gündelik 10 dolar için çalışıyor insanlar. Hadi ay üzerinden hafta sonları çıkartsanız bile ortalama 15 dolar için çalışıyorlar günlük. Şaka değil, günlük 15 dolar. Şahsen bu ülkenin önümüzdeki 20 sene ekonomisinin iyi olacağını düşünmüyorum. Gemisini kurtaran kaptan, kendi kıçınızı kurtarmaya bakın derim gerisine fazla odaklanmayın.

    Öyle hesap edersek tarımda günlük ücret 8 dolar bile değil üstelik sigorta ,yol parası da yok.. Net 15 dolar oldukça lüks ülkemizde zaten bolca 10 çocuklu ailenin olduğu ülkemizde


    10 çocuklu aileler çalışmadıkça ülke bir yere gitmez . İnsanlar 10 çocuklu aile bireylerin aldıkları ücretle geleceğine bakmamalı bilakis bunların kaç katı kazanacağı üzerinde hesap yapmalı


    10 çocuklu aile bireyi diyelim 200x aldı diyelim sen 1000x kazanırsan fena bir gelir olmayacaktır üstelik 2000x kazanırsan Almanya Hollanda'dan daha iyi bir hayat yaşarsın.


    10 çocuklu aileler ülkenin içine ediyorsa millet bundan yararlanma yoluna gitmediği içindir sosyalist politikalar sonunda eğitimli insanlar 10 çocuklu ailelerin kölesi olur oysa liberal politkalarda 10 çocuklu aileler toplumu sömüremez


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • adam haklı :)

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: DHF_Viper

    Türkiye’nin yarısı zaten şu anda günlük 8 Euroya çalışıyor. Evet, 8 euro.

    Üstelik bu dip yapmamış halimiz bu sene 40 milyar dolar cari açık 250 milyar Tl bütçe açığımız olacak.


    Dip nokta bunların sıfırlandığı zamandır


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aslında bunu farklı hesaplamak gerekir daha gerçekçi olması için. Ortalama alım gücü gibi ya da daha sabit bir referans belirlenirse daha doğru olur. Dolara göre olunca çok da doğru sonuç vermez bence çünkü doların ciddi oynandığı zamana geldiği için bu hükümet gsmh sanal olarak arttı, şimdi de azalıyor. Bu etkiyi göz önüne alarak bir hesaplama yapmak lazım. Bence geçmiş eğrilerden kötü/farklı olmayacaktır sonuç. Aslında biz hemen hemen aynı olayı farklı yaşadık. Önceden peşin 10 TL, 1 sene vadeli +1TL faiz deniyordu. Şimdi 1 sene vadeli, 0 faizli 11 TL, peşin alana 1 TL indirim şeklinde sunuldu olay bize. Halkın yarısı 1. si doğru diye bağırıyor, diğer yarısı da 2.si doğru diye bağırıyor.

  • baudelaire B kullanıcısına yanıt

    Ülkenin bu ekonomik sarmaldan çıkabilmenin tek yolu var. Dışa açılmak. Üstte de yazdığım gibi Türkiye’nin ne satabileceği doğalgazı/petrolü var ne de katma değerli bir malı/ürünü. Eldeki tek çare dışa açılarak büyümek. Bu ülke hala önemli bir potansiyeli elinde barındırıyor: Genç ve çalışmaya elverişli nüfus. Sadece bu nüfus etkeni ve dinamizm bile aslında yabancı yatırımcıyı uçarak buraya getirir. Ama gelmiyorlar neden?

    Tek sebebi sadece ve sadece ülkenin yönetimine güven duymadıkları için. Tek sebebi bu. Bu iktidarın tekrar güven oluşturmayacağı bariz belli olduğu için de ekonomiyi toparlayamazlar.

    140Journos belgeselinden alıntı; “Güven ruh gibidir, terk ettiği bedene asla geri dönmez.”


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu bana biraz abartılı geldi

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • " Toplumlar layık oldukları şekilde yönetilirler "


    Charles-Montesquieu

  • Yerinde saymıyor daha geriye geliyor

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Saray tek başına aylık 300milyon tl sömürüyor .ye kürküm ye Türkiye Tarihinin En Kötü Ekonomisi 


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Oo ayıp ettin. Sen 2021 yi gör asıl. 2020 iyiymiş cidden diyeceğiz.

    Bu forumda hala sanki babasının kurduğu parti gibi akpyi savunan Kütahya Konya gibi yerlerde bol bol olan insanların hesap sildiğini veya akp bozdu, öz değerlerden uzaklaştı gibi havadan sudan sebeplerle artık akpye oy vermeyeceklerini yazdığını okuyacağız.


    Bu ülkeye Bi daha İslam partisi gelmeyecek 100 senelik İslami istismar 20 yılda eridi muahhahha

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • en kötüsü, beyni haraçtan başka şeye basmayan kişiler yüzünden "çağı kaçırıyor" olmak.

    dünyda remote devrimi gerçekleşiyor. birçok ülke kendi yazılımcıları uzaktan ABD'ye iş yapıp da ülkeye döviz sokabilsin diye ön ayak oluyor. peki ya bizde? bizde genç yazılımcılar bu ülkeden değil de yurt dışında kazandıkları paralar için bile tehdit alıyolar, sorguya götürülüyolar, hesap şifreleri zorla talep ediliyor, korkanların google hesap bilgileri alınıyor, korkmayanlara daha çok tehdit geliyor ve TR'den kazanmadıkları paralardan ceza kesiliyor ve kesilen bu ceza adamların kazandıkları paranın toplam miktarından bile daha büyük. bu noktada şoka uğrayıp: "yemin ederim bir daha uğraşmayacağım yazılım işiyle" diye kaçan yazılımcıların bile peşleri bırakılmıyor. birçok yazılımcı bunu yaşadı ve gerçekten bıraktılar uğraşmayı, ama anlatamadılar, hâlâ suçlu gibi hesap veriyolar.

    tüm bunlar haraç uğruna yapılıyor çünkü bu ülkede uzun yıllardır tek mesele "haraç"

    PKK bile haraç dağılımı yüzünden çıktı. güney doğudaki yerel aşiretler haraç toplama işini kendileri yapmak istediler ve bu istekleri kabul edilmeyince isyan ettiler, batı'dan destek alıp PKK'yı başlattılar. yani PKK bile aslında Kürt hakları için değil, haraç kavgası yüzünden çıktı.

    bu haraç meraklılığı yüzünden, çağı kaçırıyoruz, dönüşümü kaçırıyoruz, ve sonuçları geri döndürülemez şekilde olacak.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 01001101 -- 2 Kasım 2020; 11:11:35 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Youtubedaki sokak röportajlarını gördükten sonra artık yorum bile yapasım gelmiyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Daha kötü ne olabilir dedikçe daha kötüsünü görüyoruz... Allah sonumuzu hayretsin.

  • Böyle bakınca daha da tuhaf oldum
    Türkiye Tarihinin En Kötü Ekonomisi

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ekonomi mi kötü Aaaa inanmam benn.

  • Asgari ücretin yıllık karşılığı şuan 3320 dolar.

    Sorsan GSYİH kişi başı 9-10 bin dolar derler.

    Bu ülkenin yarısından fazlası asgari ücret ile çalışıyor. SSK kaç kişinin asgari ücretle çalıştığını yıllardır açıklamıyor.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Boşver, şükret geç. Elhamdülillah.

  • DHF_Viper kullanıcısına yanıt

    Valla gittim gördüm,

    Güney Kore tam bu şekilde bir ülke,

    Hiçbir yeraltı kaynağı yok. Ne durumda olduklarını da konuşmaya gerek yok Türkiye Tarihinin En Kötü Ekonomisi 

  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.