Şimdi Ara

Turkiye'nin Siyasi Tarihi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
319
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Türkiye'nin siyasi tarihiyle ilgili (kurulan hükümetleri vs açıklayacak) anlasilir bir kitap arıyorum.Başlangıç duzeyinde önerilerinizi bekliyorum .

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Up up

• Oneri bekliyorum up up

• Fahir Armaoğlu 19.yüzyıl siyasi tarih ve 20.yüzyıl siyasi tarih kitapları var.siyasal uluslararası gibi bölümlerde okutuluyormuş eskiden ders kitabı olarak.Aslında konu siyasi tarih olunca bellii başlı isimler var zaten.Bunların biri FAHİR ARMAOĞLU diğeri ORAL SANDER bir diğeri de BASKIN ORAN dır.Bu üçü de akademisyendir ve ders kitabı olarak okutulurlar ilgili bölümlerde.Ama temelinin ne seviyede olduğunu bilemediğim için biraz ağır gelebilir bu yazarlar.O yüzden bence kendine bir temel oluşturmaya bak eğer ilgiliysen böyle konulara.Bu temeli de kronolojik olarak ve olaylar arasında bağlar kurarak oluştur ki bilgin kalıcı hale gelsin.Bol bol araştır merak ettiğin aklına takılan çözemediğin şeyleri mutlaka araştır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mfd94 -- 2 Şubat 2017; 20:17:25 >
  • Sagolun hocam değerli yorumunuz için.Öncelikle biraz temel atsam iyi olur sanirim.

• Kemal Karpat - Kısa Türkiye Tarihi öneririm Osmanlı'nın son zamanını da biraz anlatıyor ama istersen direkt Cumhuriyet e atlarsın. 2012ye kadar hükümetleri anlatiyor hatta kitabin sonunda yapılan tüm seçimlerin sonuçları bile var işine yarar kesin hocam ağır bir kitap da değil. Ama kitabın yazılış amacı tamamen seçimler hükümetler değil genel olarak tarih ama zaten çoğunlukla hükümetler hakkında bilgi veriyor. Aynı zamanda cumhurbaskanlarini falan da sırasıyla öğrenirsin. Kesin denemelisin

• Aradığım kitap bu sanirim çok teşekkürler en kısa sürede alacağım

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Yeni çıktı, iletişim yayınlarından. Üstelik ciltli

http://www.iletisim.com.tr/kitap/cereyanlar/9390#.WKsD6Dy3yaM

• quote:

Orijinalden alıntı: JaCKiE_BrOwN

Yeni çıktı, iletişim yayınlarından. Üstelik ciltli

http://www.iletisim.com.tr/kitap/cereyanlar/9390#.WKsD6Dy3yaM

Bahsettiğiniz kitabı okumak istiyordum ancak yazarının "sağ"görüşlü olduğunu ve bunu kitaplarında belli ettiği ve işlediği konuları tarafsız bir gözle yazmadığını işittim.Kitabı okumuş biri olarak buna ne diyorsunuz ?
  • Kitap henüz bugün elime ulaştı. Tanıl Bora sağlam solcudur. Radikal ve birgün'de yazar. İletişim yayınlarından sağcı yazar kitabı çıkmaz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JaCKiE_BrOwN -- 21 Şubat 2017; 18:19:20 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: JaCKiE_BrOwN

Kitap henüz bugün elime ulaştı. Tanıl Bora sağlam solcudur. Radikal ve birgün'de yazar. İletişim yayınlarından sağcı yazar kitabı çıkmaz

Tamamdır.O halde artık alabilirim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.