Şimdi Ara

Türkiye'nin En Büyük Kampüsü? (Karşılaştırmalı ,Resimli)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
94
Cevap
2
Favori
61.222
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Nufusu 1,000,000 olan keçiören ilçesinin yerleşimi kadar alana sahip. toplamada 4500 hektar (45 kilometrekare gibi astronomik boyutlarda arazie sahip.
    A1 giriş kapsından eymir gölünün sonuna kadar gidebilmeniz için 20km yol katedmeniz gereken.
    Her tarafı çamlık,yemyeşil ve her an esrarengiz yaratıklarla karşılaşabileceğiniz devasa tepeleri bulunan.
    Kaybolduğunuzda GPS cihazınız olmadan sağ kurtulmanın imkansız olduğu
    Ankara'nın en güzel yerlerinden birinde 1956 yılında kurulmuş ve Melih Gökçek abimizin hiç sevmediği bir okul.
    Türkiye'nin en büyük kampusu ODTU'nun.

Resimlerde görüldüğü üzere karşılaştırılamayacak ölçülerde bir araziye sahip.

15 Km yukarıdan Odtü

15 Km yukarıdan Anadolu Üniversitesi

15 Km yukarıdan Ege

15 Km Yukarıdan Çukurova

Ankara şehri ve Odtu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi transverse -- 25 Ocak 2011; 0:53:35 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Türkiye'nin En Büyük Kampüsü: ODTÜ

Giriş

Türkiye'de sayısız yüksek öğretim kurumu bulunmaktadır, ancak kampüs büyüklüğü açısından en büyüğü ODTÜ'dür (Orta Doğu Teknik Üniversitesi). ODTÜ'nün kampüsü, hem fiziksel alanı hem de sunduğu olanaklar açısından ülkenin en dikkat çeken eğitim tesislerinden biridir.

Fiziksel Büyüklük

ODTÜ'nün Ankara'nın dış mahallelerinde yer alan devasa kampüsü, toplam 24,3 kilometrekarelik bir alanı kapsamaktadır. Bu alan, kampüsün fiziksel büyüklüğünü Türkiye'nin en büyüğü yapmaktadır. Kampüsün yaklaşık 243 milyon metrekarelik bir alana yayıldığı tahmin edilmektedir.

Olanaklar

Büyüklüğünün yanı sıra, ODTÜ kampüsü, öğrencilere ve personele çok çeşitli olanaklar sunmaktadır. Bunlar arasında, çok sayıda akademik bina, laboratuvar, kütüphane, konut, yemekhane, spor tesisi ve kültürel merkez yer almaktadır.

Karşılaştırma

Türkiye'deki diğer büyük üniversitelerin kampüsleriyle kıyaslandığında, ODTÜ'nün fiziki büyüklüğü oldukça belirgindir. Örneğin, İstanbul Teknik Üniversitesi'nin (İTÜ) kampüsü yaklaşık 4,2 kilometrekare, Hacettepe Üniversitesi'nin kampüsü ise yaklaşık 6,7 kilometrekaredir.

Öğrenci Yaşamı

ODTÜ'nün muazzam kampüsü, öğrencilere canlı ve hareketli bir kampüs yaşamı sunmaktadır. Geniş açık alanları, sosyalleşme ve dinlenme için idealdir ve çeşitli öğrenci kulüpleri ve etkinlikleri, kampüs topluluğu arasında bir aidiyet duygusu yaratmaktadır.

Sonuç

ODTÜ'nün kampüsü, Türkiye'nin tartışmasız en büyük ve en kapsamlı kampüsüdür. Geniş fiziksel alanı, çeşitli olanakları ve canlı öğrenci yaşamı, onu ülkedeki en prestijli ve aranan yüksek öğretim kurumlarından biri haline getirmektedir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Eet öyledir.
  • Sınırlar yanlış çizilmiş daha büyük, eymir gölünün sol tarafı da ODTÜ kampüsü
  • quote:

Orijinalden alıntı: :::Banner:::

Sınırlar yanlış çizilmiş daha büyük, eymir gölünün sol tarafı da ODTÜ kampüsü

evet sol tarafıda kapsıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: transverse

quote:

Alıntıları Göster
    Kuzen burada okuyor. Merak ediyorum bende.
  • quote:

Orijinalden alıntı: transverse

quote:

Alıntıları Göster
    Dünya sıralaması nedir. Eğitim durumu nedir? Bana Türkiye deki başarısı lazım değil. Dünya başarısı lazım. Türkiye de ismail yk denen kolpa bile 1. statüsünde boy gösteriyor. (müzik)

• quote:

Orijinalden alıntı: FeRSeRi

Dünya sıralaması nedir. Eğitim durumu nedir? Bana Türkiye deki başarısı lazım değil. Dünya başarısı lazım. Türkiye de ismail yk denen kolpa bile 1. statüsünde boy gösteriyor. (müzik)

??
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Dünyada ilk 500'e giren tek üniversite İstanbul Üni. , Türkiye'den. ODTU okul olarak değil de bazı bölümlerde çok başarılı. Mesela makina mühendisliği bölümü Avrupa'da 1. sırada.
  • quote:

Orijinalden alıntı: trapspeed

Nufusu 450,000 olan Fatih ilçesinin 3 katı yer kaplayan.
    A1 giriş kapsından eymir gölünün sonuna kadar gidebilmeniz için 25km yol katedmeniz gereken.
    Her tarafı çamlık,yemyeşil ve her an esrarengiz yaratıklarla karşılaşabileceğiniz devasa tepeleri bulunan.
    Ankara'nın en güzel yerlerinden birinde 1956 yılında kurulmuş ve Melih Gökçek abimizin hiç sevmediği bir okul.
    Türkiye'nin en büyük kampusu ODTU'nun muş.

bu ne ya çok büyük....

• quote:

Orijinalden alıntı: Cpt..Price

quote:

Nufusu 450,000 olan Fatih ilçesinin 3 katı yer kaplayan.
    A1 giriş kapsından eymir gölünün sonuna kadar gidebilmeniz için 25km yol katedmeniz gereken.
    Türkiye'nin en büyük kampusu ODTU'nun muş.

bu ne ya çok büyük....
    2. sırada selçuk üniversitesi gelir herhalde

• quote:

Orijinalden alıntı: Johnny Bravo

quote:

Dünyada ilk 500'e giren tek üniversite İstanbul Üni. , Türkiye'den. ODTU okul olarak değil de bazı bölümlerde çok başarılı. Mesela makina mühendisliği bölümü Avrupa'da 1. sırada.

öldürürsünüz adamı yaa

http://www.stargazete.com/guncel/en-iyi-universiteler-arasinda-yine-yokuz-haber-205608.htm

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Johnny Bravo

quote:

öldürürsünüz adamı yaa

http://www.stargazete.com/guncel/en-iyi-universiteler-arasinda-yine-yokuz-haber-205608.htm

Araştırmayı yapan kuruma bak sen önce bi. Merak etme bu işin içinde biriyim zaten ben.

• quote:

Orijinalden alıntı: kritios

kesinlikle
  • quote:

Orijinalden alıntı: MAVIC

quote:

kesinlikle

Alıntıları Göster
    ODTÜ gerçekten geniş sınırlara sahip ama büyük bölümü ağaçlardan ve boş araziden oluşuyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: MAVIC

quote:

kesinlikle

Alıntıları Göster
    o kadar arazide savaş tatbikatı mı yapıyorlar

• quote:

Orijinalden alıntı: emredici

odtü ormanlarında sevişiyorlar,yiyişiyorlar

ek$isözlükte, odtüde sevişebilinecek yerler diye yazı dizisi bile var.

gittim,gördüm sevmedim

odtü iktisat yazıcaktım vazgeçtim

iyi ki de yazmamışım.

Ankara da yaşayan bilir, hiç kimse İstanbul'dan ODTÜ'ye okumak için pek gelmez.

Çok nadir. Yaşanmaz burda,çekilmez.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi judith -- 29 Ocak 2010; 2:43:19 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: judith

quote:

Orijinalden alıntı: emredici

odtü ormanlarında sevişiyorlar,yiyişiyorlar

ek$isözlükte, odtüde sevişebilinecek yerler diye yazı dizisi bile var.

gittim,gördüm sevmedim

odtü iktisat yazıcaktım vazgeçtim

iyi ki de yazmamışım.

Ankara da yaşayan bilir, hiç kimse İstanbul'dan ODTÜ'ye okumak için pek gelmez.

Çok nadir. Yaşanmaz burda,çekilmez.

Alıntıları Göster
    Haritada ankara şehir merkezi nerde?

• quote:

Orijinalden alıntı: Manif3sto

Haritada ankara şehir merkezi nerde?

Alıntıları Göster
    Tey tey, biz 2 dakikada okulun çevresini dolaşıyoruz adamlar kampüsün içinde dolmuşla geziyolar
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-11475B916

Tey tey, biz 2 dakikada okulun çevresini dolaşıyoruz adamlar kampüsün içinde dolmuşla geziyolar

Alıntıları Göster
    Herkes bu konuda yanılır alan olarak türkiyenin en büyük üniversitesi izmir yüksek teknoloji üniversitesidir her ne kadar alanını çoğunda bina olmasada en büyüğü odur.2. ise ege ünversitesi gelir ki o da içerisinde forum bornovayı izmir fen lisesini daha bi rçok şeyi barındırır.Ha dersenizki bulunduğu alan içerisinde en çok binaya sahip üniversite hangisidir o ODTÜ olabilir.

• quote:

Orijinalden alıntı: companjera

Herkes bu konuda yanılır alan olarak türkiyenin en büyük üniversitesi izmir yüksek teknoloji üniversitesidir her ne kadar alanını çoğunda bina olmasada en büyüğü odur.2. ise ege ünversitesi gelir ki o da içerisinde forum bornovayı izmir fen lisesini daha bi rçok şeyi barındırır.Ha dersenizki bulunduğu alan içerisinde en çok binaya sahip üniversite hangisidir o ODTÜ olabilir.

Alıntıları Göster
    Melih Gökçek neden sevmez burayı?
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.