Şimdi Ara

Türkiye’nin en büyük ikinci rüzgar santralinin ilk ayağı hizmete girdi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
873
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
11 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Türkiye’nin en büyük ikinci rüzgar santralinin ilk ayağı hizmete girdi
    Enerjisa Üretim, Balıkesir, İzmir ve Manisa illeri arasında yer alan Uygar Rüzgar Enerjisi Santralinin (RES) ilk fazını devreye alarak 30. enerji santralini faaliyete geçirdi. Toplam 2,5 milyar dolarlık yatırım paketi içinde stratejik bir konuma sahip olan bu proje, tamamlandığında 250 MW kurulu güce ve yıllık 1 milyar kWh temiz enerji üretim kapasitesine ulaşacak.

500 bin eve elektrik verecek

Türkiye’nin en büyük ikinci rüzgar santralinin ilk ayağı hizmete girdi
    Uygar RES yalnızca büyüklüğüyle değil, etkisiyle de dikkat çekiyor. Santral tam kapasiteye ulaştığında yaklaşık 500 bin hanenin yıllık elektrik ihtiyacını karşılayabilecek. Bu sayede yılda 600 bin ton karbon salımının önüne geçilecek.

Ayrıca Bkz.Nükleer reaktörler artık yapay zeka ile inşa edilecek

Uygar RES, tüm fazları tamamlandığında Türkiye’nin en büyük ikinci rüzgâr enerjisi santrali olacak. Enerji üretiminin yanı sıra yerli üretimi destekleyen teknolojik altyapısıyla, istihdama sağladığı katkıyla ve bölgesel kalkınmaya etkisiyle proje öne çıkıyor. Zira Enerjisa Üretim CEO’su İhsan Erbil Bayçöl’ün verdiği bilgiye göre Uygar RES’te türbinlerin kule, kanat ve jeneratör gibi kritik bileşenleri Türkiye’de üretilmiş durumda.

Kurulu rüzgar gücüne yüzde 15’lik katkı

Enerjisa Üretim, yalnızca Uygar RES ile değil, YEKA RES-2024 ihalelerinde elde ettiği 1.200 MW’lık yeni kapasiteyle de büyümesini sürdürüyor. 410 MW kapasiteli Edirne RES ve 340 MW kapasiteli Balkaya RES projeleriyle portföyüne 750 MW daha ekleyen şirket, toplamda 1.750 MW’lık YEKA yatırımıyla Türkiye’nin rüzgar gücüne yaklaşık yüzde 15 oranında katkı sağlamayı hedefliyor. Edirne RES ve Balkaya RES’in 2027’de tamamlanması bekleniyor. Bu güçlü altyapının arkasında ise 2,5 milyar dolar değerindeki toplam yatırım yer alıyor. Enerjisa Üretim, bugün yaklaşık 4.000 MW kurulu gücü ve 30 santralıyla Türkiye’nin enerji ihtiyacının yüzde 4-5’lik bölümünü karşılıyor.

Kaynak:https://www.dha.com.tr/ekonomi/enerjisa-uretim-30uncu-enerji-santralini-devreye-aldi-2635832

• Elektrik fiyatlarına yeni zam yani

• muhalif azgın kesim çok tehlikeli, devlet bugün doğalgazın yüzde 63-65 ini elektriğin de yüzde 60 ini karşılıyor. genel olarak da vatandaşın elektrik ve gaz faturalarının ortalama %54–60’ı devlet tarafından sübvanse ediliyor

• AlbatrosD.IIIFazılBey kullanıcısına yanıt
    Fatih Altaylıyoutube
    "Elektrikte vurgun 129 milyar dolar!" / Prof. Dr. Uğur Emek & Fatih Altaylı
    https://www.youtube.com/watch?si=GQhlNTAJh7tXtCat&v=BfzNOKIYtr0&feature=youtu.be

Şunu sindire sindire izle bakalım durum gerçekte nasılmış. O karşıladığı yine dolaylı olarak vatandaşın cebinden çıkıyor zaten, elektrik faturası olmuyor ama başka yerden yine yansıyor.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• Bu tip çalışmaların artarak devam etmesi lazım, altyapıdaki değişim kademeli olarak piyasaya artılarla yansıyacak, oturup beklemek enayilik daha çok proje yapılması lazım, bunların hayata geçmesiyle beklenti elektriğin maliyetinin azalması...

devlet o parayı nerden buluyor? Ağaçtan mı topluyor?

• Ooo, Balkaya RES. Olan yine benim ormanlara oldu.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Az kaldı az, BİTİYORSUNUZ...

• Hava bedava , Su bedava , Güneş bedava . . .

Elektrik de bedava ama , bize parayla .

Bedava elektriği para ile satıyorlar .

Sahi Neden Elektrik bedava değil ?

Amaç RES , GES yada HES yapmak değil ki

Bedavadan para kazanmak .

Haa , diyeceksiniz ki yatırım yaptı ,

İyi de , yatırdığı para yine kendi malı . Devlete hibe falan yapmıyor ki .

Üstüne bir de yatırım teşviği alıyor , ucuzdan da kredi .

Dünyanın en pahalı elektriği yine de bizde .

Neymiş efendim , YEK yatırımlarımız artıyormuş , vatandaşa var mı bir faydası ?

• İstiyor ki bazıları herşey beleşten ağzıma düşsün öyle bir dünya yok öyle kolay işlerse bunlar sizde yapın okuma yazmayı bilen her dingil ekonomist kesildi başımıza adamlar emek verip koşturuyor sende öğlen saatinie kadar yan gelip yatıp sabahlara kadar video kaydirmakla bı yerlere yorum yaparak ancak eleştiri getirerek büyüyeceğini zanneden zavallısin.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.