Şimdi Ara

Türkiye'nin AB'ye Girmesi Gerekli mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
54
Cevap
0
Favori
1.114
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bence kesinlikle gerekli değil.Çünkü ülkemizde bize yetecek her şey var.Düzgün bir yönetimle ve çalışmayla hiç bir ihtiyacımız olacagını sanmıyorum.

Sizler neler düşünüyorsunuz?

• Gerekli olsun olmasın,türkiye'nin su anki haliyle AB ye girmesi zaten mümkün degil ve bu gidişle olamayacak da,torunlarımızın torunlarımızın torunları bir ihtimal görebilirler.O yüzden gerekli olup olmadıgını tartısmaya da gerek yok diye düşünüyorum

We have been dreaming.But who can deny?
    It's the best way of living between the truth and the lies.
  • Diğer ülkere uygulanan şartlarda tabiki evet ...
    Özel statü vermelerle oyalamalarla olacaksa hayır!
    Her anından zevk alarak harcadığın zaman,boşa harcanmış zaman değildir.
  • Kendine güveni olan gelişmiş bir ülkeyi kimse kullanamaz.
    Tabi bu duruma gelebilirsek!

Orjinalden alıntı:Sen@y

Eğer bir gün bizi AB'ye alırlarsa bunu sadece ülkemizi kullanmak amacıyla yapacaklarına inanıyorum ben.

ne sekilde olursa olsun o bir günün gelecegini hic sanmıyorum ben.

We have been dreaming.But who can deny?
    It's the best way of living between the truth and the lies.
  • quote:

Orjinalden alıntı: gorkemm13

quote:

Orjinalden alıntı:Sen@y

Eğer bir gün bizi AB'ye alırlarsa bunu sadece ülkemizi kullanmak amacıyla yapacaklarına inanıyorum ben.

ne sekilde olursa olsun o bir günün gelecegini hic sanmıyorum ben.

Zaten ben de gireceksek eğer kendimizi yerden yere vurdurmayacak kadar güçlü bir ülke oluncaya kadar AB'ye girmek istemiyorum.
  • Girmeye taraftar değilim ve önümüzdeki 10 yıl içinde Ab'nin eski cazibesinin kalacağını da zannetmiyorum.
  • Kesinlikle gerekli değil.Çarkları muntazam dönen bir türkiyenin ab ye hiç ihtiyacı yok vede ab nin böyle bir türkiyeye verebileceği hiçbirşey yok.Yeterki biz o çarkları döndürebilelim.Zaten bize adamlar sadece pazar olarak bakıyor.

AB 10 yıl içinde cazibesini kaybedicek diyenlere ise sadece gülüyorum. AB salt Türkiye için değil, insanlık için bir modeldir. Birlik olunca neler yapılabileceğinin bir göstergesidir. Bunu kabullenmek istemeyebilirsiniz. Ama bu gerçeği değiştirmiyor malesef.

Peki neye karşı olmalıyız? AB üyesi olma yolculuğunda herşeyimizi kaybetmeye, onurumuzu yitirmeye, tavizler vermeye karşı olmayız. Çifte standartlara razı olmaya, kısa vadeli kazanımlar için geleceğimizi satmaya, dirayetsiz Avrupa Birliği müzakere süreci yönetmeye karşı olmayız.

Ancak Türkiye Cumhuriyeti'nin şu an AB dışında malesef bir alternatifi falan yoktur. Ne Türk Birliği mümkündür ne de büyük Türk-İslam Birliği şu an ki Dünya konjektüründe.

Araplar henüz Arap Birliği toplantıları dışında görüşmeyi beceremiyorken. İran Şangay örgütüne resmi başvuru yapmışken. Rusya yeniden yükseliyorken. ABD'nin yarını belli değil iken. Bizim için en güvenli liman Avrupa Birliği'dir.

Saygılar

• quote:

Orjinalden alıntı: Yazat

Şu an AB sizi olduğunuz gibi kabul ettik buyrun gelin dese hepiniz sokaklara dökülür sevinçten kendinizi kaybedersiniz. yalan mı?

AB 10 yıl içinde cazibesini kaybedicek diyenlere ise sadece gülüyorum. AB salt Türkiye için değil, insanlık için bir modeldir. Birlik olunca neler yapılabileceğinin bir göstergesidir. Bunu kabullenmek istemeyebilirsiniz. Ama bu gerçeği değiştirmiyor malesef.

Peki neye karşı olmalıyız? AB üyesi olma yolculuğunda herşeyimizi kaybetmeye, onurumuzu yitirmeye, tavizler vermeye karşı olmayız. Çifte standartlara razı olmaya, kısa vadeli kazanımlar için geleceğimizi satmaya, dirayetsiz Avrupa Birliği müzakere süreci yönetmeye karşı olmayız.

Ancak Türkiye Cumhuriyeti'nin şu an AB dışında malesef bir alternatifi falan yoktur. Ne Türk Birliği mümkündür ne de büyük Türk-İslam Birliği şu an ki Dünya konjektüründe.

Araplar henüz Arap Birliği toplantıları dışında görüşmeyi beceremiyorken. İran Şangay örgütüne resmi başvuru yapmışken. Rusya yeniden yükseliyorken. ABD'nin yarını belli değil iken. Bizim için en güvenli liman Avrupa Birliği'dir.

Saygılar

Aynen katılıyorum.
    Türkiye'nin ABye girmesi hem iyidir hem kötüdür. Abye girersek gerçekten önemli şeyler elde edeceğiz. Büyük oranda kazançlı çıkabiliriz. Ama aynı zamanda kendi benliğimizide yitirebiliriz. Bizdende bunu istiyolar. Abye girmeniz için kendinizden vazgeçin diyolar. Eğer benliğimizi yitirmeden ABye girebilirsek ne mutlu bize ve onların kölesi olmadan ABye kendimizi kabul ettirebilirsek. Tabi bu çok çok çok zor.

• Fazlasıyla kapitalist bir topluluk olduğunu düşünüyorum. Rusya ile yakınlaşalım isterdim, ancak Menderes sayesinde...Cesedinin bile zararı çok ya, ne diyelim artık.

Şu an AB sizi olduğunuz gibi kabul ettik buyrun gelin dese hepiniz sokaklara dökülür sevinçten kendinizi kaybedersiniz. yalan mı?

Ben AB'ye girersek değilde,bu ülkede herkesin birlik olduğunu gördüğüm zaman,iyi bir ekonomiye sahip oldugumuz zaman,herkes refah içinde yaşayadığı zaman,işsizlik bittiği zaman ve tam bağımsız olduğumuz zaman sevinçten kendimi kaybedebilirim

Orjinalden alıntı: Sen@y

quote:

Ben AB'ye girersek değilde,bu ülkede herkesin birlik olduğunu gördüğüm zaman,iyi bir ekonomiye sahip oldugumuz zaman,herkes refah içinde yaşayadığı zaman,işsizlik bittiği zaman ve tam bağımsız olduğumuz zaman sevinçten kendimi kaybedebilirim

Sağcı halkla düzgün ülke olamaz. Umutlarınızı kırmak istemezdim.

• quote:

Orjinalden alıntı: farukaan

Kesinlikle gerekli değil.Çarkları muntazam dönen bir türkiyenin ab ye hiç ihtiyacı yok vede ab nin böyle bir türkiyeye verebileceği hiçbirşey yok.Yeterki biz o çarkları döndürebilelim.Zaten bize adamlar sadece pazar olarak bakıyor.

Katılıyorum... Türkiye kendine yetecek bir ülke yeterki çarklar döndürülsün.

Gölgeler kadar yumuşak ve hızlı olmalıyız.
  • AB gibi uluslararası birliklere üye olma konusunda dar bir perspektifte bakmamamız gerekir. AB' ye üye olan ülkeler kendi kendilerine yetemeyecek ülkeler midir? İngiltere, Almanya, Yunanistan gibi gerektiğinde Avrupa politikasında büyük sözsahibi olan ülkeler dahi artık kendilerinin üstünde olan bir gücü bir birliği tanımışlardır.

Türkiye de elbette kendi kendine birçok sorununu halledebilecek bir ülkedir. Ancak gerek küreselleşmenin sundukları, gerekse bazı önemli kararları almada bir başka ülkenin düşüncelerine, fikirlerine ihtiyaç vardır. Uluslararası politikalarda bu tür birliklerin üyesi olmak demek büyük bir siyasi gücü beraberinde getirir.

Her ne olursa olsun AB gibi bir örgütlenme içerisinde, diğer üyelere tanınan haklarla üye olunması taraftarıyım. Bu konuya sadece kendi kendimize yeten bir ülkeyiz düşüncesi ile yaklaşırsak hata yapmış oluruz. AB' ye girme yönünde önümüzde bazı engeller var. Belki de bu engellerin en önemlisi Yunanistan ile olan sorunlarımızdan kaynaklı. Bence Yunanistan Türkiye arasında ilişkiler daha iyi bir şekilde düzenlenirse AB ye girme sürecinde büyük bir engel ortadan kalkacaktır.

• sorun avrupalı olmak değil, avrupalı gibi olmak (bilim, kültür, özgürlük anlamında)

quote:

Böyle bir ülke var mı

• quote:

Orjinalden alıntı: EagleWING

quote:

quote:

Yada solcunun sadece konuştuğu , iş yapmadığı ülke düzgün ülke olmaz desek aynı kapıya mı varmış oluruz..

• quote:

Orjinalden alıntı: Ferfecir

quote:

Orjinalden alıntı: EagleWING

quote:

quote:

Yada solcunun sadece konuştuğu , iş yapmadığı ülke düzgün ülke olmaz desek aynı kapıya mı varmış oluruz..

Evet,ülkemizde ne yazık ki CHP gibi öncül sol partiler tamamen yanlış oynuyorlar.

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.