Şimdi Ara

Türkiye neden süreki ABD ve ALMANYA ile kıyaslanıyor..? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
60
Cevap
0
Favori
5.370
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Bizde eksik olan şey şu, en azından sanayicinin istediği şey budur.
    Şimdi bir akrobat düşünün, adamın eline iki labut verin. Akrobat 2 labutuda havada çevirir.
    Daha sonra 2 daha 6 daha hatta adama 20 labut verin akrobat tüm labutları havada çeviri.
    Burada önemli olan sayılar değil ritimdir.
    Sanayici bir işe gireceği zaman, maliyet hesabından sonra ülkenin ritmine bakar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: baranel

Bizde eksik olan şey şu, en azından sanayicinin istediği şey budur.
    Şimdi bir akrobat düşünün, adamın eline iki labut verin. Akrobat 2 labutuda havada çevirir.
    Daha sonra 2 daha 6 daha hatta adama 20 labut verin akrobat tüm labutları havada çeviri.
    Burada önemli olan sayılar değil ritimdir.
    Sanayici bir işe gireceği zaman, maliyet hesabından sonra ülkenin ritmine bakar.
    hocam söylediklerinize yürekten katılıyorum fakat çözüm ne olmalı sizce.? türkiye atıyorum 20 yıl sonra bir almanya olabilirmi veya 30 yıl sonra bir amerika olabilirmi.? olursa nasıl olur ne yaparsa olur ve o seviyeye yükselir. ben bunları merak ediyorum. ben türkiyedeki siyasi haritaya ve üzerinde yaşayan insanların zihniyetlerine baktığım zaman bunun mümkün olabileceğini sanmıyorum.

• Nerzhul80 kullanıcısına yanıt
    Güney Kore sana ne ifade ediyor mesela? Onunla kıyas kabul eder misin?

• Ben devlet başkanı olsam ilk yağacağım şey hemen tüm Suriye lileri güvenli bölgeye yerleştiririm. Hemen sanayi hamlesi yapar dışa bağımlı olduğum hammaddeleri tespit eder, ülkemden çıkarmaya çalışırdım. Demir var çelik var, mis gibi güneş enerjisi var. Fabrikalar açar etrafımdaki tüm küskün ülkelerle barışır ihracatın dibine vururdum. Üretirken de kaliteleri ürünler çıkarır gerekirse bir süre karsız hatta zararına marka yaratmak adına bunları satardım. Elektronik olarak ülkemizde herşey var ülkemin en iyi mühendislerini toplar yüksek maaş verir kopyalarını üretmeye başlardım. Asgari ücreti kaldırır asgari saat ücretirne dönüştürür bunuda sıkı takip ederdim. Zaten sosyal devlet değiliz gibi birşey sağlık sisteminden çekilir ödenen primleri emekliliğe çok kalmamış olanları iade eder Amerika'daki gibi özel sağlık sigortası ve emeklilik olarak revize ederdim. Zengin bir ülke olduğumda da terör kendiliğinden çözülürdü zaten.

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-481916DD1

Güney Kore sana ne ifade ediyor mesela? Onunla kıyas kabul eder misin?
    bir şirketi ismi lazım değil siz biliyorsunuz tek başına türkiyeden daha fazla mal ihrac edip türkiyeden daha fazla para kazanıyor :)
    Bir sorun muhasebe ve matematik ile çözülür.
    Maliye bakan’ını görsem şunu sorardım. Kaç mükellfiniz var.
    Sonuçta maliye hazineyi beslemekle yükümlü. Mükellef ise maliyeyi.
    Derdimki bakan’a milyonlarca insan gelir vergisi beyanında bulunmuyor. Dolayısıyla mükellef olmaktan kaçıyor.
    Efendim derdim şöyle yapalım, muhtarlar kanununu değiştirelim. Muhtarlar semtlerinde kaç ev sahibi kaç kiracı kaç iş yeri var, tespit etsin. Raic bedellerinide doldursun, maliyeye her yıl beyan versin. Maliye ise kira geliri elde edip beyanda bulunmayan vergi ve mükellef olmaktan kaçan kişiye gel bakalım desin.
    Maliye altın çağına girer. Sadece o vergi kaçıranlardan gelen gelir ülkede tarım ve büyük küçük baş hayvancılık yapan kesime aktarılırsa. Üretim o açılarda artar.
    Çok basit bir kanun değişikliği sadece kaçakcını durdur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi baranel -- 12 Ağustos 2019; 23:26:23 >

• quote:

Orijinalden alıntı: MRTFR

Nasıl kıyaslayamayız be? Adam popülizm uğruna Almanya'dan iyi olduğumuzu iddia ediyorsa biz de durumun vehametini açık açık ortaya koyabiliriz. Oldu, oy isterken "şundan iyiyiz bu bizi kıskanıyor"; iş zora girince "buna da şükür, en azından Afganistan değiliz". Yok öyle dünya.
    Bizi yonetenler iki kere iki dort dese inanmayiz veya iplemeyiz. Tamam bir kisi cikti iki kisi cikti kanitladi alim gucu farkini ama bu olayin b.ku cikti artik. Yere tukursen almanyayla burayi kiyaslayan cikiyor. Siyasiler de birakti artik o soylemleri ki o kiskanma lafi agizdan cikali asir olmustur. Bir olayin b.kunu cikartmakta ustumuze yok. Bence bulgarlarla veya o ayardaki ulkelerle olan karsilastirmalar daha faydali. Eskiden bulgara alisverise giderdik, simdiyse onlar burayi ucuz buldugu icin buraya geliyor. Eskiden bizden geride olan polonya bizi coktan gecti bile. Bence bu olaylar almanyada etin 5 euro olmasindan daha onemli.

Çok değil, 50 sene önce Güney Kore bırak Almanya'yı, Türkiye ile bile kıyaslanamayacak seviyede fakir, hatta açlıkla boğuşan ülkeydi. Şimdiki halini görüyorsun. Güney Kore bu noktaya kendini ABD, Almanya gibi ülkelerle kıyaslayarak geldi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-481916DD1 -- 12 Ağustos 2019; 23:29:34 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Slim Charles

Bizi yonetenler iki kere iki dort dese inanmayiz veya iplemeyiz. Tamam bir kisi cikti iki kisi cikti kanitladi alim gucu farkini ama bu olayin b.ku cikti artik. Yere tukursen almanyayla burayi kiyaslayan cikiyor. Siyasiler de birakti artik o soylemleri ki o kiskanma lafi agizdan cikali asir olmustur. Bir olayin b.kunu cikartmakta ustumuze yok. Bence bulgarlarla veya o ayardaki ulkelerle olan karsilastirmalar daha faydali. Eskiden bulgara alisverise giderdik, simdiyse onlar burayi ucuz buldugu icin buraya geliyor. Eskiden bizden geride olan polonya bizi coktan gecti bile. Bence bu olaylar almanyada etin 5 euro olmasindan daha onemli.

Alıntıları Göster
    valla hocam ne yalan söyliyim şurda bir sürü kişi yorum ama kimse sizin gibi olaya realist bir şekilde yaklaşmadı. işte bana sizin gibi düşünüp bu konuları düzgün tartışabilecek insanlar lazım.

• quote:

Çok değil, 50 sene önce Güney Kore bırak Almanya'yı, Türkiye ile bile kıyaslanamayacak seviyede fakir, hatta açlıkla boğuşan ülkeydi. Şimdiki halini görüyorsun. Güney Kore bu noktaya kendini ABD, Almanya gibi ülkelerle kıyaslayarak geldi.
    50 yıl onceye gitmene gerek yok 1997 asya krizinde güney kore komple batmıştı. peki o güney kore bataktan nasıl çıktı dersen once imf den yüklü bir kredi aldılar sonra bu kredileri odeyemeyceklerini anladılar ve halka bir çağrıda bulundular. yastık altındaki altınlarınızı devlet bağlışlarsanız bu krizden kurtuluruz dediler.

güney kore halkıda bu çağrıya tam 270 ton altını nı devlete hibe edip bağışlayarak karşılık verdi. insanlar parmaklarındaki alyanslarını bile devlete hibe etti.

şimdi siz diyorsunuzki güneykore ile türkiyeyi kıyaslayalım :) güneykore ile aramızda teknolojiyi falan geçin çok büyük bir zihniyet çalışkanlık ve devletini sevme farkı var.

aynı kriz türkiyede olsa insanlar bırakın devlete altın bağışlamayı merkez bankasındaki altınları çalmayı düşünürler :)

• quote:

Orijinalden alıntı: Nerzhul80

hocam söylediklerinize yürekten katılıyorum fakat çözüm ne olmalı sizce.? türkiye atıyorum 20 yıl sonra bir almanya olabilirmi veya 30 yıl sonra bir amerika olabilirmi.? olursa nasıl olur ne yaparsa olur ve o seviyeye yükselir. ben bunları merak ediyorum. ben türkiyedeki siyasi haritaya ve üzerinde yaşayan insanların zihniyetlerine baktığım zaman bunun mümkün olabileceğini sanmıyorum.

Alıntıları Göster
    Aydınlatılmış despotizm lazım biraz.
  • quote:

ben çok demokrat ve liberal bir insanımdır. bana kalsa bu kürt sorunu ve pkk sorununu ortadan kaldırmak için ispanyada uygulanan bask bölgesi modelinin veya ayrı bir kürt konfederasyon bölgesinin güney doğuda da uygulanabileceğini veya en kötü bu konunun tartışmaya açılabilmesini düşünenlerdenim. ama tabi bunlarda benim pempe hayallerim :) türkiyede şuanki siyasi iklim ve tercihlere baktığımızda bu sorunun kısa vadede ortadan kalkması yada dediğim sistemin insan gibi tartışılması bile mümkün değil. bunun partiler le veya siyasi liderle de alakas yok. bu sorun kısa vaedede mümkün değil çözülemez.

Alıntıları Göster
    Sorun çözülebilir. İnsanların çözmek istemesi gerekiyor sadece. Kısa veya uzun vadesini bilemem. O, istek durumuna bağlı.

• quote:

bahsettiğiniz gelişmiş ülkerin hiç birisinde terör yok. ordaki terör tanımı en fazla bir tane aklı dengesi bozuk gerizekalının silah alıp sağa sola ateş edip insanları öldürmesi ile açıklanır. bizdeki terör ülkenin bölünüp parçalanmasına ön ayak olacak şekilde ve bahsettiğiniz ülkelerin PKK yı desteklemesi ile türkiyenin 35 yılda bu terör e 400 milyar dolardan daha fazla para harcaması ile sonuçlanıyor. ve bu ülkeler PKK yı destekleyip türkiyenin bölünmesini gerçekleştirene kadar bundan vazgeçmeyecekler.

Alıntıları Göster
    O zaman terörü bitireceksin kardeşim bu bir bahane değil, madem senin büyümene engel oluyor. Kaç senedir devam ediyor bu terör, başımızdakilerin çoktan çözmesi gerekirdi.

İspanya'da da ETA vardı, ne oldu? Bu sadece bir örnek, demek ki çözülebiliyormuş? İspanya'nın yaşam standartları nasıldı peki ETA olduğu zaman?

Senden daha kötü ülkeler ile kendini kıyaslarsan, zaten ileri gitmene imkan yok.

Kıyas yaparak bizim ne halde olduğumuzu söylüyoruz. Sen ise bu halde olmamızın ve neden gelişmiş ülkeler gibi olmadığımızın sebeplerini söylüyorsun. Zaten kimse bu sebepleri reddetmiyor. Neyi anlatmaya çalışıyorsun anlamadım.

Konuda hangi ülke örnek verilirse çeşitli bahane sunarak kıyas kabul etmiyorsun. Hiçbir ülke dikensiz gül bahçesinde yaşamıyor, hiçbir ülkenin kusursuz halkı yok. Hepsinin kendine özel sorunları var ama bazıları bunları bir şekilde aşmayı başarmışlar. Bizim de bunu başarmamız gerekiyor diyoruz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-481916DD1 -- 13 Ağustos 2019; 0:13:32 >
  • Türkiye güçlü bir ülke. Ama ABD ile kıyaslanacak kadar değil. ABD nüfusu 327 milyon bu kalabalık nüfusa düşen kişi başı gelir 50.000 doların üzerinde. ABD teknolojik gelişmişlik olarak Mars gezegenine ulaşmış durumda. Türkiye henüz atmosferin dışına çıkmış değil. Sonuç olarak Türkiye malesef teknolojik,askeri, ekonomik olarak ABD ile kıyaslanabilecek durumda değil.

Türkiye büyüklük olarak Almanya ile kıyaslanabilir ama Almanya nın kişi başı geliri ve gelişmişlik düzeyi Türkiyeden önde.

• quote:

Kıyas yaparak bizim ne halde olduğumuzu söylüyoruz. Sen ise bu halde olmamızın ve neden gelişmiş ülkeler gibi olmadığımızın sebeplerini söylüyorsun. Zaten kimse bu sebepleri reddetmiyor. Neyi anlatmaya çalışıyorsun anlamadım.

Konuda hangi ülke örnek verilirse çeşitli bahane sunarak kıyas kabul etmiyorsun. Hiçbir ülke dikensiz gül bahçesinde yaşamıyor, hiçbir ülkenin kusursuz halkı yok. Hepsinin kendine özel sorunları var ama bazıları bunları bir şekilde aşmayı başarmışlar. Bizim de bunu başarmamız gerekiyor diyoruz.
    kıyas yaparak bizim ne halde olduğumuzu söylüyorsun tamam bunda sıkıntı yokta. ben başka bişey söylüyorum ve derdimi anlatamıyorum. bizim bu ülkelerle kıyaslanabilemiz için onlarla aynı seviyede veya yakın olmamız gerekiyor. peki aynı seviyedemiyiz asla. yakınmıyız asla. o ülkelerle kıyaslanabilmek için ilerde onlar gibi olabilirmiyiz çok çok zor. e peki şimdi bu adil bir kıyaslamamı oluyor ben bunu soruyorum :)

• quote:

Orijinalden alıntı: BJK

O zaman terörü bitireceksin kardeşim bu bir bahane değil, madem senin büyümene engel oluyor. Kaç senedir devam ediyor bu terör, başımızdakilerin çoktan çözmesi gerekirdi.

İspanya'da da ETA vardı, ne oldu? Bu sadece bir örnek, demek ki çözülebiliyormuş? İspanya'nın yaşam standartları nasıldı peki ETA olduğu zaman?

Senden daha kötü ülkeler ile kendini kıyaslarsan, zaten ileri gitmene imkan yok.

Alıntıları Göster
    Valla hocam geçmişte denendi bu işler. Açılım süreci vs. olmadı. hatta daha sonra bi dünya tepki geldi bu açılım mevzusuna. yapılmaması gerektiği söylendi hükümetin açlılım sürecini başlatarak çok büyük yanlış yaptığı söylendi hala daha söyleniyor. bahsettiğiniz ülkelerdeki terör aynı türkiyedeki gibi açılım tarzı olaylarla müzakere edilerek bitirildi. sizin terörü bitirsinler cümlenizdeki kastınız açılım olmadan veya müzakere olmadan sürekli dagda terörist kovalayarak bitirilmesi yönündeyse bu 40 yıldır deneniyor ve sonuç vermiyor malesef. vereceğide yok zaten. terör böyle bitmez.

• quote:

Valla hocam geçmişte denendi bu işler. Açılım süreci vs. olmadı. hatta daha sonra bi dünya tepki geldi bu açılım mevzusuna. yapılmaması gerektiği söylendi hükümetin açlılım sürecini başlatarak çok büyük yanlış yaptığı söylendi hala daha söyleniyor. bahsettiğiniz ülkelerdeki terör aynı türkiyedeki gibi açılım tarzı olaylarla müzakere edilerek bitirildi. sizin terörü bitirsinler cümlenizdeki kastınız açılım olmadan veya müzakere olmadan sürekli dagda terörist kovalayarak bitirilmesi yönündeyse bu 40 yıldır deneniyor ve sonuç vermiyor malesef. vereceğide yok zaten. terör böyle bitmez.

Alıntıları Göster
    Yani kısacası arkadaşım, hadi Almanya ve ABD'yi geç ama diğer Avrupa ülkeleri ile kıyaslama yapılır, terör olsun ya da olmasın.

Kendimize her zaman daha iyi olanı örnek almalıyız. Gidip Bulgarlar yok Afganlar ile kıyaslayıp, şükrederek bir yere varamayız.

• Bir örnek daha vereyim. Hastahanelerde numune tüpleri tamamen çinden gelir. Önceden cam tüptü yıkamalı diye adlandırıldı, yani tekrar tekrar kullan. Yönetmelik plastik kullan at tüpleri getirdi. Ülkemizde bu ürün grubunu üreten firma yok. Devlet atıyorum gel paşa bahçe, sen bunun fabrikasını kur bana maliyet hesabı çıkar demeli. Şayet maliyet biraz yüksek çıkarsa, bu sefer devlet. Senden 10 yıl boyunca 10 değil 6 lira vergi alacağım deyip maliyeti düşürmeli. Gerekirse binlerce kişinin ekmek yiyeceği fabrika için yer arazi göstermeli.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.