Şimdi Ara

TÜRKİYE NEDEN OTOMOBİL YAPMIYOR

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
78
Cevap
0
Favori
1.217
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Benim merrak ettiğim bu neden otomobil yapmıyoruz.Türkiyenin lokomotif imal eden fabrikası var traktör imal eden fabrikası var.Ama neden araba yok ben bunu anlamadım işte.Bi anlaşmamı var ondamı yapamıyorız misel lozan anlaşması gibi

http://www.tumosan.com.tr/tr/
    http://www.tulomsas.com.tr/

• Pazar , pazarlama , yatırım ilişkisi.
    Ve tabi teknoloji tedariği yapacağımız yabancı firmaların otomotiv devleri tarafından tedarik zinciri belirlemesi .(şuna verirsen senden almam vs.)
    Tedarik edemediğimiz teknolojilerin üretim zorluğu , Teknolojiyi yakın takip etmek için bolca yatırım.
    Yani kısa cevap para.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SevketXR -- 25 Şubat 2014; 16:11:04 >
    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >
  • Devrim arabalarini izlediysen orda bi kismini anlatiyorlar hocam. Izlemediysen izle bi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sen şimdi otursan yeni bir cep telefonu yapsan, bu kadar marka içinde nasıl tutunacaksın, kim sana güvenip bu markayı tercih edecek? Kime ne kadar satabileceksin?

En basit örneği.
  • quote:

Orijinalden alıntı: e-rose

Sen şimdi otursan yeni bir cep telefonu yapsan, bu kadar marka içinde nasıl tutunacaksın, kim sana güvenip bu markayı tercih edecek? Kime ne kadar satabileceksin?

En basit örneği.

Ekleme yapayım .
    Cep telefonunun rekabetçi olabilmesi için kamera , İşlemci , Ram , Ekran gibi parçaların oldukça teknolojik olması gerekiyor.Bu parçaları dünya devleri sana tedarik ettirecekler mi?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • hazıra alışmış bizim halk ondan üretmiyoruz
  • hiçbirine gerek yok bi whatsup yapmış olsan ülkene 19 milyar dolar kazandıracaktın ...

araba uçak tren bunlardan çok daha kolay olan yazılım işine bile asılan bir turk yatırım grubu yok ?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: sevket861

quote:

Sen şimdi otursan yeni bir cep telefonu yapsan, bu kadar marka içinde nasıl tutunacaksın, kim sana güvenip bu markayı tercih edecek? Kime ne kadar satabileceksin?

En basit örneği.

Ekleme yapayım .
    Cep telefonunun rekabetçi olabilmesi için kamera , İşlemci , Ram , Ekran gibi parçaların oldukça teknolojik olması gerekiyor.Bu parçaları dünya devleri sana tedarik ettirecekler mi?

Bi ekleme de ben yapayım;

İran Peugeot motorunu kullanarak kendi aracını yapıyor, yüzde yüz kendi malı olmadığı halde kaç ülkeye ne kadar Samand marka araba satabiliyor, oysaki bir çok donanımı peugeot ile aynı?

Biz araba yapamayız, yaparsak da kendi insanımıza bile satamayız...

Milliyetçilik duyguları ile bir yere kadar gidiliyor, dünya global olmuş ve sen bu dünyanın geri kalmış ülkesisin, kimse senin elinden tutup kendisini geçmesini istemez... Ancak; böyle işçiliğin ucuz olmasından dolayı montaj üssü olursun, sonra da ihracatım şu kadar patladı gitti diye övünürsün... En kücük global krizde de ne tarafa yıkılsam diye düşünürsün...

Sağlıcakla.

• rantiye yüzünden.

yoksa mevcut yarı yerli üreticilerde rahatlıkla tasarım üretim yapacak ekip var.
    bir sürü modelin tasarımı tamamen yerli .
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: sevket861

quote:

En basit örneği.

Ekleme yapayım .

Bi ekleme de ben yapayım;

İran Peugeot motorunu kullanarak kendi aracını yapıyor, yüzde yüz kendi malı olmadığı halde kaç ülkeye ne kadar Samand marka araba satabiliyor, oysaki bir çok donanımı peugeot ile aynı?

Biz araba yapamayız, yaparsak da kendi insanımıza bile satamayız...

Milliyetçilik duyguları ile bir yere kadar gidiliyor, dünya global olmuş ve sen bu dünyanın geri kalmış ülkesisin, kimse senin elinden tutup kendisini geçmesini istemez... Ancak; böyle işçiliğin ucuz olmasından dolayı montaj üssü olursun, sonra da ihracatım şu kadar patladı gitti diye övünürsün... En kücük global krizde de ne tarafa yıkılsam diye düşünürsün...

Sağlıcakla.

Aslında pazarla da alakası var.
    Pazarımız her yıl vergi artışlarıyla daraltılmasa Vergi sistemimiz biraz düzgün olsa tedarik edebileceğimiz firmalar ikna olabilir.

İhracat konusunu açmamdaki amaç 2023 hedefinden uzak olduğumuzu göstermekti.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: XthorX

Benim merrak ettiğim bu neden otomobil yapmıyoruz.Türkiyenin lokomotif imal eden fabrikası var traktör imal eden fabrikası var.Ama neden araba yok ben bunu anlamadım işte.Bi anlaşmamı var ondamı yapamıyorız misel lozan anlaşması gibi

Böyle bir anlaşma yok. Tersine, Gümrük Biriliği'nden dolayı ar-ge teşviği için Avrupa'dan düzenli ödenek alıyoruz.

Bir otomobil tasarlamak 4 sene.
    Akılda kalan bir marka olmak 10 sene.
    On senede ihale yasasına yapılan müdahale sayısı: 160

Sadece otomobil değil, uzun vadeli hiç bir yatırım yapılmıyor. Tülomsaş eski bir devlet yatırımı. Tümosan, Başak Traktör bir de Karsan'ı ekleyin zar zor ayakta duruyorlar. Yarını görecekler mi belli değil.

Siz olsanız otomobil üretir misiniz?

• Teşvik büyük olursa neler olur neler

Aselsan'ın ürettiği araçları incelerseniz, ne demek istediğim daha da anlaşılır. Devlet askeri sanayiye çok iyi destekler sağlıyor. Eğer o araçları biz ürettiysek, otomobil konusunda neler neler çıkar.. Tabi sağlam destek ve teşvik olursa
  • araç yapmak yerine ben neden otomobil firması satın almıyor diye sormak istiyorum. ki tüm ülkeler alım yapıyorken.
  • izledim kardeşim çok güzel film yapmışlar ya
  • metaner kullanıcısına yanıt
    aynen ya evet askeride çok büyük ilerlemeler var araç felan tank yapılıyo bunlar yapıldıysa biraz destekle otomobil de yapılabilir
  • XthorX kullanıcısına yanıt
    Konuyla ilgili şu yazıyı tavsiye edebilirim. Hayatın bazı gerçekleri var işte.
    Güven Sak / Biz onun ne işe yaradığını anlamak için tam 28 füze patlattık.
    http://www.radikal.com.tr/yazarlar/guven_sak/biz_onun_ne_ise_yaradigini_anlamak_icin_tam_28_fuze_patlattik-1178368
  • Zaten zengin ulkeyiz ne gerek var.

Herseyi ureten bir tek Cin var.

Dunyada kac ulkenin kendi araba markasi var 10-15 falan.

• Siyasi ekonomik maliyetler

• arkanızda sağlam bir devlet desteği olmalı. Hem politika hem para hemde güç desteği vermeli. Bu işleri kıvırbilecek yeteneke ve cesarette liderler olmalı.Yoksa mazallah kendinizi bir gün b.. çukurunda bulursunuz.

• 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.