Şimdi Ara

TÜRKİYE İMF'YE Mİ GİDECEK? YOKSA DUYUN-İ UMUMİYE KURULU MU OLUŞACAK? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
47
Cevap
1
Favori
2.613
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
12 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Tek_Kisilik_Muhalefet

Hem muhalefet hem iktidar hatta halkın %99.9 u enflasyona rağmen doların sabit kalmasını hükümetin başarısı sanıyor ( oysa özelleştirme vs nedeniyle piyasada dolar bolluğu nedeniyledir).. Bu durumda TL suni olarak değerlenir , ithalat artar üretim yapmanın manası kalmaz ve cari açık artar...16 yıl fabrika kurulmaz dünyanın en çok borçlanan ülkesi olur ( dolar kullananlar hariç)

Dolar 5 değil 2 lira olsa ne olur ki? Buradakilerin çoğu iPhone Samsung Mercedes alırım diye düşünür herhalde oysa o ürünleri alacak döviz yok Türkiye'de devlet alınmasın diye %1000 ötv getirir

Oysa olması gereken doların gerçek kurda olup ötv'nin olmamasıdır fakat AKP bunu düşünmez bile çünkü akp fakirliği artırıp, yoksullardan rüşvetle oy toplamak diğer vatandaşları soyup kendi arasında paylaşmak üzerine politikası vardır. Fakat cari açığı hiç düşünmediler, faizle alınan paranın sahibini unuttular, Türkiye'nin geleceğini tehlikeye atan bu

Alıntıları Göster
    insaf insaf..
    akp'nin fakirliği artırıp, yoksullardan rüşvetle oy toplamak diğer vatandaşları soyup kendi arasında paylaşma politikası.. varmış..

bu cümleyi sen mi yazdın, yoksa başkası mı yazdı?

• quote:

Orijinalden alıntı: mr.jk

ya arkadaş 17 senedir değişik periyotlarla bu savsata piyasaya sürülüyor "yaw kardeşim 17 senedir bu palavraları dinliyoruz İMF'ye gidilmedi" diye bunu söyleyen adama çemkirecek bir tane muhaleftten adam çıkmadı mı ya benden başka? bu kadar mı balık hafızanız var?
    17 senedir mi? Türkiye imf'ye borcunun son taksidini 14mayıs 2013te ödedi...

70milyar özelleştirme ve satış yapıldı bu parayla devletin borcu ödendi , yandaş şirketlerin %2ile dışardan borç alınmasına yardımcı olunup %15faizle devlete satarak millet dolandırıldı

Eskiden yandaş şirketler %2ile borç alırken şimdi devlet %7.5ile borç bulabiliyor... Çünkü ülkede satacak toprak dışında birşey kalmadı IMF dışında %1.5-2 ile borç verebilecek kurum yok... Borç batağına AKP sayesinde dibine kadar saplandık artık Ecevit döneminde özelleştirme ile tüm borçlar ödenebiliyordu ama solcu olduğundan özelleştirmeye karşıydı IMF 'nin zoruyla birkaç özelleştirme oldu sadece

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Faizler iniyor bilgilerinize, bloomberg ht 'deki faiz 18 'leri gördü, ve bankalar mesaj atıyor bana yapı krediyi dün gece yüzde 21,5 faiz 'den kredili mevduat faizi verdiğini gördüm, devlet hala yüzde 24 'te tutuyor olabilir ama piyasada şimdiden gerileme var, devlette zamanını bekliyor zemin hazırlansın oradan da hamle gelecek.
  • quote:

Orijinalden alıntı: soulstriper

Hangi ekonomi profesörünün görüşü bu?
    Gotham şehrinin ekonomi profesörüymüş konuyu açan üyemiz. :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi x2yk -- 22 Ocak 2019; 3:36:47 >
  • Bunuda bilmeye gerek var

https://youtu.be/pCKMyiBppUo

• Bir "MİLLETİN VEKİLİ" klasiği...

Baştan sona üzerinde düşünülmüş, 1 dakika 27 saniye AR-GE tecrübesinen sonra en ince ayrıntısına kadar saçmalıklarla dolu bu konuyu açmıştır.

Tebrikler Milletinvekili başarıyla provokasyon yaptınız.

• quote:

Orijinalden alıntı: x2yk

Gotham şehrinin ekonomi profesörüymüş konuyu açan üyemiz. :)

Alıntıları Göster
    Allah allah bana Monaco'dayım demişti kimsenin de sözüne güvenilmiyor arkadaş

• amadeus99 A kullanıcısına yanıt
    Uff ne cok biliyorsun. Sanki dolar 8 olsaydi ayni seyler olmayacakti.Bu sefer maliyet enflasyonu devreye girecekti

Maliyet enflasyonunun ayni sekilde sonuclari olacakti. Iki ucu moklu degnegin bir ucuna moklu diyorsun.

• quote:

Orijinalden alıntı: Ömerayhan

Allah allah bana Monaco'dayım demişti kimsenin de sözüne güvenilmiyor arkadaş

Alıntıları Göster
    Yok üyem Gotham, üyemiz oraya Batman ' a gidiyor orada bir dağ var o dağın içinden Gotham şehrine geçiş yapılıyor gizli kalması için üyemiz size Monaco demiş olabilir. O da dava adamı sonuçta milletinvekili dava adamı. ;)

• quote:

Orijinalden alıntı: caneycaney

Uff ne cok biliyorsun. Sanki dolar 8 olsaydi ayni seyler olmayacakti.Bu sefer maliyet enflasyonu devreye girecekti

Maliyet enflasyonunun ayni sekilde sonuclari olacakti. Iki ucu moklu degnegin bir ucuna moklu diyorsun.
    Birader dolar 8 TL olsa süper olurdu diyen var mı?

Evet iki uçta çok kötüydü. Ama şu durumumuza bakıp hani dolar 8 TL olmadı demek büyük saçmalık. Ben bundan bahsediyorum.

• İkiside desek yada daha beter!
  • x2yk X kullanıcısına yanıt
    Ülkemizin en büyük sorunu cahilin sözüne rağbet âlimin sözüne garabet olmasıdır.
    Kısaca ağzı olan konuşuyor.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ben diyorum mesela dolar 8 lira olmalı ve en az 5 yıl o seviyede kalmali. Ama tabi sadece doları fiyatlayarak ekonomiye yön veremezsiniz, doların durumunu destekleyen bir ekonomi politikası da oluşturmanız gerekir

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Düyun'u Umumiye kurulalı 3 sene olacak. Kendisi Varlık Fonu olur.
  • Due etmeye devam edin ki yakın zamanda batsın ve mutlu olun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: PanikAtak

Bunuda bilmeye gerek var

https://youtu.be/pCKMyiBppUo
    tamam bütün suç Mustafa Reşit Paşa'nınmış (!) Abdülaziz döneminde

Abdülhamit bu borçlar için pazarlık yapan kimse

bende aynı şeyi diyorum, DUYUN-İ UMUMİYE BİR SONUÇTUR... Bu BORCU BORÇ YAPANLAR DEĞİL MİLLİ MUHALEFET YAPILANDIRMALIDIR diyorum (Abdülaziz döneminden sürüp gelen borcu Abdülhamit yapılandırdı, pazarlık yaparak düşürmüş hatta )

AKP ne yapmalıdır? konumda buna değindim zaten. AKP bu borcu yapılandıramaz çünkü bilerek yaptı yolsuzluk için sermaye olarak kullandı seçim manipülasyonunda kullandı

https://forum.donanimhaber.com/akp-ne-yapmali-2021-ekonomi-cokusunden-once--136645920

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tek_Kisilik_Muhalefet -- 22 Ocak 2019; 20:11:46 >

• Burda boştan yere uzun uzun yazmayacağım. Seçimlerden sonra görüşürüz...

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: k2fg9

Burda boştan yere uzun uzun yazmayacağım. Seçimlerden sonra görüşürüz...
    Niye böyle anlamsız yazıyorsunuz ki, adamlar paralarına para katma derdinde daha önce bu denendi seçim öncesi ortaya atıldı bu iddialar ve seçim oldu cumhur kazandı takkkk devreye girdiler parasına para katan kattı, şimdi yine aynı senaryoyu tekrar ederler mi sence etmezleeeerrrrr çünküüüü onlar senin benim birçok kişinin düşündüğünü değil düşünmediklerini yapmak için hamle yapma peşinde koşarlar senin en zayıf kalmanı en boşta kaldığın anı beklerler, o yüzden aynı şeyi tekrarlamak demek kendini ateşe atmak demek ben ortaya milyon dolarlar koyacaksam benden başka kimsenin bilmediği birkaç kişinin bildiği hamleleri yapmam gerek sahada para böyle kazanılır.

• Doların şuanda olması gereken noktası 6.40 seviyesi faizler felan tamamen kaldırıldığında.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.