Şimdi Ara

Türkiye genç işsizlikte dünya 10.su oldu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
479
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Türkiye ’genç işsiz’likte dünya 10’uncusu oldu

Gençler arasında hızla artan işsizlik, Türkiye’yi hızla dünya rekoruna doğru yaklaştırıyor.

Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı’nın 2008 İnsani Gelişme Raporu’na göre Türkiye 177 ülke arasında genç işsiz oranı en yüksek 10’uncu ülke oldu. Türkiye insani gelişme sıralamasında ise 84/üncü durumda.

BİRLEŞMİŞ Milletler Kalkınma Programı’nın (UNDP) "Türkiye 2008 - İnsani Gelişme Raporu"na göre, Türkiye, genç işsiz oranında 177 ülke arasında 10’uncu sırada, eğitim endeksinde ise 104’üncü sırada bulunuyor. UNDP’un Türkiye’ye ilişkin İnsani Gelişme Raporunda, sağlık, eğitim, bilgi ve düzgün bir yaşam standardı konularındaki ortalama başarının ölçüldüğü insani gelişim endeksine de yer verildi. Değişik alanlarda bir ülkenin elde ettiği ilerlemenin küresel düzeyde değerlendirilmesini sağlayan insani gelişme endeksinde, Türkiye’nin 177 ülke arasındaki durumu da irdelendi. Buna göre, Türkiye, sağlık alanındaki kamu harcamalarının gayri safi yurtiçi hasılaya (GSYH) oranı bakımından 41’inci, insani gelişme endeksinde 84’üncü, bilim, mühendislik, üretim ve inşaat dallarında okuyan yüksekokul öğrencilerinin toplam öğrencilere oranında 54’üncü sırada yer alıyor.

EĞİTİM KALİTESİ: Raporda, eğitimdeki kalite de ele alınıyor. Türkiye’de zorunlu eğitimin süresi uzamış bile olsa, bu durumun modern temel becerilerin kazanılmasını güvence altına almadığı vurgulanan raporda, 2001 yılında yapılan bir araştırmada, Türkiye’de 4. sınıf öğrencilerinin yüzde 42’sinin okur yazarlık derecesinin en alt seviyede olduğunun tespit edildiğine işaret ediliyor. Çok fazla sayıda öğrencinin bazı asgari becerileri iyice öğrenemeden okullardan mezun olduğu kaydedilen raporda, şu görüşlere yer veriliyor:

77’NCİ SIRADAYIZ: "Eğitimin ne ölçüde kişisel, sosyal ve gelişimsel yararlar sağladığı hayati önem taşıyor. Ancak birçok ülkede tüm çocuklara eğitim sağlayabilme çabası, eğitime ulaşma üzerinde odaklanırken, genellikle eğitimin kalitesine verilen önem göz ardı ediliyor. Türkiye, bu ülkelerden birisi. UNESCO’nun hazırladığı Herkes İçin Eğitim Gelişme Endeksi Türkiye’yi 125 ülke arasında 77’inci sırada gösteriyor. Öğrencilerin hayat sorunlarıyla ilgili problemleri çözme başarılarına göre yapılan sıralamada da Türkiye, 40 ülke arasından sondan 5’inci geldi. Bu da Türkiye’deki öğrencilerin çoğunluğunun değişik kaynaklardan edindikleri bilgileri sentez yaparak, birleştiremediklerini ortaya koyuyor."

SEKTÖR İÇİNDE SEKTÖR: Raporda, Türkiye’deki özel dershanelerle ilgili bir değerlendirme de yapılıyor. Ülkemizdeki dershaneleri "sektör içinde sektör" olarak niteleyen rapora göre, Türkiye’deki dershane sayısı son 23 yılda 23 kat artış gösterdi.

Kaynak:

http://www.hurriyet.com.tr/ekonomi/8524888.asp?m=1

• şaşırmadım doğrusu
  • Arkadaşlar lütfe en az 3 çocuk yapalım 1. olmamız lazım bu istatistikte
  • Üniversiteyi bir kurtuluş kapısı olarak gösteren(öyle olmadığını herkes biliyodur umarım) bir ülkede dershanelerin artması hatta mafyası bile çıkması kaçınılmazdır herhalde.
  • Bizi geçen ülkeleri merak ettim. Dünya haritalarında göstermiyorlardır heralde; Zambiya, Zumbiya, Amazonya

Durmak yoook..
  • evet aslında işsizlik bile yok bu ülkede yeterki 3 kuruş parayla sigortasız gelecegi belli olmayan sabah git gecenin bi vakti gel sadece bi pazar günleri tatil iş yapabilcegin iş dolu
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • bitmişiz biz..
  • Buna rağmen nasıl en az 3 çocuk yapın diyebildi anlamıyorum....

Eğer amaç Kürt (Cahil-pkklı yanlış anlaşılmasın) oranını bastırmak ise bu onlar gibi üremeyi silah gibi kullanıp aşağı bir şekilde mücadele etmek demektir.

Yeterli sayıda fabrika açılsın , ülkemizin sanayii alanları artsın , üreticiliğmiz artsın o zaman nüfus artışı isteiğ uygun olur...
  • @ kartalaraz

Dostum ne olucak senin bu pesimist halin
  • arkadaş söylüyorum artık gidin bunları eylemle şuyla buyla resmi makamlara anlatın bu işin temelinde ciddi adaletsizlik yaşanıyor bıktım en en büyük sorun Adam Seçmece var Millet Kalifiye Eleman-İşçi-Mühendis şu bu ararsa işsiz çok olur yeni okul bitiren adamdan iş tecrübesi aranıyor bunları bağıra bağıra etrafa duyurun asıl sorun bu birde iş seçme olayı var ama dediğim gibi asıl en büyük sorun adam seçme kalifiye eleman olayı denen saçmalık

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kartopu2 -- 24 Mart 2008; 19:15:44 >
  • Adamın eğitim kalitesi ya ilkokul ya lise gidip iş arıyor bulamaz tabi, arayada iki üç tane üniversite mezunu sıkıştır bilgili kişiler sıkıştır iş bulamamış, al sana gençler işsiz, garip... Bu konu nası 3 çocuğa gelmiş yahu, 3 çocuk yapın sokağa mı atın demiş? yoksa yap sen eğitimini ver okut adam et iş bulamazsan gel o zaman dır dır yap Türkiye'deki işsizlik sorunun en büyük payı bence kişilerde ve birşeyleri anlamama inadında dünyada birinci sıraya yerleşebiliriz
  • quote:

Orjinalden alıntı: atroce

Adamın eğitim kalitesi ya ilkokul ya lise gidip iş arıyor bulamaz tabi, arayada iki üç tane üniversite mezunu sıkıştır bilgili kişiler sıkıştır iş bulamamış, al sana gençler işsiz, garip... Bu konu nası 3 çocuğa gelmiş yahu, 3 çocuk yapın sokağa mı atın demiş? yoksa yap sen eğitimini ver okut adam et iş bulamazsan gel o zaman dır dır yap Türkiye'deki işsizlik sorunun en büyük payı bence kişilerde ve birşeyleri anlamama inadında dünyada birinci sıraya yerleşebiliriz

bknz bi yukarı asıl sorun o

• quote:

Adamın eğitim kalitesi ya ilkokul ya lise gidip iş arıyor bulamaz tabi, arayada iki üç tane üniversite mezunu sıkıştır bilgili kişiler sıkıştır iş bulamamış, al sana gençler işsiz, garip... Bu konu nası 3 çocuğa gelmiş yahu, 3 çocuk yapın sokağa mı atın demiş? yoksa yap sen eğitimini ver okut adam et iş bulamazsan gel o zaman dır dır yap Türkiye'deki işsizlik sorunun en büyük payı bence kişilerde ve birşeyleri anlamama inadında dünyada birinci sıraya yerleşebiliriz

yani pes vallahi de billahi de pes.

istersen sokağa atın deseydi ki demesine gerek yok bakıp okutamadığı için sokağa gidiyo bir çoğu.Millet niye kızıp eleştiriyo zannediyosun çocuk sevmediğinden mi ? Vallahi inanamıyorum ben size ya.

Zaten sorun okutup adam etmekte arkadaşım.Adam karnını doyuramıyor çocuğunu üniversitede mi okutacak ? Aile geçindirdin mi sen ?

Ben 3 değil 13 çocuk yapayım başbakan daha bi sevinsin , ama sen hepsini okutup tahsil ver olur mu ? Ondan sonrada iş ararız onlara kol kola.

Bişeyi savunurken körü körüne savunmayın sorun kişilerdeymiş , 3 çocuk yaptırıp okutamazsan cahil bırakırsan sorun kişilerde olur tabi işte böyle...

• quote:

tabi tabi muhakkak 3 çocuk yapın adam edin. neyle pardon?? işsizlik maaşı mı var bu memlekette ya da asgari ücret bir kişinin sadece yemek ve kalacak yerine yetiyor mu? dalga mı geçiyorsunuz ya milletle. iş bulmasına kadar kim bakacak o üç çocuğa? ayrıca meslek liseleri kalifiye eleman yetiştirir yok efendim staj bile yaptırır işe alıştırmak için diye bağırıyorlar bu memlekette. bi çık gez bakalım meslek lisesi mezunu olup mesleğiyle ilgili iş yapan kaç kişi var. kapat kardeşim o zaman meslek liselerini. düz liseden sonra kalifiye eleman olarak çalışacağım diyen adam 2 yıllıklara gitsin. hoş ondan mezun olmakta bir işe yaramıyor ya neyse konu sapmasın.

• o yüzden en çok okumuş kesim doğuda..

Adamlar adını bilmediği kadar çocuk yapıyor..

Ne oluyor ?

başbakan seviniyor ?

niye seviniyor ?

Çünkü adam bunların hepsini okutamaz , imkansız?

ee, sonuç ?

işte size kolay kandırılacak , cahil , kültürsüz yeni nesiller ?

İşte size oy.
  • 3 az değil mi? Tüm dünya bize karşı ham yaparlar bizi. İşsiz de olsak asker gücümüzü karşılayalım. En az 5 çocuk diyorum.

quote:

Orjinalden alıntı: canus

Arkadaşlar lütfe en az 3 çocuk yapalım 1. olmamız lazım bu istatistikte
  • quote:

Orjinalden alıntı: Yazat

@ kartalaraz

Dostum ne olucak senin bu pesimist halin

bilmem... bilemiyom...
  • quote:

işsizlik konusunda biraz fazla iyimser olduğunuzu düşünüyorum

ülkemizde özelliklede istanbulda bir ilkokulu veya lise mezununu bulacağı iş iyimser koşullarda ortalama 700-750 lira ücretle olacaktır kiraların 400 ytl den başladığı göz önüne alınırsa rakamın ciddiyeti ortalıkta.

hükümetler her ne kadar açıkca ifade edemeselerde hükümetlerin amacı işsizlik oranını düşürmek değil sabit tutmaktır erkiden 10 kişinin yaptığı işi bugün iki kişi yapabilmekte eleman ihtiyacı azalırken nufüs habire artmakta bunun sonu yok. nufüs planlaması olmadığı sürece bu ülkede işsizliğin azalması söz konusu değildir bunun hükümetle falan bi alakası yok.

kendi adıma iki ay sonra üniversite bitirecem iki yabancı dil biliyorum iş tecrübesi yurtiçi + yurtdışı var buna rağmen geleceğimi belirsiz görüyorum zira torpil had safhada ve onca yıllık emeğin ardından bulacağım işin ortalama bir memur kadar bana gelir getireceğini düşünmek canımı sıkıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi thron -- 24 Mart 2008; 21:21:25 >

• Gercekten bu haberler bana asiri kotumser geliyo cunku etrafimda hicbir issiz yok neredeyse, hepsi universite mezunu sanmayin
    ortaokul, lise genelde ve herkes calisiyor is bulamayan birkac kiside ilkokul mezunu diger insanlara hallerini yakinmaktan is bul-
    maya vakit ayirabildiklerini sanmiyorum.

Durumumuz mukemmel demiyorum ama....neyse...hakikaten bilmiyorum.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.