Şimdi Ara

Türkiye Eyalet Sistemine Geçmeli (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
144
Cevap
0
Favori
8.211
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
62 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • sonunda olacağı bu zaten. şimdi çoğu kabul etmiyor ama çoğu şehirlerde byük kaos ortamlarında yaşıyoruz bence.

kimin ne olduğu belli değil. herkes kendi özünde benimsediği yerlere gidip oralarda kendi gibi olanlarla yaşasınlar.

kimse eğitilemiyor maalesef.adapte olmaları ise kuşaklar boyunca sürüyor sürüyor ve sürüyor..

• Herkes eyaletle yönetilen zengin ve Toprak olarak büyük ülkeler denince aklına ABD-Almanya-Çin-Rusya-Hindistan geliyor.Bu ülkeler krallık düzeninden Cumhuriyete geçtiler,Bunu unutmayın.

ABD'yi kuran 13 eyalet ingiltere kraliçesine bağlıydı,Yüksek vergiler konduğu için isyan ettiler.Krallık yönetiminden cumhuriyete geçtiler

Almanya ise 30 yakın alman prensliği bir araya gelip,Prusya kralını almanyanın kralı ilan edip,birleşti.Birinci dünya savaşında almanya yenildiği zaman kralık düzeni çöktü.

Çin,Rusya ve Hindistanda Monarşı düzenle yönetildi yüzlerce yıl,İç ve dış savaşlar cumhuriyete geçmeye zorladı bu ülkeleri,Monarşıler yıkıldı

Monarşık düzenlerde eyaletler olur.Demokratik ülkelerde eyaletler sadece iç savaşları körükler.

Asıl konuya dönelim,Eyalet düzeni iç barışı sağlayabilir mi?

Sağlayamaz,örneği var,KANADA

Kanada! Eyaletlerden oluşan bir ülke,yeraltı ve yerüstü kaynakları ile zengin

Bu kadar zenginliğe karşı,Fransızca konuşan Quebec eyaleti ayrılmak istiyor.İki defa refarandum yaptılar,kılpayı kaybettiler,Yenisini denemek için gün sayıyorlar.Bu örnek bile yeterli aslında

Türkiye Eyalet Sistemine Geçmeli

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi soygar -- 13 Ekim 2020; 20:41:42 >

• bilmem kaç yıldır merkezcilik varken eyalet sistemine geçinde düzelceğini sanıyorsan bişeyler sağuk su iç sonra geçmese soda iç

• CockroachHunteR kullanıcısına yanıt

evli bir çift düşünelim. her iki birey de ekonomik yönden bağımsızlığını kazanmış olsun. bu evli çift arasında sert bir tartışma yaşandığında, en kolay yolu, ayrılığı seçmeleri yüksek olasılık. eyaletleri de ekonomik yönden değerlendirmek lazım. eyalet seçimleri açısından da bir bakış yapalım. çok uzak değil, en yüksek ekonomik gelire sahip california bile 2017 yılında abd'den ayrılmayı konu edinmişti. sebebi de hillary'nin %61 oy almasına rağmen trump'a geçilmesiydi. trump ise ülke genelinde en yüksek oyu almıştı. eyalet, kendi anayasasında bir maddeyi iptal etti mi gerisi çorap söküğü gibi gelir. nedir o? "california abd'nin ayrılmaz bir parçasıdır." eyalet kendi anayasasını iptal etti mi, ayrılığın önü açılmış olur. vergi de vermez, kendi başkanını da seçer, her şeyi yapar. bu sistem türkiye cumhuriyetine, türk milletine manevi olarak zaten uygun değil. bu sistem bizde gerçekleşti mi ne millet kalır, ne bayrak, ne vatan ne devlet. Türkiye Eyalet Sistemine Geçmeli 

• Merak etme geçecek zaten ve bölünmeye gidecek bu ayakla herşey yavaş yavaş olacak.Savaşmadan nasıl toprak kaybedilir görecek akılsız halk.

Bu alınan yoğun göçmenler kürtler hiçbirşeye sebep olmayacak sanıyor cahiller.Çok büyük sorunlar olacak hemde çok.Yugoslavya gibi olacak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi M3lank0lik -- 14 Ekim 2020; 0:57:25 >
  • Olumsuz, aşağılayıcı saçma sapan yorumları sallama.

Burada demokrasi, atatürk, laiklik vs savunanların %99'u; göstermelik cumhuriyet/demokrasi özünde monraşi ile yönetilen, görünürde laik özünde tüm dış politikası dini kaygılar ile oluşturulmuş ülkelere hayrandır.

Ve bu ülkelerin ortak özelliği eyalet sistemi ile yönetiliyor olmasıdır.

Gelişmiş ülkelerin sadece bir kaçı merkezi yönetim ile tüm ülkeyi yönetmeye çalışır.Bunlarda türkiyenin 1/10'u kadar olan ülkelerdir. Zaten eyalettir aslında. (Mesela Avusturya)

• forumu aktroller basmış. bu ne ya. ama istediğiniz abuklukta konu açın farketmez. geldiğiniz gibi gideceksiniz. kaçarınız yok.

• Bence güzel olur. Karadenizde, doğuda ve iç anadoluda olanlar düşünsün.

• aslında olay şu ; 7 bölgemizi 7 eyalet yapacağız. Her eyaletin bir meclisi ve başkanı olacak. Bu başkanlar oy çokluğuyla karar alacak; ülke yönetimi bu şekilde olacak. En kötü ihtimalde bile 4-3 oy oranı olacağından hakkaniyetli bir karar alınmış olunacak.

Türkçe kesin ve vazgeçilemez dil olacak. Ekstra olarak bölgesel dil 2.dil olacak. Bir bölgeden diğer bölgeye geçip yerleşmen için evveliyatında yaptıklarınla o bölgede barınacağına, oranın kültürüne adapte olacağına dair emareler vermen gerek, yoksa hakkariden kalkıp edirneye gelemeyeceksin.

her eyalette toplanan vergilen ; merkezi ve eyalet içine dönük olmak üzere 2'ye ayrılacak. Hem hizmet olanağı çoğalır ve hızlanır ; hem de saçma bürokrasilerden kurtulunur.

Ancak bütün bunların hepsi bu topraklarda oyunlarda olur, gerçekte imkansız.

• İstanbul'a özel statü verilip finans merkezi yapılabilir birçok ülkede var bu ama önce nüfusu azaltılmalı kuru kalabalık memleketlerine dönmeli.

• Ulan adamlar HDP yi bile kullanip PKK yi guclendirdiler binlerce asker sehit ettiler acilim yapilacak ayagina, Kurt sorunu cozulecekmis Kurt sorunu cozulur TR nin yarisini verirler Kurdinstan kurulur adamlarin istedigi bu.

Kurt sorununu cozmek mi istiyorsun sayin Kurt vatandaslari? PKK yi desteklemeyi birak kimse Kurt diye konuyu komsuyu oldurmuyor, doguya gelen memuru ogretmeni askeri katletme yeter. Kurdistani naahhhhhhhhhh kurarsiniz zaten.

• interior designer kullanıcısına yanıt

yalnız anlamadığınız şey şu:

o ülkelerdeki kral ve kraliçeler "semboliktir" dolayısıyla monarşi dini de semboliktir.

yani oralardaki kral ve kraliçelerin sadece anayasada oluşturulan bir karara onay verme/reddetme dışında yetkileri yok. (oradaki kral ve kraliçeler o dönem monarşi ile yöneten krallarının torunlarının torunlarıdır...)

son sözü cumhurbaşkanları/başbakanları söyler.

tabi Türkiye dışına çıkamadığınız için ancak wikideki birçok ülkenin yazılan "monarşi" yönetim biçimini gerçekten yönetildiğini sanıp, böyle cühela cühela gülücük smileyi atarak kendinizi komik duruma düşürürsünüz...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi YananGülYoldaşlığı -- 14 Ekim 2020; 22:46:18 >
  • Adam monarşik yapıyla eyaleti harmanlamış .. gelmiş güzelleme düzüyor.. koca kıta ülkeleri ile gelmiş Türkiye yi bir tutuyor..

Din, ahlak,yaşam tarzı,üretim gücü, ideoloji,ırk hiç.bir şeyi aynı olmıyan ülkelerle gelmiş Türkiye yi aynı kefeye koyup aklı sıra eyalet sistemine metiyeler düzüyor..

Bizle hiç.bir alakası olmayan monarşi den bozma doğru düzgün orduları bile olmayan hatta bazısının sınırları bile yok Avrupa'da açıklar adam gellmiş bunla Türkiye yi bir tutuyor..

Bazıları zaten İngiliz sömürgesi , bazıları ömrü boyu terör merör nedir görmemiş adamaların işsizleri bile vatandaşlık maaşı alıyor krallar gibi yaşıyor... Gelmiş bu monarşik kendi havasında yaşayan ülkelerle Türkiye yi bir tutuyor... Adamların ülkesinde suç bile yok bazılarının polisler şok tabancası taşıyor silah bile taşımıyor....

Gelmiş böyle ülkelerle Türkiye yi.bir tutuyor...

Eğitim çok önemli eğitim olmassa işte böyle eğitimsiz bilgisiz insanlar forumlarda orda burda Fink atar..

Şu yukarda ülkeleri örnek göstermiş vatandaş hangisinin başında pkk,pyd,ypg,pejak,işid, fetö , 15 temmuzu ne çabuk unuttunuz , el kaide ,Nusra ..

Daha 6-7 sene öncesine kadar ülkenin her yerinde bombalar patlıyor insanlar ölüyordu.. bir sürü işidi el kaidesi terör eylemleri yapıyordu , doğuda hendek savaşlarını ne çabuk unuttunuz..
    adamlar şehir savaşına yeltendiler..

Gelmiş adam hala ömrü boyu bırak terörü doğru düzgün ordusu bile olmayan sınırları bile olmayan ülkelerle Türkiye yi kıyaslıyor ..
    Sonra onlarlda eyalet sistemi var bakın ne mutlu..

Samimi söylüyorum ben bu konunun artık iyi niyet aramamaya başladım.. Ülkesinden bu kadar uzak insanlar olurmu yahu...

Doğu'da 30 yıldır pkk kürdistan kurmak için askerimizi şehit ediyor çatışıyor bombalar patlatıyor , gelmiş.burda vatandaş eyalet sistemi diyor senin doğuda kurucağın eyalete tüm dünya Avrupa ülkeleri eyalet demiycek bağımsız kürdistan diyicek...

Pkk nın 30 yıldır binlerce askerimizi şehit edip yapamadığı şeyi sen yapıcaksın.. artık o noktadan sonra zaten pkk ya gerek kalmaz adamaların istediğini yarı bağımsız olarak eyalet olarak yapıyorsun..

gerisi bir sonraki adım tam bağımsızlık buda savaşarak silahla olmaz.... Masada alınır. Bir referandum yapılır derlerki biz Türkiye den ayrıplıp kopup tam bağımsız Kürdistan kurmak istiyoruz referanduma gidiyoruz halk ne derse sandıktan ne çıkarsa o kabülümüz.. Avrupa'dan gözlemcilere gelir ...
    Sandıktan %51çıksa geçmiş olsun..

Tekrar ediyorum Tarihte En Büyük Toprak Kayıpları Savaşarak Değil Silahla Askerle Ordu İle Değil ..
    Masada Kağıtla Kalemle Sandıkta Anlaşma Sözleşme ile Verilmiştir....

Bu arada sen diye yazıyorum yazımda bir şahsı kastetmiyorum lafın gelişi misalen diyorum kimse üstüne alınmasın...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi darkmoon34 -- 14 Ekim 2020; 13:25:21 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• İstersen illerde konsolosluk falan açsın nasıl fikir ?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • darkmoon34 kullanıcısına yanıt

çok doğru tespit. ek olarak eyalet sisteminin başarılı olması için çok güçlü bir ekonomi de şart. Amerika'da bile Kaliforniya eyaleti, kendilerine golden state derler yani altından eyalet, ABD'de en fazla biz üretiyoruz en fazla biz kazanıyoruz merkezi hükümete en fazla biz para veriyoruz, ayrılalım ABD'den kendi kazandığımızı kendimiz yiyelim görüşüne sahiptiler bir ara. ABD'yi ABD yapan dünyada güçlü olması. eğer ekonomik olarak sallanırsa çil yavrusu gibi dağılacaklar.

• kim hangi şehirde doğduysa orda yaşasın, asıl sorun böyle çözülür

sen bodrum sahilinde, çeşme sahilinde plajları kürtlere doğululara verirsen

istanbulda, ankarada restorant sektörünü mültecilere bırakırsan, ne gelişiriz ne de geliştirebiliriz

bu ülke ironi gibi yer.. hayatında deniz görmemiş adam beach açar, hayatında yemek yapmamış adam restorant açar.. neden? torpil, teşkilat..

• Eyalet sistemine geçilirse Türkiye parçalanır bu kadar basit.

BOP planı son aşamaya girmiş olur.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Zuhahaha alenen ülkeyi satan o*manlı monarşısı ile avrupadaki, milletim için ölürüm kafasındaki monarşileri eşit tutmuş troller :DDD Yukarıda gösterdiğin ülkelerin hiçbiri kendi monarşileri tarafından birilerine peşkeş çekilmeye kalkmadı :DDDD Monarşi, yaşamak istiyorsa önce adam olmayı öğrenmeliydi :DDD

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jungian_Shadow -- 14 Ekim 2020; 18:27:11 >
  • Ekonomik bir eyalet sistemine geçmesi taraftarıyım.Yani bölgesel olarak gelir gider dengesi sağlanabilir.

Siyasi eyalet sistemi biraz sıkıntılı ama buda yasalara bağlı.

Çünkü şunu söyleyim.Türkiye'nin sınırları belli biz bu konuyu arkadaşlarla konuştuk.

Hani parçalanma bölünme deniyor ya o iş biraz zor.Ha nasıl olur doğuya türki unsurlardan başka kesimleri bir noktaya yerleştirisen sıkıntı çıkar.Ama şu var.Bunlar senin ülke sınır için.

Ha Farzedelim Irak tarafından Musul,Erbil,Kerkük Türkiye'ye katıldı.Suriye tarafından kobani Halep,İdlib Türkiye'ye katıldı.Doğudan diyelim.Nahcivan Türkiye'ye katıldı birde Batum.Batıdan da Yunanistan ve Bulgardan Sınır iller Türkiye'ye katılım gösterdi.

Bu unsurlar ele alınarak eyalet sistemine geçildi.Şimdi bu ülkeler.Türkiye'den ayrı ve sınırlara sonradan katıldığı için farklı kültürde olan yapılar yerleşimler tamam mı bu ayrı dil ve kültürde yaşayan yerleşim yerlerindekiler özel haklar statüler talep ederler.Bu normaldir.Bundan ötürü özerk bir eyalet sistemine tabidir.Ayrılma hakkıda saklıdır.Çünkü başta kendileri bazı şartlar ile sana katılmıştır.Bu yapıda zamanı gelince veya memnun olmayınca ayrılık olabilir.

Ama Türkiye'nin şuanki yapısına göre bölünme gerçekleşemez eyalet sistemine geçincede birşey değişmez.

Ahlak edebi görüş her bölgenin öngördüğü şartlar diyelim 7 valilik tarafından belirlenir uygulanır.Delegeler sayısı ilede federal hükümet başkanı ortaya çıkar.Ama bu noktada asıl nokta sözü dinlenen ve son karar mercisi olan senato kurulmalıdır.Meclis senato ne derseniz deyin.Yoksa dikta rejimi oldukça hangi ülkeye uygularsan uygula bir halt olmaz.

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.