Osmanlıların müslümanları kontrol aracı olarak halifelik gücü de vardı. Selçuklular halifenin tanımasıyla tahtta hak sahibi oluyordu yanılmıyorsam. Berkyaruk zamanına bakarsanız halifeler devletin başını değiştirmek için selçuklularda yönetim karışıklığı çıkarmıştı. Osmanlı bunu kontrol altına alıp hanedanın gücünü uzun süre korumuştu. Eyalet sistemi bizim gibi ülkeler için uygulaması zor bir sistemdir. Örnek olarak verdiğiniz devletler ekonomik olarak da dünya da söz sahibi ülkeler. Siyasilerin ve halkın karar vermesi gereken bir konu. Ben eyalet sisteminin bizim ülkemiz de uygulanmasını doğru bulmuyorum. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Türkiye Eyalet Sistemine Geçmeli (4. sayfa)

-
-
Hilafet öylede şu anda oda olabilicek bir şey değil..
Hilafet denilen şeyin senle ilgisi yok çünkü karşı tarafın sana biyat etmesi tek sancak altında senin buyunduruğun altına birleşmesi ile ilgili..
Misal biz ilan etsek kim girer mısırmı, Arabistan yada emirlikler mi, İran mı, Suriye'mi,ırak mı kimse girmez zaten çoğu bizide pek sevdiği söylenemez .. tam aksine bu sefer onlarda kendi.hilafetini ilan eder...
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Hocam, ilk 3 maddeye aykırı hocam.
quote:
Orijinalden alıntı: Hopdediks-DediğimdediksKurt sorunu dogu sorunu suriye meselesine harcanan para ortada.
Ulke topraklarinin buyuk olmasiyla guclu olunmuyor. Bkz. Isvicre, belcika, hollanda. Bu ulkeler marmara bolgesi kadar ama hakli ne kadar refah
Vatan millet sakarya bir tarafa, bu ulke ankaranin dogusunu ve batisini ayirsa ve gelen vergiler o bolgelere harcansa
Ve insanlara taraflar arasinda gecis yaparken vize uygulansa
Ne izmir kordonda kurtleri
Ne kadikoyde krolari
Ne de fethiyede suriyerleri gorurduk
Bati tarafi cok cok rahat 3 4 kademe atlar gelismis ulke seviyesine bile cikabilirdi
Ama istabul izmir ankaranin verdigi vergiler kekolarin elektrik paralarina, suriyelilerin yemek paralarina, kurtlere atilan bombalara gidiyor. Bu para bu sehirlerde kalsa ve oralara harcansa ne trafik sorunu ne teknoloji sorunu ne de keko sorunu kalir
-
Osmanlıların uzun süre varlıklarını büyük topraklar da sürdürmesine karşılık Selçukluların sürdürememesinin sebebi olduğunu düşündüğüm için örnek olarak söyledim. Tabi ki hilafetin gelmesini istediğim yok. Tarihsel bir değerlendirme.
Eyalet sistemi de devletimizin toprak bütünlüğü için tehlike oluşturabilecek bir sistem olduğundan onun da gelmesini istemem...
-
Yahu ne alakası var?Federasyon olunca eyalet olunca ülke kalkınacak mı?Siz kalkınmayı böyle bir şey mi sanıyorsunuz?Eyalet olunca gerek siyasi gerekse ekonomik sorunlar bitecek mi?Ne saçma özentiler bunlar.Amekika iyi yapıyor biz niye yapmayalım.Tek nedeniniz bu.Kardeşim her ülkenin tarihi gelişimi farklıdır.Türkiye hiçbir zaman ABD'deki gibi bir sistemle yönetilmedi.Osmanlı dahil.
Ayrıca siz de bir tür bölücüsünüz.Sizin zihniyetinize kalsa,açıkça söylüyorsunuz zaten,İzmir'den Kürtleri,Kadıköy'den kıroları atarsınız.Yahu siz bu hakkı nereden buluyorsunuz?Hangi üstünlüğünüz var sıradan bir vatandaştan?
Bu ülkenin sorunu üniter devlet veya federatif devlet değildir.Bu ülkenin sorunu liyakatsiz kişileri göreve getiren cahil,sefil halk kitleleridir.Halkın bu ,zihniyeti değişmedikçe hep aynı sonuçla karşılaşırız.
-
Eyalet sisteminde mevcut eyalet referandum yapıp eğer ki %51 oy dahi çıksa çoğunluğu yakalarsa bağımsızlık larını ilan edebilirler..
Ordu'nun olması dünyanın en güçlü ordusu olması hiç bir şey ifade etmez... Bunlar silahla değil oyla kalemle olam şeyler dir.
Amerika Obama zamanı Teksas ve güneydeki eyaletler referanduma gidip bağımsızlıklarını ilan edebiliceklerini duyurmuşlardı..
Keza İspanya'da katolanya bölgesi referandum yaptı bağımsızlık dan yana oy çıktı.
Böyle bir sürü eyalet yada özerk bölgelerde bağımsızlık hareketleri var istiyorlar....
İtalya'da lombardiya ve Sicilya bölgesinde ,Fransa'da Korsika bölgesinde , Belçika'da flanders bölgesinde, İngiltere'de İskoçya ,Almanya'da Bavyera bölgesinde , Danimarka'da Faroe adaları falan filan..
Her eyalet yada özerk sistem ve yada bağımsız bölge adına ne derseniz hepsi aynı kapıya çıkar tarih tanıklık edip göstermişdirki er yada geç bağımsızlığını ister.. kendi bireysel bir ülke olmak ister..
Tarihle bu kanıtlanmıştır...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi darkmoon34 -- 13 Ekim 2020; 15:58:16 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
hayatında kaç kere oy verdin.?
-
Eyalet sistemi olursa doğudaki eyaletin pkk-ypg ile işbirliği yapacağını düşünüyorum. Sen doğudaki eyalet kendi ekonomisini yöneteceği için pkk ile savaşmak işin bütçe harcamazlar diyorsun ama hdp belediyleri zaten pkk'ya zamanında destek veriyordu. Hatta belki de pkk militanlarını eyalet polisi falan yapar bunlar.
Bu başlığı açan kişinin amerika yalaması -100 iq bir velet olduğunu düşünüyorum. BOP tıkır tıkır işlerse eyalet sistemi de gelecek. Eyalet sistemi ile ilgili anlatacak öok şeyim var ama bu yazıyı veletler okuyacak. O yüzden şöyle söyliyeyim: eyalet sistemini getirinde ananızın a@@nı bir güzel görün.
quote:
Orijinalden alıntı: Hopdediks-DediğimdediksYahu ne alakası var?Federasyon olunca eyalet olunca ülke kalkınacak mı?Siz kalkınmayı böyle bir şey mi sanıyorsunuz?Eyalet olunca gerek siyasi gerekse ekonomik sorunlar bitecek mi?Ne saçma özentiler bunlar.Amekika iyi yapıyor biz niye yapmayalım.Tek nedeniniz bu.Kardeşim her ülkenin tarihi gelişimi farklıdır.Türkiye hiçbir zaman ABD'deki gibi bir sistemle yönetilmedi.Osmanlı dahil.
Ayrıca siz de bir tür bölücüsünüz.Sizin zihniyetinize kalsa,açıkça söylüyorsunuz zaten,İzmir'den Kürtleri,Kadıköy'den kıroları atarsınız.Yahu siz bu hakkı nereden buluyorsunuz?Hangi üstünlüğünüz var sıradan bir vatandaştan?
Bu ülkenin sorunu üniter devlet veya federatif devlet değildir.Bu ülkenin sorunu liyakatsiz kişileri göreve getiren cahil,sefil halk kitleleridir.Halkın bu ,zihniyeti değişmedikçe hep aynı sonuçla karşılaşırız.
Kardesim atarim tabi, bu ulkeye katki saglamayan ipsiz sapsiz kim varsa atarim
Ustunlugumuz cok bariz belli, ben muhendisim ve DEGER uretiyorum. Ihracat yapiyoruz ve ulkeye para girisi sagliyoruz toplum refahini yukseltiyoruz.
Kekolar ve kirolar butun gun kordonda oturup gaspcilik yapmaktan baska napiyor??
-
Eyalet sistemine geçmenin Türkiye'ye hiçbir faydasının olmayacağını düşünüyorum.
Aksine eğer eyalet sistemine geçilirse:
- Toplumumuz içinde ayrışmaların olacağını,
- Eyaletlerin farklılaşmasından dolayı(fiyat,dil vs.) bir bölgeye yığılmanın olacağını,
- ileride eyaletten başlayıp,işin özerkliğe varacağı kanısındayım.
Mustafa Kemal ATATÜRK,Türkiye için en iyi olanı 1923 yılında belirlemişken,yeni maceraların Türkiye'nin gerilemekten başka bir işe yaramayacağını düşünüyorum.
-
Nasıl oacak o?
Atıyorum, istanbul benim dedi birisi. Diğeri de karşı çıktı. Nasıl paylaştıracaksın?
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: Hopdediks-DediğimdediksYahu ne alakası var?Federasyon olunca eyalet olunca ülke kalkınacak mı?Siz kalkınmayı böyle bir şey mi sanıyorsunuz?Eyalet olunca gerek siyasi gerekse ekonomik sorunlar bitecek mi?Ne saçma özentiler bunlar.Amekika iyi yapıyor biz niye yapmayalım.Tek nedeniniz bu.Kardeşim her ülkenin tarihi gelişimi farklıdır.Türkiye hiçbir zaman ABD'deki gibi bir sistemle yönetilmedi.Osmanlı dahil.
Hakkı nerden buluyoruz biliyor musunuz İzmir'i İstanbul'u bizim atalarımız fethetti kürtler gibi beleşe konmadık Yüzyıllardır Türklerin sırtında parazit gibisiniz yetmiyor bu güzelim şehirlere göç edip oraları da mahvediyorsunuz. Ulan araplardan ermenilerden kurtulduk bunlar başımıza kaldı.
-
DEVLET içinde devlet olmaz...
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Şimdi bunları hangi hislerle söylüyorsunuz?Nedir bu milliyetçilik mi?Hayır.Bunun adı şovenizmdir.Irk yüceltmedir bunun adı.Kafaya bak yahu."Bu ülkeyi biz kurduk.Kürtler beleşe kondu."Yahu bu kafa Atatürk'ün ve silah arkadaşlarının yaptığı her şeyin inkarıdır.Ne alakası var birader?Bu ülkedeki tüm etnik unsurlar Türk Ulusu'nun bir paydasıdır.Bu ülkede yaşayan Kürtlerde Araplarda buna dahil.Bu ülkeyi birlikte kurduk.Kimse kimseyi bir yerden kovamaz.Buna hakkı yok.
Milliyetçlik Ulusların ayakta kalması için gerekli bir ideoloji ama dozunda olmalı.Dozu kaçarsa önce şovenizme sonra da faşizme kaçar.Sizin yolunuz bu olmuş anlaşılan.Ben bir Türk Ulusçusuyum.Bir ulusçu,bir vatansever kendi yurttaşlarını dışlamaz,hor görmez,reddetmez.
Ayrıca ben Trabzonluyum.
-
izmire giris cikisi yasaklicaklarsa disardan adam giremicekse ben kabul ediyorum. Ama sonra aglamak yok ben doguda yobazlarin arasinda kaldim ekonomi cok kotu bitigiz diye
quote:
Orijinalden alıntı: Hopdediks-DediğimdediksŞimdi bunları hangi hislerle söylüyorsunuz?Nedir bu milliyetçilik mi?Hayır.Bunun adı şovenizmdir.Irk yüceltmedir bunun adı.Kafaya bak yahu."Bu ülkeyi biz kurduk.Kürtler beleşe kondu."Yahu bu kafa Atatürk'ün ve silah arkadaşlarının yaptığı her şeyin inkarıdır.Ne alakası var birader?Bu ülkedeki tüm etnik unsurlar Türk Ulusu'nun bir paydasıdır.Bu ülkede yaşayan Kürtlerde Araplarda buna dahil.Bu ülkeyi birlikte kurduk.Kimse kimseyi bir yerden kovamaz.Buna hakkı yok.
Milliyetçlik Ulusların ayakta kalması için gerekli bir ideoloji ama dozunda olmalı.Dozu kaçarsa önce şovenizme sonra da faşizme kaçar.Sizin yolunuz bu olmuş anlaşılan.Ben bir Türk Ulusçusuyum.Bir ulusçu,bir vatansever kendi yurttaşlarını dışlamaz,hor görmez,reddetmez.
Ayrıca ben Trabzonluyum.
Ülke kurmaktan bahseden kim bu şehirlere yüzlerce yıl önce Türklerin fethettiğini kürtlerin ise beleşe konup mahvettiklerini söylüyorum. Türkler olmasa kürtler bu şehirlere ve Anadolu'ya adımını atamazdı
-
Napak hocam 20 milyonlar sürekli artıyorlar verelim ülkelerini türk düşmanı birinin geçmesini engelleyelim mutlu mutlu yaşayalım 5 yy önce beleşe geldiniz şimdi gidin mi diyelim
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X