Şimdi Ara

TÜRKİYE EKONOMİSİ AN İTİBARİYLE BATMIŞTIR 💲 [SÜREKLİ GÜNCEL VERİLERLE] (R.T.E AÇIKLAMA YAPTI) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
188
Cevap
6
Favori
24.878
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
426 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Rhodium

    80 li ve 90 lı yılları yaşamış biri olarak doların çok arttığını düşünüyorum. Eskiden dolar serbest olmadığından bir gecede x2 olurdu. Ancak şimdi azar azar yükselerek artıyor. Toplamda aynı şey oluyor.

    Biz eskiden paranın seneye x2 değer kaybedeceğini düşünerek yaşardık. Yani 100tl seneye 50tl değerinde olacağını bilerek hayatı yaşamaya alışmıştık.

    Ben CHP ye hep oy verdim. Hiç AKP ye oy vermedim.

    Ancak ekonomi=devlet olduğunu biliyorum. Bizi yönetenler ne kadar hatalı davranır ise davransın. Bu gün AKP gitsin yarın CHP gelsin, benim tecrübeme kulak verin, bunların gerçekten hiç bir önemi yok.

    Yine aynı şekilde doların yükselmesi ve/veya enflasyon isterse 10 kat artsın bunlarında gerçekten çok anlamı yok.

    Burada asıl sorun liberal politikalar. Enflasyon hiç olmayabilir. TL dolar karşısında müthiş değer de kazanabilir... Ama bana inanın bunun hiç bir önemi yok.

    Yarın 1 TL 10 dolar olsa inanın bunun ekonomimize zenginliğimize ve mutluluğunuza hiç bir katkısı olamayacak. Hiç birimiz daha fazla maaş yada bu yüzden yeni araba veya ev alamayacağız.

    Liberal ekonominin temel oyunları bunlar, enflasyon ve yabancı para birimi ile değer kaybedersen ekonomi kötüdür algısı... AKP kendi kazdığı kuyuya düştü. Enflasyonu ve doların artmasını öcü gösterdi. Şimdi buna mecbur olduğu geçek krizi yaşıyor. Bu AKP ninde suçu değil. Ama artık insanlara canavar diye sunduğu kuyuya kendi düşüyor.

    Enflasyon ve kur artışı kötüdür ama bundan daha kötüsü dövizde zigzagların çok olması ve uzun süre dövizin baskılanmasıdır...Cari açık ve bütçe açığı nedeniyle kademeli dövizin yükselmesine izin vermek

    en iyi yoldur ancak uzun süre baskılandığı zaman yükseldiğinde sonra epeyce düştüğünde firmaların epey zararı olur batanda çok olur ve firmalar fiyat belirleyemez hep yüksek fiyat belirleyeceği için ekonomi

    durağanlaşır


    Cari açık olmadan kalkınma olmaz yalanı batılı ekonomistlerin Türkiye gibi ülkedeki ekonomistler aracılığıyla dövize -imf'ye- finans kurumlarına mahkum etmek için uydurulan bir şey bence


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Yok. Eğer ki iktidarda 18 yıl başka bir parti olsaydı hemen hemen aynı şeyleri yapacaktı. Sonuçta da aynı noktaya gelecektik.


    Bu bir döngü sıcak borç para - taviz - iyi ekonomi - devletin varlığının satışı - milliyetçilik - kötü ekonomi - sıcak para...


    Biz aynı döngüyü 80 lerden beri yaşıyoruz. Ve benim neslimden kime sorarsan sana evet diyecektir.


    Sosyalizmi mi getirdiler? Sosyalizm bir ekonomik modeldir. Ve kısaca hiç bir özel teşebbüs olmaması, tüm ekonomik değerlerin hepsinin devlete ait olması demektir. AKP sosyalizmin rengi beyaz ise kara olandır. AKP nin sosyalizmi bir çeşit şeytan öcü kötü varlık olarak bilir.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Deniz bitti kardeşim gerçi biteli çok olmuştu da neyse


    Berat Albayrak yanındayız diye bir de tag açmışlar


    Bunları konuşanlar da mamalilar hepsi , hepsinin çorbası kaynıyor maymunu oynuyor devamke tabi kimsenin halkı düşündüğü yok


    Kaçıran kaçırdı parasını yurt dışına büyük ailelerden bahsediyorum bu yandaşlarda zaten paralı kardeşim mamaları yatmış senelerdir olan halkımıza olacak bunlar yine de akillanmayacak ama bunlar katiyen egitilmez çünkü


    Bu enkazida kimse kaldıramayacak yine biseyler karşılığında Amerika'ya teslim olacağız aynı senaryo


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ülke çok ciddi sıkıntılar çekmektedir ve vergi indirimi olmazsa bu böyle devam eder. Çünkü insanlar KDV yüzünden birşey alamıyor para dönmüyor. Sadece KDV değil

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • anlamadığım şey şu 4690km uzaktaki afganların bu ülkede ne işi var bangladeslinin işi ne. mecbur muyuz bunlara bakmaya. yıllarca bu ülkeye emek verdik askere gittik vergi verdik bu ülke toprağının her karışında atalarımızın kanı var. nüfusun yüzde 85 i sonradan göçmen olarak gelen yüzde 15 e bakmaya mecbur mu. ekonominin bu halde olması normal bu fazladan yüzde 15 lik yük olmasa fiyatlar bu kadar yükselmezdi. avrupanin en gelişmiş ülkesine nüfusunun yüzde 15 i kadar göçmen koy ekonomisi mahvolur. bu aşırı göçmen nüfusu bizi her alanda geriletiyor geriletmeye devam edecek.

    göçmenler müslüman ülkelerden. camilerin dolup taşması gerekmiyor muydu? camiler aynı koronadan önce de doluluk aynıydı ağzına kadar dolu değildi. göçmenler avmleri kıyafet mağazalarını meşhur hamburgercileri dönercileri dolduruyor. ne zaman kıyafet bakmaya gitsem her seferinde yabancı görüyorum bangladeşli afgan


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Birilerine bişey battı yine yazık. Koyunlar bitmez ki..

  • Savaşın eşiğindeyiz normal değil mi?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • CSB yazmayan adam C kullanıcısına yanıt

    Dolar bütün dünyada değer kaybederken bizim ülkede yükselmesini savaşa mı bağlıyorsun? Paranın değeri düşüyor değeri, bunun savaşla alakası yok .

  • Arkadaşlar elalemin dolarıyla ne işiniz vr ..bizim pra aynı yaaahhhhh 


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • NoyanDervis kullanıcısına yanıt

    Senin devlet dediğin nedir tam olarak kardeşim? Devlet dediğin insandır. Yanlış yapabilecek, ülkeye zarar verecek hırslara ve hatta kötü emellere sahip kişilerden de oluşabilir. Zaten çokça da çıktı yakın zamanda böyle kişiler. Yanlış yaptığı halde bu insanlara devlet deyip biat etmek zorunda mıyız? Alışmışsınız kim yandaş olduklarınızı eleştirse “vatan haini” deyip geçiyorsunuz.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: NoyanDervis

    Bu mesaj silindi.

    Ortalama bir beyin yıkamanın etkilerini görüyorsunuz. Hükümetin beceriksizliğini gizlemek için vatan millet devlet edebiyatı, lafa gelince herkezlerin evi var abi telefonu yenilemeyin. Dünyanın en çok saatlik çalışan bir ülkesinde neden gidip telefonunu yenilemesin? Marifetmi bu yaptığınız?

    Hükümet ile devlet ayrımını bilmeyen zavallılar bu hale getirdi ülkeyi. Herşeyi alttan aldınız sineye çektiniz.Vatan millet diyerek tek tek koruduğunuz itibarınız oldu, devlet değil. Eşşek gibi çalışıp hakkını alamayan vatan hiç değil. Avrupanın ucuz iş gücünü karşılayan taşeron köylü sıfatına düşürdünüz şunca yıllık tarihi.

    Yıl olmuş 2020 halen araba almayı lüks evinde çamaşır makinesi benzeri teknolojik alet edevatı marifet sanıyorlar.Yazık...




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Oğuzhan/ -- 7 Ağustos 2020; 13:42:35 >




  • Aynı gemideyiz. Yok devlete bilmem neye düşman olmayın. Yok şu bu. Edebiyatınız batsın.


    30 yaşındayım 20 senedir bu esaretin altındayız. Çalış didin derken gençlik gitti. Koca devletin bana sunduğu şey borçlan ev al araba bol bol tüket ve beni eleştirme.


    Ulan aldığım maaş eriyor. Hemde öyle artık yıllar içerisinde değil direk aylar hatta günler içerisinde. Kazandığım para ile hobilerime, kendime zaman ayırmak yerine ulan ne yapayım da kazandığım üç kuruş erimesin, geleceğimi kurtarayım derdine düştüm. Devlet benden aldıklarının karşılığında bana rahat bir yaşam sunmak zorunda. Biz bu adamları bunun için seçiyoruz. Seçtiğimiz adam benim yaşam standartlarımı yerin dibine sokuyorsa orada duracak.


    Taşıma su ile değirmen döndürme devri bitti. Taşıma suyunu halk sağlıyordu artık halk kuraklığı tattı. Ülkece geçmiş olsun.

  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.