Şimdi Ara

türkiye dünyanın en underrated ülkesidir

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
42
Cevap
0
Favori
1.596
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • tarih desen var doğa desen var sıcak desen var soğuk desen var bereketli toprak desen var kültür desen var bolluk desen var yok demeyin ben çok kötü bi semt de yaşıyorum alt sınıf insanların yaşadığı yer burası yani krizin en çok etkileyeceği kesim ama bunlar da bile her şeyden bol bol var zorluk sıkıntı çeken yok gibi bi şey bunlar bile iyi durumdalar yani dolar artıyor ama en çok etkileyecek kesimi bile etkilemiyor gibi bi şey hayat kalitesi türk cumhuriyet tarihinde hiç olmadığı kadar yüksek tece tarihinin en bolluk döneminde yaşıyoruz bu çok açık bi şey yani istisnaları çıkarırsan insanları da iyi insanlar yardımsever bi ülke kaç milyon suriyeli'ye yardım edildi bunlar güzel şeyler kaç ülke yaptı bunu ? bu dünya da herkes bir gün mülteci olabilir küçümsemeyin böyle şeyleri amerika'da falan paran olmasa aç kalırsın kimse acımaz etmez ama burada kimse seni aç bırakmaz sokakta bırakmaz yardımsever ve duygusal bi milletiz değeri bilinmiyor bu ülkenin diloluk yaptığınız çoğu batı ülkesinden kat kat iyi bi ülke

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi taııbuv -- 19 Temmuz 2018; 14:32:14 >

• konularım niye görünmüyor la upp
  • Konu görünmüyor kardeş

Selam ve dua ile

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Konun görünüyor da dolar 5ken kimse etkilenmiyor diyen birine verilecek pek bir cevap yok

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ülke zaten güzel ona laf yok. Bir kapadokyaya gitsen balon turu otel vb 2000tl tutuyor. 2 günlük tatile kim bu kadar vermek ister ki? Elin almanı 400 euro ile aynısını yapabiliyor.
    İzmirde ortalama üstü bir otelde kalıp 1 hafta kafa dinlemek istesen 3000-3500tl civarı tutuyor. Yine gavurlar 600-650euro ile yapabiliyor bunu.
    Ülken güzel de ne yapalım elde edemiyoruz. Theologist gibi bisiklete binip mi gidelim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kara Komite -- 17 Temmuz 2018; 14:47:13 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Charm

Konun görünüyor da dolar 5ken kimse etkilenmiyor diyen birine verilecek pek bir cevap yok
    etkilenmiyor demiyorum ama en alt sınıftakiler bile bolluk içinde yaşıyor bu nası iş onu anlamıyorum çevrem de kötü durum da olan yok bunlar bi de toplumun alt sınıf diyeceğin insanlar sokağa çıkıyorsun her yer araba dolu herkesin cebinde en az 2 bin tl'lik telefonlar var her mağaza her eğlence alanı her cafe her yer tıka basa dolu bu nası ekonomik kriz bu nası iş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi taııbuv -- 17 Temmuz 2018; 14:54:20 >
  • Alt sınıf insanlar bolluk içinde yaşamıyor.Alt sınıf size gore nedir ?Aynı ulkede mi yaşıyoruz acaba?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-20D2C3EB3 -- 17 Temmuz 2018; 15:4:6 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Valla bolluk içinde yaşıyorsa alt sınıf değildir. Ya da bolluk tanımında bir sıkıntı var. Şöyle kriz var: asgari ücreti en düşük ülkelerden biriyiz. Buna karşın dolardan dolayı her hizmet ve üründe muhteşem bir zam var. Yani az maaş alıp çok ödemek zorunda kalıyor herkes. Her sene gittiğimiz tatil beldesi bu sene bomboş. Bu insanların tatile ayıracak parası artık yok demek. Şimdi 11,5 ay çalışıp senede 2 hafta tatil yapamıyorsan buna bolluk içinde yaşamak denmez.

• quote:

Orijinalden alıntı: Kara Komite

Ülke zaten güzel ona laf yok. Bir kapadokyaya gitsen balon turu otel vb 2000tl tutuyor. 2 günlük tatile kim bu kadar vermek ister ki? Elin almanı 400 euro ile aynısını yapabiliyor.
    İzmirde ortalama üstü bir otelde kalıp 1 hafta kafa dinlemek istesen 3000-3500tl civarı tutuyor. Yine gavurlar 600-650euro ile yapabiliyor bunu.
    Ülken güzel de ne yapalım elde edemiyoruz. Theologist gibi bisiklete binip mi gidelim
    bilet fiyatı 700 tl olan shakira konserine 60 bin kişi gitmiş tr de hayat kalitesi çok yüksek çok bolluk bi dönem de yaşıyoruz bu çok net bi şey
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-20D2C3EB3

Alt sınıf insanlar bolluk içinde yaşamıyor.Alt sınıf size gore nedir ?Aynı ulkede mi yaşıyoruz acaba?
    senelerdir alt sınıf insanlarla beraber yaşıyorum bana masal anlatmayın bi çok yerde de yaşadım sizin alt sınıf dediğiniz insanların bile hayat kalitesi gayet yüksek belli bi azınlık kesim vardır tabi çok çok kötü durum da olan ama genele bakarsan durum bu
  • Tr'nin nüfusu çok fazla olduğundan avmler sokaklar haliyle kalabalık görünüyor. Her yer kalabalık ama kuru kalabalık. Alışveriş yapanlarda kredi, kredi kartı ile. Adam asgari ücretle geçiniyor gidip taksitle 3-4 bin liralık telefon alıyor. Görünüşte batmıyor gibi görünüyor olabiliriz ama içten içe bitiyoruz.

Örneğin Mersin gibi 2 milyon insanın yaşadığı şehirde şehrin en kalabalık yeri olan metropol caddesinde en eski, köklü mağazalar bile kapatmaya başladı, personel eksilten firma sayısı da çok fazla. Görüntüye aldanmayın gidin esnafla, çiftçiyle iki muhabbet edin adamlar ne halde olduklarını anlatsınlar. Azla yetinmesini bilen çok şükür diyen insanlar bile artık isyan etmeye başlamışlar.

Doğal güzelliklerimiz, verimli topraklarımız, kalbi güzel insanlarımız var ama yavaş yavaş her şey gidiyor. Doğa yakılıp yıkılıyor, çiftçiye tarıma değer verilmiyor ve çiftçi de zarar ettiği için bırakıyor, o kalbi güzel insanlarımızın da kalpleri defalarca kırılıyor ve yavaş yavaş tüm güzelliklerimiz elimizden alınıyor.

• hayatında avrupa yada amerikaya gitmemiş kişilerin, oranın insanlarını sanki yardımsever, iyilik sever değilmiş gibi betimlemesi yok mu bitiriyor beni.

Hayatımda, amerikadakiler kadar sıcak kanlı, güler yüzlü ve yardımsever insanlar görmedim türkiyede doğup büyümeme rağmen. Yurtdışına gidip gelin 2-3 ay takılın. Türkiyeye, havalimanına indiğiniz anda kargaşa, suratı asık insanlar, sinirli, tahammülü olmayan, toplu taşımada/toplu alanda nasıl davranmasını gerektiğinden bi haber insanlarla dolu olduğunu çok net anlayacaksınız. Şu an içinde bulunduğunuzdan dolayı farkedemiyorsunuz alternatifini görmediğiniz için.
  • quote:

Orijinalden alıntı: pcdaly

hayatında avrupa yada amerikaya gitmemiş kişilerin, oranın insanlarını sanki yardımsever, iyilik sever değilmiş gibi betimlemesi yok mu bitiriyor beni.

Hayatımda, amerikadakiler kadar sıcak kanlı, güler yüzlü ve yardımsever insanlar görmedim türkiyede doğup büyümeme rağmen. Yurtdışına gidip gelin 2-3 ay takılın. Türkiyeye, havalimanına indiğiniz anda kargaşa, suratı asık insanlar, sinirli, tahammülü olmayan, toplu taşımada/toplu alanda nasıl davranmasını gerektiğinden bi haber insanlarla dolu olduğunu çok net anlayacaksınız. Şu an içinde bulunduğunuzdan dolayı farkedemiyorsunuz alternatifini görmediğiniz için.
    dünyanın en büyük ekonomisine sahip abd'de 1 milyona yakın insan sokakta yaşıyor evi yok tr de kimseyi sokakta aç evsiz bırakmazlar az efendi ol elin ayağın tutsun aç bırakmazlar evsiz bırakmazlar verirler mutlaka bi iş yardım ederler

• Milyarder insana ülke underrated evet
  • quote:

Orijinalden alıntı: taııbuv

dünyanın en büyük ekonomisine sahip abd'de 1 milyona yakın insan sokakta yaşıyor evi yok tr de kimseyi sokakta aç evsiz bırakmazlar az efendi ol elin ayağın tutsun aç bırakmazlar evsiz bırakmazlar verirler mutlaka bi iş yardım ederler

Alıntıları Göster
    325 milyon nüfusu olan bir ülkede 1 milyona yakın sokakta yaşayan var diyorsun. Türkiyenin nüfusu 79 milyon. Türkiye 325 milyon olduğu zaman kıyaslanır. Ayrıca onun için mi haberlerde türkiyede evsiz, sokakta kalan, yada acımasız ev sahipleri tarafından atılan, 5 parasız kişilerin haberleri veriliyor?

• quote:

Orijinalden alıntı: pcdaly

325 milyon nüfusu olan bir ülkede 1 milyona yakın sokakta yaşayan var diyorsun. Türkiyenin nüfusu 79 milyon. Türkiye 325 milyon olduğu zaman kıyaslanır. Ayrıca onun için mi haberlerde türkiyede evsiz, sokakta kalan, yada acımasız ev sahipleri tarafından atılan, 5 parasız kişilerin haberleri veriliyor?

Alıntıları Göster
    az efendi olursan tr de evsiz sokakta kalmazsın her türlü yardımı ederler tr de sokakta kalanların çoğu zaten serseri it kopuk tipler yardım etsen yardım istemeyecek tipler tr de 70 bin sokakta yaşayan insan var nüfus kaç 80 milyon 320 milyon nüfusumuz olsa 280 bin civarı evsiz olurdu tr de

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi taııbuv -- 17 Temmuz 2018; 15:55:13 >

• Tabi tabi doğru. Doğru söylüyorsunuz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-BA761BEEF -- 17 Temmuz 2018; 16:39:17 >
  • Birde besliyolar trolü

• Ülkenin durumu ne olursa olsun iyi para kazananlar hep olacaktır.

Shakira konserinde en pahalı bilet 700tl idi yani sahneyi en iyi gören yer. Orası da 200 kişilik falan. Biletler 100tlden başlıyordu. 60 bin kişinin 50bini zaten stadyumda yani 100tllik bilet

• Lan dolar yüzünden 1 senedir gitar alamıyorum neden bahsediyosun hala

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.