Şimdi Ara

Türkiye'de Zigbee ürün bulma sorunu ve stoklar hakkında

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
49
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Selamlar arkadaşlar. Yaklaşık 1 aydır kafamdaki akıllı ev projesini yavaş yavaş hayata geçiriyorum. Bütün sistemi Home Assistant üzerine kurdum, cihaz tercihimi de hep Zigbee'den yana kullandım. Elimde şu an çeşitli ampuller, röleler, prizler ve sensörler var.

Ancak şu an Türkiye'de ciddi bir stok sorunu yaşıyorum. Bilindik markalara bakıyorum, hiçbir yerde stok yok. Ikea tarafına baktım, orada da Zigbee ürünlerin stoğu bitmiş. Yeni gelenler Matter over Thread destekli ama o konuda da şöyle bir sıkıntım var: Apple ekosisteminde değilim, yani Apple TV vs. yok. Türkiye'de Home Assistant ile sorunsuz çalışacak harici bir Thread Bridge bulamadım henüz.

Çin'den markasız Zigbee ürünleri almayı düşündüm ama onların da malzeme kalitesi ve güvenlik kısmı kafamı kurcalıyor, eve sokmaya çekiniyorum açıkçası. Wi-Fi ürünleri de ağ yoğunluğu ve stabilite nedenleriyle tercih etmek istemiyorum.

Siz bu stok sorununu nasıl aşıyorsunuz? Güvenilir, kaliteli Zigbee veya Matter ürünlerini toplu olarak temin ettiğiniz belli bir yer veya satıcı tavsiyeniz var mı?

Şimdiden teşekkürler.

• 30 euro sınırın kalmasıyla artık aliexpress,temu gibi platformlardan ucuza zigbee temin etmede ciddi sorunlar yaşacağız. artık firmaların insafına kalıcaz

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.