Şimdi Ara

Türkiye'de Yaşamamak İçin 7 Sebep (SS)'li

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
40
Cevap
0
Favori
877
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
15 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 1-) Elalem ne der zihniyeti yüzünden hayatınızı istediğiniz şekilde yaşayamamak.

Oysa ki o elalem sizin üzüntülerinizi,pişmanlıklarınızı,keşkelerinizi asla sizinle beraber yaşamaz.

2-) Her 4 saatte 1 kadının tecavüze veya şiddete maruz kaldığını bilmek.

Üstelik de kanunun iyi hal indirimi veya tahrik indirimini yerli yersiz kullandığını bilmek ve "şikayetçi olsam acaba beni de suçlarlar mı" düşüncesine kapılmak mecburiyetinde olmak.

3-) Sürekli birileriyle kıyaslanmak.

Meşhur Ruşen Amca'nın oğlu Sedat'ı bilmeyen yoktur sanırım.Aynı şekilde bu durumu yaşamayan da... Anne baba başkalarının çocuklarıyla,eş başkalarının eşleriyle hatta çocuklar başkalarının anne babalarıyla durmaksızın sizi kıyaslayabilirler.

4-) Gelenek adı altında evlenmek için binlerce para harcamak zorunda bırakılmak.Genellikle de büyük bir kısmını erkek tarafına "dayamak".

Dayamak lafı için kusura bakmayın ama bu durumu daha iyi karşılayan bir ifade bulamadım.

5-) Cinsellik konusunda iki arada bir derede kalmak.Bunu çok iyi anlatan bir entry var inci sözlükte.Onu buraya atsam sevgili bölüm yetkilileri anında konuyu kaldırırlar.

6-) Okuduğun bölümle ilgili bir işte çalışamamak veya hiç çalışamamak.

Hatırladığım kadarıyla TÜİK'in açıkladığı işsiz sayısı 3 milyon küsürdü.Tabii asgari ücretle binbir zorlukta yaşayan insanları işsiz olmadıkları gerekçesiyle burada yazamıyorum.Zaten sayısını da hiçbirimiz bilemeyiz muhtemelen.

7-) Ve tabii ki Terör.

Bununla da ilgili çok konuşmaya gerek yok.Ölenlere üzülmenin yanı sıra bir sivil olarak can güvenliği hissetmeme duygusu bile başlı başına bir sebep.

Şimdi muhakkak "beğenmeyen gidebilir .s .s" ya da "sadece Türkiye'de olmuyor ki bunlar" diye düşünenler olabilir.Ama kendi ülkenden ne olursa olsun çekip gitmek kolay değil, kaldı ki buradaki mesele Amerikan Rüyasından ya da özentilikten ibaret değil.Kendimce gördüğüm,hissettiğim ve yaşadığım şeyleri paylaşmak istedim.

Not: 5. maddenin görselini isteyenler konuda belirtsin.Pm yoluyla isteyenlere atıyorum.

Not 2: Lütfen kural dışı sayılabilecek ve tartışma çıkarabilecek mesajlar atmayın.Kural dışı mesajlar, konunun sağlığı için şikayet edilecektir.Bilginize.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ulpi -- 8 Ağustos 2015; 21:25:22 >

• Sen böyle bu ülkede yaşanmaz terör var diye mızmızlanırsan adamlar amacına ulaşmış olur.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bunlar yaşamamak için sebep.

• İstememek değil de istemek için 7 sebep yazsan ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: MUHAFIZ44

Bunlar yaşamamak için sebep.

Başlık düzeltildi
  • quote:

Orijinalden alıntı: HeLLsTeR

İstememek değil de istemek için 7 sebep yazsan ?

Başlık düzeltildi.
  • bahsi geçen inci sözlük entry si için pm atabilirsiniz bana
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: RickGrimes

bahsi geçen inci sözlük entry si için pm atabilirsiniz bana

Tabiki.
  • quote:

Orijinalden alıntı: of course

5.sebebın neden ss'i yok ?

Dediğim gibi o görseli koysaydım eğer konu ''kural dışı konu'' sebebiyle anında kaldırılacaktı.Konuları kaldırmak için hazır bekleyen ''değişik'' insanlar var.
  • İstememek için milyon sebep var

• quote:

Orijinalden alıntı: Save The Day

quote:

Orijinalden alıntı: RickGrimes

bahsi geçen inci sözlük entry si için pm atabilirsiniz bana

Tabiki.

bana da
  • 5. Maddenin ss' sini bi at bakayım merak ettim.

• Elalem zor günümde yanımda olmuyor neden mutlu günümde istediğimi yapmamı engellesin inadına çevreyi kafama takmıyorum 1kere geliyoruz dünyaya yarın görmeyeceğim insanlar için kendimi değiştirmem mikimde değil

• YAŞAMAK için tek sebep RTE <3

• quote:

Orijinalden alıntı: of course

5.sebebın neden ss'i yok ?

ne resmi koymasını bekliyorsun
  • Pm görsel pls 5. için

• TheDC kullanıcısına yanıt
    Lütfen siyasi içerikli mesajlar atmayalım.Tartışma çıkıp konunun kaldırılmasını istemiyorum.Lütfen mesajınızı kaldırın veya ben şikayet edip kaldırılmasını sağlayacağım.
  • 5. madde için pm rica ediyorum, genel olarak da katılıyorum maddelere
  • bana da atar mısın kardeş?
  • 5.Madde pm

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.