Şimdi Ara

Türkiye'de VDSL'in fiberden kaliteli olması (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
44
Cevap
1
Favori
2.208
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Derdimi anlatamadım sanırım. 2-3 yıldır İstanbul'un göbeğinde fiber bekliyorum. Dilekçeler, darlamalar hiçbiri fayda vermiyor. Adamlar yan binadaki fiber kabloyu bana çekmiyor. Başka sokaklarda havai olarak her binaya fiber çekilmiş. Bir bina yönetimi fiber istemiyor adamlar fiber çekmiş yönetim kabloyu kesmiş. Ben istiyorum getirmiyorlar. Dilekçeler veriyorum bakan yok. Cimere yazıyorum takan yok.

Şuan belirli kişilere altyapı sağlanmış durumda. Herkese değil.

Adamlar alt yapı kurmuyor. Keyiflerine göre takılıyor. Vdsl hat sürekli çöküyor gidiyorum söylüyorum müdürlükteki adam affedersin billur geçiyor.

Mesajımı editledim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lextor -- 15 Mayıs 2025; 23:41:22 >

Yönetim kabloyu kesemez, hiçkimse kesemez, iletişim hakkına müdahaledir, telekomun mahkemeye vermesi gerekir.

Konuyu tam anlamadım ancak eğer size giden kablo oysa ve kestilerse bu dediğimi araştın.

Benim canım istemiyor, kabloyu keserim diyemez kimse.

Konuya cevap, vdsl dediğinde zaten kabin içinde fibere dönüşüyor, saha dolabından senin evine gelen son bağlantı kısmı bakır. Arkadaşlar zaten açıklamış, muhtemelen konfigurasyon sorundur.

ADSL de santrale kadar bakır gidebiliyordu, vdsl de mesafe çok uzayamadığı için sahaya kadar olabilir ancak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Seto-Kaiba -- 16 Mayıs 2025; 0:13:47 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Superonline fiber, VDSL'den kötü evet. Fiber teknoloji gereği zaten yüksek hız veriyor. Ama varlık fonu devrinden beri sürekli ping konusunda geriliyor, kalite aşağı düşüyor. Bende bu yüzden 1000/50 kullandığm interneti kapatıp, VDSL'e geçtim. Yarı yarıya ping alıyorum, evet hız düşük ama birşey indirmiyorum zaten.

fiber dönüşüm yapılan yerlerden söklen dolaplar oraya takılıyor belki sıfır vdsl kart vs gelmiyor.

turk telekom 750 mbps

Türkiye'de VDSL'in fiberden kaliteli olması
    Türkiye'de VDSL'in fiberden kaliteli olmasıspeedtest.net
    Speedtest by Ookla - The Global Broadband Speed Test
    https://www.speedtest.net/result/18405088404

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi smart0201 -- 28 Ekim 2025; 15:49:44 >

Fiber dönüşüm sırasında yapılan hatalar,özensizliklerin, kalite ve performans sorunlarına yol açtığını genel olarak sorunların Nokia 

kullanılan bölgelerde olduğunu forumları takip edenler yıllardır bilmekteler.İnternetin kalitesi sadece speedtest down ve up hızından

ibaret değildir.Buradaki amacımız fanatikçe eski teknolojileri savunmak ise hiç değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi janec78042 -- 30 Ekim 2025; 2:10:10 >

benim olt cihaz santral'de huawei nereden biliyorsun derseniz nokia ont getirdiler santral ile bağlantı sağlamıyor.

adsl ile yıllarca 4/800 internet kullandım benim hız daha önemli ping de önemli fakat bulunduğum ilde yurtdışı çıkış noktası yok.

zaten metro ethernet gibi internet kullanıyorum ofsd bile yok direk santral fazla ek de yok.

• smart0201 kullanıcısına yanıt

Huawei olt/ontlarda sorun olduğunu duymadım.Santraldeki ile evindeki bağlantı

sağlayan cihazların aynı/uyumlu olması gerekir.

Cihazına gelen fiber sinyali referans değer aralığında ve sorunsuz.

Senelerce 4 mbps ile süründükten sonra aydan dünyaya bakıyormuş gibi oluyor mu?

Metro internet gibi diyorsun? Bir başka konuda Google'da bile sorun yaşadığını anlatıyorsun. 

Ben anlamadım bu işi.

• Bu konu benim kafamı karıştırdı. Tam da olmasından korktuğum şey bahsediliyor. Daha yeni FTTH fiber geldi, kabloyu daire üstüne kadar çektiler ama ev içine çekmelerine henüz izin vermedim. Şu an VDSL2 kullanıyorum ve son derece stabil. Gerçekten de FTTH bağladıktan sonra VDSL2'den kötü olacaksa hiç ellemeyeyim kalsın.

tabiki fiber

VDSL'de sıkıntılı bir durumun olsaydı.Gönül rahatlığı ile fibere geç derdim.

Bölgende/tanıdıklarında fiber kullanan varsa da test edebilirsin.

Ya da Önce binadaki komşuların geçsin.

Vaziyeti anlatırsın.İzin verirler sanırım.

Sende komşularının internet performansını test et/biraz kullan.

Beğenirsen geçersin.

Ont ve modemin marka modeline de bakarsın.

Veya yüksek hızlara ihtiyacın olduğunda fibere geçersin. Tercih senin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi janec78042 -- 1 Kasım 2025; 3:21:36 >

Mantıklı. Açıkçası şu an macera arayasım yok. TR'de fiber sistemi biraz daha otursun ileride bakarız.

• Turknet ağı yaygınlaşmış olsa ülke genelinde, Türk Telekom denen en ufak düzgün yatırımı, hizmeti olmayıp yaptığı fahiş zamlarla genel fiyatlandırmayı belirleyen şirketten toplumumuzu kurtarabilirdi.

Türknet, Turkcell, Vodafone gibi şirketler anlaşıp Türk Telekom tekeline karşı ortak bir ağ kurabilse fiber dönüşüm süreci çok daha hızlı ilerleyebilirdi. Bir binaya bir daire için birden fazla fiber optik kablo çekmek milli israftan kendilerine gereksiz maliyet oluşturmaktan başka birşey değil.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

benim gine konunun fiber ile ilgisi yok pop noktası yanlış yönlendirme yapıyor ondan kaynaklı kopma oluyor.

antalya bölgesi sıkıntılı eskiden ankara ulus üzeri çıkış alırdım

yani sıkıntı vdsl veya adsl alan kişilerde bile aynı durumu da

2023 kasım dan beri fiber kullanıyorum ıpv6 gelene kadar sorun yoktu o geldikten sonra antalya yönlendirme yaptılar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi smart0201 -- 1 Kasım 2025; 13:29:21 >

• Zenyxia kullanıcısına yanıt

Fiber vdsl den her zaman iyidir genelde niye macera aramış olyorsunuz onu da anlamadım fiber isteyen forum da bekleyen kaç milyon kişi var belki.

VDSL işimi görüyor ve stabil. Uzun zamandır kullanıyorum, nasıl çalıştığına vs. aşinayım. Fiber sorunsuz mu gelecek kesin değil, geldikten sonra VDSL'e geri dönüş yapabileceğimi de sanmam. O yüzden istemiyorum. İsteyen buyursun.

• ftth kadar stabil çalışması mümkün değil tercih sizin ileride mecbur geçersiniz sistem dolaplarını sökyorlar köylere ve kasabalara filan takıyorlar 100 mbps alsanız bile 200 mbps fiyatına eşit geliyor.

ben Turk Telekom fiber üzerinden vodafone 200 mbps alıyorum yedek çok iyi durumda 3 yıldır kullanıyorum.

Turk Telekom pop noktası olmadığı için ilde antalya yönlendirme yapıyor ondan kaynaklı kopma oluyor antalya bölge müdürlüğü sorunlu zaten.

Not ister ftth kullanın ister parazit dolu vdsl2 a17 kullanın

• Türk Telekom son birkaç yılda saldı iyice. En basit arızaları bile birkaç ayda çözüyorlar. BTK'yı parmağında oynatıyor. BTK tamamen işlevsiz bir kurum. Türkiye Türk Telekom belasından kurtulamadığı sürece bir yere varamaz.

Hizmet kalitesiymiş, rekabetmiş bunlarla en ufak bir sıkıntıları yok.

Bu şirketlerin yöneticilerine baktığımızda çoğunluğu genelde İSS yönetiminden zerre anlamayan kişiler.

Özellikle Telekom'un yönetim kadrosuna baktığımızda her şey çok daha net.

Bir binaya 4 farklı şirketin su, elektrik, gaz hattı getirdiğini düşünün ne farkı var.

Yiyiciliği tek vasfı olan zihniyetten beklentim yok açıkçası.

Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.