Şimdi Ara

Türkiye'de üretilen İHA motoru yurt dışına satılacak (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
75
Cevap
0
Favori
2.008
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bir de seçim çalışmaları yapılıyor diyenler için.

    Beyler burada kaç kişi bu haberleri görüp oy verecek?

    Ben kahvehane seviyesinde olmadığını düşünüyorum.

    Forumdaki siyasi hava az çok belli yani.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Baxa kullanıcısına yanıt
    Sahip olan zaten almaz da sahip olmak isteyen yaklaşık 200 ülke olabilir. Bunu neden hesaba katmıyorsunuz acaba? Sizin hikaye tam olarak şu:

    "Ayakkabı üreticisi ve pazarlayan bir şirket, pazar araştırması yapması için Afrika’ya iki elemanını göndermiş. Elemanlar Afrika’nın çeşitli ülkelerinde şehirleri gezmişler, araştırma yapmışlar. Sonunda;

    Birinci eleman, patrona yaptığı araştırmaların neticesini bir rapor olarak sunmuş ve demiş ki:

    – Afrika’da bizim için hiçbir fırsat yok. Çünkü orada hiç kimse ayakkabı giymiyor.


    ikinci elemandan da rapor sunmasını istemişler, Afrika’dan daha geç dönen eleman patronuna yaptığı incelemeler ile ilgili bir rapor sunmuş ve demiş ki:

    – Afrika’da bizim için olağanüstü fırsatlar var. Çünkü orada hiç kimse ayakkabı giymiyor."

  • ulkecek dizel motor nasil icimize islemisse, ucak motorumuz bile dizel. tasarliyan muhendisler elbet bunun farkindakilar, farkli tasarim oncelikleri olabilir yada eldeki teknik imkan(sizlik)lardan oturude bu yola gitmis olabilir ama motorlari biraz taniyan herkez dizel motorun agirliginin fazla oldugunu bilir. guc/agirlik orani ucan araclar icin cok onemli bir kriterdir. daha hafif, daha basit yapili benzinli motor yerine nenden dizel cok merak ettim acikcasi. aslinda jet motorundan sonra bu is icin en uygun secim yuksek guc/agirlik oraniyla wankel motoru. fordla ortakliklarindan once taa anadol zamanlarinda koc grubu oldukca basarili wankel motorlari tasarliyorlardi. simdide ayni yoldan neden gidilmesin

  • Beklenen yorum geldi. Alkışlayın.

  • Eğer doğruysa çok güzel bir haber. Basın o kadar çok manipüle ediliyor, insanların milli duyguları ve kuş hafızalılığı suistimal ediliyor ki insanın hiç bir şeye inanası gelmiyor. 1 ay arayla dahi, ülkenin en üstündekiler basının karşısında milyonlara dediği birşeyin tam 180 derece tersini 1 ay sonra söyleyebiliyor. İnsanlar bunak olunca da yahu daha geçen hafta ya da geçen ay tam tersini söylemiyorlar mıydı. Biz de alkış tutmuyor muyduk demiyorlar. Çünkü unutmuş oluyorlar.

    Buna son örnek erken seçim olayı. Cumhurbaşkanından başbakana ve bakanlara kadar herkesin videosu var. Erken seçimle dalga geçiyorlar, chp ile dalga geçiyorlar. Akp asla erken seçim yapmadı yapmaz, seçim zamanında diyorlar. Şimdi sanırım erken seçim oluyor :D Ben olsam, utanır bir süre hani kameraya çıkamam, hani çünkü çok havalı atıp tutanı da var. Laf sokar gibi, hah ne erkeni yahu diyeni var :) Bunun gibi yüzlerce 180 derecelik örnek oluyor her sene.

    Hani haberde de çok ucu açıklık var. Resmi bir ilgilenen belli değil, satış belli değil. Yabancıların ilgisini çekmeyi başardı. Hani inşallah değildir tabi ama 1 ay sonra yabancı gazetede en kötü iha motoru seçilerek ilgi seçmiş diye de çıkabilir. Bu kadar güven kalmadı basına ve tabi basına haber bastırtana. Kaç seçim önceki milli araba, milli uçak posterlerini hatırlıyorum. Keşke olsa, ama sırf seçim aracı için olmayan şeyler uydurulmamalı.





  • sericik kullanıcısına yanıt
    Üretim hatası mı yoksa kaza mı?

  • Avusturyadan alındığına inandığın motorun üretilemeyeceği gibi saçma bir düşünceye sahip olanlara uyuz oluyorum. Herkesi kendiniz gibi geri zekalı mı sanıyorsunuz? Çalışan insanların emekleri elle tutulur şekilde ürünlere dönüştüğünde bari takdir edin. Sonra bizden neden bilim adamı çıkmıyor. Afedersiniz dangalak dangalak konuşanlar heves kırıyor da ondan. Eline sağlık bari de. Eleştirmeyin diyen yok ama gerzek konuşmalar yaparak ne amaçladığınızı çok merak ediyorum. İsrailden tohum ithal ederken araya mı karıştını bazıları! Fitil oluyorum böylelerine.

  • %99.9 yerli dense neden %0.1 yabancı derler. DNA testinde de sonuc %99.9 çıkıyor. %0.1 i söylemeye yüreği olan var mı? Az yapılanları görün, takdir edin, teşekkür edin. Eksiklerini hep beraber gene söyleyelim.

  • Bunu takdir ederiz de ülkede demokrasi, eğitim, yargı, gelir adaletsizliği, torpil almış başını gitmiş yerli iha motoru üretti diye akpyi desteklemek mi gerekiyor?

    Diğer konulara cevap veremeyenler sonunda cevap atacak konu bulmuş

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-FA7DB07DC

    Bunu takdir ederiz de ülkede demokrasi, eğitim, yargı, gelir adaletsizliği, torpil almış başını gitmiş yerli iha motoru üretti diye akpyi desteklemek mi gerekiyor?

    Diğer konulara cevap veremeyenler sonunda cevap atacak konu bulmuş
    AKP yi desteklemene gerek yok. yapılanı desteklemen yeterli. AKP nin desteğe pek ihtiyacı yok.
  • Gene yerli ve millici cenah gelmiş. Daha silindir bloğu, en basitinden chip yapamıyoruz gelmiş yerli milli motor, helikopter, denizaltı yaptığımıza inanan saf insanlar var. Bende isterim Almanya gibi devasa bir sanayimiz olmasını ama biz daha saman ithal ederken, kırmızı etin lüks olduğu ortamda bu yatırımlar bana mantıklı gelmiyor. İktisatta altın kural vardır bir ülke en önce ekonomide en iyi olduğu şeyleri geliştirir. Bizim 4 mevsim alan ve verimli topraklarımız ile hayvancılık, turizm ve tarımda bir kere ekol ülke olmamız gerekiyor. Bu konularda en iyi olduğumuz da zaten diğer farklı branşlar içinde devasa bir bütçemiz olacak. O zamanda kanser araştırmasından tutunda, uzay araştırmalarına kadar yatırım yapmak kabul görür. Ama ayranımız yok içmeye tahtı-revanla gidiyoruz sıçmaya durumu.

    Neyse gelelim motor olayına. Bu motor Thielert Centurion motorların dizaynı hatta üzerinde yapılan değişiklikleri içeren bir motor. Hiç yerli üretim vs demeyin. Thielert Centurion motorları silahlı iha'da kullanılmasını istemiyor. O yüzdende güçleri düşük. Bizimkilerde motor üzerinde değişikliklerle bunu yerli diye yutturmaya çalışıyorlar. Detaylı incelemek isteyenler mevcut motorun linki aşağıda.

    https://www.revolvy.com/main/index.php?s=Thielert+Centurion+2.0&item_type=topic




  • quote:

    Orijinalden alıntı: gentoure

    Gene yerli ve millici cenah gelmiş. Daha silindir bloğu, en basitinden chip yapamıyoruz gelmiş yerli milli motor, helikopter, denizaltı yaptığımıza inanan saf insanlar var. Bende isterim Almanya gibi devasa bir sanayimiz olmasını ama biz daha saman ithal ederken, kırmızı etin lüks olduğu ortamda bu yatırımlar bana mantıklı gelmiyor. İktisatta altın kural vardır bir ülke en önce ekonomide en iyi olduğu şeyleri geliştirir. Bizim 4 mevsim alan ve verimli topraklarımız ile hayvancılık, turizm ve tarımda bir kere ekol ülke olmamız gerekiyor. Bu konularda en iyi olduğumuz da zaten diğer farklı branşlar içinde devasa bir bütçemiz olacak. O zamanda kanser araştırmasından tutunda, uzay araştırmalarına kadar yatırım yapmak kabul görür. Ama ayranımız yok içmeye tahtı-revanla gidiyoruz sıçmaya durumu.

    Neyse gelelim motor olayına. Bu motor Thielert Centurion motorların dizaynı hatta üzerinde yapılan değişiklikleri içeren bir motor. Hiç yerli üretim vs demeyin. Thielert Centurion motorları silahlı iha'da kullanılmasını istemiyor. O yüzdende güçleri düşük. Bizimkilerde motor üzerinde değişikliklerle bunu yerli diye yutturmaya çalışıyorlar. Detaylı incelemek isteyenler mevcut motorun linki aşağıda.

    https://www.revolvy.com/main/index.php?s=Thielert+Centurion+2.0&item_type=topic
    Hoş geldin samancı. bizde seni bekliyorduk. işte sana saman gerçeği için linkhttp://www.karar.com/yazarlar/mete-yarar/neymis-kardesim-bu-saman-6572




  • quote:

    Orijinalden alıntı: CleanCoders

    Hoş geldin samancı. bizde seni bekliyorduk. işte sana saman gerçeği için linkhttp://www.karar.com/yazarlar/mete-yarar/neymis-kardesim-bu-saman-6572

    Alıntıları Göster
    Böyle güvenlik uzmanı diye yazan ama alt üstü emekli binbaşı olup da millete bilirkişilik taslayanları affetmemek lazım da neyse muhatabım değil. Gelelim saman ithal olayına. Saman olayı burada sadece en basit bir tarım ürünü olmasından dolayı örnek verilmiştir. Biz samana kadar dünya kadar tarım ürünü ithalatı yapan bir ülkeyiz. Sizin gibi biatçılar geliştiğimizi falan düşünüyor ama yakında elimizde para kalmayınca, dışardan da borç bulamadığımızda o beton ve motor bloklarını artık kemirirsin.

    Bim markete giriyorsun. Soslu mısır alıyorsun üretim yeri İspanya. Mercimek alayım diyorsun hop Kanada, Sarımsak alayım diyorsun hop Çin, Kabuklu ceviz alayım diyorsun aaa o da ne bir anda karşına USA yazıyor. Bak pirinci, mısırı falan yazmıyorum bile. Hayvan ithalatında dünyada ikinci Avrupa'da birinciyiz. Sen daha iha yapıyorum vs diyorsun ama tüm gıda tüketimin nerde ise dışa bağımlı milli ve yerliden bahsediyorsun. Daha en basit tükettiğimiz gıdalar ithal iken neyin yerlisinden bahsediyorsun. Aç kaldığında merak etme betonun ve savunma sanayisi denen şeyin yenmeyen bir şey olduğunu anlayacaksınız. Mete efendi demiş ama bak 2017 yılında yine saman ithal etmişiz.

    Rusya, Türkiye'ye nisan ayında 58 bin 400 ton olan buğday tedariğini mayıs ayında 105 bin 300 tona yükseltti.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gentoure -- 27 Nisan 2018; 11:58:18 >




  • Hacı dediğin şeyleri düzeltecek merciler belli TEI'nin görevi belli.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • İnsan demez mi yerde yürüyen motoru yapamıyorsun havada uçanı nasıl yapıyorsun diye?
    Görüyorum ki atılan mesajlara göre demiyorlar.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • gentoure G kullanıcısına yanıt
    O küçük gördüğün çipten daha küçük bir şeyden var olduğunu unutma can cazım.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • zero fear kullanıcısına yanıt
    Der de kimse araba satmiyoruz size demiyor. Avusturya motoru satmadi. Kötü komşu mal sahibi yapti. Gerçi bizde mal çok.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bortecoder

    Der de kimse araba satmiyoruz size demiyor. Avusturya motoru satmadi. Kötü komşu mal sahibi yapti. Gerçi bizde mal çok.
    O zaman ne diye kısıtlı kaynaklarımızı kullanıp gereksiz yerli araba için harcıyorsunuz ?
  • gentoure G kullanıcısına yanıt
    Senin kafadanin sonu köleliğe gider kardeşim. Dunya seninle ayni kafanda değil. O sebepten yüzlerce farkli marka oluşuyor. Tekel kafasını birak bence.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • gentoure G kullanıcısına yanıt
    Bir gün birileri satmiyoruz deyince afedersin g.t gibi kalmamak için üretmemiz lazım.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.