Şimdi Ara

Türkiye'de popüler bilim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
402
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Öncelikle bu konuyu açmamın sebebinin eleştiri almak olduğunun altını çizmek istiyorum.

Popüler bilim makaleleri ve popüler bilim yayınları hakkında tanıtım yazıları yazdığım bir blogum var ve kendimi geliştirebilmek için bilim, eğitim ve kültür ile ilgilenen insanlardan gelecek eleştirilere ihtiyacım var.

Şimdilik sadece popüler bilim yayınları incelemeleri ve ilgimi çeken konularda popüler bilim dili ile yazılmış bilimsel makaleler paylaşıyorum. Aslında blogum için daha büyük planlarım var ama gerçekçi olup, okulda ikinci senemi bitirmeden bu planları hayata geçirmek istemiyorum.

Aynı zamanda blogumda yazdıklarımı bu konu üzerinden de paylaşmayı planlıyorum. Siz de takdir edersiniz ki konu bilim olunca okuyucu bulmak çok zor oluyor. Umarım bu forum aracılığı ile ilgili insanlara ulaşabilirim. Eksik ve hatalarımı konu altına gönderebileceğiniz gibi blogum üzerinden de gönderebilirsiniz.

Ayrıca konuyla ilgili üyeler okumam, izlemem, öğrenmem gerektiğini düşündükleri materyalleri benimle paylaşırlarsa çok mutlu olurum.
    Popüler Bilim Makalelerim;

zayıf nükleer kuvvet

Popüler Bilim Yayınları İncelemerim;

bir sayı tut

Ek olarak :Konu düzenli olarak güncellenmektedir. - Konuda kalabalığa sebep olduğu için resimleri kaldırdım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi temabirkan -- 25 Ağustos 2014; 14:24:54 >

• İlk eleştiriyi yapayım, bilimsel değilde anlamla ilgili basit bir eleştiri.
    "zayıf nükleer kuvvet" in tanımı şöyle yapılmış,

"En basit ifadeyle zayıf nükleer kuvvet, atomun çekirdeğini oluşturan ve elementin kimliğini belirleyen proton ve nötronların birbirlerine dönüşmesidir."

dönüşmesidir değilde, dönüşmesini sağlayan kuvvettir şeklinde olmalıydı sanırım.
  • Yorum için teşekkürler, gerekli düzenlemeyi yaptım. Gelişmenin zamanla doğru orantılı olduğunu biliyorum ve bloguma bu gözle bakıyorum. Böyle birkaç forumda daha konu açtım ve konuları tarayıcıma kısayol olarak ekledim. Düzenli olarak takip ediyorum ve ümit ediyorum forum üyeleri de zaman içerisinde blogum hakkında yaptıkları yorumlarla gelişimime katkıda bulunurlar.

Bir bilgenin de dediği gibi,
    quote:

Bir konu hakkında uzman olmak istiyorsanız, her gün o konu hakkında 15 dakika bir şeyler okuyun.
  • Türkiye'de popüler bilimin bireysel olmaktan öte gidemediğini düşünüyorum. Aslına bakarsanız popüler kelimesini de çok sevdiğimi de söyleyemem. Bana göre daha farklı bir kelime kullanılmalı. Kişisel olarak eleştiriden öte bir öneri sunabilirim, yurtdışı kaynaklı bilim haberlerini de blogunuzda sunabilirsiniz. Belki bir tür çeviri önerdiğimi düşünebilirsiniz, ama aslında önerdiğim başkalarının sebep olduğu bu gelişmeleri verirken bu gelişmelerden siz ne anladınız, olaya nasıl bir bakış açısıyla bakıyorsunuz, neler yapılabilir, etkileri neler olabilir vs. bu tip şeylere de değinmeniz.
  • Konu güzel ama tutulmamış :)

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.