Şimdi Ara

TÜRKİYE DE PESTİSİT KULLANIMI

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
1.159
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş

PESTİSİT NEDİR? NE AMAÇLA KULLANILIR VE KULLANIM ALANLARI NELERDİR ?TÜRKİYEDE PESTİSİT KULLANIMI VE BUNUN ÇEVREYE VERDİĞİ ZARARLARI FAİDELERİ NELERDİR BU KONUDA YARDIMLARINIZI İSTİYORUM . DÜNYA ÜZERİNDEKİ KULLANMIMI NASIL WE DÜNYA ÜZERİNDEKİ ETKİLERİ NELERDİR?
    TEŞEKKÜRLER.

senin ne işine yarayacak,hangi iş için kullanacaksın

ben tez biçiminde hazırlamıştim

enginerkan@gmail.com
  • pestisit zararlıları öldürmek için kullanılan kimyasal maddelerdir. bunun çeşitleri vardır mesela herbisit:zararlı bitkiler için kullanılır rodentisit:kemirgenler için olanı insektisit:böcekler için olanı vb...
    pestisit bunların genel adı. tabi pestisitlerin içindeki etken maddelerine göre yasak olanları var ve kullanımı serbest olanları var. mesela ddt pestisit olarak kullanılmıştır ve uzun zamandır avrupa ve amerikada kullanımı yasaklanmıştır. ama hala ülkemizde illegal olarak kullanılmakta ve doğadan yüzlerce yıl kaybolmamaktadır. şuan kuzey kutbunda ddt kullanılmamasına rağmen orada ddt kalıntıları bulunmuştur bunun zararını sen hesap et. ddt nin ilk yapılma amacı kimyasal silah ve 2. dünya savaşında insanlara karşı kullanılmıştır. gerisinide sen araştır bu kadar yeter.
    2. KİMYASAL SAVAŞ 6
    3. PESTİSİTLER (Tarım İlaçları) 6
    4. PESTİSİTLERİN GENEL ETKİLERİ 8
    a.Direk Toksik Etkileri 9
    b. Sekonder –Toksik Etkiler: 11
    5. TARIM İLAÇLARININ ÇEVREYE ETKİSİ 11
    a. Genel Durum 11
    b. Tarımsal Savaş İlaçlarıyla Çevre Kirlenmesi 16
    c.Tarım İlaçlarının Yararlı Böceklere, (Parazit ve Predatörlere) Etkileri 18
    d. Arılara Etkileri 18
    e. Tarım İlaçlarının Balıklara Etkisi Suyu ve Besin Maddelerini Kirletmesi 19
    f. İlaçların Besin Maddelerine ve Çiftlik Hayvanlarına Olan Etkileri 21
    g. Kuşlara Etkisi 23
    h. Toprak mikroflorasına etkisi 29
    Karbon sülfürün 15kg/100 m2 lik kullanma dozlarında bakteri miktarı değişmemiştir. Kullanma dozunun 20-30 kg/100 m2 dozlarının kullanılmasından 1-4 gün sonra, 100-400 kg/100m2 dozlarının kullanılmasında 2-4 gün sonra kuvvetli bakteri çoğalması meydana gelmiştir. Formaldehitin 6 kg/100 m2’lik dozların uygulanması ile florada kuvvetli engelleme 60 kg/100m2 dozunda ise bakteri geçişi i. Bitki Fizyolojisine, Çimlenmeye Etkisi 31
    j. Kültür Bitkilerinin İlaçlamadan Zarar Görmesi 32
    k. Fitotoksik Etkisi 32
    l. Toprağa Etkileri 33
    6. ZARARLILARIN DİRENÇ KAZANMASI 35
    7. YENİ ZARARLILARIN ORTAYA ÇIKMASI 39
    8. İNSANLAR ÜZERİNDE DOĞRUDAN YARATTIĞI TEHLİKELER 40
    9. TARIM İLAÇLARI İNSAN NESLİNİ TEHDİT Mİ EDİYOR? 42
    Cetvel I 43
    10. ORGANİK TARIM 52
    Organik Tarımın Amacı 53
    Organik Tarımın Gerekliliği 54
    Dünyada ve Türkiye’de Organik Tarım 55
    Türkiye’de Organik Tarım 56
    Üretim ve Dışsatım 57
    KAYNAKÇALAR 59

• arkadaslar pestizitin ne oldugunu kapsamli bir sekilde aciklamislar..ben sadece bir kac ilave yapmak istiyorum. avrupada bununla ilgili yasalar vardir ve bulgularin belli degerleri asmamasi gerekir. maalesef ülkemizde durum cok farkli. bilincsiz tarimcilik ve denetimin gevsek olmasindan kaynaklanan bir aciklik var bu konuda. örnegin kanuna aykiri oldugu halde izmirde icme suyunun elde edildigi gölün tam kenarinda tarlalar bulunmakta ve tarlada kullanilan bütüm tarim ilaclari icme suyuna karismaktaymis. türliyeden almanyaya gönderilen kamyonlarca sebze bulgular yüksek ciktigi icin gümrüklerden geri döndürülmüs.
    vatandasta bu konuda oldukca bilincsiz.
    tüketici olarak görüntüsü güzel olan sebze ve meyvalara ragbet etmeyin derim. mesela kurtlu olan elmayi alabilirsiniz::=) bu ilaclama yapilmadiginin bir göstergesidir. helede sakatattan kesinlikle kacinin. cünkü bu türlü otlarla beslenen hayvanlarin organlarinda biriken zehirleri yiyorsunuz direkt olarak:=) afiyet olsun..........

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.