Başka bir konuya cevap olarak yazmıştım ama birkaç eklemeyle sizle de paylaşmak istiyorum: Pragmatist olmak gerek ülkede her zaman tartışmasız okunması gereken bölümler; Tıp,diş hekimliği,ilk 20-30k daki mühendislikler,pilotaj ve sıkıyorsa veterinerlik fakültesidir,bu yıllar önce böyleydi yıllar sonra da böyle kalacak yani ülkenin en iyi öğrencileri hep buralara gidecek Bunların sebepleri: 1)lk olarak bu bölümlerde okuyan öğrenciler üniversite okuyan öğrencilerin yüzde 2-3 lük bölümünü oluşturur yani baba parası ve torpilsiz birşeyler başarabilip iyi bir hayat yaşama ihtimali olan birileri varsa bu ilk yüzde 2 lük kesimdir mantıken yani bunlar ülkenin en zeki gençleridir ne derseniz deyin bana da öyle boktan bölümler üniversiteler okuyup başarılı olan uzak akrabanız gibi peri masalları anlatmayın herşey ortada 2)Bu bölümlerden mezun olup 25+ yaş olan neredeyse hepsi ülke standartının üzerinde kazanır kazansın da kim kazanacak ha bakkal araba tamircisi bunlardan daha çok kazanıyor diye itiraz ediyorsanız da kimse sizi tutmuyor okumayın vizyonunuz bu kadarmış derim ama yarın ülkede savaş çıkar,başka şeyler olur yani ülkeyi terketmek zorunda kalırsanız ben tamirciyim,bakkalım şu kadar kazıyordum dersiniz göçmen bürolarına sonrası Akdeniz'de bota binmek yani okumayı küçümsemeyin 3) Bu bölümlerde okuyan herkes potansiyel dünya vatandaşıdır zaten kalifiye mühendislerin yurtdışı imkanlarını biliyoruz,tıp ve diş hekimi olarak da her ne kadar çok üniversite açılmış olsa da çoğunlukla belirli bir kalite var ve insan sağlığıyla doğrudan ilgili olduğu için ve gelişmiş ülkelerde bu alanlarda çalışan çok göçmen olduğu için yurtdışı imkanı her zaman vardır,bu listeye hukuk ve eczacılığı almamamın sebebi de bu ikisinin daha yerel kalması ve ülkemizde önünün korkunç derecede kesilmesi yoksa kesinlikle çok iyi meslekler Yani tıp ve diş hekimliğinde mühendislik kadar kolay olmasa da GERÇEKTEN KAFAYA KOYARSANIZ YURTDIŞINA GİDERSİNİZ Benim diyeceklerim bu kadar yine tekrar ediyorum tanıdığınız,paranız torpiliniz yoksa, Anadolu'nun bağrından çıkan biriyseniz kendi çabalarıyla bir yere gelmek istiyorsanız en büyük fırsatları veren bu bölümlerdir evet hepsinin sorunları var(kontenjan,iş bulma vb.) ama bu ancak başlangıç maaşlarına ama ilerledikçe kolayca yükselirsiniz yani dediğim ki bu bölümleri okumuyorsanız şansınız çok az ,hobi niyetine diğer bölümleri okuyacaksınız okuyun < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Türkiye'de Okunabilecek Meslekler
Türkiye'de yüksek öğrenim için çok sayıda meslek seçeneği mevcuttur. İşte Türkiye'de okunabilecek en iyi bölümlerden bazıları:
- Tıp: Tıp fakülteleri, tıp alanında uzmanlaşmak isteyen öğrenciler için mükemmel bir seçenektir. Türkiye'de çok saygın tıp fakülteleri bulunmaktadır ve mezunlar sağlık sektöründe kariyer olanaklarına sahip olmaktadır.
- Mühendislik: Mühendislik fakülteleri, çeşitli mühendislik disiplinlerinde eğitim vermektedir. Türkiye'de inşaat, makine, elektrik ve elektronik mühendisliği gibi popüler mühendislik bölümleri bulunmaktadır. Mühendislik mezunları, Türkiye'nin hızla gelişen ekonomisinde yüksek talep görmektedir.
- İşletme: İşletme fakülteleri, iş dünyası ve yönetim alanlarında kariyer yapmak isteyen öğrencilere eğitim vermektedir. Türkiye'de işletme, ekonomi ve finans gibi çeşitli işletme bölümleri mevcuttur. İşletme mezunları, bankacılık, danışmanlık ve pazarlama gibi sektörlerde iş bulabilirler.
- Hukuk: Hukuk fakülteleri, hukuk alanında uzmanlaşmak isteyen öğrencilere eğitim vermektedir. Türkiye'de hukuk, ceza hukuku ve idare hukuku gibi çeşitli hukuk bölümleri bulunmaktadır. Hukuk mezunları, akademisyen, avukat ve yargıç gibi mesleklerde çalışabilirler.
- Eğitim: Eğitim fakülteleri, eğitim alanında kariyer yapmak isteyen öğrencilere eğitim vermektedir. Türkiye'de Türkçe, matematik ve fen bilgisi gibi çeşitli eğitim bölümleri bulunmaktadır. Eğitim mezunları, öğretmen, okul müdürü ve eğitim uzmanı gibi mesleklerde çalışabilirler.
Yukarıda listelenenler, Türkiye'de okunabilecek en popüler ve saygın mesleklerden sadece birkaçıdır. Üniversite eğitiminizi planlarken ilgi alanlarınızı, yeteneklerinizi ve kariyer hedeflerinizi göz önünde bulundurmanız önemlidir.