Şimdi Ara

Türkiye'de Lexus veya Infiniti Sahibi Olmak Mantıklı Mı? (Giriş Seviyesi)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
50
Cevap
0
Favori
13.869
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Evet arkadaşlar normal(zengin olmayan) kullanıcılar için İstanbul dışında yaşayıp bu araçları kullanan var mı?

Giriş modellerini baz alacak olursak(malumunuz araçlar o kadar zamlandı ki C sınıfı araçların fiyatları bunlara yaklaştı) yaygın C sınıfı araçlar yerine bu markaları tercih etmek daha mantıklı değil mi?

150.000 sınırı geçildikten sonra Mercedes ve BMW markaları işin içine girdiğinde bunların şansının azalması normal mi yoksa sürü pisikolojisi mi?

Yine bilinen C sınıfı araçlara göre bunları tercih edenlerin karşılaşacağı sıkıntılar neler olabilir?

Verimli bir konu olmasını umarak değerli görüşlerinizi bekliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bilgi@sayar -- 23 Ağustos 2017; 22:4:35 >

• Lexus binilirmi diye soran arkadas icin bu yorumum.Arkadasim Lexus e bir kez binersen bir daha baska arabaya binmezsin,bunu hangi anlamda anlarsan anlayabilirsin.Ulkemiz de malesef tuhaf bir tuketici kitlesi var,cok parasi oldugu halde hakettigi gibi dogru tercih yapamayan.Yukarda mesela parca sorunu yazanlari gordum :)) Lexus amerika da 19 yildir premium marka satisinda bir numara.Amerika ornegini neden verdim cunku sorunlu bir piyasa tuketiciler ve kanunlar sorunlu buna ragmen lexus 1 numara sence neden olabilir? 18 yila yakindir sadece lexus satin aliyorum.Sebebi guc ise guc,konfor ise konfor,kalite diyosan ohooooooooo diyorum,ekonomi diyorsan onun icin de modeli var.Tr de icin ct hybrid modelini tavsiye ederim sana.Benim en son lexusum rc f modeli idi,dun sabah yeni aracima kavustum lc500 hybrid aldim.359 beygir ama 100 km de 5.9 litre benzin harciyor.Ben bu motoru almak istedim diger versiyonu zaten eski aracimla ayni motordu.Bu lc modelin de 10 ileri yeni bir sanziman konuldu 1 gundur araci kullaniyorum cok cok memnunum.Maddi sorunun yoksa hic ama hic dusunme butcen varsa CT200 modeli ile basla lexus hayatina,100 km de 3.8 benzin harciyor ct hybridler.Bu arada parca sorunu yasarsin diyenler ulkenin 4 yani toyota servisi dolu,Tr de toyota teknisyenleri lexus bakim egitimi aliyorlar lexuslere hizmet edebilmek icin.Asla ve asla yedek parca sorunu falan yok cekmezsin de emin olabilirsin.

Bu markalar sadece Türkiye'de değil tüm Avrupa'da başarısız. Çünkü ABD ve Arabistan için yapılmışlar, aşırı büyük ve ağır, benzinli, yakıt tüketimi fazla araçlar.

Giriş seviyesi Lexus'un Auris'ten çok farkını göremiyorum. Elbette malzemeleri daha iyidir ama 3 kat fiyat farkına değmez bence.
    Hayalim 2005 model fx35 ti aldım 80 bin km kullandım , 10 bin tl daha pahalıya sattım , sonrasında 2012 cls 350 cdi , 2003 lincoln navigatör , 2013 520i kullandım.

Anladım ki infiniti bir tutku sattım 135 bin tl ye bayi çıkışlı 2010 fx37s aldım , mutlumuyum evet , kendine has tarzı ve sesi var , performans 0-100 6.8 sn 2 ton araç için oldukça iyi , sıkıldığımda sport moduna atıp vites düşürürken paha biçilemez 😊

Kimiside var , Chery mi diyolar , bizim millete anlatamazsın abim , uğraşma herkes vw , audi , bmw ci

Babada 2010 q7 , amcada 2013 ml 350 , kuzende 2005 cayenne s var , hiçbiri benim aldığım keyfi almıyor.

Türkiyede mantıksız bu araçlar , tutkulu aşkları sevenlerin makinaları bunlar
    quote:

Orijinalden alıntı: mkilinc79

Bu markalar sadece Türkiye'de değil tüm Avrupa'da başarısız. Çünkü ABD ve Arabistan için yapılmışlar, aşırı büyük ve ağır, benzinli, yakıt tüketimi fazla araçlar.

Giriş seviyesi Lexus'un Auris'ten çok farkını göremiyorum. Elbette malzemeleri daha iyidir ama 3 kat fiyat farkına değmez bence.

3 katı fiyat farkı falan yok, biraz abartı olmuş.

Auris 1.8hibrit active 103bin, lexus ct200h comfort 158bin. 55bin civarı bir fark var.

Araçları aşırı büyük demişsiniz ama hiç alakası yok. Rakipleri ile benzer ölçülerde. is serisi, 3, c serisi ayarında, gs e ve 5 serisi ayarında. Suvları da aynı şekilde. Arabistan, abd gibi pazarlara özel modeli lexus es serisi, o da zaten avrupada satılmıyor.

Çok yakıt tüketiyor demişsiniz. Tam tersi. Rakiplerinden daha az yakıyorlar. Hibrit olmayan modeli yok. Lc serisinin bile hibrit versiyonu mevcut.

Tabii bunlar yine ülkemiz için yeterli değil. 1.6 dizel olması lazım :)

• Infinity bilmem ama Lexus un kullanicilari bir elin parmagini gecmez.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Herattaa -- 23 Ağustos 2017; 21:55:2 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yedek parça, ikinci el gibi konularda sıkıntı çekerler.

Şu anki fiyatlarla lexus rx dışında alınacak modeli bence yok.
  • Normal kullanıcı biraz açık uçlu olmuş ama aylık geliri 3-5 bin tl civarında geliri olan birinin lexus veya infinity kullandığını ne gördüm ne duydum.

Mesele almak değil, sonrası...

Misal bir volvo alanı duydum, aynası kırılıp servisten fiyatını alınca bantlayıp kullanmış. Ehh oldu mu şimdi!?

Yedek parça, bakım, yüksek 2.el değer kaybını düşünmek lazım.

Bir de kaza durumunda aracın normalin belki 2-3 katı serviste kalması durumunda yedek araç lazım olur.

• Bu markalar sadece Türkiye'de değil tüm Avrupa'da başarısız. Çünkü ABD ve Arabistan için yapılmışlar, aşırı büyük ve ağır, benzinli, yakıt tüketimi fazla araçlar.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben infiniti q30 almaya niyetlenmiştim hatta İstanbul'da görme fırsatım da oldu arabayı çok beğendim. Mercedes gla ile nerdeyse bire bir. Zaten aynı platform üzerine yapılıyormuş ikiside. Q30 da mercedes benzinli motor kullanıyor vs. Ben Antalya'da yaşadığım için servis ve diğer durumlarda sıkıntı çekeceğimi düşünerekten vazgeçmiştim. Lexus'un CT modeli de şuan alınılabilir bir fiyat bandında fakat yine benim gibi İstanbul dışında yaşayanlar için dezavantajları da mevcut. Bu verileri kendi yaşam koşullarıma göre sıralayınca Hyundai Tucson almaya karar verdim. Kısmetse yakın zamanda almayı düşünüyorum. Gönlümden q30 geçse de benim için daha avantajlı olanı seçmek zorunda kaldım .

• quote:

3 katı fiyat farkı falan yok, biraz abartı olmuş.

Auris 1.8hibrit active 103bin, lexus ct200h comfort 158bin. 55bin civarı bir fark var.

Araçları aşırı büyük demişsiniz ama hiç alakası yok. Rakipleri ile benzer ölçülerde. is serisi, 3, c serisi ayarında, gs e ve 5 serisi ayarında. Suvları da aynı şekilde. Arabistan, abd gibi pazarlara özel modeli lexus es serisi, o da zaten avrupada satılmıyor.

Çok yakıt tüketiyor demişsiniz. Tam tersi. Rakiplerinden daha az yakıyorlar. Hibrit olmayan modeli yok. Lc serisinin bile hibrit versiyonu mevcut.

Tabii bunlar yine ülkemiz için yeterli değil. 1.6 dizel olması lazım :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi commandx -- 24 Ağustos 2017; 8:22:3 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Teşekkürler arkadaşlar görüşleriniz için.
  • Lexus'u gözüm kapalı alırım, sorunsuz ve her yönüyle çok kaliteli araçlardır.
    Servis sıkıntısı küçük iller dışında sıkıntı olmaz, Toyota yetkili servisleri de bakıyorlar çünkü. Bir ara 2. el GS300 ve IS250 bakıyordum hatta alacaktım ama kısmet olmadı. Bir sonraki aracım bir Lexus olabilir ama nasip:)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Muss@ -- 1 Ekim 2017; 15:13:8 >
  • Lexus binilirmi diye soran arkadas icin bu yorumum.Arkadasim Lexus e bir kez binersen bir daha baska arabaya binmezsin,bunu hangi anlamda anlarsan anlayabilirsin.Ulkemiz de malesef tuhaf bir tuketici kitlesi var,cok parasi oldugu halde hakettigi gibi dogru tercih yapamayan.Yukarda mesela parca sorunu yazanlari gordum :)) Lexus amerika da 19 yildir premium marka satisinda bir numara.Amerika ornegini neden verdim cunku sorunlu bir piyasa tuketiciler ve kanunlar sorunlu buna ragmen lexus 1 numara sence neden olabilir? 18 yila yakindir sadece lexus satin aliyorum.Sebebi guc ise guc,konfor ise konfor,kalite diyosan ohooooooooo diyorum,ekonomi diyorsan onun icin de modeli var.Tr de icin ct hybrid modelini tavsiye ederim sana.Benim en son lexusum rc f modeli idi,dun sabah yeni aracima kavustum lc500 hybrid aldim.359 beygir ama 100 km de 5.9 litre benzin harciyor.Ben bu motoru almak istedim diger versiyonu zaten eski aracimla ayni motordu.Bu lc modelin de 10 ileri yeni bir sanziman konuldu 1 gundur araci kullaniyorum cok cok memnunum.Maddi sorunun yoksa hic ama hic dusunme butcen varsa CT200 modeli ile basla lexus hayatina,100 km de 3.8 benzin harciyor ct hybridler.Bu arada parca sorunu yasarsin diyenler ulkenin 4 yani toyota servisi dolu,Tr de toyota teknisyenleri lexus bakim egitimi aliyorlar lexuslere hizmet edebilmek icin.Asla ve asla yedek parca sorunu falan yok cekmezsin de emin olabilirsin.

• Giriş seviyesi dediğin araçlar maalesef bu markaları yeterince yansıtmıyor ve fiyatları da şişik, bu ortamda tercih etmem edeceksem de Lexus olur, o karakterinden daha az ödün verir.

• Amerika veya Kanada'da yaşamıyorsan alınmaz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fredd_35 -- 14 Ekim 2017; 23:28:35 >
  • Ben o paraya esenyurtta 1+1 ev alir kiraya veririm,

Kiraya da taksitle Linea alirim,

Turkiyenin en cok satan arabasi uzun bi sure Linea olduguna gore cogu kisi boyle dusunmus demek ki...

Not: Lexus baslangic fiyati 158bin.

• quote:

Orijinalden alıntı: jac0B0

Ben o paraya esenyurtta 1+1 ev alir kiraya veririm,

Kiraya da taksitle Linea alirim,

Turkiyenin en cok satan arabasi uzun bi sure Linea olduguna gore cogu kisi boyle dusunmus demek ki...

Not: Lexus baslangic fiyati 158bin.

Senin esenyurt da 1+1 e verdigin sonra da kiraya verdigin,sonra da kirası ile satın aldıgın linea İcin,burda 2 tane studio daire alırım 25 şer metrekarelik universite koyun de tanesini aylık 416 şar euro dan kiraya veririm taksitle 5 tane lexus ct alırım!? Sen anladın şimdi kapiş?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Avrupa da mi lexus başarısız?

• Arkadaşlar yersiz tartışmalara girmeyelim lütfen.

Burada söylediğim çok açık, bu iki markanın giriş seviyesi arabaları 150.000TL civarında, bu araçları almanın mantığını tartışıyoruz, aynı fiyata alınabilecek Mercedes ve Bmw araçlar yerine bunlar tercih edilmeli midir, bunu konuşuyoruz. Bu konuda söyleyecekleriniz varsa bunları paylaşmanızı bekliyoruz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: bilgi@sayar

Arkadaşlar yersiz tartışmalara girmeyelim lütfen.

Burada söylediğim çok açık, bu iki markanın giriş seviyesi arabaları 150.000TL civarında, bu araçları almanın mantığını tartışıyoruz, aynı fiyata alınabilecek Mercedes ve Bmw araçlar yerine bunlar tercih edilmeli midir, bunu konuşuyoruz. Bu konuda söyleyecekleriniz varsa bunları paylaşmanızı bekliyoruz.

Verdik ya sana yanıt dostum.Mercedes ile bmw ile kıyas falan goturmez lexus un giris seviyesi dedigin modeli bile.Bak sana bir yol tavsiye edeyim anlaman icin.Oyle direk istanbul da showroom a falan gitme,lexus musteri konusunda hassas firmadır,avrupa lexus e email at,aracı denemek istiyorum de,avrupa lexus senin adını soyadını emrivaki yasadıgın bolgede ki lexus e yollasın git aracı al test et,sonra bmw mercedes ile kendin kıyaslarsın.Lexusun 20 yaşında ki arabasının bırak deri koltugunu paspasını bile soyle havaya kaldırsan arada ki isciligi de kaliteyi de anlarsın,arada ki teknoloji farkına hic deginmek bile istemiyorum.

• BiggestNiko B kullanıcısına yanıt
    Siz markanın fanatiği olmuşsunuz diyeceğim ama aracı görmeden haksızlık etmiş olurum, belki de öyledir. Yeni aracınız hayırlı olsun bu arada. İstanbul'a 1000km uzaklıktayım, ve Türkiye'de yalnızca 1 tane Bayisi var Lexus'un, doğrusu ben istemeye utanırım böyle bir şeyi...

Hazır sizi bulmuşken size bakımlarını sorayım, sanıyorum tüm Toyota servisleri Lexuslara bakıyor, peki bakım fiyatları ne seviyede?
    Zaten kaskosuz binilmeyeceği için yedek parça sormayayım dedim ama hadi onu da sorayım, hiç ihtiyacınız oldu mu, olduysa temin ve fiyat noktasında bilgi verebilir misiniz?
  • lexus görünce hiç okumadan yazarım. Konuyu okumamama gerek dahi yok. Lexus ayrıcalıktır. Toyota ile alakası yoktur. İmza entry uyumu der çıkarım )
  • bilgi@sayar kullanıcısına yanıt
    Önceki aracım lexustu. Komple şanzıman değişimi için toyota servisi 13bin fiyat verdi.

Arka sol süspansiyon yayı lazım oldu, toyota servisi 200tl ye getirtti. Takma parası da 200tl dedi, sanayide 50tl ye taktırdım.

Lexus arkadaşın bahsettiği gibi kalite ve sağlamlık konularında çok iyidir.

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.