Şimdi Ara

türkiye de iş var da iş beğenmiyorlar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
447
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • (türkiye de iş var da iş beğenmiyorlar) şimdi bu söz ne kadar doğru arkadaşlar siz de görüşlerinizi yazarsınız iyi olur, ben kendi hayat hikayemden tecrübelerimden size bir şeyler anlatayım ben trabzon da yaşıyorum 2 yıllık aöf okuyorum daha önce restaurantlar da komi olarak çalıştım, pc tamir toner dolum dükkanında çalıştım, meşrubat dağıtım firmasında çalıştım ve hiç birinden memnun değildim (nedenine geleceğim)ama çalışmak zorundayım okuduğum için babamdan yetim aylığı alıyorum ama yetmiyor tabi ki, gelelim komiliğe öncelikle böyle yerler de çalışan insanlar sabah 9'dan akşam 11'e kadar çalışırlar ve kominin görevi garsona yardımcı olmak ve müşteri gittikden sonra boşları mutfak veya özel bir dolap olur ahşap dan (komiler sürekli önünde bekler) oraya koyup daha sonra mutfağa götürmektir. ama işler böyle yürümez komilik dışında her işi yaparsınız restaurant'da malzeme gelir taşırsınız,bütün bardakları tek tek temizlersiniz masaları aynı şekilde sandalyeleri de ve başlarsınız sabah 9'dan akşam 10-11'e kadar(neden 10-11 olduğunu anlatacagım) ayak da beklemeye tuvalet ve namaz dışında bir yere gidemezsiniz ben çalıştığım zaman namazlarımı kıla biliyordum ama cuma gidemiyorduk tabi, şimdi gelelim sıkıntılara iki kelimeyi bir araya getiremeyen garsonlar sizinle lanlı,lunlu konuşur örn; "lan ahmet masa 14'deki servisin paketi açık mı yaprağam bi baksana" gibi ahlak seviyesi düşük insanlarla çalışırsınız genelikle ama iyi insanlarda var tabi ki, akşama kadar mola yokdur bu işin kitabını bilenler sigara molası adı altında dışarı çıkıp sigara içiyor bir 5 dk felan dinleniyor ama ben biraz mülayim olduğum için ve sigara içmediğim için böyle bir şey yapamıyordum neyse restaurantlar'da müşteri 9-10 gibi azalır ve en son başta bahsettiğim gibi tekrar sil süpür safhası başlar ve saat 10-11 olur bizde bir aralar 5 TL bir dolmuş parası verirlerdi bazende dışarı servise giden arabalarla evlere bırakılırdı ve ben ev fazla 4 gün dayana bildim inanılmaz psikolojim bozuldu, bakın arkadaşlar sizden bir isteğim var bir gün bir restaurant'a gidin içerde ki çalışanlara dikkatli bakın onların yüzlerini iyice hafızanıza kazıyın ve 1-2 hafta sonra tekrar gidin bakalım aynı çalışanlar orda mı?.

gelelim şimdi pc tamir toner dolum'a
    bir dükkan buldum çırak olarak adam arıyordu çocukluk dan beri pc ile içli dışlı oldugum için bir şeyler biliyordum, dedim belki bir sertifka felan alırım bir şey olur, memnun olduğum belki de tek iş buydu ama şöyle bir sıkıntı vardı adam dükkanı sürekli bana bırakıyor (sadece tamir ve toner dolum değil güvenlik kamerası projeksiyon takılması kanal çekme işi de yaptığmız için) dükkanla ben ilğileniyordum gayette menundum ama dindar bir insan olarak namazlarımı da kılmak istiyordum dükkan içerisinde namaz kılmak için yeterli alan yok yakında cami var ama dükkanı bırakıp gidemiyorum patron da bu konuda bir şey demiyor yakında bir kişi daha alacagım diyor ama bannerlord'un çıkması gibi sadece bekliyordum yaklaşık 15 gün çalıştım bazen o olduğunda namaza gittim ama çoğunlukla yoktu 3 cumayı da kaçırdım en sonunda bırakmak zorunda kaldım ama kendisi gayet iyi bir insandı lafım yok.( aslında namaz konusu olmasa iş bırakmazdım :( )

ve gelelim en sinir olduğum agir küfürler etmek istediğim meşrubat dağıtım işine işkurdan bir iş buldum (işkur'un ne kadar haysiyetsiz bir kurum olduğundan yazının sonuda bahsedeceğim) adamı aradım şartlar şöyle böyle felan bende bir deniyeyim nasıl bir iş acaba demek için kabul ettim ertesi gün hemen (sabah 7'den akşam 6'ya kadar) başladım trabzon'da bilenler bilir meydan'da ne kadar cafe, restaurant, cay ocagı, kahvehane varsa ölümüne kola-gazoz-soda-su dağtık dinlenmek yok yemek hiç yok kıçımızdaki don ıslaklık dan damlıyor 2.gün şöyle bir şey oldu meşrubat dağıtım merkezinde sabah gider gitmez komilik de ki gibi bir sil süpür vardır depoda adam bize tarihi geçmiş kolaların kimisini deponun arkasındaki dereye atmamızı kimisini de mazgala dökmemizi istedi bu mazlaglarda yakındaki bir mescidin hemen arkası kolalar şekerli içeçek oldukları için haddinden fazla arı vardı neyse birazı attık birazını döktük (tabi kimse durumdan hoşnut değil çogumuz genç itiraz etsek bir daha nasıl iş bulacaz bu Allahsız iş verenin dediğini yaptığım için hala kendimden utanırım) biz bunları yapar mescid'in imamı geldi; neden böyle yapıyorsunuz içerisi arı doluyor dedi biz bir şey diyemedik tabi
    bu Allahsız patron nemrut suratlı içi dışı kara herif imamla tartıştı hakksız olduğu halde tabi bizi başka yere yolladı bu meşrubatların boş kutularını koydumuz büyük çuval gibi şeyler vardı ona boş kartonları koyarken sağ elimi arı soktu elim şişti bu anlatıklarım sabah oluyor, ve ben o halde akşama kadar çalıştım(ya arıya karşı alerjisi olan bir insan olsaydım bildiğiniz üzere bundan ölen var) 3.gün artık dayanamdığımı 2 günlük ücretimi rica ettim (yanılmıyorsam 90-95 TL yapıyor) bu şerefsizden "hayır alamazsın hadi kaybol dedi" ve bir şey yapamadım 2 günlük hakkım var dava ettsem diye düşündum bu Allahsiz zengin villalarda oturuyor bildiğiniz gibi dünyada ki tüm mekanizmalar sadece zenginden yana ne yapar eder sıyır bu babası belli olmayan dedim Allah belasını versin mahşer de alırız artık. (ek olarak bu haysiyet yoksunu çalıştırdığı adamlara sigorta yapmadığı ortaya çıktı ama ceza vermek yerine gerekli kişilere üç bir şey attı oldu bitti)

ve son olarak bence kısmına geleyim bence bu ülkede iş beğenmiyorlar sözü yanlış ben de dahil insanlar insan gibi muamele görmek istiyorlar kanunen çalıma saati 8 saat ama yersen 13-14 saat çalışan var tatil yok gecen gündüzün belli değil 15 günde bir izin kimi yerlerde hafta içi 1 gün izin var işverenler maaş günü ya vermiyor bir bahane buluyor ya eksik veriyor yada eli titriyor verirken ve asgari ücretin yarısını da devlet karşılıyor hatırlatmak isterim, (bu kitapsızlar kızna yurdışından parfüm,elbise getirir masrafa yazar devlete vereceği vergiden düşer yılda bir vergi verirler, ama çalışanlar her ay böyle düzen olmaz olsun) hiç unutmam işkurda 6 aylık geçici iş alımı var kuyruklar meydan'dan çömlekciye uzanıyor yerel haberciler halka röportaj yapıyor bir tanede işkur da çalışan andaval memur "iş varda iş beğenmiyor bunlar" diyor artis artis, kendimce durumumuzu özetliyecek olursam; TÜRKİYE'DE DOĞMAK ŞANSIZLIKDIR. okuduğunuz için teşekkürler.

• Bütün yazıyı okudum, haklı olduğun yerler de var haksız olduğun yerler de. Lafı çok da uzatmadan şunu yazayım, okuyup adam gibi bir iş güç sahibi olmadığınız sürede bütün ülkelerde aşağı yukarı aynı hayatı yaşarsınız. Hataları çok önceden yapmışsınız zaten. Bundan sonra yapacak bir şey yok.
  • Stand Alone kullanıcısına yanıt
    öncelikle yorumunuz için teşekkür ederim, ama şunu sormak istiyorum sizce bu ülke de şöyle 4 yıllık güzel bir bölüm bitirenler iş bulambiliyor mu? bence torpili varlıklı nüfüslü hısım akrabası olmayan bulamıyor. 4 yıllık mezun olup ayakkabı boyayan karton toplayanlar var.

bknz:
    türkiye de iş var da iş beğenmiyorlar
  • quote:

Orijinalden alıntı: -Hattori-

öncelikle yorumunuz için teşekkür ederim, ama şunu sormak istiyorum sizce bu ülke de şöyle 4 yıllık güzel bir bölüm bitirenler iş bulambiliyor mu? bence torpili varlıklı nüfüslü hısım akrabası olmayan bulamıyor. 4 yıllık mezun olup ayakkabı boyayan karton toplayanlar var.

bknz:
    Piyasa şartları bu yönde, yapacak bir şey yok.
  • Stand Alone kullanıcısına yanıt
    "yapacak bir şey yok." işte üzücü olanda bu kısım :(
  • Beyaz yakali diye tabir ettikleri kesimden olsan da birsey degismiyor. Ha maasin iyi olur ama ustteki her halukarda tokmakliyor seni. Duzen boyle maalesef.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kukaraça kullanıcısına yanıt
    beyaz yakali olsak tokmaga raziydik :D
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    İŞ BEĞENMİYORUM VAR MI ?
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Teknik olarak is begenilmedigi dogru, ama bu begenmemenin yanlis oldugu anlamina gelmez. Deger bilmezlikten is begenmemezlik yapmiyor insanlar, cidden kendilerine kotu davranildigi, haklari cignendigi ve hak ettiklerinin altinda maaslar aldiklari icin begenmiyorlar.

Yani kisacasi evet, Turkiye'de is begenilmiyor sozu dogru, ama cogu kisinin soyledigi anlamda degil.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.