Şimdi Ara

Türkiye'de Binalar Nasıl Yenilenecek Sorunsalı (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
1
Favori
2.629
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
18 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Bırakın türkiyeyi böyle birşeye hiçbir ülkenin gücü yetmez. Kaldı ki ne bireysel nede devlet desteği ile şu ekonomik durumda bunun lafı bile söz konusu olamaz. Ancak bundan sonrası için, denetimlerin sıklaşması, daha ciddi önlemler ve rant için tavizlerin verilmemesi ile önümüzdeki 40 yılın sonrasını belki garanti altına alırız. 40 yıl içinde ise iş şansa kalmış olacak. Bu konuda vatandaşta bilinçli olması lazım. Çürük olduğunu bile bile oturmak ayrı bir cehalet. Belki maddi imkansızlık yüzünden oturuyor ama candan olduktan sonra mal olması neyleye.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Hocam benim oturduğum daire kayınpederin daha doğrusu ben kayınpederin kiracısıyım binada 3 dairesi daha var. Bina depremde ayakta kalır mı bilememde ağır hasar alacağı kesin. Evde zaten bebek var ve kendimden çok onu ve eşimi düşünüyorum. Sadede gelirsek emin ol devlet deseki biz size faizsiz yada çok düşük faiz ile 150 bin TL veriyorum( şu an 70 M2 bir evi anca bu paraya yaparsın.) Atıyorum 10 senede geri ödemeli ben yarın bu binadan basar çıkarım o parayı da ona ödetmem kendim öderim..zaten geçen sene 50 binlira tadilat yaptırdım eve... Benim gibi çok kişi var. Ama amaçları başka hocam çünkü işlerine gelmiyor.

He yenilenir

Orijinalden alıntı: SPHAR3X

Aynen o muhabbet çözülmeden bu iş çözülmez gibi . Adam 120 m2 evde oturuyorken kalkıp bir anda 90 m2 e razı gelmiyor malesef. Devlet bir şekilde yaptırım gücünü kullanıp herkese Sovyet mantığı ile aynı tip aynı evi vermeli gibi.

Aynen. Evini yenileyecek adam aynı evi ister. Devlet olarak "yeni ev yap ama bir kat eksik yap, 10 m2 küçük yap" falan derse olmuyor. 5 katsa 5 kat, 100 m2 ise 100m2 yapma imkanı verilmeli ki insanlar için cazip, düşünülebilir seçenek olsun.

Ondan sonra devlet buna ciddi para koyup 99 öncesi ağırlıklı olmakla beraber her binayı test edip, gerekirse yenilemeli.

Ama şu anki kafa "deprem olursa ölen insanlar, yıkılan binalar belli olur kalan sağlar bizimdir".

• Yenilenemez arkadaşlar, bunu konuşmak bile zaman kaybı, yıkılsın insanlar ölsün sonra yandaşlara tekrar yaptırılır.

Tulpar T7 V20.3: 10. Nesil Comet Lake Core™ i7-10750H 6C/12T, 16GB (2x8GB) DDR4L 1.2V 2933MHz, 512GB SSD, 17.3" Full HD 1920x1080 144hz IPS Mat LED Ekran, RTX3060 6GB GDDR6 nVIDIA® GeForce® DX12...
  • Kısır döngüde yaşıyoruz. Aynı konuşmaları birçok sefer Gölcük, Van, Elazığ, Bingöl depremlerinde de yaptık. Daha çok konuşmaya devam edeceğiz. Değişen birşey olmadı olmayacak! Unutmayın bizim varlık sebebimiz haşmetlimize saray yaptırmaktır, sarayda yaşamak değil!!!

Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.