Şimdi Ara

Türkiye de arabalar neden pahalı? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
8 Misafir - 8 Masaüstü
5 sn
67
Cevap
1
Favori
2.206
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Stand Alone

quote:

Orijinalden alıntı: berkayjan

Bize değil, %50 oy verenlere sor.

%50 için hayat bal kaymak zaten, kötü durumda olan iktidara destek vermeyenlerden oluşuyor. Gerek iş ortamı gerek aile çevresi derken çevremde birçok destekçi olanları mevcut, altlarındaki arabalar bile daire parası.

Bu ülkede kazandığın parayı dünyanın hiçbir yerinde kazanamasın, yeter ki işini bil.

Alıntıları Göster
    öyle bi konuşuyosunuz ki sanki vergiler 2002 yılında icat edildi.

ben de lanet ediyorum 30.000 değeri olan arabaya + 30.000 vergi alınmasına ama ÜRETMİYORUZ gerçeği doğru.
    elde devlet geliri yok vergiden başka. vatandaş devlete çalışıyor, devletten aldığı maaşı yine devlete veriyor.

netice = zengin çok zengin, fakir çok fakir.

• quote:

Orijinalden alıntı: hysteria_

ben de lanet ediyorum 30.000 değeri olan arabaya + 30.000 vergi alınmasına ama ÜRETMİYORUZ gerçeği doğru.
    elde devlet geliri yok vergiden başka. vatandaş devlete çalışıyor, devletten aldığı maaşı yine devlete veriyor.

Alıntıları Göster
    paramızın da değeri düştü. Dolar euro uçtu. 1 senede 1 araç 10 15 bin gibi rakamlarla zam aldı. 2015 yazında 71500 e alacağım araç 2016 da 87000 fiyatı var.

Kendi aracımı alırken bile 20 bin i araç, 15 i vergi şeklinde aldım. Şuan da 2. araç alabilecekken 1 araç alabiliyoruz aynı paraya. 2000-2001 yılında 5 bin-7 bin tl ye sıfır araç alınıyordu. İmzamdaki accenti o zamanlar (7milyar) yani şuanda 7 bin gibi bir rakamla aldık. Hatırlıyorum 14 15 civarına da sıfır ford focus lar vardı efsane kasalar.

Fakir edebiyatıda yapan çok evet ama insanımız da iyi birşeyler almasın mı kullanmasın mı arkadaşlar alamayanda kredi veya taksit ile anca zar zor alabiliyordu onuda taksitleri sınırladılar.
    Vergileri arttırmak da çözüm değil. Ayrıyetten toplu taşıma da sıkıntılı . Ben toplu taşıma ile okula gitmeye kalksam 30 km lik yol olacak 1-2 saat, o kadar zamanı yolda geçiricem . Mecburen araçla gidiyorum. Yani vergiler de artsa ben o araca bineceğim trafiğe çıkacağım mecbur. Teyzemler mesela otobüs bekliyorlar sürekli ankara toki de kirada oturuyorlar. Otobüs zamanında gelmiyor eve zor gidiyorlar kaç araç değiştiriyorlar kolay mı kışın soğuğunda karda kışta beklemek ?

• quote:

Hocam vergiler elbet 2002 öncesinde de vardı ama alım gücü bu kadar rezil seviyede değildi. Hem yeni vergiler kondu, hem mevcut vergilerin (ÖTV, MTV vs...) oranı keyfi olarak fahiş düzeyde artırıldı. Üzerine TL adlı para birimimiz değer olarak yerin dibine girince sonuç bu oldu. Başarısız ekonomi yönetimi, adaletsiz kaynak dağıtımı ve haksız kazancı teşvik edici nefsani vergi artırımları bunun başlıca sebebidir.

• quote:

Orijinalden alıntı: programmer_onur

quote:

Hocam vergiler elbet 2002 öncesinde de vardı ama alım gücü bu kadar rezil seviyede değildi. Hem yeni vergiler kondu, hem mevcut vergilerin (ÖTV, MTV vs...) oranı keyfi olarak fahiş düzeyde artırıldı. Üzerine TL adlı para birimimiz değer olarak yerin dibine girince sonuç bu oldu. Başarısız ekonomi yönetimi, adaletsiz kaynak dağıtımı ve haksız kazancı teşvik edici nefsani vergi artırımları bunun başlıca sebebidir.

Alıntıları Göster
    Türkiye:http://hdr.undp.org/en/countries/profiles/TUR

Gürcistan:http://hdr.undp.org/en/countries/profiles/GEO

Kişi başı gelir Türkiye'nin %40'ı kadar. Buna rağmen yaşam standartları (Human Development Index) aşağı yukarı aynı, cep telefonu aboneliği daha yüksek. Demek ki buradaki hırsızlar daha çok çalıyorlar.

Kaynakların nasıl harcandığını buradan çıkarabiliriz. Düşünün aradaki farkı... Gürcü, Türk'ün ürettiğinin neredeyse üçte birini üretiyor, yine de benzer yaşam standartlarına sahip. Yani, on ürettiğimizin en az altısı haybeye gidiyor, çarçur ediliyor demek.

• quote:

Orijinalden alıntı: Karbon 12

Kişi başı gelir Türkiye'nin %40'ı kadar. Buna rağmen yaşam standartları (Human Development Index) aşağı yukarı aynı, cep telefonu aboneliği daha yüksek. Demek ki buradaki hırsızlar daha çok çalıyorlar.

Kaynakların nasıl harcandığını buradan çıkarabiliriz. Düşünün aradaki farkı... Gürcü, Türk'ün ürettiğinin neredeyse üçte birini üretiyor, yine de benzer yaşam standartlarına sahip. Yani, on ürettiğimizin en az altısı haybeye gidiyor, çarçur ediliyor demek.

hocam orası doğru ama şu da var, gürcistan nüfüsu 3 milyon, bizde istanbul beşiktaşın nüfusu 1 milyon.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Karbon 12

hocam orası doğru ama şu da var, gürcistan nüfüsu 3 milyon, bizde istanbul beşiktaşın nüfusu 1 milyon.

Alıntıları Göster
    Şu forumdaki herkes laftan anlarda bir sen anlamazsın turbo

• quote:

Orijinalden alıntı: Osvajac

14 yil once sanki bedavaydi bi bitmediniz...

Hangi AKP vekilinin altına yatıyorsun?
  • 1.Meşhur ötv vergileri.
    2.Artan kur değerleri.

İşte yüksek fiyatların nedeni budur. 1.5 milyon TL'lik Mercedesin 1 milyon tl'si vergidir.

Vergileri indirsinler bari.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Stand Alone kullanıcısına yanıt
    Evet, yeter ki yalakalık yap.

• Üzgünüm ama size katılmıyorum; ülkemizde çok ucuz şeyler de var, hatta bedava, örneğin insan hayatı; bakınız hergün gelen şehitlerimiz, somayı ne çabuk unuttuk 301 kişi, "iş kazaları", "trafik kazaları" dünya birinciliğini gaptırmayız, ihmal yok yanlış anlamayın kaza bu, doğasında var...

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: deryadeniz76

Üzgünüm ama size katılmıyorum; ülkemizde çok ucuz şeyler de var, hatta bedava, örneğin insan hayatı; bakınız hergün gelen şehitlerimiz, somayı ne çabuk unuttuk 301 kişi, "iş kazaları", "trafik kazaları" dünya birinciliğini gaptırmayız, ihmal yok yanlış anlamayın kaza bu, doğasında var...
    vergi oranları çok yüksek.
  • Ulan keşke bir daha ki seçimlerde akp iktidarı kaybetse şöyle chp hdp yada chp mhp koalisyonu olsa şu lüks araçlara 10-15 bin dolara düşse benzininde litresi 1 lira olsa vergiler kalksa bizde keyifle araç binsek.

• quote:

Orijinalden alıntı: berkayjan

Bi şu ilana bakar mısınız? Adamlar telefon fiyatına araba alıyor.

http://www.usailan.com/ads/2001-nissan-sentra/

tamam herşeyi herkes iktidara bağlıyor elbette benimde birçok alanda eleştirim mevcuttur. her ne kadar vergi düzensizliğine isyan etsekde asıl en önemli sorunumuz bizim birey olarak ihtiyacımızın olmamasına rağmen araba parasına telefon almamız. bu gibi bilinçsiz tüketiciye değil 1300 lira aylık 13 000 lirada versen bir şey olmaz.

• başkan yeter daha bıkmadınız mı bu tarz konulardan?
  • Yazınca millet kızıyor ama şöyle bir gerçek var, insanlar hakkında tamamen doğru bilgi sahibi olmanız imkansız.

Lise zamanı yakın bir arkadaşımın para konusunda her seferinde maddi imkansızlıklardan şikayet edip, bir gün bizim bankaya kredi işi düştüğü zaman babasının altında 3 araba olduğunu öğrenmiştim. Param yok diye sızlanan adama inanmıyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: talharo123

Ben birsey soracagim,yasi buyuk akli kucukler cevap vermesin gerilmek istemiyorum. Iktidara,suanda iktidar olan parti haricinde gelecek X bir partinin,araclardan alinan vergileri,dolayli olarak da araclarin fiyatlarini dusurecegini dusunuyor musunuz? Uretmeden tuketen bir toplumda bu nasil saglanir?
    quote:

Orijinalden alynty: talharo123

Ben birsey soracagim,yasi buyuk akli kucukler cevap vermesin gerilmek istemiyorum. Iktidara,suanda iktidar olan parti haricinde gelecek X bir partinin,araclardan alinan vergileri,dolayli olarak da araclarin fiyatlarini dusurecegini dusunuyor musunuz? Uretmeden tuketen bir toplumda bu nasil saglanir?

öncelikle belirteyim apolitik 6-7 seçimdir oy kullanmayan bi insanim
    ötvyi ecevit getirmisti. ona muhalif olanlar daha beter etti. buna muhalif olanlarda bundan beter eder bence. türkiyede herzaman gelen gideni aratmstir. zaten baktigimiz zaman adam gibi partide yok hepsi birbirinden beter.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muradisdan -- 17 Mayıs 2016; 1:53:34 >

• Ben birini savunmak yada kotulemek icin birinin altında yatmama gerek yok,kisi kendinden bilir isi.benim tek dedigim akp vergileri getirmedi zaten olan seyleri kullandi. Sanki diger partilerin belediyeleri yuz aki, izmir kac gundur susuzdu sayamadim :)

• Padişah tayyipe sormak lazım hükümdar ya dünyaya

• quote:

Orijinalden alıntı: AHOME

Ne bos yorum atiyorsunuz arkadas ya. Eskiden vergi sifirdi da simdi mi bu kadar aliniyor? Devletlerin ayakta kalmasi icin vergi sart. Sen disari ciktiginda her taraf araba doluysa millet alabiliyor demektir. Gurcistan'daki araba fiyatlarini burada kazandigin para ustunden karsilastirmak da sacmaligin daniskasi. Once maas oranlarina bakmak lazim iki ulkenin. He su var, duzgun bir hesap yapildiginda yine Turkiye'de daha pahali oldugunu gorursunuz ama bu dediginiz bicimde "oradakinin 3 kati fiyatina satiliyor bizde" gibi bir karsilastirma cikmayacaktir karsiniza. O yuzden lutfen karsilastirmalari biraz mantikli yapiniz.

https://tr.wikipedia.org/wiki/Ayl%C4%B1k_ortalama_%C3%BCcretlerine_g%C3%B6re_Avrupa_%C3%BClkeleri_listesi

2011 2012 verileri var ancak durumun daha iyi olduğu şüpheli zaten.

Gürcistan ve Türkiyenin ortalama gelirini karşılaştır. Sonra da alım diğer alım güçlerini.

Türkiye 2016 güncel pratisyen doktor net maaşı 2300 tl.

Gürcistan net doktor maaşı 2000 tl.

Evet gerçekten İnsanlar dışarıda araba alabiliyorsa hepsi zengin. Sonuçta 60 bin tl altında arabaya binen kalmadı ama bil bakalım nasıl oluyor o işler?

İnsanların kendi geleceklerini ve kazanmadıkları paraları aniden sahipmiş gibi harcamalarını sağlayan banka kredilerinin buradaki görevi ne?

İnsanlara 2 kuruş maaş ver. Ama maaşının bilmem kaç katına kadar da alım gücü sağlayabileceği kredi kartı-bireysel kredi gibi imkanlarla kandır. İş gücünü istediğin kadar ucuzlat çünkü hepsi de köpek ve istedikleri hayatları yaşamak için senin altında olmak zorunda. Nasıl osla seve seve ödeyecek bunu.

Sonra da gel buraya bik bik öt. Aman reis canım reis.

Eskiden de vergi vardı. Evet başımızda bir devlet olması için vergi olması şart. Ama benim evimde veya normal bir ailenin evinde altından avize yoksa devletin de olmamalı. Ben devletim gibi olamıyorsam ya devlet beni kaldırmalı ya da indirmemeli.

Diyecek çok söz var da şunu diyeceğim. Bakmak lazım deyip şurada 4-5 cümle ile yorulacağını google amcaya gürcistan türkiye karşılaştırma tarzı bir şey seçsen belki bunu yazmadan sen bir şeyler göreceksin. De olmuyor işte. Din, islam başlığı altında gözünüze çektikleri mil öyle bir kapattı ki siz ve sizin gibileri sesimizi çıkarsak da sizin "höööööoooöoöo" seslerinizden duyulmuyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: EmreGLC

Padişah tayyipe sormak lazım hükümdar ya dünyaya
    arkadaşlar akp ye oy veren kitlenin bir kısmı zaten yoksul bir kesim ve hayatlarından birçok şeyi ödün vererek yaşıyorlar. o yüzden arabalara zam gelmiş vs çok ilgilenmiyorlar. yazık ki bu insanlar yardıma muhtaç bırakılıyorlar ve biz gidersek bunlar kesilir diye tehdit ediliyorlar. bir kısım ise ihale ve ranttan köşe olanlar. onlar bu sistemin bozulmasını hiç istemeyenler.
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.