Şimdi Ara

Türkiye'de 276 bin 158 Suriyeli bebek doğdu.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
1
Favori
738
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Türkiye'de doğan Suriyeli bebek sayısı açıklandı
    Kamu Denetçiliği Kurumunca hazırlanan "Türkiye'deki Suriyeliler" özel raporuna göre, 2011-2017 yılları arasında Türkiye'de 276 bin 158 Suriyeli bebek doğdu.

    ANKARA - Selma Kasap

    AA muhabirinin, Kamu Denetçiliği Kurumunca (KDK) hazırlanan "Türkiye'deki Suriyeliler" özel raporundan derlediği verilere göre, geçici koruma altındaki Suriyelilere yönelik sağlık hizmetleri Suriyelilerin Türkiye'ye ilk giriş tarihi olan 29 Nisan 2011'de Hatay'da başladı.

    Suriyeliler, göçmen sağlığı merkezlerinden, Bakanlık ve bağlı kuruluşlarına ait sağlık hizmeti sunucularından, üniversite sağlık uygulama ve araştırma merkezlerinden, özel hastanelerden ve gönüllü sağlık merkezlerinden faydalanabiliyor.

    Geçici koruma altına alınanlar, sağlık hizmetini ikamet adresinde alıyor, bulundukları ilde tedavi yapılamaması halinde gerekli sevk işlemleri yapılıyor. Sağlık Bakanlığına bağlı kuruluşlara ait ikinci ve üçüncü basamak sağlık kuruluşlarına doğrudan sevk almadan başvuru yapabilen Suriyeliler, üniversite sağlık uygulama ve araştırma merkezlerine ve özel hastanelere gerekli hallerde sevkle gidebiliyorlar.

    Türkiye'de ön kayıt yapılmış geçici koruma altına alınmayı bekleyen Suriyeliler için de birinci basamak temel sağlık hizmetleri veriliyor. Sağlık Bakanlığı ile AFAD arasındaki protokol kapsamında geçici koruma altına alınanlara sunulan sağlık hizmetlerinin ücretleri AFAD tarafından Sağlık Bakanlığına ödeniyor.

    Geçici barınma merkezlerinde bulunan sağlık tesisleri geçici sağlık tesisi olarak olarak adlandırılıyor. Bu tesisler Sağlık Bakanlığına bağlı olarak çalışıyor ve geçici görevlendirmeler ile hizmet sunuluyor.

    Bu kapsamda, Ağustos 2017 verilerine göre, geçici barınma merkezlerinde toplam 498 personel görev yapıyor. Saha ziyaretlerinde geçici sağlık tesislerinde görüşülen Suriyeliler, hizmetlerden çok memnun olduklarını, acil durumlarda ambulansın hazır olduğunu, gerektiğinde merkezdeki hastanelere sevk edildiklerini ifade etti.

    Öte yandan Kilis'te bir, Hatay'da altı, Gaziantep'te iki, Mersin'de üç, İstanbul'da bir olmak üzere 13 gönüllü sağlık tesisi bulunuyor.

    Bunun yanında, Türkiye'de Ağustos 2017 itibarıyla Sağlık Bakanlığı bünyesinde 19 ilde göçmenlere hizmet verilen 76 göçmen sağlığı merkezinde 200 göçmen sağlığı birimi bulunuyor.

    3 milyon doz aşı yapıldı
    Suriyelilerin ülkeye giriş yapmaya başladığı 2011 yılından 11 Aralık 2017'ye kadar 31 milyon 449 bin 800 muayene gerçekleştirildi, 1 milyon 326 bin 849 hasta hastanelere yatırılarak tedavi edildi.

    Ayrıca, 1 milyon 112 bin 58 Suriyeli hasta Türkiye'de ameliyat edildi, hastanelerde 276 bin 158 Suriyeli bebeğin doğumu gerçekleştirildi.

    Suriyeli bebek ve çocuklara da aşı takvimine uygun olarak 3 milyon 215 bin 128 doz aşı yapıldı.

    KAYNAK :
    www.aa.com.tr
    Türkiye'de doğan Suriyeli bebek sayısı açıklandı
    https://www.aa.com.tr/tr/turkiye/turkiyede-dogan-suriyeli-bebek-sayisi-aciklandi/1144564?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Heinz Guderian -- 3 Mayıs 2019; 1:34:53 >







  • Yapımda ve yayımda emeği geçen herkesin Allah bin bir türlü belasını versin.Şu cuma vaktinde dualarım kabul olur inşallah.Biliğiniz bela besliyoruz.

    Referandum istiyorum kardeşim bunların gitmesi için.Bundan ötesi yok.Yapın referandumu herkes işine gücüne baksın yeter artık ya! Sinirlerim tepeme çıktı gene
  • Bunu Sonu Yokki Sürekli Doğuracak Bunlar...
    Ne Utanmaları Var Ne Umurlarında Türkiye Yi İçten Vurdular ,Her Yönden Anlayana



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Roronoa Zoro -- 3 Mayıs 2019; 2:15:18 >
  • Okullarda Türklerle aynı eğitimi aldıklarını da yaz. Bunlar büyüyünce memur mu olacak sanıyorsunuz? Bu bizim vatanimiz diye sokağa çıktıları zaman bu bazi kesim çok üzülecek

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kedi köpek gibi doğuruyorlar gencecik çocuk yaş diyebileceğimiz kızların bile 2-3'ten aşağı çocuğu yok
  • AKP'nin bu ulkeye attigi FETO'den sonra ikinci en buyuk kaziktir.
  • İşte asıl beka sorunu budur.
    Adamlar sözde mazlum ama yataktan çıkmıyorlar maşallah

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ümmet ümmete karşı.
    Çok yakında.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi buradan bir taytlı geçti -- 3 Mayıs 2019; 10:48:33 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Sözcü gazetesi yazarı Saygı Öztürk mevcut nüfus rakamlarına dikkat çekerek, "5 yıl sonra bakın neler olacak?" diye sordu.

    Öztürk mevcut nüfus artışının ivmelenerek arttığına dikkat çekerek, rakamları açıkladı. Türkiye'deki IŞİD hücrelerinin tamamen ortaya çıkarılmadığına dikkat çeken Öztürk'ün yazısından ilgili bölüm şöyle;

    Türkiye'nin mücadelesine engel olmak amacıyla IŞİD terör örgütü büyütülebilir, yeniden organize edilebilir, mevzilendirilebilir, Irak sahası dahil daha geniş bir bölgeye yayılabilir ve Türkiye'ye yönelik IŞİD tehdidi geliştirilebilir. Tüm mücadeleye rağmen IŞİD'in ülkemizdeki tüm hücreleri de ortaya çıkarılmış değil. Denetimsiz bir biçimde bulunan Suriyelilerden de ülkemizin iyiliklerine nankörlük yapan da çıkacaktır.

    AZALMIYOR, ARTIYOR
    Emekli Mülkiye Müfettişi Mahmut Esen, araştırır, soruşturur, resmi bilgilere ulaşır ve sonuçları bize de bildirir. Son araştırmasında ülkemize sığınan “Geçici koruma” statülü Suriyeli sayısı; nüfus artış oranları ve gelecekte toplam nüfus içindeki oranlarına yönelik tehlikenin büyüklüğüne dikkat çekmek oldu.

    Göç İdaresi Genel Müdürlüğü'nün verilerine göre Türkiye'de kayıt altına alınmış (Geçici koruma statüsünde) Suriyeli sayısı 2017 yılında 3 milyon 426 bin 786 kişiye, 2018 yılı sonunda ise 3 milyon 613 bin 961 kişiye ulaştı…

    İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 8 gün önce yaptığı açıklamada “Fırat Kalkanı” ve “Zeytin Dalı” harekâtlarından sonra 291 bin 790 Suriyeli'nin ülkelerine döndüğünü belirti. 291 bin 290 kişinin Suriye'ye ya da başka ülkelere (dış göçlere) gitmelerine karşın, 2018 yılında ülkemizdeki Suriyeli sayısı bir önceki yıla göre 187 bin 175 kişi artmış. Bir yıllık artış oranı yüzde 5.5'u buldu. Artış oranın yüksekliği dış göçlerden çok doğumlardan kaynaklandı.

    ARTIŞ HIZI DA KATLIYOR
    31 Aralık 2017 tarihi itibarıyla 80 milyon 810 bin 525 kişi olan Türkiye nüfusu; 2016 yılında binde 13,5 oranında, 2017 yılında ise binde 12,4 oranında (995 bin 654 kişi) arttı. 2018'de Suriyelilerdeki nüfus artış oranı, ülkemizdeki 2017 yılına ait genel artış oranından 4,43 kat daha fazla olduğu anlaşılıyor. 2018 yılında artan Suriyeli nüfus sayısı, 2017 yılında ülkemizde artan nüfusumuzun yüzde 18,8' ine karşılık geliyor.

    Kayıt altına alma işlemlerinin sonuçlandığı ve yeni göç alınmayacağı varsayımından hareketle; 2017 yılına göre, 2018 yılı için ülkemizde bulunan Suriyelilere ilişkin saptanmış yüzde 5,5 oranındaki nüfus artış oranı ile ülkemizdeki 2017 yılındaki binde 12,4 oranındaki artış oranının aynen devam etmesi/baz alınarak yapılacak bir projeksiyonda çarpıcı sonuç ortaya çıkıyor.

    5 YIL SONRA NE OLACAK?
    Türkiye nüfusu, Türkiye'deki Suriyelilerin sayısı ve toplam nüfusta Suriyelileri oranı şöyle olacak:

    – 5 yıl sonra: Türkiye nüfusu 85 milyon 982 bin olacak. Ülkemizdeki Suriyeli sayısı 4 milyon 724 bine yükselecek. Toplam nüfus içinde Suriyeli oranı yüzde 5,2'ye çıkacak.

    – 10 yıl sonra: Nüfusumuz 91 milyon 412 bine çıkacak. Ülkemizdeki Suriyeli sayısı 6 milyon 173 bine yükselecek ve nüfusumuz içindeki oranları yüzde 6,3'ü bulacak.

    – 25 yıl sonra: Nüfusumuz 109 milyon 993 bini bulacak. Ülkemizdeki Suriyeli sayısı 13 milyon 781'e çıkacak. Suriyelinin oranı yüzde 11 civarında olacak.

    – 50 yıl sonra: Nüfusumuz 149 milyon 649 bini bulacak. Türkiye'deki Suriyeli sayısı 52 milyon 554 bin olarak hesaplandı. Türk ve Suriyeli nüfusumuz 202 milyonu aşacak. Nüfus içinde Suriyeli oranı da yüzde 26'ya yükselecek.

    Ortaya çıkan tablo şöyle: 5 yıl sonra 100 kişiden 5'i, 50 yıl sonra ise 4 kişiden biri Suriyeli olacak.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi agtr -- 3 Mayıs 2019; 12:58:13 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Yapımda ve yayımda emeği geçen herkesin Allah bin bir türlü belasını versin.Şu cuma vaktinde dualarım kabul olur inşallah.Biliğiniz bela besliyoruz.

    Referandum istiyorum kardeşim bunların gitmesi için.Bundan ötesi yok.Yapın referandumu herkes işine gücüne baksın yeter artık ya! Sinirlerim tepeme çıktı gene
  • Referandum mu.?
    Hahahahhaha
    Sizce yaparlar mı.
    İnanıyormusunuız Buna.
    Yüzde 80-85 istemiyoruz çıkar.

    Sorun seçmende. Yapacak bir şey yok.
    Sıkıntısınıda çekecekler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sarkat

    İşte asıl beka sorunu budur.
    Adamlar sözde mazlum ama yataktan çıkmıyorlar maşallah
    Bizim millette 2. çocuğu yaparsam geçinebilirmiyim diye düşünsün dursun. Reyis boşuna 3 çocuk demiyor. Böyle giderse 20-30 yıla suriyeli, kürt nüfusunun toplamı bizi geçer ülke elden gider.
  • AKp nin amerika tarafından kurulup iktidar yapılıp bopu uyguladığının kanıtlarından birisi.
  • Bebeklerini de alsınlar memleketimizi terk etsinler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 6 yılda 300 binse çok çok az mış. Her yer mülteci dolu la.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • çeyrek milyon
  • Up

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir de bazı AKP'liler bunları Almanya'da da Türkler var diye savunmaya kalkıyor.

    Almanya'daki Türkler göçmen sıfatıyla orada. Suriyelilerse mülteci konumundalar, alakası yok yani.
    Suriyeliler derhal gönderilmeli ve Donald Trump'ın yaptığı gibi gereken sınırlara duvar örmeliyiz.
    Demokratçı ana akım medya Trump'a verip veriştirse de adam gerilemeye başlayan ABD'yi tekrar şahlandırmaya başladı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RevengeRain -- 4 Mayıs 2019; 21:3:6 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.