Şimdi Ara

Türkiye Çok Pahalı, Aşırı Pahalı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
16
Cevap
0
Favori
240
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Avrupa'da ya da ABD'de adamlar hem Dolar Euro aldıkları için paraları erimiyor hem ona rağmen maaşları yüksek.

İsviçre'de asgari ücret 5600 dolara tekabül ediyor. Bizde 433 dolar. Adamlar bizden 13 kat fazla maaş alıyor.

Bir de bizim ülkede yerli üretim tırt olduğu için sen tl alıyorsun maaşı. Adam Euro alıyor. Adam 10 euroya aldığı şeyi sen 30 liraya alıyorsun.

Yurt dışında 200 dolarlık şey 600 lira oluyor, yetmiyor bir de devlet vergi koyuyor.

Bunu da neden yazdım bilmiyorum. Zaten herkesin bildiği şeyler.

Bu ülkeden gidemedim de bir türlü. Fakir olmayıp az birikimim olsaydı gitmiştim çoktan.

Neyse iyi forumlar.

• aynen kardeşim katılıyorum sana
  • Sırf teknoloji konusundan bakma. Lüks tüketim pahalı bizde. Yoksa 100 liraya da telefon alırsın 3 bin liraya da. Mesela meyve sebze avrupadan çok daha ucuz bizde. Bir de şehirden şehre fark ediyor. İstanbul'da hayat pahalıyken, anadolu şehirlerinde daha ucuz. Ha şöyle birşey var avrupa'da çalışıp tatile türkiye'ye gelenler kral oluyor tabii.
  • Adam 10 euroya aldığı şeyi sen 30 liraya alıyorsun.

BURADAN SONRASINI OKUMADIM

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Klasik avrupa konularında meyve sebze bi bitmediniz et benzin araç derler asama

• EURO 3.19

10 EURO = 31.9 TL

• quote:

Orijinalden alıntı: Pengarox

Sırf teknoloji konusundan bakma. Lüks tüketim pahalı bizde. Yoksa 100 liraya da telefon alırsın 3 bin liraya da. Mesela meyve sebze avrupadan çok daha ucuz bizde. Bir de şehirden şehre fark ediyor. İstanbul'da hayat pahalıyken, anadolu şehirlerinde daha ucuz. Ha şöyle birşey var avrupa'da çalışıp tatile türkiye'ye gelenler kral oluyor tabii.

NBA maçlarını izliyorum, Türkiye'de malum basketbol haliyle internetten takip ediyoruz yabancı yayınlardan.

Bizim burada yediğimiz bir menü 15 20 lira. onlarda reklamlarda 4.99$ 6.99$ diye menü fiyatları. Şu Carl's Jr. reklamları filan.

Herkes bir tek meyve sebze ucuz diyor. Memlekette sadece o ucuz, bir de emek gücü. Diğer her şey pahalı.

Ayrıca lüks filan tüketim değil insanların yaptığı. Hobi için futbol oynasan 300 lira profesyonel bir ayakkabı, gitar alsan 500 600 den başlıyor. Yüzme desen havuz fiyatları aşağı yukarı aylık 100 200 lira hatta daha pahalı.

Türkiye'de asgari ücretle hobi de edinemiyor insanlar. Ben çalışıyorum asgari ücret alıyorum, 300 lira fatura şu bu diye gidiyor. 1000 lira bana kalıyor.

Ona rağmen hiç öyle lüks içinde yaşayamadım. Memleketin Lüks anlayışına göre tek lüksüm giydiğim ayakkabılar Nike odur.

Adam 100 dolarlık bir ayakkabı için maaşının 56 da 1 ini veriyor. Biz de 4 de 1 ini. Enayi yerine konuluyoruz bu ülkede.

Nitelikli üretim, adil bir yönetim olmadığı için Türkiye ucuz iş gücünden başka bir şey değil.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Her şey çok pahalı
    geçen yıl açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Jerome McElroy

quote:

Sırf teknoloji konusundan bakma. Lüks tüketim pahalı bizde. Yoksa 100 liraya da telefon alırsın 3 bin liraya da. Mesela meyve sebze avrupadan çok daha ucuz bizde. Bir de şehirden şehre fark ediyor. İstanbul'da hayat pahalıyken, anadolu şehirlerinde daha ucuz. Ha şöyle birşey var avrupa'da çalışıp tatile türkiye'ye gelenler kral oluyor tabii.

NBA maçlarını izliyorum, Türkiye'de malum basketbol haliyle internetten takip ediyoruz yabancı yayınlardan.

Bizim burada yediğimiz bir menü 15 20 lira. onlarda reklamlarda 4.99$ 6.99$ diye menü fiyatları. Şu Carl's Jr. reklamları filan.

Herkes bir tek meyve sebze ucuz diyor. Memlekette sadece o ucuz, bir de emek gücü. Diğer her şey pahalı.

Ayrıca lüks filan tüketim değil insanların yaptığı. Hobi için futbol oynasan 300 lira profesyonel bir ayakkabı, gitar alsan 500 600 den başlıyor. Yüzme desen havuz fiyatları aşağı yukarı aylık 100 200 lira hatta daha pahalı.

Türkiye'de asgari ücretle hobi de edinemiyor insanlar. Ben çalışıyorum asgari ücret alıyorum, 300 lira fatura şu bu diye gidiyor. 1000 lira bana kalıyor.

Ona rağmen hiç öyle lüks içinde yaşayamadım. Memleketin Lüks anlayışına göre tek lüksüm giydiğim ayakkabılar Nike odur.

Adam 100 dolarlık bir ayakkabı için maaşının 56 da 1 ini veriyor. Biz de 4 de 1 ini. Enayi yerine konuluyoruz bu ülkede.

Nitelikli üretim, adil bir yönetim olmadığı için Türkiye ucuz iş gücünden başka bir şey değil.

http://forum.donanimhaber.com/m_116340819//tm.htm

Şu konuya bakmanızı öneririm

• neresi pahalı la 120 tl ye geçiş körfez köprüsü yaptılar ne güzel hizmet mercedesim fakir pis araba görmüycek köprüde, çatlayında patlayın hükümetimiz arap kültürüne doğru hızla ışınlıyor bizi ....abd gibi 4 dolara mı geçriselerdi ıyyy nekadar varoşşş bir düzen halkçı bir kültür....türkiye elit bir devlettir ve bizi herzaman kayırır ulu yüce devlet arabistan olma yolun hızla ilerliyoruz inş allahın izniyle....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 24 Nisan 2016; 15:54:46 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: kerimcem

neresi pahalı la 120 tl ye geçiş körfez köprüsü yaptılar ne güzel hizmet mercedesim fakir pis araba görmüycek köprüde, çatlayında patlayın hükümetimiz arap kültürüne doğru hızla ışınlıyor bizi ....abd gibi 4 dolara mı geçriselerdi ıyyy nekadar varoşşş bir düzen halkçı bir kültür....türkiye elit bir devlettir ve bizi herzaman kayırır ulu yüce devlet arabistan olma yolun hızla ilerliyoruz inş allahın izniyle....

Kardeşim ironi yapmaninda bi adabi var. Yapamıyosan bırak uğraşıp dahada tirt etme

• quote:

100 tlye telefon göstersene bana
    ama 3.bacağımın çıkmayacağı çocuğumun uzaylı olmayacağı
  • doğru söylemiş. 900 euro 900 tl maaş alan iki kişi olsa biri 10 euroya alırken diğeri 30 liraya alıcak alım gücü düşecek. okuma sen zaten cahil kal böyle ;)
  • quote:

Orijinalden alıntı: WetDream

quote:

http://www.hepsiburada.com/cep-telefonlari-c-371965?siralama=artanfiyat

Zaten maaşların düşük olduğu konusunda ben de hemfikirim. Ama işte bu kişinin kendi elinde kendini güzel eğitip iyi bir iş elde etme şansı da var herkesin. Yabancı ülkelerin de fakiri var hiçbirşey alamayan. Zengini de var lüks içinde yaşayan. Bizi norveç, isviçre gibi ülkelerle kıyaslamak da haksızlık olur onlarda yıllardır süregelen istikrar var biz ise sürekli kaos içinde büyümeye çalışan bir ülkeyiz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi moritanyalı -- 24 Nisan 2016; 16:39:03 >

• Sen okuma zaten.

Adam haklı.Yurtdışına giden bilir,bir şey alıyorsun 10€,bizim mantıkla 30 tl veriyorsun. Peki o 10€ orada yaşayana pahalı mı?Hayır değil,çünkü adamın geliri euro. Biz de € kazansak bize de ucuz gelir.
  • Hayır, Hayır ve Hayır.

Dünyanın hiç bir yerinde herkes eşit olamaz. Bu doğru fakat makas bu kadar açılamaz. Türkiye'de kendini eğiten insan da açlık sınırında yaşıyor. Avrupa'nın öğretmeni, doktoru ile Türkiye'nin doktoru, öğretmeni aynı maaşı mı alıyor?

Yani sorduğum şey şu;

2 kişi de Türkiye ve İsviçre'de X işi yapıyor. İkisi de y parayı mı alıyor? Hayır. Adam 30 y alıyor sen 1 y alıyorsun. Aynı işi yapıyorsun. Hatta orada çalışma süreleri daha az ve denetimler fazla. Türkiye'de 8 saat gözüküyor ama memleketin %10 u çalışamıyordur 8 saat. Sabah 8, 9 akşam 7, 8 Türkiye'de özel sektör böyle. Avrupa'da değil ama.

Demek ki denetim adam akıllı yapılsa, kendimizi ucuza satıp ara eleman ülkesi olacağımıza adam akıllı üretim ülkesi olsak norveç 30 y alıyorsa biz de 20 y alırız. 1 y almayız ama.

Ayrıca bizi Norveç İsviçre gibi ülkelerle kıyaslamayın demişsin. Zaten maalesef(!) kıyaslayamıyoruz fakat istikrar diyorsun. 10 küsur yıldır bu ülkeyi kim yönetiyor? Hangi hükümete bu kadar destek verildi? Bu kadar iktidarda kalabildi? Sonuç ne? Dolar çıktı mı bir takım güçler çıkarıyor düştü mü uzun adam düşürüyor.

13 yılda sen ülkeye hiç bir üretim, bilim adına tek bir taş koyamıyor, aksine elindekileri özelleştiriyorsan o ülke kaybetmeye mahkumdur kusura bakmayın.

Bu ülke bu kadar potansiyelliyken açlık sınırında yaşıyorsa tek sorumlu baştakilerdir.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: WetDream

quote:

http://www.hepsiburada.com/cep-telefonlari-c-371965?siralama=artanfiyat

Zaten maaşların düşük olduğu konusunda ben de hemfikirim. Ama işte bu kişinin kendi elinde kendini güzel eğitip iyi bir iş elde etme şansı da var herkesin. Yabancı ülkelerin de fakiri var hiçbirşey alamayan. Zengini de var lüks içinde yaşayan. Bizi norveç, isviçre gibi ülkelerle kıyaslamak da haksızlık olur onlarda yıllardır süregelen istikrar var biz ise sürekli kaos içinde büyümeye çalışan bir ülkeyiz.

iş olayına değineyim ilk önce kaç tane üniversite mezunu işsiz var haberin var mı? hatta en çok işsizlik üniversite mezunları arasında.

ne idüğü belirsiz telefonlar
    isterse sokakta sürüneyim yine de cebime koydum
    kim bilir sar değerleri ne alemde

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Worcestershire -- 24 Nisan 2016; 19:08:56 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.