Şimdi Ara

Türkiye, benzinli ve dizel otomobil satışlarını bitirecek anlaşmaya imza attı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
51
Cevap
0
Favori
2.375
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Türkiye, benzinli ve dizel otomobil satışlarını bitirecek anlaşmaya imza attı



    İskoçya'nın Glasgow kentinde devam eden Birleşmiş Milletler (BM) İklim Zirvesi çerçevesinde, aralarında Türkiye'nin de bulunduğu ülke, kent ve şirketler, sıfır emisyonlu otomobillere geçişin hızlandırılması konusunda bir mutabakat imzaladı.



    Yapılan anlaşma kapsamında hükümetler, küresel çapta 2040, öncü pazarlarda ise 2035 yılından itibaren satılacak tüm yeni otomobillerin sıfır emisyonlu olması için çalışacaklarını taahhüt etti. Türkiye'nin de aralarında bulunduğu gelişmekte olan ülkeler ise sıfır emisyonlu otomobillere geçişin hızlandırılması konusunda yoğun çaba göstereceklerini belirtti.



    Ayrıca Bkz.Elektrikli Subaru Solterra tanıtıldı: İşte tasarımı ve özellikleri



    Mutabakata ayrıca bazı otomotiv devleri de imza attı. Aralarında Ford, Mercedes-Benz, General Motors, Volvo ve Jaguar Land Rover'ın da bulunduğu üreticiler, öncü pazarlarda 2035 veya daha öncesinde sıfır emisyonlu otomobil satış hedefine ulaşılması için çalışacaklarını belirtti. Üreticiler, bu hedef için gerekli tüketici talebini oluşturacak stratejiler izleme sözü verdi.



    Toyota: "Dünya buna hazır değil"



    Bunun yanında birçok otomotiv devinin mutabakatta imzası olmadığını görüyoruz. Örneğin Toyota, 2040 yılına kadar sıfır emisyonlu otomobillere geçişi destekleyen mutabakatı imzalamadı. Japon üretici bunun sebebini de "dünyanın pek çok bölgesi sıfır emisyonlu araçlara hazır değil" şeklinde açıkladı.



    Dünya genelinde, en azından otomobil ve hafif ticari araç tarafında elektrikli araçlara geçiş beklediğimizden hızlı olacak gibi. Zira yakında Avrupa'da geçerli olacak emisyon kuralları, 2035 itibariyle benzinli ve dizel araç satışını imkansız hale getiriyor. Öte yandan sıfır emisyonlu araçlar için gerekli altyapının sağlanması da büyük önem arz ediyor. Elektrik üretimindeki karbon salımının azaltılması da bir diğer önemli konu.




    Kaynak:https://www.dw.com/tr/t%C3%BCrkiye-de-imza-att%C4%B1-2040a-kadar-co2-sal%C4%B1n%C4%B1m%C4%B1-s%C4%B1f%C4%B1rlanacak/a-59775097
    Kaynak:https://www.gov.uk/government/publications/cop26-declaration-zero-emission-cars-and-vans/cop26-declaration-on-accelerating-the-transition-to-100-zero-emission-cars-and-vans







  • Aklıyla değil duygularıyla hareket edenlerde bu gün

    1600"den beri toplam emisyonun %90'ından sorumlu olanların yükünü bize yüklemeyi başaran müthiş zekalar

    Kurşunun sağlık için pazarlandığı yıllar gibi elektrikli aracın sıfır emisyon diye ittirilmesi. O elektrik ve batarya zaten saksıda yetişiyor

    Gümrük birliği gibi yine bize girecek bir anlaşmaya daha imza atmışız, müthiş. İttirirler zorla araç aldırırlar artık

    Ulan bu ülkede 80 model araç kaynıyor. Kafayı yemişsiniz siz.
    Fakiriz lan biz fakir, hangi parayla bu halk aracını o zamana kadar yenileyecek.

    Kendi halkına düşmanlık
    2035e kadar "çalışacakları" demek ufak ertelemelerle 2040 demek. En son içten yanmalı 2040da satılsa en az 2060 yılına kadar sokakta benzinli-dizel görürüz. Elektrikli araba ise metropolitanlar için çok kullanılabilir değil, istanbul, ankara, izmir gibi şehirlerde yol kenarlarına çok sayıda şarj istasyonu ve tüm ülkenin elektrik altyapısının yenilenmesi gibi ağır işler gerektiriyor. O yüzden hidrojen gibi yoğun altyapı istemeyen "yakıt" teknolojileri gelişmeden bu iş zor.
    Hepsi iblisin talimatlarına uyuyor .farz edelim herkes akülü araba satın almaya başladı. Her sene milyonlarca akülü araba bu akü ler bozulduğunda , değişmesi gerektiğinde eski aküleri bir taraflarına mi sokacaklar? Bu eski aküler çevreye zarar vermecek mi ? Modernizm gazı ile yaşayan eşekler öldükten sonra insanlık uyanacak
  • 88 şahin var kapının önünde. bu araba 33 yaşında ve 50 yaşındada hareket edecek. gerekirse tinerle. gerekirse doğalgaz dönümüşüyle. ben buna inaniyorum.

  • 2035e kadar "çalışacakları" demek ufak ertelemelerle 2040 demek. En son içten yanmalı 2040da satılsa en az 2060 yılına kadar sokakta benzinli-dizel görürüz. Elektrikli araba ise metropolitanlar için çok kullanılabilir değil, istanbul, ankara, izmir gibi şehirlerde yol kenarlarına çok sayıda şarj istasyonu ve tüm ülkenin elektrik altyapısının yenilenmesi gibi ağır işler gerektiriyor. O yüzden hidrojen gibi yoğun altyapı istemeyen "yakıt" teknolojileri gelişmeden bu iş zor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Haber başlığında 2040 ibaresi koysanıza diyeceğim de, o zaman nasıl clickbait olacak?

  • sıfır emisyonlu otomobillere geçişin hızlandırılması vergisi

  • Sıfır emisyon konusunda ülkeler büyük bir tuzağa doğru çekiliyor, anlamış değilim gerçekten. Taşımacılık karayolları ve deniz üzerinden dönüyor. Bu anlaşmalar halka pahalılık olarak dönmekten başka bir işe yaramayacak.

  • ilk defa bir haberde 2023 yılı yerine farklı bir yıl görüyorum.

  • Hepsi iblisin talimatlarına uyuyor .farz edelim herkes akülü araba satın almaya başladı. Her sene milyonlarca akülü araba bu akü ler bozulduğunda , değişmesi gerektiğinde eski aküleri bir taraflarına mi sokacaklar? Bu eski aküler çevreye zarar vermecek mi ? Modernizm gazı ile yaşayan eşekler öldükten sonra insanlık uyanacak



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi palamutix -- 11 Kasım 2021; 18:43:28 >
  • hahhaaahaaaaha başka yorum yok


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2025 de ayak sesleri başlar , 2 elde bütün alsatcilar fiyat kırmak için koz oluştu, abi bunlarda şehir içinde yasaklı köyde kullanacağız muhabbetine bedavaya getirir araçları

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Galericiler ve alsatçılar tedirgin

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • The Division Bell kullanıcısına yanıt
    Lanet olsun hemen 2021 model benzinli aracımı satmalıyım. Yarın yasak masak çıkar

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • şu elektirikli otomobillere sıfır emisyon diyolar alıyo beni bi gülme :) ulan sanki şarjı bittikçe pedallı jenaratörle osur osur padalları çevirip dolduracak millet bunun bataryasını. Gerçi bu dediğimi yaparsak bill amca bizim arkamıza tıpa takmaya kalkar sığırlara gözü diken bize neler etmez

  • "tüm yeni otomobillerin sıfır emisyonlu"
    özetle, 40 yıllık toros bile hala yollardaysaysa, türkiyenin sıfır emisyon hayali 2100 yılını bulur

  • 2040 a kadar Renault R 12 Toros' ları yollardan kaldırın o bile başarı olur

  • Toyota Kodak gibi inat yapmasa kendi geleceği açısından iyi olur diye düşünüyorum ha 2040 a kadar dünyanın heryerinde elektrikli araba kullanılmayacağı aşikar tabi ama en geç 2060 a kadar dönüşüm tamamlanır diye düşünüyorum.

  • Aklıyla değil duygularıyla hareket edenlerde bu gün

    1600"den beri toplam emisyonun %90'ından sorumlu olanların yükünü bize yüklemeyi başaran müthiş zekalar

    Kurşunun sağlık için pazarlandığı yıllar gibi elektrikli aracın sıfır emisyon diye ittirilmesi. O elektrik ve batarya zaten saksıda yetişiyor

    Gümrük birliği gibi yine bize girecek bir anlaşmaya daha imza atmışız, müthiş. İttirirler zorla araç aldırırlar artık

    Ulan bu ülkede 80 model araç kaynıyor. Kafayı yemişsiniz siz.
    Fakiriz lan biz fakir, hangi parayla bu halk aracını o zamana kadar yenileyecek.

    Kendi halkına düşmanlık



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ladro -- 11 Kasım 2021; 20:23:49 >
  • Elektrik li araç sadece yolda giderken 0 emisyon. Pil üretilince çıkan atık. O pil ölünce çıkan atık başımıza bela olacak 50 yıl sonra. Ayrıca elektrik üretmek içinde karbon salınımı vs varken kimse 0 emisyon demesin bence.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • LPG kullanıyoruz 0 emisyon

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Anladığım kadarı ile İstanbul Sözleşmesi gibi bedava para verdikleri için bu sözleşmeyi imzadılar. AKP bedava paranın olmadığı yerde olmaz.

  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.