Şimdi Ara

Türkiye 4.Dünya ülkesidir

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
85
Cevap
3
Favori
9.515
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
267 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bakın arkadaşlar 3.Dünya ülkesi bile demiyorum.Çünkü bu ülkede yurt dışında kimsenin iplemediği 300 dolarlık telefonu lüks olarak gören insanlar var.3. Dünya ülkesine gitsen o Afrikalı kişi o telefonun lüks olmadığı ve tüm dünyanın elinde sıradan bir alet olduğunu bilir.Bizim ülkedekiler bunu bilmiyor.Eskiden millet, çocukları üniversiteye giderken aileler çocuklarına araba alırdı.Çünkü herkes de araba olurdu ve arabasızlık utanç kaynağı idi.Şimdi araba almak hayalin ötesinde bir eylem.1.Dünya ülkelerindeki insanlar 2 hafta çalışıp 500 dolarlık ps5ini telefonunu alıyor, 2 ay çalışıp orta klasman 2.el arabasını alıyor,1 yıl çalışıp biriktirdiği parayla dünyayı geziyor kültürüne kültür katıyor.Bizim ülkede daha şehir dışına gezmeye gidemiyoruz.Yurt dışındakilerin 2 ayda çalışıp aldığı arabayı burada 5 yılda alıyorsun, telefona en az 2-3 maaşını veriyorsun.Türkiyede insanlar yaşamıyor ot gibi bir hayat sürüyor sadece.

    Birde ülkede şöyle bir guruh var araba pahalı olsun telefon pahalı olsun ben alamıyorum herkes alamasın kafasındalar.Bu primatlar kendileri gibi herkesi aşağı çekmeye çalışıyor.Mesela bir şirkette 2 grup var A grubu 3bin maaş alıyor B grubu 6 bin bunlarda aynı işi yapıyor olsun.A grubu diyor ki B grubu neden 3bin lira almıyor onlarda 3 bin alsın aynı işi yapıyoruz diyorlar.Kendileri 6 bin lira istemesi gerekirken herkesin kendisi ile aynı seviyeye düşmesini istiyor.Bu yüzden bu ülke 4.Dünya ülkesidir ve Dünya üzerinde bu tarz düşünce yapısında başka bir topluluk yoktur.


    Bugün Avustralyada köpek gezdiren adam saati 18 dolar kazanıyor.Sıradan bir asgari ücretli burger king çalışanı haftalık 500 dolar kazanıyor Avustralyada ayda 2000 dolar yapar.(Bunu ABD doları cinsinden söylüyorum)Adam arabasını alıyor krallar gibi geçiniyor.


    Türkiyede doktor olucağına Avustralyada yada herhangi bir 1.dünya ülkesinde köpek gezdir burger kingde falan çalış daha iyi.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gold5555 -- 27 Ekim 2020; 14:13:40 >







  • Üçüncü dünya terimi yalnızca katılmayan anlamında değil, tamamen o kategoride bulunma kapasitesi yetersiz kalan ülkeleri de tarif ediyor. Türkiye şüphesiz ki Soğuk Savaş'ta 1.Dünya yani Batılı ülkeler bloğundaydı ama hiçbir zaman Batılı ülkelerin ekonomik gelişmişlik düzeyine, demokratik toplumsal kültür ve yaşam standartlarına erişemedi. Bu sebeple NATO üyesi ve sıkı denebilecek bir Amerikan - Batı müttefiki bir parlamenter demokratik rejim olmasına rağmen Türkiye 1.Dünya ülkesi addedilmedi. Geçmişteki Kıbrıs sorununu öne sürebilirsiniz ama bu Türkiye'nin bloksal duruşunu hiçbir zaman radikal biçimde değiştirmiş bir sorun olmadı; Sovyetler ve diğer Doğu bloğu ülkeleriyle ekonomik ilişkiler kurmak ise zaten tüm Batılı devletlerin yaptığı işlerdi. Yani üçüncü dünya terimi yalnızca non-aligned ülkeleri değil; gelişmekte olan ve gelişmemiş ülkeleri de kapsıyor. Üçüncü dünya içerisinde normalde ikinci dünyaya yakıştırılabilecek Marksist Leninist rejimler de var; Batı'yla sıkı ilişkilere sahip, pratikte çok sorunlu da olsalar demokratik ülkeler de.

  • Bu biraz bana abartılı geldi.

  • 3 dunya ulkesi demek ekonomisi zayif vs demek degildir.
    1
    2
    3
    4
    Diye gitmiy yani

    3.dunya demek soguksavas zamani dogu-batı blogundan birine katilmayip kendi birliklerini kuran ulkelere denir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: notguest

    3 dunya ulkesi demek ekonomisi zayif vs demek degildir.
    1
    2
    3
    4
    Diye gitmiy yani

    3.dunya demek soguksavas zamani dogu-batı blogundan birine katilmayip kendi birliklerini kuran ulkelere denir


    Bravo hocam

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Adam da o kadar yazıp konu açmış :))

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Türkiye sürrealist bir ülkedir, sadece yaşadığımız simülasyonda mümkündür. Gerçekte varolması fizik kurallarına aykırıdır ve yapay olarak oluşturmaya çalışmak post post-modern dünyada idam cezasına sahip tek suç olarak kayıtlara geçmektedir.

  • Türkiye 4.Dünya ülkesidir 


    Türkiye 4.Dünya ülkesidir



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-D50B08F8B -- 30 Ekim 2020; 22:11:39 >
  • Csb o

  • abartmışsın ( ironi yapmıyorum). ekonomik sorunlar, hukuk devleti olma konusundaki sorunlar, demokrasinin içselleştirilmesiyle ilgili sorunlar ve kültür-kişiliğinin ortak yarardan ziyade kişisel çıkar odaklı işlemesi sorunları, aşikar biçimde mevcut. Ancak, uzun olmayan demokrasi geçmişine nazaran başkasına saygı duyma kültürü ( en azından karışmama ) nün İyi Kötü var olması, çarkları iyi işleyen bir devlet geleneğine sahip olması, bölgeler arası derin gelişmişlik farklarına rağmen kastettiğin ülkelerden daha üst seviyede yaşanabilir şehirleri olması..

  • Tr dünya ülkesi değil, kainat ülkesidir.

  • türkiyenin gelişmekte olan bir ülke olmadığı, dünyada afrika ülkeleri statüsünde olduğu herkesi malumu. sebebi sadece ekonomi değil

  • quote:

    Orijinalden alıntı: notguest

    3 dunya ulkesi demek ekonomisi zayif vs demek degildir.
    1
    2
    3
    4
    Diye gitmiy yani

    3.dunya demek soguksavas zamani dogu-batı blogundan birine katilmayip kendi birliklerini kuran ulkelere denir

    Üçüncü dünya terimi yalnızca katılmayan anlamında değil, tamamen o kategoride bulunma kapasitesi yetersiz kalan ülkeleri de tarif ediyor. Türkiye şüphesiz ki Soğuk Savaş'ta 1.Dünya yani Batılı ülkeler bloğundaydı ama hiçbir zaman Batılı ülkelerin ekonomik gelişmişlik düzeyine, demokratik toplumsal kültür ve yaşam standartlarına erişemedi. Bu sebeple NATO üyesi ve sıkı denebilecek bir Amerikan - Batı müttefiki bir parlamenter demokratik rejim olmasına rağmen Türkiye 1.Dünya ülkesi addedilmedi. Geçmişteki Kıbrıs sorununu öne sürebilirsiniz ama bu Türkiye'nin bloksal duruşunu hiçbir zaman radikal biçimde değiştirmiş bir sorun olmadı; Sovyetler ve diğer Doğu bloğu ülkeleriyle ekonomik ilişkiler kurmak ise zaten tüm Batılı devletlerin yaptığı işlerdi. Yani üçüncü dünya terimi yalnızca non-aligned ülkeleri değil; gelişmekte olan ve gelişmemiş ülkeleri de kapsıyor. Üçüncü dünya içerisinde normalde ikinci dünyaya yakıştırılabilecek Marksist Leninist rejimler de var; Batı'yla sıkı ilişkilere sahip, pratikte çok sorunlu da olsalar demokratik ülkeler de.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nat Alianovna -- 28 Ekim 2020; 10:18:1 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Abi siz kafayı mı yediniz? Nerede çocuk muhalif var foruma doluşmuş. Neymiş efendim eskiden üniversiteye giden çocuklara araba alınırmış!! Kdlkdlsşwşsğwşwşpwpsşsşwpşsçzpspşwşdşslwöslpdşeçslslöwlsoslwlslzplslspsşwşpdlsçwlspsölsosöwösos

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Türkiye 4.Dünya ülkesidir


    Keyif çayı bu. Bu çayı iç

  • ooh tam keyiflik dumanı tütüyor tam ocak çayı. Heey gidi hey.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Köpek gezdir 500 dolar dedi x4 2k dolar 1 ayda
    Harbi he burada doktora vermiyorlar o kadar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Buİnsansa kullanıcısına yanıt

    Keyif çayı niye vermiyorsun?

  • 4üncü dünya ülkesi mi o kadar ilerledik mi? vay be çağdaş uygarlık seviyesine adım adım!

  • .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lefter62 -- 23 Mayıs 2021; 22:43:59 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Duman değil de buhar olmasın o Allahın cahili


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.