Şimdi Ara

Turkey's top universities for qs (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
1
Favori
998
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • hocam o eskidendi şuanda ilk 500 e giremiyorlar ama bölüm bazlı bakarsak 100 200 arasında odtü ve itü var mühendislik bölümlerinde

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Konuyu bilmiyorsun, arkadaşın diğer konusuna yazdığım yazıya kızmış heralde Zaten ODTÜ iyi demiyorum, 85. olması bu sıralamaların kriterlerinin saçmalığını gösterir. İşte arkadaş böyle bir insan ama, lafı bir yerlere çekip haklı çıkmak derdinde.

• öyle oldu bu seferlik ama

CWUR sıralamasıyla alakalı yazdığım mesaj, arkadaşın cevabı buna:

Araştırmaların metodolojisini bilmediğinizden bu sıralamalar size çok matah geliyor. Gelin size izah edeyim durumu. Kaldı ki şunu da söyleyeyim Bilkent'in Koç'un, Boğaziçi'nin zirvede olduğu sıralamaları da (QS gibi dikkate almıyorum ben, hepsi saçma kriterler kullanıyorlar.

Metodolojisini inceledim. İlk kriter üniversite mezunlarının kazandığı ödüllere bakıyor. Aziz Sancar ve Orhan Pamuk'un nobeli İstanbul Üniversite'sini öne çıkarmış. Azıcık mantığı olan bir insan bilir ki bu insanlara nobel aldıran şey İstanbul Üniversitesi değildir. Aynı şekilde Hacettepe Tıp bünyesinde yer alan kıymetli insanlar var, burada ciddi olumlu bir etkileri olmuştur fakat bir mühendisi ilgilendirmez bu. Buyurun madem öyle sınavda 500. olup Bilkent ee değil Hacettepe ee yazın.

Mezunların istihdamı ikinci kriter. Ülkedeki büyük şirketlerde üst düzey yöneticilere bakmışlar bu değerlendirme için. Eski okulların önde olması çok normal. 60 yaşında bir genel müdür Bilkent, Koç mezunu olamaz. Kuvvetle muhtemel Ankara Siyasal mezunudur, gidip o adama da sorsanız sizce ben nereyi yazayım bugünün şartlarında diye size ODTÜ, Bilkent, Boğaziçi falan önerir. Yine saçma bir kriter oluyor Türkiye için, biz İngiltere değiliz veya Amerika değiliz, en eski vakıf okulumuz 80'lerde açıldı.

Fakülte kalitesi veya niteliği diye çevrilebilecek üçüncü bir kriter daha var. Majör akademik ödüller kazanan fakülte mensupları ölçülüyor. Bir lafım yok, gayet tutarlı bir kriter. Fakat yüzdesi sadece 10. Yukarıdaki Türkiye için son derece saçma olan iki kriterinse 25 idi yüzdeleri.

Son kriterimiz araştırma performansı. 4 ayrı kategoride değerlendiriliyor bu başlık, tek tek açıklamak paragraflar sürer. Şöyle söyleyeyim aslında gayet tutarlı bir kriter bu. Lakin 2015 senesine bir bakın THE, QS gibi rankginlerde ODTÜ 85. olmuştu Bilkent 100 küsür bir sıralamadaydı falan filan. Türkiye için altın çağ yani 2015. Hakikaten de öyle miydi? Hayır, alakası yok. Bu yıllarda Cern deneyi için yazılan sayıca çok yazarı olan makalelere Türk okullarından hocalar da iştirak etti. Daha sonra bunun gibi 1000 yazarlı makaleler sıralamaya alınmayınca okullar sıra düştü. Zaten bu CERN makaleleri de Fizik alanını alakadar ediyordu, okulda fizik makalesi yazan hoca var diye bu okulun sosyoloji bölümü iyidir gibi bir genelleme yapılamaz. Bu anlamda zaten okulun genel sıralaması bölüm bazında bir karşılığa sahip olmayabilir. Bir diğer etkense kullanılan veritabanı değişti. Web of Science yerine Scopsus kullanılmaya başlandı. Makalelere alınan atıf sayılarında Türk okulları için bir azalma oldu veri tabanı değiştiği için.

Dolayısıyla hiçbir rankingi dikkate almayın, metodolojisini inceleyin 50 tane hata bulursunuz. Sadece İngiliz ve Amerikan okullarının çıkarınadır bu sıralamalar. Alman okulları ve Fransız okulları da dahil olmak üzere pek çok kıymetli okulu hak ettiğinden düşük gösterirler. Detaylıca izah ettim size, artık ne anlamak istediğiniz size kalmış.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-1AB9A40D5 -- 9 Haziran 2020; 15:33:35 >

• cwuru bilmiyordum ki kötüolduğunu
    O halde de ki haklısınız galiba metodolojiler sakat biraz hocam, dikkate almamak lazım bu sırlamaları. Yazıda sıralamaların saçma olduğunu ifade etmek için yazdığım şeyi burada sanki ben ODTÜ en iyi 85. okul demişim gibi lanse ediyorsun. Yaptığın şark kurnazlığı.
    BRUH
  • Son olarak iki şeyden bahsedip bu konudan çıkacağım. Babamın öz kuzeni Ankara üniversitesi tıp fakültesinde x bölümünün anan işim dalı başkanı onun anlattıklarını duysan biraz bana hak verirsin adam kayırma x tus dersanesinin neler neler yaptığı. 2. Si abmın başhekimlik yaptığı tam teşekkürü devlet hastanesine yeni asistanlığı bitmiş genel cerrah atandı. Adam ameliyat yapmıyor /yapamıyor. Bunu ameliyathaneye sokabilmek için kaç soruşturma açıldı tık yok. Eee nasıl eğitim almış ki bu genel cerrah ameliyat yapamıyor. Azıcık at gözlüğünü çıkarıp öyle bakın senin 2 milyon kişiden ilk binde öğrenci alan üniversitenin yılda yayımlandığı özgün tez yok millet tez borsasından alıp hoca oluyor. Sonra bizim sağlık sektörümüz çok iyi he tamam çok iyi en iyisi biziz. İşte bu yüzden kaybediyoruz arkadaşlar bizi rahatlatan yalanlarla - miş gibi yaşayıp gidiyoruz. En çalışkan bizmişiz. En ahlaklı Bizmişiz. En iyi bizmiş gibi. Sonuç ortada ne var ona bakmak lazım herşeyimiz yarım yamalak.... Allah sonumuzu hayır etsin ne diyeyim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Captainmagic25 C kullanıcısına yanıt
    katılıyorum görüşünüze ve açıkçası da inanmıyorum da

covidde tüm dünyaya gösterdi başarısını

eğer öyle bir düşünceniz varsa savcılıkta şikayet edebilirsiniz

baş hekim ataması gayet doğal çünkü orada uzman yoktur en üst rütbeyse gidip asistan doktoru mu baş hekim yapacakalr

zaten össde hepsinin belli bir dereceye girip geliyorlar her önünden geçen adam giremiyor tıplara %1lik dilime girmek gerek

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ankaratıplı -- 9 Haziran 2020; 16:37:24 >
  • Hayatta her zaman işini bilen pratik olan kazanır. Okul yatıştırmanın ne anlamı var ?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.