Konuyu açma sebeplerimden biriside benzer durumda olan arkadaşlara yardımcı olmaktır.
Olay Şu;
Hazırkartımdan 9 tl ye 250 mb indirimli internet paketi almıştım, paket bitim süresi 10 Ekim 2012 idi..
bugün bunu iptal ettirdim ve 45 mb netim kaldı.
Ardından yine bugün 20 tl ye sınırsız 1 gb paketi aldım.
Turkcellden Gelen mesaj Şöyle..: Aylık internet paketinden kalan 45 mb internetinizi 10/10/2012 ye kadar kullanabilirsiniz. 1 GB Sınırsız internet paketinden kalan 1024 MB miktarıda 24/10/2012 ye kadar kullanabilirsiniz.(can alıcı cümle sonda) Paket Bitiminde kullanımınız Mevcut Tarifenizden ÜCRETLENDİRİLİR.
Soru 1: Şuan internete girersem hangi paketten gidecek. (cevap..: 45 mb olan kalan bakiyeden gitti)
Soru 2: erken sonlandırdığım paketteki 45 mb bitince ne olacak? Daha doğrusu bu paket bitince otomatik 1 GB devreye mi girecek? (Bunu bitince göreceğim, yada lütfen bilen söylesin.)
Soru 3: şuan mevcut bağlantı hızımız kaç ki 96 kbs ye düşecek ? Düşüş eşekten düşmek gibimi, uçaktan düşmek gibi mi oluyor ?
2- 1 GB devreye girecektir elbette, çünkü ona atamış olduğu bir tarih var sonuçta ortada.
3- 3G'nin olduğu noktalarda cihazın desteklediği hız ne ise ona kadar çıkabilirsin. Normade 3G hızı 7.2 Mbps idir, fakat cihazın 2 Mbps destekler ona göre sörf yapabilirsin. Hızın yavaşlığı; kullandığın programlar veya beklentilerin ile alakalı ama tabi hızda kayda değer bir düşmeye rastlayacaksın.