Şimdi Ara

Turkcell Vodafone 2G/3G/LTE Seçme Opsiyonunu Kaldırdı ama Çözümü Burda! (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
169
Cevap
17
Favori
22.536
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
16 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Mr. Jingles kullanıcısına yanıt
    Vodafone'da bu seçenek yok maalesef o yüzden pek kullanışlı olmuyor VoLte. Bu çözüm özellikle Vodafone kullananlar için çok faydalı oldu.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ByTMY

    Merhaba,

    Dosya apple ın kendi dosyasidir zip olarak inmiyor ipcc olarak iniyor sizde nasil zip olarak indi anlayamadım. Olmasina sevindim herkes yararlansin operatorlerin zorunlu olarak tutmasi bana cok sacma geliyor..

    İki farklı bilgisayardan denedim ikisinde de zip olarak indi valla. Sıkıntı yok zip uzantısını silip ipcc ekleyince çalıştı sonuçta. Ama benim yaşadığımı başkaları da yaşayabilir. Ayriyeten tekrar upload etmeniz daha mantıklı olabilir. Tekrardan teşekkürler konu için.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: kırmızı çekiç


    quote:

    Orijinalden alıntı: NomadCRY

    Dosya uzantısından iPhone/iPad operatör konfigürasyonu ipcc'yi seçiyorum ancak ne zip dosyasını ne de zip'in içindeki klasördeki herhangi bir dosyayı görmüyor iTunes. iTunes'tan dosyayı seçme kısmında takılı kaldım.

    Edit: Klasörün içine bakınca klasörün içindekilerin .ipcc dosyasıyla ilgili şeyler olduğunu fark ettim ve indirilen zip dosyasının uzantısından zip'i silip ipcc ekledim ve iTunes gördü. Upload'ı yanlış yapmışsın. zip olarak upload edilmiş ama klasör açılınca direkt ipcc'nin içi açılıyor, zip'in içinden ipcc çıkmıyor. Tekrardan upload edersen benim yaşadığım durumu yaşamamış olur arkadaşlar.

    Öte yandan, gerçekten 2G geri geldi. Operatör sürümünü 27.1!den 27.0'a düşürdüm ve sonunda 2G seçeneği geldi. Bu konu cidden çok önemli bir konu forum adına. Teşekkür ederim.

    Merakımdan soruyorum. Cihazı neden 2G modunda kullanmak istiyorsunuz? Bu arada, paylaşım için teşekkürler.

    Çünkü internet açık olmasa bile şebeke 3G/4G'ye bağlı olduğunda pil tüketimi önemli ölçüde artacak. İnternet kullanırken zaten çoğumuz 2G kullanmıyoruz ama interneti kapattığımızda telefonun daha az pil tüketmesi için şebekeyi 2G moduna alıyoruz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Hocam Allah senden razı olsun. Bizi büyük bir çileden kurtardın :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Turkcell hattı olanlar ve sık sık Wi-Fi kullananlar için bu güncelleme daha iyi gibi. Ayrıca eskiye dönüldüğünde sürekli bildirim gelecek arkadaşlar hazırlıklı olun.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar bunu ben de uygulayacağım fakat şuan ios 10.2 deyim ve öyle kalmasını istiyorum. Bu olay sadece operatör versiyonunu düşürüyor değil mi? Normal ios sürümüne etkisi yok yani? Telefonu yazılımsal olarak bozmayalım bir de :) Paylaşan arkadaşa da teşekkürler bu arada.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Denedim oldu. Peki bir sonraki güncellemede yine aynı durum mu olacak?
  • Revolution kullanıcısına yanıt
    Sadece operator surumunu dusuruyor.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Turkcell Vodafone 2G/3G/LTE Seçme Opsiyonunu Kaldırdı ama Çözümü Burda!

    Ben 2g seçebiliyorum artık. Ama hakkında kısmında operatör sürümü hala 27.0 gözüküyor. Herkeste aynımı?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Muhteşem bi konu. Emeğinize sağlık hocam gerçekten.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yok artık hangi bağlantıyı seçebileceğinizi de mi kısıtladılar? iOS i tipi kapalı cezaevi olmaya devam ediyor anlaşılan

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Üstad Mac'te bu işlemi nasıl gerçekleştirebiliriz? ipcc dosyasını seçemiyorum...

    Edit: olayı çözdüm. Mac kullanıcıları için terminal uygulamasını açıp "defaults write com.apple.iTunes carrier-testing -bool YES" yazıp enter'a bastıktan sonra simge durumuna küçültüp öyle itunes programını açın. O zaman ipcc dosyası seçiliyor. Ve denildiği gibi 2G-3G-4G seçeneği geldi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bmözdemir16 -- 9 Şubat 2017; 17:36:42 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mr. Jingles kullanıcısına yanıt
    Yok valla :)Turkcell Vodafone 2G/3G/LTE Seçme Opsiyonunu Kaldırdı ama Çözümü Burda!
  • dr20mouse kullanıcısına yanıt
    Bu iOS'tan değil operatörlerden kaynaklı bir durum.
    Çalışma güzel ancak operatör güncellemesi gelenlerde hücresel veri kapalıyken 2G/3G/4G arası geçiş yapmak yerine uçak moduna alıp VoWiFi'dan yararlanmak daha makul.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Shaq Diesel -- 9 Şubat 2017; 18:7:25 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Shaq Diesel S kullanıcısına yanıt
    S7 Edge böyle birşey yok ama vowifi ve volte olduğu halde. Operatör kaynaklı olsada Apple buna müsade etmemeliydi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar yazıyorum c:...ne ise geçersiz dosya ya da dizin diyor. Yardımlarınızı bekliyorum. Ama o dizinde yüklü iTunes nerde yanlışlık olabilir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • WiFi kullanirken cihazi 2G'de tutmak isteyenler icin bahsettigin cozum yontemi mantikli. Ama VoWiFi denilen bu operator ozelligi sadece Turkcell'de mevcut. Vodafone'da VoWiFi yok. Dolayisiyla WiFi uzerinden operator kullanamiyoruz.

    Arkadaslar, bu konuyu yazmaniz gereken yer operatorunuzun sikayet sayfasi. Ne kadar cok abone sikayet ederse, operatorler o kadar cabuk geri adim atar. Sikayet yagmuruna tutun operatorunuzu. Sikayet etmezseniz aynen boyle kalir. Bu baslikta bahsedilen yontem ile Vodafone 27.0'a donebiliyorsunuz ama gunde 8-10 kez 27.1'e guncellemek icin sorup duruyor. Yani uyaridan kurtulus yok.

    quote:

    Vodafone ve Turkcell, son operator guncellemesi ile 2G/3G/4G gecisinin elle/manuel yapilmasina son verdi. Soz konusu guncellemeleri yukleyince VoLTE destegi geliyor ama elle 2G/3G/4G secmeye veda ediyorsun. Ornegin evde 2G disinda sinyal seviyesi cok dusuk, eve gider gitmez telefonu 2G'ye aliyorsun (evde WiFi varken hucresel zaten kullanilmiyor) cunku baska turlu telefon gorusmesi yapilamiyor. Ama operator guncellemesi ile artik o secenegi de kaybettik. Kendine kendine de 2G'ye gecmiyor (en guclu sinyal 2G olmasina ragmen). Olay bundan ibaret. Operator guncellemesini yuklemeyi reddedebilirsin ama surekli sorup duruyor. En sonunda ya kazayla basiyorsun ya da lanet olsun deyip kabul ediyorsun.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Huysuz İhtiyar -- 9 Şubat 2017; 20:33:31 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • Huysuz İhtiyar H kullanıcısına yanıt
    Ayarlar>Hakkında kısmına girmediğin sürece sormuyor diye biliyorum? En azından bende oraya girdiğim zaman uyarı veriyor sadece

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ALLAH razı oldun hocam şimdi ayarladım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mr. Jingles

    Şöyle bir şey de var. Gün içinde Wi-Fi'a sürekli bağlıysan bu yeni haliyle kullanmak daha mantıklı. Çünkü telefonu uçak moduna alıp kullanabiliyorsun. Dolayısıyla da şebeke için ekstra bir güç harcamıyorsun. Wi-Fi ile hem şebeke erişimi hem de internete bağlı oluyorsun. Birkaç gündür kullanıyorum bu şekilde. Uçak moduna alıp Wi-Fi üzerinden şebeke ve internet erişimi sağladığımda 2G+Wi-Fi kombinasyonundan daha az pil harcadığını farkettim.

    Turkcell Vodafone 2G/3G/LTE Seçme Opsiyonunu Kaldırdı ama Çözümü Burda!

    Hocam telefon wowifi de iken bütün operatörler beni arayabiliyor dimi. ben aradığım zamanda dakikadan gitmiyor. İnternetten gidiyor. Doğru mu anladım ?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.