Şimdi Ara

Turkcell Superonline ile 100mbit fiber interneti konuştuk (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
449
Cevap
0
Favori
41.320
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: liouty

Prizden gelen internete bulaşmamanızı tavsiye ederim. Oyundaki bir arkadaşım sürekli şikayetçiydi. İnternetin dalgalanmasını geçti kapıcısı temizlik için falan apartman girişindeki cihazın fişini falan çekiyormuş. Tabi apartmanda internet kesiliyor :)

fiber internet prizden gelmiyor ki ..
  • quote:

Orijinalden alıntı: onur1301
    quote:

Orijinalden alıntı: liouty

Prizden gelen internete bulaşmamanızı tavsiye ederim. Oyundaki bir arkadaşım sürekli şikayetçiydi. İnternetin dalgalanmasını geçti kapıcısı temizlik için falan apartman girişindeki cihazın fişini falan çekiyormuş. Tabi apartmanda internet kesiliyor :)

fiber internet prizden gelmiyor ki ..

fiber internetten bahsetmiyo. prizden gelen diye bahsettiği metronet ti galiba. adamlar interneti apartmanın girişindeki yada site içindeki trafodan senin evine gelen elektrik kablosuna bağlıyolar. sende evde priz üzerinden alıyosun veriyi (elektrik ile farklı freansları kullandığı için karışmıyo) avantajı nedir tam olarak anlayamadım ama işyerinde benim de bi arkadaşım laf arasında demişti, bi arkadaşı kullanıyomuş ama baya şikayetçiymiş. ama sormadım neden şikayetçi diye.

• Kesin okey oynuyodur online oyun olarak
  • superonline fibere sahip birisi bana ip degistirip degistiremedigini soyleyebilirmi ?
  • modemi kapatıp açınca ıp değişiyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: 4w3e

modemi kapatıp açınca ıp değişiyor

peki bu modemde bir komutla ip degistirme olayı var mı acaba ?

komutla modemde reset atma olayı ?

reset atma olayı varsa buttonla felan acaba kac sn sürüyor bu işlem ?

kaç sn içinde yeniden ip alıp internete giriyorsunuz

bunlar cok onemlide benim için o yüzden soruyorum teşekkürler

mesela bende asus adsl modem var su anda

modemde bulunan bir komut ile yaklasik 10 sn içinde ip degisebiliyorum

tabi uzun surdugude oluyor
  • hocam yaklaşık 1 dk sürüyor her halde ben jdownloader de o kodu oluşturdum sizin ne demek istediğinizde çok iyi anladım yani jdownload ile kodu oluşturdum reset atıyor yada modemin menüsünden girip reset atıyorsunuz yani ıp değişiyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: CeFurkan

quote:

arkadaki ana wan kablosunu cıkarıp geri takınca da ip değişiyor ve max 15-20 saniye sürüyor değişmesi

• quote:

Orijinalden alıntı: Placeb0

quote:

Orijinalden alıntı: CeFurkan

quote:

arkadaki ana wan kablosunu cıkarıp geri takınca da ip değişiyor ve max 15-20 saniye sürüyor değişmesi

wan kablosunu çıkarıp takmakla ip değişmez. sadece modemi kapatıp açınca değişir.

• umarım bizde yakında bundan faydalanırız. Alt yapı bölgemde yetersiz olduğu için sadece 8 mbit kullanıyorum.
  • Benimde bir kaç sorum var umarım yardım edebilirsiniz.

1-Yurt dışı çıkışlı sitelerde çok sorun olduğu söyleniyordu bu olay düzeldi mi?.
    2-Emula ve torrent kullanımında port açma ve yüksek ID alınımında herhangi bir sorun yaşanıyor mu?..
    3-Bende robotics 9108a modem var(24Mbps destekli, wan desteğide var ama 4 port girişi var sadece) bu modemle fiber interneti kullanılabilir mi?.
  • 1- yurt dışı çıkışları sorunlu evet.. superonline düzelmesi için çalışma yapıyor(muş).
    2- herhangi bir sorun yok.
    3- Evet wan desteği varsa kullanabilirsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: onur1301

1- yurt dışı çıkışları sorunlu evet.. superonline düzelmesi için çalışma yapıyor(muş).
    2- herhangi bir sorun yok.
    3- Evet wan desteği varsa kullanabilirsiniz.

Öncelikle cevaplar için teşekkür ederim. Son birşey daha sormak istiyorum bunu süperonline sormak isterdim ama alacağım cevabı bildiğim için denemeye değer bulmuyorum modemin özelliklerinin bulunduğu simgeler arasında wan simgeside mevcut, fiber interneti bağlattığımızda bu da adsl gibi taktığımızda otomatik olarak görecek mi yoksa modem içinden ayar yapmak gerekir mi. Bunları normalde teknik servisden öğrenmem lazım ama bilmedikleri için sormam gerekiyor...

• superonline'ın verdiği modemi değil de farklı modem kullanırsanız bir takım ayar yapmanız şart.. yoksa fiber internet çalışmaz. ayar konusunda pek bir bilgim yok malesef.
  • quote:

hocam yaklaşık 1 dk sürüyor her halde ben jdownloader de o kodu oluşturdum sizin ne demek istediğinizde çok iyi anladım yani jdownload ile kodu oluşturdum reset atıyor yada modemin menüsünden girip reset atıyorsunuz yani ıp değişiyor

teşekkürler işte buydu beklediğim cevap

100 tl ye 10 mbit sınırsız paket alıcam muhtemelen gelsin bakalım süper online
  • quote:

Orijinalden alıntı: 01001101
    Bence yinede okadar da kötü değil. kendi düşüncelerimce yardımcı olmaya çalışayım:

1-) 100Mb hız tamamen yalan. çünkü bu hız sadece senin evinden çıkan fiberin ilk süperonline cihazına kadarki kısım için geçerli sadece. ondan sonrası tam bi muamma. ama 100 alamazsın da 10 alırsın 15 alırsın orasını bilmem.
    2-) adil kullanım olayı uygulanmaya başlarsa (yani kullananlar henüz uygulanmıyo diyolar) download yapamazsın ve hızlı internetin anlamı kalmaz.
    3-) oyun için alıyosan ping süresinin adsl e göre pek farketmediğini kullananlar söylüyo. zaten ben de çok farklı bişey beklemiyom. adamlar bi mpls switch e kimbilir kaç abone bağlıyodur, e yurtdışı çıkışı olayı da ortada. hal böyleyken ping süresinden çok bişey beklemem zaten.

ama avantajları yokmu, var tabiki. ben alacak olsam 10Mbit ve adil kullanım olmayandan alırdım. nedenmi, çünkü bikere 10Mb fiber internet ile 100Mb fiber internet arasında çok çok büyük hız farkları olacağını sanmam bu bir. hava şartlarından etkilenmeden sürekli internetin olur. adil kullanım zırvası olmadığı için download yapabilirsin. e fiyatı pahalı tabiki ama adsl in fiyatları da ortada.

Genelde emule , torrent gibi download programlarını kullanıyorum . Şu an 1 mbit TTnet'teyim . Felaket ... Fiber internet de en az 5 daire istiyorlar . Uydunet kötü , Metronet kötü ,Superonline kötü , TTnet berbat . Yahu biz hangi interneti kullanacağız bu memlekette ?

• merhaba arkadaslar ben beylikdüzünde oturuyorum dun aksam geldiler bizede bağlatmak istermisiniz die, bende ttnet 8mb kullaniyorum ama 1mb zor goruyor ve COD gibi oyunları mp oynuyorum.. tavsiye edermisiniz geçiş yapayımmı??
  • quote:

Orijinalden alıntı: GhostEagle

merhaba arkadaslar ben beylikdüzünde oturuyorum dun aksam geldiler bizede bağlatmak istermisiniz die, bende ttnet 8mb kullaniyorum ama 1mb zor goruyor ve COD gibi oyunları mp oynuyorum.. tavsiye edermisiniz geçiş yapayımmı??

COD'da çok fazla ping düşüsü yaşamazsın ama ben WoW oynadığım zamanlarda Torrentten download yaparken WoW'da hiçbir ping yükselmesi olmuyordu. Fiberin böyle bir avantajı var. Evde birden fazla internet kullanıcısı varsa diğer bilgisayarda ne yapılırsa yapılsın sizin pingleriniz değişmiyor. Yoksa hız olarak 8mb çokta farkı yok.

Bu arada süperonline'a kötü diyenlerin TTNET'den haberi yok galiba. Evde internet varmı yokmu belli değil.....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi t3 -- 23 Kasım 2010; 10:01:36 >
  • call of duty'de pingler genelde 50-95 arası.. akşam saatlerinde biraz yükseliyor
  • Ben bir süre bekleyip öyle geçmeye karar verdim şu kampayalar ve alt yapıları tam otursun ondan sonra adil kullanım olayı iptal olursa geçmeyi düşünüyorum. Aylık en az 50GB en fazla 199GB indirirken 50gb, 50gb ile sınırlamaları kötü. Bekleyelim bakalım ne olacak
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.