Şimdi Ara

Turkcell Pasaport Kaydı Sorunu ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
3.320
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

bugun turkcell e gidip yurtdısından gelen yabancı uyruklu birinin pasaporta işledik benım telefonu.. fakat kaydettiğim telefonu yurtdısından gelen kişinin türkiyede gecici olarak kullandıgı bi cep numarası vardı oda turkcell di sanırım onun uzerıne kaydettıler kullanıdıgı hat uzerıne kaydettıler yanı ? bu numaradan baska takarsanız telefona calısmaz felan dedıler ? kafam karıstı ya varmı boyle birşey ? sımdı ben vodafone kullanıyorum ve 24 saat ıcınde tel acılacak deıdiler , sımdı ben vodafone hattımı takıp kullanamayacakmıyım bu kaydettıgım telefonu ?

bilgi sahibi olanlar lutfen acıkalkyıcı bı sekılde yazarsa sevırınım

• yokmu bılgı sahıbı olan ya ?
  • evet var. kayıt esnasında hangi cep numarasını verdiyse sadece onla çalışır.
  • ondan başka hatla calısmayacakmı yanı simdi ?
  • up
  • bi yardım edebilecek yokmu :(
  • Ya Yokmu Yardım Edebilecek Bilgi Sahibi Bi Müslüman ya :(
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Ya Yokmu Yardım Edebilecek Bilgi Sahibi Bi Müslüman ya :(
  • Arkadasim ,sana fikir vermesi acisindan yazayim.
    Ben yurt disinda yasiyorum ve hemen hemen her sene ama kendi pasaportumla olsun,ama hanimin pasaportu ile cok telefon kayit ettirip ese dosta verdim.

Bu sekilde telefon getirip kayit ettirme prosodurleri surekli degisiyor.
    Bu yuzden gecen sene yazin kayit ettirdigim en son telefonu su sekilde kayit ettirmistim.

Benim Turkiye de sabit hattim yoktur.Izine gelince ya konturlu hat alirim,izin bitince de kapanir veya iptal olur yada duruma gore yurt disindaki hattimi kullanirim.

Gecen sene izin de iken arkadas telefonumu begendi ve bende verdim.
    Arkadas Avea hat kullaniyordu ama buna ragmen zamanim olmadigi icin zorunlu olarak ,kayit ettirmek icin yakin diye ozellikle Turkcell merkezine gittim.

Hemen hemen her sene bu tur prosodurler degisebildigi icin Turkiye de ,yurt disindan gelen telefonu nasil kayit ettirebilecegimi sordum.

En fazla bir ay once yurt disindan,giris yapmis Turk pasaportu ile 5 Tl karsiligi kayit ettirebilecegim soylendi.
    Tam islemler yapilacaktiki benden bu telefonda kullanilacak Turkcell hat numarasini sordu .Bende bu telefonda Avea hat kullanilacak dedigimde,bana buradan kayit yaptiramayacagim,avea merkezlerinden birinde kayit ettirebilecegim soylendi.
    Ardindan tekrar sordum,bu telefonu suan burada kayit ettirebilmek icin illaha Turkcell hattimmi olmasi gerekiyor diye sordugumda evet diyince,bende ozaman sirf kayit ettirmek icin konturlu bir hat satin almak istedigimi soyledim.Neyse islemleri yapti,hattiniz aksam acilacak ve bu aldiginiz karti telefona takip aktif etmeniz gerekiyor dedi.Daha sonra istediginiz hatti takip kullanabilirsiniz dedi.

Birde soyle bir durum var.Senin durumunda oldugu gibi,Eger arkadasinin Turk pasaportu yoksa, yabanci pasaportu varsa kayit sirasinda verilen numara hangisi ise telefonu sadece o numara ile kullanmak zorunlulugu var diye biliyorum.
    Bir keresinde kayinpeder sadece yabanci pasaportu ile giris yapmis ve Turk pasaportu yaninda olmadigi icin,yabanci pasaportu ile telefonu kayit ettirmis .Fakat sadece kayit sirasinda beyan edilen numarayi kullanabilmis.

Umarim bir fikir vermistir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MaSSive -- 17 Mart 2011; 1:11:44 >

• Hocam İlginiz icin teşekkürler.. benım kı de öyle oldu işte sadece kayıt esnasında beyan edılen numarayla kullanılabılır dediler.. pekı bunun bı yolu yok mu acaba ? bi bilginiz varmı ? telefonu nasıl vodafone hat ile kullanabılırım ? unlock felan etsek olurmu acaba ?
  • Sen kaydını turist olarak yaptırmışsın.

Geçici süreyle Türkiye’de bulunan kişilerin (turist, gurbetçi vatandaşlar ve benzeri); ülkemizde faaliyet gösteren herhangi bir GSM işletmecisi ile abonelik sözleşmesi yapmaları durumunda; işletmeci tarafından kişilerin cihazlarına ait IMEI numarası ve sözleşme yapılan cep telefonu numarası Mobil Cihaz Kayıt Sistemi’ne girilmek suretiyle eşleştirilmekte ve ilgili IMEI numarası sadece ilgili telefon numarası ile kullanıma açılmaktadır.
    Eşleştirme işlemi için pasaport ve abonelik sözleşmesi ile Abone Kayıt Merkezlerine başvurulması gerekmektedir.

Detaylı bilgi alttaki linkden edinebilirsin.

http://www.tk.gov.tr/tuketici/sss/sss.php?kategori=G

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.