Şimdi Ara

TURKCELL MARKALI TELEFON ÇIKTI ! TURKCELL T10 (23. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
686
Cevap
1
Favori
90.291
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Feat.35
    ben bugün başka bir Tim e uğradım beyaz olan fenaymış neyse adamlara sordum dedim işte kontratsız nekadar diye onlarda dedi kontratsız fiyatını bilmiyoruz (telefonun reklamları nerdeyse 1 aydır var) bende üstelemedim dedim kendi adıma Türkcell hattım yok almak istiyorum onlarda bu hizmetten sadece Faturalı Türkcell hat sahipleri yararlanabilir dediler bende sitenize açıklayıcı bilgileri yazarsanız insanlar ne alacaklarını öğrenirler dedim ve çıktım
    galiba faturalı hat aldıracaklar bunlar bana zorla acaba direk telefonu alabilen varmı izmirde kimse (hat almak istemiyorum ve mümkünse 350 lirayı geçmemeli)

Vodafon 845 için bi vodafone bayisine girdim ve dedim Vodafon 845 diye bi cihaz varmı elinizde dedim yada ne zaman gelecek diye sordum adamda bilgimiz yok dedi
    şuan telefonsuzum Vodafone 845 i beklemek istemiyorum ama öğrebci olduğum içiin ucuz ve yetenekli telefon istiyorum ama faturalı hattım yok ve acil telefon almam lazım ayın 6-8 ine kadar alıcam Vodafone 845 nezaman çıkacak acaba biraz nette araştırdım hiçbir bilgi yok hatta resmi olarak vodafone Türkiye sitesinde bile göremedim acaba çıkacağına eminmisiniz ?

ve bu iki tercih haricinde birisi 350 lira wifi si bulunan bi cihaz söylüyebilir mi ?

Vodafone'un sitesinde resmi olarak var Arkadaşım ama ne zman gelecek bilmiyoruz :)

http://vodafone.com.tr/VodafoneHakkinda/basin_odasi_bultenler.php?id=338

• quote:

Orijinalden alıntı: teritori

şarjı 3-4 gün gidenler nasıl yapıyorlar öğrenmek isterim. benim 1 gün anca dayanıyor ki o da gün boyu neredeyse elime almıyorum cihazı. sabah 9 akşam 6 çalışan bi adamım. 3 saatim yolda geçiyor. 9 saat etti. kalan 15 saatin de minimum 6 saati uyuyorum, kaldı mı DOHUZ!! :), şaka bi yana ben bu aleti boş vaktim olan 9 saatte en fazla 4 saat kurcalıyorumdur. ve hergün mutlaka şarja takıyorum. wi-fi, gps, bluetooth hepsi de kapalı. benim bataryada mı bi sorun var acaba?

Ekran kontrastı en düşük seviyede ve lazım oldukça wi-fi açarak ve senknorizasyonu kapalı tutuyorum ve 3 gün çook rahat bir şekilde gidiyor...Şarj cihazı evde oldugu için şajımı da USB aracılıgıyla yapmama ragmen hatta!!!! Bu arada arkadaslar Nokia 5800'ın usb'si T10'a uyumlu (10cm'lik bir usb) hem taşıması da kolay :D
     TURKCELL MARKALI TELEFON ÇIKTI ! TURKCELL T10

• Telefonu aldım arkadaşlar. Telefon gerçekten çok güzel. ROM atılabilirse Türkcellden kurtulabilirsek çok güzel olacak :) market olayından falan anlamıyorum açıkcası ama rom attıktan sonra artık kullanırım. :)
  • BEYLER ROM ATACAKLARIN DİKKATİNE EĞER TELEFONA ROM ATARSANIZ TELFON GARANTİ DIŞI KALIR !!!!!!!

ama şöyle bişey var eğer orjinal turkcell rom çıkarsa mesela huwaei romunu yüklediniz telfon bozuldu . garantiye göndermeden bi gün önce orjinal turkcell romunu atarsınız böylelikle kimse anlamaz . o yüzden orjinal romun çıkmasını bekleyinn derimm. yinede siz bilirsiniz tabi . . .
  • zannetmiyorum turkcell orjinal bi rom cıkarsın :S
  • quote:

Orijinalden alıntı: mahseer898

zannetmiyorum turkcell orjinal bi rom cıkarsın :S

hayır bahsettiğim 2.2 felan değil. yani şu an telefondaki yazılımı birisi nete koyarsa eğer garantiye gitmeden önce o romu atarız. yani telefonun şu anki romundan bahsediyorum orjinal rom diye

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi theJuDGe_41 -- 3 Aralık 2010; 22:12:57 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: theJuDGe_41

quote:

Orijinalden alıntı: mahseer898

zannetmiyorum turkcell orjinal bi rom cıkarsın :S

hayır bahsettiğim 2.2 felan değil. yani şu an telefondaki yazılımı birisi nete koyarsa eğer garantiye gitmeden önce o romu atarız. yani telefonun şu anki romundan bahsediyorum orjinal rom diye

tamam anladım da onu eger öyle bişi olsaydı cihazla birlikte telefonun kendi romunuda koymazmıydı sitesine :S
  • Arkadaşlar telefona rom atmadan önce xda sitesindeki amonra recovery dosyasını yükledikten sonra yeni romu yüklemeden önce recovery modda iken nandroid backup ile yedekleyin . Daha sonra romu yükleyin istediğinizde yedekten turkcell roma dönebiliyorsunuz.Ben radyo için öyle yaptım romudu bi kaç yere yedekledim.Geri yüklediğinizde her şey ilk aldığınız halde geri geliyor.
  • Rom atma işlemini ve yedekleme olayını detaylı resimli olarak açıklayacak bi babayiğit yok mu forumda :))
  • garanti kapsamına gidmesine sebeb olacak anca 2 şey olabilir 1.ekranın üstüne oturarak ekranını kırarsanız 2.si de cihaz hiç açılmıyorsa yani şarj bile almıyor (su gibi sıvı maddelerde zaetn garanti kapsamıyor) eğer makinenin sesi az geliyo diyelim bi rom değiştirirsiniz sonra tekrar yola devam :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: l3ortacine16

quote:

Orijinalden alıntı: akinarcak

arkadaşlar cihaza yeni rom atınca tamamen bir değişime uğradı cihaz.

ayrıca overclock ile 691 mhz de çalışıyor benimki.

bir iphone killer olmasa da, ilk haline nazaran çok iyi. ( bu donanım ve malzeme kalitesiyle olmazdı tabi )

hafıza kartını bölümlendirip, swap alanı ve program yükleme alanı olmak üzere üç parçaya ayırdım.

Yükleme yaptığım adres
    http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=802893

Ayrıca android 2.2 bu cihaza gelecek mi diyenler için aşağıdaki adreste bir çalışma var. (Gelecek gibi duruyor)

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=830077

boş zamanında biri türkçe anlatsa şunu

yarın boş zamanım kalırsa anlatacam detaylı.

ancak telefon tutarlı hale ulaştı tekrar rom atıp uğraşmak istemiyorum.

yapılış aşamaları ve programları anlatmaya çalışırım.

• quote:

quote:

quote:

bir iphone killer olmasa da, ilk haline nazaran çok iyi. ( bu donanım ve malzeme kalitesiyle olmazdı tabi )

hafıza kartını bölümlendirip, swap alanı ve program yükleme alanı olmak üzere üç parçaya ayırdım.

Yükleme yaptığım adres

Ayrıca android 2.2 bu cihaza gelecek mi diyenler için aşağıdaki adreste bir çalışma var. (Gelecek gibi duruyor)

Mesajım bulunsun bende almayı düşünüyorum çok lazım olacak
    Şimdiden teşekkür ediyorum paylaşacak arkadaşa

• Kurulum aşamalarını dilim döndüğünce anlatmaya çalışayım.

1- İlk aşama telefonun bilgisayara bağlanması ve usb sürücülerinin kurulması.

Telefonu bilgisayara bağladığınız zaman sanal bir cdrom oluşturur ve buradan usb sürücülerini yükleyebilirsiniz.

Dikkat edilmelidir ki, usb sürücüleri doğru yüklenmediyse kurulum aşaması başlamamakta.

Usb sürücülerini yüklediğimize emin olduktan sonra Aygıt Yöneticisi üzerinden hata veren Android 1.0 gibi bir isimli sürücü olmadığını teyyit etmeliyiz.

Linkteki dosyalar hafıza kartına doğrudan (extract edilmeden en üst klasöre kopyalanmalıdır.)
    TCT_JIT_update.zip
    TCT_tmo_u8110_update_2.zip
    TCT_NoJIT_update.zip

Uygun bir yere upload edemedim henüz, bu rom'un geliştirici adresinden de temin edebilirsiniz, upload edince dosyaları güncelleyeceğim.
    http://forum.xda-developers.com/showthread.php?p=8518133#post8518133

Başlamadan önce, her rom yükleme işlemi gibi bu işlemin de risk içerdiğini belirteyim. Cihazınızda oluşabilecek hasarlarda ben mesul değilim !
    Hafıza kartındaki kişisel bilgilerin yedeğini almayı unutmayın !

Şarjınızın yükleme sırasında bitecek seviyede olmamasına dikkat edin, rom yükleme esnasında piliniz biterse cihazınız açılmayabilir.

2- Aşama olarak cihazı recovery moduna geçirip yazılım atmamızı sağlayacak AmonRa yazılımını kurmaktır.

Uygulamayı burdan indiriyoruz

http://www.mediafire.com/download.php?wmwmjwwbecj

Bunun için cihazı bootloader moduna geçiriyoruz.

Telefon kapalıyken ses kısma tuşu + no tuşu + açma kapama tuşuna basıyoruz.

Android yazısı gelecek ve ekranda kalacak, bu aşamada kabloyu takıyoruz ve AmonRa yazılımı içerisindeki install-recovery-windows dosyasını çalıştırıyoruz.
    (Windows dışında çalıştıracak arkadaşlar install-recovery-linux ya da install-recovery-mac dosyalarına chmod +x vermeyi unutmasınlar )

Birkaç saniye kurulum yapıyor, daha sonra telefonu bootloader modunda açıyoruz.

Bu kısımda, Turkcell orijinal rom'un yedeğini alıyoruz, unutursanız geçmiş olsun. (Nandroid ile alabilirsiniz)

Yedek aldıktan sonra bir üst menüye dönmek için ses kısma tuşunu kullanıyoruz.

Burada

Flash zip from sdcard seçeneğini tıklayıp, TCT_RLS3 dosyasını gösterin. Kurulum birkaç dakika sürecektir.

Kurulum bittikten sonra wipe seçeneği ile cihazda önceki romdan kalan bütün dosyaları silin.

Herhangi bir sorun yaşamadıysak telefonun açılmaması için bir nedenimiz yok.

İlk kez açıp biraz kurcaladıktan sonra işlemlerimize devam ediyoruz.

3- Telefonu tekrar kapatıp, ses açma + arama tuşu (yeşil) + açma kapama tuşuna basıp, recovery mode'a geçiyoruz.

Tekrar Flash zip from sdcard seçeneği ile JIT güncellemisini yapıyoruz. (Performans güncellemesi ancak bazı programlarla çakışabiliyormuş, bence değer yüklemeye)

4-Opsiyonel - TCT_tmo_u8110_update_2.zip güncellemesini yapmadan önce bende gps çalışmamıştı, bu dosya gps güncellemesi olarak yazılım güncellemesinden sonra gps çalışmıyorsa bu uygulamayı kurun.

5- Ve artık büyük yol kat ettik, en azından işletim sistemimiz güncellenmiş ve android markete kavuşmuş olduk.
    Cihaz eski rom ile 528 Mhz hızında çalışıyordu, güncelleme ile bunu varsayılan olarak 600 Mhz'e geliştirmiş olduk.

Cihaz overclock yapılabiliyor, geliştiricinin sitesinde yer alan paketleri aynı recovery mode yöntemiyle cihazınıza atıp hızını arttırabilirsiniz.
    Kişisel kanaatim, 652-691 Mhz hızlarının benim cihazında daha iyi çalıştığı yönünde. Forumlarda bazı şanslı kişilerin 729 Mhz'de stabil çalıştırdıklarını gördüm.
    Denemeye değer.

6-A2SD - Yani uygulamaları hafıza kartına kurma ve hafıza kartında çalıştırma. Bu yöntemi kullanmak istiyorsanız, hafıza kartını üç parçaya bölmeniz gerekiyor.
    Ayrıca, cihaz açıkken hafıza kartını çıkaramıyorsunuz, IPhone gibi sabit kalacaksa cihaz üzerinde bu yöntemi kullanın. Swap alanı ve uygulama alanını hafıza kartına taşıyoruz.

Cihazı tekrar kapatıp recovery mode'da açıyoruz. (Ses açma + arama tuşu (yeşil) + açma tuşu)

Partition sdcard seçeneğini tıklıyoruz.

Swap alanı olarak 32-64 Mb değerlerinden birini seçiyoruz. Ben 64 Mb kullanıyorum. Uygulamaların kurulacağı alan olarak 512 Mb yeterli olacaktır.
    Hafıza kartınızın geri kalan kısmını kullanıcı verilerine ayırıyor ilk iki kısmı sistem için kullanıyor. Örneğin 8 Gb hafıza kartınız var ise artık telefonunuz 8192 - (512+64) =7620 Mb olarak görecektir kartınızı.

Hafıza kartınızı biçimlendirdikten sonra ext2 to ext3 seçeneğini seçiyoruz. ext3 dosya sisteminin daha performanslı olduğunu görmüş geliştirici.

Telefonumuzu açıyoruz ve kendimiz için en uygun ayarlar ve uygulamaları aramaya başlıyoruz birkaç kere çökertiyoruz ama keyfimizi kaçırmıyoruz.

Yöntemler bana ait değildir, sadece ilgili sitedeki yapılacaklara dikkat ederek cihazımı güncelledim ve bu kurulum dökümanını oluşturdum.

Yanlış yerde açtıysam, ilgili tarafa taşırsanız sevinirim. Resimli anlatacak arkadaş, sadece resimlerini çekip yazıların arasına eklerse çok daha iyi bir dökümanımız olur.

Bu arada froyo 2.2 için de çalışmalar var Turkcell T10 için, bekleyip göreceğiz.

Cihazın çalışmasını izleyin, güncellemeye değer mi siz karar verin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi akinarcak -- 4 Aralık 2010; 10:43:46 >

• quote:

Orijinalden alıntı: xFeeL

quote:

quote:

quote:

Yükleme yaptığım adres

Mesajım bulunsun bende almayı düşünüyorum çok lazım olacak
    Şimdiden teşekkür ediyorum paylaşacak arkadaşa

Bu günlerde ikiz gibiyiz her şeyi beraber alıyoruz fotoğraf makinesi falan

• quote:

Kurulum aşamalarını dilim döndüğünce anlatmaya çalışayım.

1- İlk aşama telefonun bilgisayara bağlanması ve usb sürücülerinin kurulması.

Telefonu bilgisayara bağladığınız zaman sanal bir cdrom oluşturur ve buradan usb sürücülerini yükleyebilirsiniz.

Dikkat edilmelidir ki, usb sürücüleri doğru yüklenmediyse kurulum aşaması başlamamakta.

Usb sürücülerini yüklediğimize emin olduktan sonra Aygıt Yöneticisi üzerinden hata veren Android 1.0 gibi bir isimli sürücü olmadığını teyyit etmeliyiz.

Linkteki dosyalar hafıza kartına doğrudan (extract edilmeden en üst klasöre kopyalanmalıdır.)
    TCT_JIT_update.zip
    TCT_tmo_u8110_update_2.zip
    TCT_NoJIT_update.zip

Uygun bir yere upload edemedim henüz, bu rom'un geliştirici adresinden de temin edebilirsiniz, upload edince dosyaları güncelleyeceğim.
    http://forum.xda-developers.com/showthread.php?p=8518133#post8518133

Başlamadan önce, her rom yükleme işlemi gibi bu işlemin de risk içerdiğini belirteyim. Cihazınızda oluşabilecek hasarlarda ben mesul değilim !
    Hafıza kartındaki kişisel bilgilerin yedeğini almayı unutmayın !

Şarjınızın yükleme sırasında bitecek seviyede olmamasına dikkat edin, rom yükleme esnasında piliniz biterse cihazınız açılmayabilir.

2- Aşama olarak cihazı recovery moduna geçirip yazılım atmamızı sağlayacak AmonRa yazılımını kurmaktır.

Uygulamayı burdan indiriyoruz

http://www.mediafire.com/download.php?wmwmjwwbecj

Bunun için cihazı bootloader moduna geçiriyoruz.

Telefon kapalıyken ses kısma tuşu + no tuşu + açma kapama tuşuna basıyoruz.

Android yazısı gelecek ve ekranda kalacak, bu aşamada kabloyu takıyoruz ve AmonRa yazılımı içerisindeki install-recovery-windows dosyasını çalıştırıyoruz.
    (Windows dışında çalıştıracak arkadaşlar install-recovery-linux ya da install-recovery-mac dosyalarına chmod +x vermeyi unutmasınlar )

Birkaç saniye kurulum yapıyor, daha sonra telefonu bootloader modunda açıyoruz.

Bu kısımda, Turkcell orijinal rom'un yedeğini alıyoruz, unutursanız geçmiş olsun. (Nandroid ile alabilirsiniz)

Yedek aldıktan sonra bir üst menüye dönmek için ses kısma tuşunu kullanıyoruz.

Burada

Flash zip from sdcard seçeneğini tıklayıp, TCT_RLS3 dosyasını gösterin. Kurulum birkaç dakika sürecektir.

Kurulum bittikten sonra wipe seçeneği ile cihazda önceki romdan kalan bütün dosyaları silin.

Herhangi bir sorun yaşamadıysak telefonun açılmaması için bir nedenimiz yok.

İlk kez açıp biraz kurcaladıktan sonra işlemlerimize devam ediyoruz.

3- Telefonu tekrar kapatıp, ses açma + arama tuşu (yeşil) + açma kapama tuşuna basıp, recovery mode'a geçiyoruz.

Tekrar Flash zip from sdcard seçeneği ile JIT güncellemisini yapıyoruz. (Performans güncellemesi ancak bazı programlarla çakışabiliyormuş, bence değer yüklemeye)

4-Opsiyonel - TCT_tmo_u8110_update_2.zip güncellemesini yapmadan önce bende gps çalışmamıştı, bu dosya gps güncellemesi olarak yazılım güncellemesinden sonra gps çalışmıyorsa bu uygulamayı kurun.

5- Ve artık büyük yol kat ettik, en azından işletim sistemimiz güncellenmiş oldu ve gereksiz Turkcell uygulamalarından kurtulmuş, Android markete kavuşmuş olduk.
    Cihaz eski rom ile 528 Mhz hızında çalışıyordu, güncelleme ile bunu varsayılan olarak 600 Mhz'e geliştirmiş olduk.

Cihaz overclock yapılabiliyor, geliştiricinin sitesinde yer alan paketleri aynı recovery mode yöntemiyle cihazınıza atıp hızını arttırabilirsiniz.
    Kişisel kanaatim, 652-691 Mhz hızlarının benim cihazında daha iyi çalıştığı yönünde. Forumlarda bazı şanslı kişilerin 729 Mhz'de stabil çalıştırdıklarını gördüm.
    Denemeye değer.

6-A2SD - Yani uygulamaları hafıza kartına kurma ve hafıza kartında çalıştırma. Bu yöntemi kullanmak istiyorsanız, hafıza kartını üç parçaya bölmeniz gerekiyor.
    Ayrıca, cihaz açıkken hafıza kartını çıkaramıyorsunuz, IPhone gibi sabit kalacaksa cihaz üzerinde bu yöntemi kullanın. Swap alanı ve uygulama alanını hafıza kartına taşıyoruz.

Cihazı tekrar kapatıp recovery mode'da açıyoruz. (Ses açma + arama tuşu (yeşil) + açma tuşu)

Partition sdcard seçeneğini tıklıyoruz.

Swap alanı olarak 32-64 Mb değerlerinden birini seçiyoruz. Ben 64 Mb kullanıyorum. Uygulamaların kurulacağı alan olarak 512 Mb yeterli olacaktır.
    Hafıza kartınızın geri kalan kısmını kullanıcı verilerine ayırıyor ilk iki kısmı sistem için kullanıyor. Örneğin 8 Gb hafıza kartınız var ise artık telefonunuz 8192 - (512+64) =7620 Mb olarak görecektir kartınızı.

Hafıza kartınızı biçimlendirdikten sonra ext2 to ext3 seçeneğini seçiyoruz. ext3 dosya sisteminin daha performanslı olduğunu görmüş geliştirici.

Telefonumuzu açıyoruz ve kendimiz için en uygun ayarlar ve uygulamaları aramaya başlıyoruz birkaç kere çökertiyoruz ama keyfimizi kaçırmıyoruz.

Yöntemler bana ait değildir, sadece ilgili sitedeki yapılacaklara dikkat ederek cihazımı güncelledim ve bu kurulum dökümanını oluşturdum.

Yanlış yerde açtıysam, ilgili tarafa taşırsanız sevinirim. Resimli anlatacak arkadaş, sadece resimlerini çekip yazıların arasına eklerse çok daha iyi bir dökümanımız olur.

Bu arada froyo 2.2 için de çalışmalar var Turkcell T10 için, bekleyip göreceğiz.

Forumda android bölümününe konuyu aç ziyaretçin çok olur

• burada görünsün biraz, telefonu almak isteyenlere karar aşamasında yardımı dokunsun.

çift konu açarsak ban yemeyelim sonra.
  • quote:

burada görünsün biraz, telefonu almak isteyenlere karar aşamasında yardımı dokunsun.

market geldi değilmi?
    Edit:son videonun sonlarında gördüm.güzel inceleme birde klavye ile yazı yazabilirmisiniz?Mesaj yazarken ayrıca ses algılama çok iyiymiş çok hoşuma gitti doğrusu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Silent Guardian -- 4 Aralık 2010; 11:31:45 >
  • quote:

burada görünsün biraz, telefonu almak isteyenlere karar aşamasında yardımı dokunsun.

Bu arada telefon bozulursa kaça yaparlar?
  • quote:

Bu arada telefon bozulursa kaça yaparlar?

garantiden çıksa bile en fazla yazılım atma parası alacak. rom değiştirdin diye telefonun garantiden çıkmasıda çok saçma ayrıca.

turkcell laptop ta satıyor. format atınca bilgisayarıda garanti dışı bırakır bunlar
  • Huawei U8110 ROMu atınca Fm Radyo ve otofokus geldi mi?
  • 
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.