Şimdi Ara

Turkcell, KVK ve Teleses uzak durun

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
1
Favori
1.052
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Evet arkadaşlar konuyu doğru yere mi açtım bilmiorum ama bu olayı herkes öğrenmeli

    Yakın bir akrabama bundan 2 yıl önce T50 marka telefon satmışlar. Kendisi bu içindeki uygulamaları silemediği için bir kaç ay önce bana verdi ve başka bir telefon aldı. Telefonu incelediğimde ekranın neredeyse yarısı ölü pikselle doluydu baktım 2 yıllık garantisinin bitmesine bir kaç gün var hemen kvk ya cihazı ölü piksel için verdim. Aslında cihazı alırken Teleses bayisinden artı 3 yıl ek garantide yaptırmış 90 tl karşılığında ama bu ek garantilere hiç güven olmayacağını düşünerek asıl garantisini değerlendirdim. Cihaz gelmesi gereken 20 iş gününde gelmedi 23 gün sürdü gelmesi. Cumartesi günlerini hesap etmediğim için pek önemesemedim ve telefonu teslim aldım. eve geldiğimde hemen piksel test yükledim ve ekranı değişen telefonun bu kez farklı yerlerinde yine piksel hatası olduğunu ayrıca ışık süzmesi sorunununda olduğunu gördüm. Kvk yı arayıp ulaşabilmek imkansız tabi hemen BTK üzerinden Türkcell şikayeti açtım. ilk şikayeti bizi bağlamaz deyip sallamadılar ama ikinci şikayette KVK bir Turkcell kuruluşudur diye belirtmem mi etkili oldu bilmiyorum bu kez uzun uzun süslü süslü ifadelerle "Madem telefonun yine arızalı geldi ayıplı mal deseydin kabul etmeseydin" anlamına gelen bir cevap attılar. Şikayetvar dan da yine biz bilmeyiz biz anlamayız tarzı cevap geldi.
    Bütün bunları sineye çektim ve kullanmaya devam ettim ancak artık bu piksel sorunu telefonda Bütün videolara starwars efekti vermeye başladığında 3 yıl ek garantim var nasıl olsa birde Teleses tamir etsin bakalım diyerek Cihazın alındığı Ankara Meşrutiyetteki Teleses bayisine götürdüm. cihaz sorunu olarakta piksel hatası ve ışık sızması olduğunu söyledim. Orada çalışanlar istersem pilinde garanti kapsamında değişebileceğini söylediler. Gerek yok pili bozulursa değiştiririm diyerek geri çevirdim. (iyiki öyle yapmışım birazdan anlayacaksınız.)
    10 gün sonra beni bilmediğim bir numara aradı ve kvk dan aradığını söyledi.
    -Buyurun dedim
    -Cihazınızın ekranı değişecek ve garantiniz bittiği için 350 tl ücreti var onaylıyomusunuz. dedi
    - Ama bu çok saçma benim Teleses den ek garantim var neden para ödeyeyim dediğimde
    - Tamam biz Teleses le görüşürüz diyerek telefonu kapattılar.
    Aradan 5 gün geçti Teleses aradı bu sefer
    -Cihazınız geldi aslında 350 tl ücreti var ama Teleses garantisi olduğu için yarısını ödeyeceksiniz dediler.
    -İyide niye para ödüyorum sözleşmede böyle bir şey yazmıyor dediğimde
    -Ama siz ekranı kırmışsınız ve ekran değişmiş dedi
    -Hayır ekranım sağlamdı sadece piksel hatası ve ışık sızması vardı dediğimde
    -Tamam ben bi üstlerimle görüşüp size geri döneyim dediler.
    Gidiş o gidiş aradan 5 gün geçti Kızılay'da işim vardı gelmişken şu telefonu da sorayım dedim ve Teleses Meşrutiyet bayisine uğradım.
    Telefonu buldular ve yine aynı şekilde 175 tl yarı fiyatını talep ettiler.
    Durumu bir kez daha anlattım. Telefonla müdürü oradan Genel müdürü aradılar. En sonunda KVK ile de görüşüp yarım saat sonra bana
    - Efendim sizin telfonunuzun ekranı değişmiş ayrıca KVK sizden sesli onay almış bu yüzden bu parayı ödemek zorundasınız dediler.
    -KVK ile görüşmemde benden böyle bir onay almadıklarını hatta ek garantimin olduğunu bile bilmediklerini söyledim. Ayrıca Teleses sözleşmesinde benden para istenen bir madde olsa bu telefonu garantiye vermeyeceğimi bu yüzden bir kuruş para alamayacaklarını söyledim yetkili kişide bana ekte sunduğum Teleses sözleşmesinin 6. maddesini yani aslında benim yararıma olması gereken maddeyi bana okuttu madde aynen şöyle arkadaşlar:
    B. İş bu sözleşme ile TELESES fatura tarihinden itibaren 5(beş) yıl içerisinde telefonun ekranında meydana gelebilecek kırılma durumunda teknik servis bedelinin yarısını karşılamayı taahhüt eder.
    Türkçe meali: Sen olur da telefonu düşürüp kırarsan korkma KVK sana müşteri hatası deyip 355 tl ödetmek isteyecek ama biz ne güne duruyoruz bunun yarısı da bizden sana hediye
    Bu maddeyi evirip çevirip bak orada ekran kırılmasında yarısını karşılar diyor yani ekran değişmiş yarısını ödemen gerekir dediklerinde:
    Siz bu söylediğinizi inanarak mı söylüyorsunuz dedim aldığım cevap EVET olunca uzatmadım ve evrakların fotokopisini alıp telefonu almayacağımı söyleyip geldim.
    Şimdi Arkadaşlar BTK ve şikayet var üzerinden şikayetlerimi oluşturdum.
    Sizin bu konuda hem bilgilenmenizi hem de bana yardımcı olabileceğinizi düşünüp buraya yazıyorum aklınıza ne gelirse söyleyin lütfen bunlara karşı ne yapabilirim.


     Turkcell, KVK ve Teleses uzak durun Turkcell, KVK ve Teleses uzak durun Turkcell, KVK ve Teleses uzak durun







  • forumdayim F kullanıcısına yanıt
    Git düzgün bir cihaz al uğraşma boş işlerle.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • O telefonu satsan 200 lira etmez. 350 lira ekran parası nedir?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • farketmezabi F kullanıcısına yanıt
    zaten elimde başka bir cihaz var sadece bu ek garanti saçmalığını ve diğer saçmalıkları anlatmak istedim ayrıca niye durup dururken 175 tl ödeyeyim
  • forumdayim F kullanıcısına yanıt
    Ben de onu diyorum zaten niye ödeyesin.Uğraştığına değmez tak yeni cihaza kullan hattını.Şimdiye yalama olmuştur o takoz gerek yok.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • kvk servisinde benim telefonum calindi 1 ay oldu hala ne arayan var ne soran

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar telefonu ücret talep etmeden verdiler. Ancak yeni taktıkları ekranda yine 100lerce ölü piksel vardı. Çok üstelemedim böyle kullanırım yedek telefon olarak dedim ama bu kezde ekranda bazı bölgelerde dokunmatik çalışmıyordu. Tekrar aynı şikayet ve dokunmatik hatasından aynı yere garantiye verdim bakalım ne olacak
  • Garantisiz alsan bi ayrı dert garantili alsan ayrı dert.Muz cumhuriyetinin bir düzenleme getirip sıkı kontrol etmesi şart..

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Demek ki izinsiz ses kaydıda alıyorlarmış,bunu da öğrenmiş oldum ve zaten kvk benzeri yerden almam da aldırtmam da bundan sonra.
  • Pek faydası olmayacak belki ama BİMER'den şikayet etmeyi dene.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.