Şimdi Ara

Turkcell iPhone5 3G hız sorunsalı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
573
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • İyi forumlar. A1428 iPhone 5'imde 3 hafta önce turkcell'e geçerken microdan nanoya dönüştürülmüş sim' i kullanıyorum. İlk başta 3G hızım hiç bir yerde 3mbps geçmedi.

2 gündür speedtest' te aşırı yüksek hızlar alıyorum fakat yine bir yerde takılıyor hemen kendini aşağı çekiyor 7-8mbps' e. Mesela tam 13-14mbps kaptırmışken kendini bi anda duruyor ve hoop aşağı 7-8 mbps en fazla.

Bunun sebebi kesilmiş nano simle alakalı olabilir mi? Ona göre yarın orijinal nano çıkarmayı düşünüyordum açıkçası

• görüşmelerde kesilme durduk yere servis yok gibi uyarı almıyorsanız boşuna sim kart almayın iphonedonun bir videosunda anten sorunundan deyinmişti hangisi hatırlayamadım eliyle telefonun antenini kapatınca bağlantı duruyordu
  • 15.8 download hizi gordum. Turkcell orjinal nano sim kart

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: *GameOver*

görüşmelerde kesilme durduk yere servis yok gibi uyarı almıyorsanız boşuna sim kart almayın iphonedonun bir videosunda anten sorunundan deyinmişti hangisi hatırlayamadım eliyle telefonun antenini kapatınca bağlantı duruyordu

Hocam o 4 ve 4S' lerde diye hatırlamıştım ama? Servis yok uyarısı almıyorum fakat bazı yerlerde az çekiyor, en merkez yerlerde bile mesela.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ahmckr

15.8 download hizi gordum. Turkcell orjinal nano sim kart

Testi yaptığınız konum/il ilçe ve telefonun modeli nedir hocam A1428 mi A1429 mu
  • hocam sizin için biraz araştırdım videoyu 07:12'den itibaren izleyin ama tabi bu sorun antenden kaynaklanıyor demiyorum sadece rastlamıştım belki sim kart belki başka bişey

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=-NETUV-WUBo

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi *GameOver* -- 30 Nisan 2013; 19:07:58 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: *GameOver*

hocam sizin için biraz araştırdım videoyu 07:12'den itibaren izleyin ama tabi bu sorun antenden kaynaklanıyor demiyorum sadece rastlamıştım belki sim kart belki başka bişey

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=-NETUV-WUBo

Benim sorunum bu değil aslında, telefonumda element case Ronin kılıfı var ve bu şekilde bir kesilmeden bahsetmiyorum hocam.

13-14 mbps tam kaptırıp gidecekken bi anda 7-8 e düşüyor bunu anlamıyorum sadece. Halbuki net paketim Turbo sınırsız 4GB, 43.2mbps'e kadar veriyormuş turkcell, biz de deneyelim dedik

Geçen haftaya kadar bu olay tam 7-8 mbps kaptırıp gidiyorken 1 saniyelik donup 2-3 mbps 'e düşmesi şeklinde oluyordu. Ama bu hafta tam nano almaya karar verdim; hızım 13-14 çıkarken çat 7-8 düşüyor. Yine sorun var ama nedenini bulamıyorum, ne yapsam bilemedim

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Turkcell 4.5G den 4G ye düşme
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • 43.2'yi turkcell de ek ücret vererek alabilirsiniz. reklamlarda görmüşsünüzdür turbo 3g diye isim verip satmaya çalışıyorlar. normalde 20mbit civarlarında olması lazım tüm operatörlerde dual carrier cihazlar. turkcell de bu aboneliğiniz başlatmadıysanız 20-22mbitin üstü biraz zor. yazılımla upgrade durumu var. vodafone da ise çok sınırlı alanlarda, konferans salonları fuarlarda verilmekte. (içeriden bilgidir.) konum, yoğunluk vs. çok etkilemektedir. ama vodafone kullanmaktayım neredeyse her ilin merkezinde iphone 5 le 11mbitin altında çok zor kalıyor, bu da zaten mobil internet için tatmin edici. data hatlarında bu sınır yok. turkcell içinde vodafone içinde 25 görmüşlüğüm var (ipad 3rd gen). kullandığınız amerika içerisi için üretilmiş olan cihaz, biraz araştırın ve yukarıda bahsettiğim yaklaşık 10TL gibi bir ek ücretle 43.2 alabileceğiniz hıza yükseltme yaparsanız muhtemelen hız artışınız da olacaktır. onun dışında sim kartınız ve cihazınızda donanımsal bir sorun yoksa normal gibi hızlarınız ama daha yükseği tabii ki mümkün.

• quote:

Orijinalden alıntı: nahege270

quote:

Orijinalden alıntı: ahmckr

15.8 download hizi gordum. Turkcell orjinal nano sim kart

Testi yaptığınız konum/il ilçe ve telefonun modeli nedir hocam A1428 mi A1429 mu

Tekirdag/Marmara Ereğlisi - cihaz turkcellden alindi, 1429

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.