Şimdi Ara

Turkcell in yaptıgı yasal mı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
18.109
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    tam emin olmamakla birlikte turkcell bilgilerimi bir başkasına (patronuma) gönderiyor
    şirket tarafından bana verilen telefonum ile gittiğim yerler döküman halinde bir başkasına gönderiliyor.Sonuçta bilgilerimi gönderdiği kişinin iyi yada kötü niyetli olduğunu nerden biliyor?
    turkcelin haber vermeden böyle bir şey yapması mümkün mü? başına gelen var mı ?
    mümkün ise ne kadar yasal?
    geçtiğim yollar mı yoksa geçtiğim o semtteki verici isimlerimi gönderiliyor olabilir?
    turkceli arıcam sanırım ama önce bi araştırma yapmak istedim

• Yapay Zekanın Yanıtı

Turkcell Şirket Hatlarının Takip Edilmesiyle İlgili Yasal Düzenlemeler

Turkcell şirket hatlarının takip edilmesiyle ilgili yasal düzenlemeler, kişisel verilerin korunması ve iletişimin gizliliği ilkeleri üzerine kuruludur.

Şirket Hatları Takip Edilebilir mi?

• Genel olarak, şirket hatlarının sahibi olan şirketler, çalışanlarının şirket hatlarını iş amaçlı kullanımını izleyebilir. Bu izleme, şirketin veri güvenliği, verimlilik ve uyumluluk politikalarını yerine getirmesi için gerekli olabilir.
    • Ancak, şirketlerin çalışanlarının özel hayatlarının gizliliğini de ihlal etmemesi gerekir.

Kurumsal Hat Dezavantajları

• Çalışanlar, şirket hatlarının takip edilebileceğinin farkında olmalı ve bu durumun mahremiyetleri üzerinde potansiyel bir etki yaratabileceğini göz önünde bulundurmalıdır.
    • Şirket hatları kişisel amaçlar için kullanıldığında, çalışanlar özel hayatlarının ihlal edildiğine dair endişeler yaşayabilir.

Şirket Telefonları Dinlenebilir mi?

• Yasalar, şirket hatlarının dinlenmesini yalnızca belirli durumlarda ve yetkili makamların izniyle izin verir.
    • Şirket hatları, işlenen bir suçla bağlantılıysa veya ulusal güvenlik açısından bir tehdit oluşturuyorsa dinlenebilir.
    • Vatandaşların özel hayatlarının gizliliğinin korunması amacıyla, şirket hatlarının rastgele veya izinsiz dinlenmesi yasaktır.

Turkcell Şirket Hattı Takip

• Turkcell, şirket hatlarının takip edilmesi konusunda yasalara uygun hareket etmektedir.
    • Şirket, çalışanların iş amaçlı kullanımını izlemek için gerekli önlemleri alabilir, ancak özel hayatlarına saygı gösterir.
    • Turkcell'in şirket hattı izleme politikaları, çalışanları bilgilendirmeyi ve mahremiyetlerini korumayı amaçlamaktadır.

Bu nedenle, Turkcell şirket hatlarını takip etmek yasalara uygundur, ancak şirketlerin çalışanlarının mahremiyet haklarına saygı göstermeleri ve izlemeyi iş amaçlarıyla sınırlandırmaları çok önemlidir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • quote:

Orijinalden alıntı: helluri

Arkadaşlar
    tam emin olmamakla birlikte turkcell bilgilerimi bir başkasına (patronuma) gönderiyor
    şirket tarafından bana verilen telefonum ile gittiğim yerler döküman halinde bir başkasına gönderiliyor.Sonuçta bilgilerimi gönderdiği kişinin iyi yada kötü niyetli olduğunu nerden biliyor?
    turkcelin haber vermeden böyle bir şey yapması mümkün mü? başına gelen var mı ?
    mümkün ise ne kadar yasal?
    geçtiğim yollar mı yoksa geçtiğim o semtteki verici isimlerimi gönderiliyor olabilir?
    turkceli arıcam sanırım ama önce bi araştırma yapmak istedim

Hat sahibi kimse istediğini yapabilir, buraya kadar yasal tabiki.

Yalnız buradan aldığı bilgilerle iş akdini sonlandırma yaparsa konu iş kanununa girer, o zaman farklı bir sonuç çıkabilir.

• hat kurumsal ise yaptığın görüşmeler patrona gidiyordur. ayrıca arvento ile anlaşmalıysa, gps konum kaydı da tutuluyordur.

mesai saatlerinde işten kaytarırken dikkat et yani ayrıca şirket hattını şahsi amaçlarla kullanma
  • quote:

Orijinalden alıntı: fusem

hat kurumsal ise yaptığın görüşmeler patrona gidiyordur. ayrıca arvento ile anlaşmalıysa, gps konum kaydı da tutuluyordur.

mesai saatlerinde işten kaytarırken dikkat et yani ayrıca şirket hattını şahsi amaçlarla kullanma

cevaplar için tşkler
    gps konum kaydı ne kadar ayrıntılı acaba nokta nokta mı yoksa semt ismi olarak mı gitmekte
    Ayrıca yaptığım konuşmaların ses kaydı olarak gitme ihtimali var mı
    ek olarak sıkıntım mesai saatleri değil.mesai haricinde bu kayıtların bir başkasının eline geçmesini kimse istemez.Hepimizin özel hayatı var

• bizim iş yerinde kamyonlar var nerede gezdiği görülebiliyor ne kadar durduğu ne kadar hızla gittiği kayıtları tutuluyormuş tabiki araçlarda gps var telefonla ise nerde bulunduğu nokta atışı olmasada gösterilebiliyor ,eğer işin şu bahsedilen esnek çalışma saatlerine giriyorsa patronun senin nerde ne yaptığını öğrenmesi hakkıdır örn özel bi şirkette x mühendisisin ve senin mesai saatlerin dışında çıkan arızalarda gereken müdehaleyi yapıp yapmadığını yada önemli sorunları hemen çözebiliyormu diye kontrol eder, bizde saha elemanlarıda var onlardada üreticilerde sorun çıktığında hemen gidiyormu sorunları en kısa zamanda çözebiliyomu yada neden gelmedi geç kaldı gibi sorunlar olmaması için çalışanın dikkatli olması için uygulanmakta, inşallah anlatabilmişimdir böyle bir işte çalışmıyorsan zaten kapatırsın telefonu olur biter
  • peki biraz daha açıyorum
    24 saat telefonuma ulaşılması gerektiği için telefonum hep açık olmak zorunda.Mesai bitiminden sonra nerede olduğumu birinin takip etmesini istemem(hiçbirimiz istemeyiz). turkcell bu altyapıyı şirkete sağlıyor.yaklaşık 15 tane şirket hattının tek isme kayıtlı olduğunu ve bir insanın 15 tane hat kullanmayacağını varsayarak belli ki birileri takip edilecek (tekrar ediyorum sıkıntı mesai bitiminden sonra başlıyor). Patronun kötü niyetli biri olmadığını turkcell nerden biliyor(atıyorum psikopat olabilir-başkasını takip etme hastalığı olabilir).Aynı takip sistemi araçlarda da var bu beni hiç rahatsız etmiyor ama telefon aynı şey değil.
  • bence sıkıntı 24saat ulaşmaya çalışması
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: helluri

peki biraz daha açıyorum
    24 saat telefonuma ulaşılması gerektiği için telefonum hep açık olmak zorunda.Mesai bitiminden sonra nerede olduğumu birinin takip etmesini istemem(hiçbirimiz istemeyiz). turkcell bu altyapıyı şirkete sağlıyor.yaklaşık 15 tane şirket hattının tek isme kayıtlı olduğunu ve bir insanın 15 tane hat kullanmayacağını varsayarak belli ki birileri takip edilecek (tekrar ediyorum sıkıntı mesai bitiminden sonra başlıyor). Patronun kötü niyetli biri olmadığını turkcell nerden biliyor(atıyorum psikopat olabilir-başkasını takip etme hastalığı olabilir).Aynı takip sistemi araçlarda da var bu beni hiç rahatsız etmiyor ama telefon aynı şey değil.

Mesai saati dışında iş hattını şahsi hattına yönlendirir ve iş telefonunu kapatırsın. Böylece sorun ortadan kalkar :) İş hattın açık olduğu sürece nerede olduğun en azından semt bazında belli olacaktır.

• Kurumsal olarak kullanılan takip sistemlerinin yanında, bireysel kullanıcıların kullanabildiği takip sistemleri de vardır.

TamNerede
    http://www.tamnerede.com
    http://forum.donanimhaber.com/m_36850077/tm.htm

AcabaNerede
    http://www.acabanerede.com
    http://forum.donanimhaber.com/m_33648686/tm.htm
  • istediğini yapabilir aç sözleşmeni oku beğenmiyorsanda basar istifayı çıkarsın hem bu korkun neden?
  • @ERPmühendisi
    yorumların için tşk ederim
  • quote:

Orijinalden alıntı: Serkan&Merve

istediğini yapabilir aç sözleşmeni oku beğenmiyorsanda basar istifayı çıkarsın hem bu korkun neden?

Bu ciddi bir yorum mu? Yoksa ikinizin arasındaki bir kavga, gerginlik vs. ürünü mü?
  • eğer sıkıntı yaşıyorsan mesai saati dışında beni şahsi cebimden arayın diye bildir bence bu kadar sıkıntı yapmaya sebep bir işin varsa başka bir iş ara
  • Bu kadar sıkıntı yapacak ne var anlayamadım ?

İş sözleşmenizde mesai saatleri dışında çalışmak için herhangi bir madde yoksa, mesai bitiminde kapatırsınız telefonu olay biter.
    Turkcell bu detayları önüne gelene vermiyor zaten. Kurumsal hat sahibiyseniz, ki anladığım kadarıyla öylesiniz; hatların tümü şirket adına kayıtlıdır ve yetkili kişi kurumsal işlem merkezinden konuşma detayları vb. diğer tüm işlemleri yapabilir.
    Eğer kullandığınız hat kurumsal hat ise turkcell ile görüşüp zaten birşey elde edemezsiniz.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.