Şimdi Ara

Turkcell'in numara taşımaya kurnaz engeli

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
0
Favori
12.669
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar 1 haftadır 0532li numaramı aveaya taşımaya çalışıyorum taşıyamıyorum...

    1 hafta önce aveaya kimlikle başvurduk yeni sim kart aldık 6 gün içinde geçersiniz dediler çok güzel heyoo laylaylom sonunda!!. dedik çıktık.

    2gün sonra cep telefonuma mesaj geldi: "Numara taşıma işleminiz BAŞARISIZ olarak sonuçlanmıştır."
    Hemen aveayı aradım "kimlik bilgileriniz bize verdiğinizle uyuşmadığından turkcell sizi bize vermedi" diye cevap aldım.
    Hemen Turkcell'i aradım "bizde kimlik bilgileriniz adınız dışında hiçbiri yok ki?" dediler, "abiler"de 11 yıldır hattımız var ana adı baba adı hiçbiri güya yokmuş! 2005 yılında sim kartımı kaybedip yenisini aldığımda hangi kimlik bilgileriyle karşılaştırıp da bana verdiniz sim kartı diyorum, mantıklı bir cevap yok.

    Eyvallah dedik, gittim turkcell extraya dedim ki ben buyum kimliğim bu "-e beyefendi 3 gündür sistemlerimiz yok, bugün git yarın gel"
    git gel, git gel, git gel 5gün sistem yok.
    Bugün turkcell müşteri hizmetlerini aradım sistemlerimizde problem yok diyor! gittiğim iki ayrı turkcell extranın telefon numaralarını ve ilgili kişilerin isimlerini verdim biz ilgileniriz modunda kaldılar ve bana bir fax numarası verip buraya kimliğinizi faxlayın dediler..

    Benim şahsi tahminim turkcell'den gitmememiz için bilerek ve isteyerek kimlik bilgileri siliniyor, karşı operatör istediği zaman da uyumsuz diyerek reddediyor, güncellemeye çalışırsan da binbir türlü arıza çıkartıp bezdirmeye çalışıyor. Benim gibi extra'lara yakın olan insanlar için çok problem değil ama şehirlere uzak yerlerde yaşayan insanlar var ve onlar eminim ki bununla uğraşamaz.


    Bu konudaki şikayetimi nereye bildirebilirim? kesinlikle kötü niyetle işlemimin yürümediği kanaatindeyim çünkü.

    İçimi döktüm, okumaya sabreden, cevap veren herkese teşekkürler :)
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >







  • quote:

    Orjinalden alıntı: Simonsorcerer

    Bu konudaki şikayetimi nereye bildirebilirim? kesinlikle kötü niyetle işlemimin yürümediği kanaatindeyim çünkü.


    http://www.sikayetvar.com/index.php?ara=turkcell&loc=ara

    www.sikayetim.com
    Şikayetler - Tüm Kategoriler - Tüm Zamanlar
    http://www.sikayetim.com/module.php




  • cu.01 ilgine teşekkür ederim hemen üye olup bir şikayet formu dolduracağım.

    Qantas ; tabii ki abone kaybetmemek için. beni 11 yıldır arayıp sormamış adam numara taşıma başvurusu yaptığım gün beni arayıp "2001den beri aynı tarifeyi kullanıyorsunuz bakın aslında süper tarifelerimiz var" diye beni arıyor, hiç bir bilgi almak istemiyorum hemen işlemi yapın sizden artık kurtulmak istiyorum dedim, kesin girip ordan kimlik bilgilerimi sildiler ki beni aveaya vermesinler..
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
  • Senelerce,

    1. Uluslararası dolaşımı kendi kapsama alanı gibi yutturdu.
    2. Aria çıkana kadar dakikası 10 kontore konuşturdu.
    3. Reklamlarda hala diğer operatörleri karalayıp duruyor.
    4. Heryerde çeker yalanıyla senelerdir insanları kandırıp duruyor.

    Benim güvenimi çoktan kaybetmiş bir operatör. Bu konuda yerden göğe kadar haklısın. Umarım taşırsın numaranı. Taşıyınca yaz buraya. Sevincini paylaşalım.
  • aynı durumu avea da bana yaptı.gidiyom bayilere güncellemiyolar da bilgilerimi.

    hepsi birbirinden beter bu operatörlerin.
  • sizin yaşadığınız olayın aynısı forumda bir arkadaşımızın başına gelmişti.

    faturalı hat kullanıyorsunuz ve onlarda hiçbir bilginiz yok.

    birşeyler yazmıştım fakat sildim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi çok geç -- 30 Aralık 2008; 23:04:19 >
  • Geçiş onayını diğer operatörün değil de, TK'nın MVRT sisteminde vermesi gerekiyordu, bu açık yüzünden isteyen operatör istediği kişiyi göndermemek için elinde tonlarca imkana sahip..

    Özellikle Turkcell bunu çok yapıyor. Şirket hattı kullanan bir müşterimiz, hattını tam 6 kez taşımayı denedi, yok tc uyuşmuyor, yok bilgi eksik, yok bilgi yok diye red verdiler. Adam Turkcell bayiilerinde süründü.. En son TK'ya şikayet dilekçesi yazdı. Hala bir şey olmadı.. Hesapta Cirolarının %1.5'uğuna kadar ceza yiyeceklerdi de vs. vs.. Ülkemde yine yasalar uygulanmıyor..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • bu sorunlar hep turkcellden avea ya da vodafoneye geçmek isteyen insanlar için yapılıyor ve kimse turkcelle tek kelime etmiyor bastürkeminin dediği gibi ülkede yasalar yine uygulanmıyor
  • Yasalar zenginlere ya da güçlülere ne zaman uygulandı ki bu durumda uygulansın.

    Bu tavrından dolayı Turkcelle
  • bak vodafone bölümünde mesaj yazma rekoru kıran üyelerden 1 tane mesaj bile yok



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi çok geç -- 31 Aralık 2008; 11:35:50 >
  • hukuğun adam gibi işlemediği yerde malesef çakallar kol gezer.
    umarım taşırsınız geç de olsa numarınızı.
    hesaba katmadıkları bişi var, iyi reklam 8 kişiye, kötü reklam 27kişiye ulaşır.
  • Aynı sorunu yaşayan @sevimlican isimli arkadaşımızdı.

    Bende şirket hatlarımı taşırken aynı sıkıntıyı yaşamıştım.

    Bir sürü eksik bilgi şu bu demişlerdi turkcellden ama sonunda vodafone taşıma işlemi bitmişti.

    Şimdi sonderece sorunsuz kullanıyorum vodafone hatlarımı...
  • quote:

    Orjinalden alıntı: kedhy

    Aynı sorunu yaşayan @sevimlican isimli arkadaşımızdı.

    Bende şirket hatlarımı taşırken aynı sıkıntıyı yaşamıştım.

    Bir sürü eksik bilgi şu bu demişlerdi turkcellden ama sonunda vodafone taşıma işlemi bitmişti.

    Şimdi sonderece sorunsuz kullanıyorum vodafone hatlarımı...

    bir örnekte ben vereyim arkadaşım 2 sefer başvurdu turkcellden aveaya geçmek için hala geçecek
  • 29-12-2008 'den sonra 96saat oldu hala arayacaklar...
    sikayetvar.com , turkcell müşteri hizmetleri emaili gibi başvurulacak heryere başvurdum.
    Pazartesi TK'ya başvurmaya gidiyorum. Telefon başına insanları mahkum etmekten utanmanyan ,
    "sistemleri" 10 gündür olmayan GSM şebekesi.

    Hızınızı turkcell hızına ayarlayın! (yani frene basın)
  • Turkcell artık işin suyunu çıkardı
  • baska operatorlere gecemeyen arkdasların halıne gercekten uzuldum.hakem heyetı bu arada arkdaslar kaymakamlık bınasında bulunuyormus.(Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Nazım Kaya 'nın belırttıgıne gore);) buraya basvuruda bulunulabılıyormusuz.sadece bır dılekce yazıp problemımız neyse bunu belırttıgımızde ılgılenılıyormus.garantılı olan urunlerle ılıglı sıkıntı yasıyorsak aynı sekılde ıslem yapılabılıyormus.

    bu arada bende turkcell hazır kart kullanıyordum sorunsuz sekılde avea ya gectım.cuma ıslemler ıcın avea ya gıttıgımde 6 gun ıcınde tamamlanacagı blgısı verıldı.bana gelen mesajda carsamba gunu avea hattınız acılacak denıyor.beklıyorum
  • Ya arkadaşlar valla google search yaptım bu link çıkınca üye olup bir yazıyım dedim... Yukarda herkes bir sövüyor turkcell'e ama ben Vodafone'dan Turkcell'e geçen birisi olarak(6-7 ay oldu geçeli) Turkcell'in canını yerim:) Yok vodafone dünya deviymiş oymuş buymuş, yalan ya İstiklal caddesdinde konuşamıyordum bile şebeke yoğunluğundan dolayı, çağrı merkezini arıyordum yarım saat bekliyordum, blackberry var bende internete giricem ulan bi yerde bile 3G çekmez mi? salak salak sayfalar bile 1 saatte açılıyordu falan! şimdi turkcell'de hiç böyle şeyler olmuyor, fiyatı da daha pahalı falan değil... Ben gayet memnunum valla, ben aman Vodafone'a geçmeyin derim, saçma sapan bir operatör!
    Her operatörde olur bazı aksaklıklar bilmemneler ama Turkcell yine en iyisi..
    Bu arada, şirket hattından bahsetmiş bir arkadaş.. Benim de avea şirket hattım vardı ordan biliyorum, onu direkt kendin geçiremiyorsun zaten, şirketin gidip anlaşmalı operatörünü değiştirmesi gerekiyor..




  • Kesin hatasız işlem yapmak yada Turkcell'i suç üstü yakalamak için,taşıma başvurusu yapmadan önce gidin Turkcell yetkili şubesine,verin kimliğinizi (hattın sahibi olan kimlik) bilgilerinizi güncelleştirtin.Yani Turkcell'deki bilgileriniz güncel olsun.Sonra gidin geçmek istediğiniz operatöre başvurunuz.Garantiye alın bilgilerinizi daha önce güncelleterek.Malesef aynı şeyi ben yaptım ve yaşadım.Eşimin hattını avea'ya taşımak için başvurduk ve acelemiz vardı,3 gün bekledik cevap geldi onaylanmadı.Neyse sorduk soruşturduk kimlik bilgileri uyuşmuyormuş,ya tamam da neresi uyumsuz,söyleyemiyorlar.Oysa durum böyle değil.
    Eğer soyad uymuyorsa söylersin,anne kızlık soyadı uymuyorsa söylersin yardımcı olursun.Ne neyin uyuşmadığını söylüyorlar ne de verin kimliğinizi bilgileri güncelliyelim diyorlar.Oysa böyle bir durumda kimlik istenir ve bilgiler ekrandan güncellenir.Siz sorununuzu çözmeyin de biraz daha turkcell de kalın,nasıl olsa faturalıysanız yakında yeni fatura basılır,1 ay fazla ödersiniz,kontörlüyseniz de acele kontöre ihtiyacınız vardır yüklemek zorunda kalırsınız biraz para kaparız mantığı.
    Neyse ben akıllılk edip eşimin kimliğini verip alın güncelleyin herşey tam olsun kimlik bilgileri son şekliyle sistemde bulunsun dedim.Ertesi gün avea ya gidip başvurduk,bu sefer yine 3 gün sonra onaylanmadı mesajı.
    Avea'ya sorduk,abi verdiğimiz bilgileri anne kızlık soyadını ve saire yanlışmı vermişiz bakabilirmiyiz dedik,baktık yanlış yok.Dedim kötü niyet var,oda eminmisiniz dedi,evet dedim.1 saat sağı solu aradı,yarın yine gel dedi,malum akşam olmuştu.Turkcell'i beraber aradık,mail atın diyorlar,fax çekin falan diyorlar sorununuzu.Kızgınlıkla bilgileri güncellediğimiz Turkcell merkeze gittik,anne kızlık soyadı ve saire herşeyi karşılaştırdık,sorun yok.Turkcelldeki yetkili benim baskım ile bşeyler yaptı,aradı sordu konuştu yazdı bişeyler.Tekrar başvurun dedi,ve başvurduk 2 gün sonra kabul edildi.
    Ben objektif biriyim,bu rekabette turkcell'i körü körüne eleştirmezdim,az çok savunurdum ülkemizin gururu diye ama bu tür olaylar nefret ettirdi.
    Hayatta hiç sevmediğim 3 şeyden biri saygısızlıktır.Yaptıkları tamamen saygısızlık hatta daha fazlası.
    4 kat kazanacağına diğerleri gibi 2 kat kazanmayı kabullen,ucuzlat tarifelerini yada heryöne dakikaları arttır,şebeke içini yok hafta sonu yok akşam 9 dan sonra diye sınırlama,o zaman iddia ediyorum diğer operatörler sinek avlar.




  • arkadaşlar turkcell bana müşterilerinin ne kadar önemli olduğunu hissettirmiş bir gsm operatördür.3 ay önce turkcell e geçtim en ufak bir sorunumda bile çok büyük bir ilgi gösteriyorlar.Sizin sikayetiniz biraz daha farklı ama bunu turkcell in bilerek yaptıgını düşünmüyorum milyarlarca lira yatırım yapan bir marka hiç kimseyi üzmek istemez turkcell.com a bir mail atın turkcell için ne kadar değerli oldugunuzu göreceksiniz.Son olarak söylemek istediğim şey yıllarca sırf numaramı değişmiyim diye avea kullanan birisi olarak söylüyorum çok kısa bir süre sonra turkcelle geçiş yapacaksınız :)
  • Back to the Turkcell..
    Coming soon
    ...
    Ciddi söylüyorum
    Müşteri hizmetleri onlardan daha iyi şu an itibariyle.
    11 yıllık 8 on yıllık kişiler tarifelere baktınız mi hiç
    Kamulu musunuz
    Esnaf misiniz
    Öğrenci misiniz yani bu kadar da vurmayın.
    Fiyat farkı yok gibi kalite farkı ??
    Tabi diğer operatörler de uygun olabiliyor bazen ama çekmedi mi çekmiyor arkadaş
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.