Şimdi Ara

Turkcell’in Ensar Vakfı davasına mahkemeden ret

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
1.774
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
48 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Geçtiğimiz yıl 45 çocuğa cinsel istismar iddiasıyla gündeme gelen Ensar Vakfı'na da vakfın sponsoru olan GSM operatörü Turkcell'e de birçok kişi tepki göstermişti. Tepkisini sosyal medya üzerinden gösteren kişiler bir süre sonra beklemedikleri bir durumla karşılaşmışlardı. Turkcell, kendilerine tepki gösterilen 11 bin tweete erişim engeli getirirken, 124 kişiye de “ticari itibarının zedelendiği” gerekçesiyle 10 bin TL manevi tazminat davası açmıştı.

İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 4. Hukuk Dairesi'nde görülen duruşmada, davayla ilgili emsal karar çıktı. Turkcell'in tazminat talebi reddedilirken, atılan tweetler ifade özgürlüğü kapsamında değerlendirildi.

Kaynak:http://www.sozcu.com.tr/2017/ekonomi/turkcellin-ensar-vakfi-davasina-mahkemeden-ret-2128402/

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Ensarcell.

• + var hiç yorum yok 😄Turkcell dava açmasın diye mi yorum yapmıyonuz la

• quote:

Orijinalden alıntı: bombombombom

+ var hiç yorum yok 😄Turkcell dava açmasın diye mi yorum yapmıyonuz la

Normal mesajla yorum yapabileceğin bir durum değil ki ana avrat sövsende ban yiyeceksin tecavüzcü destekçilerine.

• fetöcü hakime denk geldiler galiba ))) yoksa çatır çatır alırlardı.
  • Ülkede nadiren de olsa güzel şeyler de oluyor.

Şu dava haberlerini görünce iyi ki hattımı taşımışım diyorum. Zaten kazıkçı bir firmaydı.
  • O davanın içinde olanlardan biriside bendim.Sağolsun sağ duyulu herkes arka çıktı.Destek veren herkese teşekkürlerimi iletiyorum.Allah hepinizden razı olsun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tukker -- 18 Aralık 2017; 1:47:4 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Ensar olayından sonra Turkcellden çıkmakla çok doğru bir karar verdiğimi bir kez daha görüyorum, keşke herkes bu tepkiyi verse. Halbuki hiç birimiz turkcelle mecbur değiliz ve keşke bunun farkında olsak
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tukker

O davanın içinde olanlardan biriside bendim.Sağolsun sağ duyulu herkes arka çıktı.Destek veren herkese teşekkürlerimi iletiyorum.Allah hepinizden razı olsun

Sizi neyle dava ettiler. Ne yazdınızda dava açmışlar?

• quote:

Orijinalden alıntı: ReaLGz

Ensar olayından sonra Turkcellden çıkmakla çok doğru bir karar verdiğimi bir kez daha görüyorum, keşke herkes bu tepkiyi verse. Halbuki hiç birimiz turkcelle mecbur değiliz ve keşke bunun farkında olsak

Evet tercihlerimizi yönlendirmeliyiz bir kere ders alırlar ise herkes hizaya girer.
  • quote:

Odatv MEB’deki bir skandalı daha ortaya çıkarıyor
    Fethullah Gülen’den alıntılar yapan kitap ders kitabı oldu...

Kayseri’de Melikgazi İzzet Öksüzkaya Ortaokulu’nda, “değerler eğitimi” kapsamında skandal bir kitap çocuklara zorla okutturuldu.

Ahmet Bulut’un 2013’te yazdığı “Namaz Dirilişe Çağrı” isimli kitabın 151. baskısında FETÖ lideri Fethullah Gülen’in İnancın Gölgesi’nde isimli kitabından alıntıların yer aldığı ortaya çıktı. Ensar Vakfı’nın çıkardığı kitaptan öğrenciler sorumlu tutuldu, okul yönetimi sınav yaparak not verdi.

Kitapla ilgili sınav, okulun internet sitesinde şu cümlelerle duyuruldu:

“Değerler eğitimi kapsamında öğrencilerimiz tarafından okunan ‘Namaz Dirilişe Çağrı’ kitabımızın sınavı 5 Aralık Salı günü yapılacak; Sınavın sonuçları 6 Aralık Çarşamba akşam 19.30’da WEB sitemiz üzerinden ilan edilecektir. Sınıflar seviyesinde soruları tam cevaplayan veya eşit puanla dereceye giren öğrenci sayımız 3’ten fazla olması durumunda, 8 Aralık Cuma günü saat 11.00’da final sınavı yapılacak; final sınavının sonuçları aynı gün 14.30’da ilan edilecektir.”

KİTAPTA SKANDAL İFADELER

Ensan Vakfı’nın desteğiyle yazılan ve çocuklara okutulan kitapta, “Naylon ve ince giyenler hayvan gibi yaşama arzusunda olan kimseler” olduğuna dair ifadeler yer alıyor.

Söz konusu bölümde kitapta, “Vücudun rengini gösterecek şekilde naylon veya ince bir kumaşı giyip dışarıda gezmek haramdır. Ahlakın bozulmasına vesile olduğu gibi, fitne ve fesada da vesiledir. Namus ve şeref mefhumuna sahip bir kimse, erkek olsun kadın olsun böyle bir elbiseyle gezemez. Ancak insanlıktan istifa edip hayvan gibi yaşamak arzusunda olan kimse böyle bir kıyafeti tercih edebilir” ifadeleri kullanılıyor.

Dahası kitapta bebeklerin dahi namaza kaldırılması gerektiğine dair “hikayelerin” de yer aldığı görüldü.

O bölümde “Aile içinde namaza önem verilmeli. Tüm aile fertleri namaz konusunda harekete geçirilmeli. En küçüğünden en büyüğüne kadar namaz bilinci oluşturulmalı. Ailenin en küçükleri bile sabah namazına kaldırılmalı, küçük yaşta namaza alışmalı ki daha sonra zor gelmesin” cümleleri yer aldı.

İşte o kitap ve ilgili bölümler:

Mert Taşçılar

odatv
    Odatv MEB’deki bir skandalı daha ortaya çıkarıyor
    http://odatv.com/odatv-mebdeki-bir-skandali-daha-ortaya-cikiyor-1712171200.html

• quote:

Orijinalden alıntı: Vega

quote:

O davanın içinde olanlardan biriside bendim.Sağolsun sağ duyulu herkes arka çıktı.Destek veren herkese teşekkürlerimi iletiyorum.Allah hepinizden razı olsun

Sizi neyle dava ettiler. Ne yazdınızda dava açmışlar?

Turkcell in reklamlarından birini fotoshopla ensarcell e çevirmiştim.Küfür hakaret hiç birşey yoktu.Kimse öyle şeyler yapmadı.Sırf boykota çağırdık herkesi diye hakkımızda dava açıldı 420 kişi.Bununla beraber tweetlerimiz silindi.Üstüne maddi manevi adam başı 10 bin tl tazminat davası açıldı.Turkcell in yaklaşık olarak 6 avukatı bu davalar ile ilgilendi.Suçumuz doğruyu savunmak.O güne kadar turkcell kullanıyordum.Artık yanından dahi geçmem.Ama interneti mecbur olarak superonline kullanıyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tukker -- 18 Aralık 2017; 11:14:28 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Mr.Legend kullanıcısına yanıt
    Aynen öyle oldu.Bu ülkede adaleti sağlamak için varolan insanların kaldığını görmek,beni çok mutlu etti

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Bende vardım hocam
    Turkcell’in Ensar Vakfı davasına mahkemeden ret

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bombombombom -- 18 Aralık 2017; 11:34:10 >

• Turkcell'in olayı ne beyler. Superonline'a geçmeyi düşünüyodum. Ensar vakfı haberini duymuştum ama Turkcell ile alakasını anlamadım.
  • Turkcell kendi müşterilerini dava eden bi marka

şu dava olaylarındna sonra hattımı iptal ettim tanıdıklarıma da yayıyorum iptal etmeleri için

hem diğer operatörler daha uygun onlara teşvik ediyorum

• Turkcell bu kararı Yargıtay'a taşıayacak kadar küçülmemiştir umarım.
  • Tecavuzculere sponsor olup birde dava acacak kadar yuzsuz muymus ya Turkcell Toplum bilinci olsa bunlar olmaz insanlar ayni gun Turkceli kullanmayi birakir ama bizde nerdeee
  • quote:

Orijinalden alıntı: cormen

Turkcell bu kararı Yargıtay'a taşıayacak kadar küçülmemiştir umarım.

Kurumsal firmalarda avukatlar sonuna kadar giderler

• ah keşke evde başka hat çekse de kurtulsam bunlardan

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.