Şimdi Ara

Turkcell'in Çelişen iPhone Teklifi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
1
Favori
445
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Yeni bir iphone alma arefesinde internetten fiyat araştırması yaparken şunu farkettim:

"Turkcellden 32 gb iPhone 5s i tek başına alıp 24 ay internet pakedi ile kullanmak, internet pakedi ile birlikte taahhütlü kullanmaktan ucuza geliyor."

Açıklamam ise şu şekilde 32 gb 5s kdv dahil 2399 lira. İnternet pakedimi sınırsız 1gb TURBO alırsam cihaz daha ucuza geliyor. Taahhütlüyken ise her ay 149 lira (24 ay) vermek durumundayım. Hesabını yapalım.

Taahhütsüz:
    2399 + (30*24) = 3119 lira yapıyor.

Taahhütlü:
    149*24 = 3576 lira yapıyor.

Sonuç: Ayda 19 lira kadar bir kazancımız oluyor. Bunu istersek konuşma pakedine ayırabiliriz.

*Konu hakkında Turkcell Müşteri Hizmetlerinden bilgi aldım. Kendilerine bu hesabı teyit ettirdim ve bunun sonucunda cihaz ve interneti ayrı almamın daha kazançlı olucağına vardık. Taahhüt vermemin karşılığında neden indirim yapılmadığını sorduğumda ise fiyatların turkcell tarafından belirlendiğini bu konu hakkında bir bilgilerinin olmadığını söylediler.

• Bana göre asıl mevzu kredi kartı limitini kullanmamak.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ilhan_28

Bana göre asıl mevzu kredi kartı limitini kullanmamak.

Her ne olursa olsun taahhütlü fiyatta bir saçmalık var.
  • ilhan_28 kullanıcısına yanıt
    Tek cihazi alinca odeme sekilleri nasil oluyor ona bakmadim. Yine de taksitlendirme yapiliyordur diye tahmin ediyorum. Bugun mumkun olursa bir tim e gidip fiyat alicam tekrar dan birde stok durumunu sorucam gold 32gb icin apple store da 2-3 gune inmis stoklari mevcut belliki

• Taahhüt yapınca ödemeyi türkcell faturası ile yaparsın cihazı sade alınca kredi kartıyla.

• Tabi TIM'lerin kontratsız satılan telefona kafalarına göre fiyat çekmelerini unutmayın Turkcell'in müthiş "serbest piyasa ekonomisi efendim, bizim yapabileceğimiz bir şey yok" geyiğinden ötürü.

Flagship diye tabir edilen Turkcell'in kendi mağazalarından alırsanız hem stok daha uygun olur, hem fiyatta oynama olmaz, hem bir problem olduğunda daha iyi bir yaklaşımla karşılaşırsınız, bazen ilk 1 hafta içerisinde problemli telefon geri gönderildiğinde direk değişim yapabiliyormuş Flagship mağazalar, diğer TIM'ler garantiye gönderin yapabileceğimiz bir şey yok derler yüksek ihtimal.

Kanyon ve Bağdat caddesindeki Turkcell'ler Flagship oluyordu zannedersem.
  • Kontratlı almanın mantıklı tarafı var aslında.

Örnek Full paketli iPhone 5S 32 GB Atda 186,98 TL X24 4487
    Full Paket 62 TL X24 1488

4487-1488=2999 TL
    549 tl fark var hemde 24 ay taksitle cihaz alınmış olunuyor.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Turkcell'in anlaşılmazlığı.
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: _AsDeRf_

Yeni bir iphone alma arefesinde internetten fiyat araştırması yaparken şunu farkettim:

"Turkcellden 32 gb iPhone 5s i tek başına alıp 24 ay internet pakedi ile kullanmak, internet pakedi ile birlikte taahhütlü kullanmaktan ucuza geliyor."

Açıklamam ise şu şekilde 32 gb 5s kdv dahil 2399 lira. İnternet pakedimi sınırsız 1gb TURBO alırsam cihaz daha ucuza geliyor. Taahhütlüyken ise her ay 149 lira (24 ay) vermek durumundayım. Hesabını yapalım.

Taahhütsüz:
    2399 + (30*24) = 3119 lira yapıyor.

Taahhütlü:
    149*24 = 3576 lira yapıyor.

Sonuç: Ayda 19 lira kadar bir kazancımız oluyor. Bunu istersek konuşma pakedine ayırabiliriz.

*Konu hakkında Turkcell Müşteri Hizmetlerinden bilgi aldım. Kendilerine bu hesabı teyit ettirdim ve bunun sonucunda cihaz ve interneti ayrı almamın daha kazançlı olucağına vardık. Taahhüt vermemin karşılığında neden indirim yapılmadığını sorduğumda ise fiyatların turkcell tarafından belirlendiğini bu konu hakkında bir bilgilerinin olmadığını söylediler.

24 ay taksit için vade farkı giriyor işin içine. Sıfır komisyonla 24 ay taksit yapmasını mı bekliyorsunuz? Ayrıca taahhütsüz internet paketi fiyatını 30 lira olarak almışsınız, belki 2 ay sonra 40 lira 13 ay sonra da 45 lira olacak? Sabit olmak zorunda değil. Ha ucuzlayabilir de elbet. :)

Bense hayatta taahhütlü cihaz almam bu fiyatlardan.

• Hocam bu yazdigim internet pakedi kampanyasiz fiyat o yuzden artma ihtimali cok dusuk.

• Taahutle telefon alinmaz

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.