Bildirim
Turkcell için Iphone internet ayarları ?

Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü,
1 Mobil

Giriş
-
quote:
Orijinalden alıntı: cosef
Az önce timden geldim bana bir türlü düZgün bir ayar veremediler su anda avea hattimla nnMete giriyorum. Turkcell için iphone ayarlarını ve 100 mblik data paketi üyelik yöntemini yazarmisiniz
Turkcell'den başka ne beklenir ki?
-
100 mb internet için; AY yazıp 2222'ye ücretsiz kısa mesaj gönder.
İnternet ayarı için; AYARLAR -> GENEL -> AĞ -> HÜCRESEL VERİ AĞI -> (Hücresel Veri kısmında) APN'ye internet yazman gerekiyor. (Bu sekilde İnternet'e girmen lazım. Giremezsen 4440532'yi ara ve hattını data kullanımına açtır.)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi A.R.E.S. -- 2 Kasım 2010; 23:26:29 > -
SeTha teşekkürler paketi sonunda aldım da 2 mesajımdaki resme bakar mısın? -
iphone de öyle ayar gerekmez çünkü.turkcell applenin anlaşmalı şirketlerinden birisi,telefonu itunese bağlayıp carrier updateyi yaptığında telefon ayarları kendisi yapar zaten.
ama aveada şaka gibi telefon aveayı tanımıyor bile... -
Cok inanilmaz alakasiz bir baslik. -
forum.donanimhaber.com'da 5 yildizli bir yarbay, Turkiye'de 100.000'lerce satilan ve iki buyuk operatorun de yasal yollarla getirmis oldugu bir cihazin el ile ayar gerektirebilecegini, ustelik bu ayarlari operatorun web sitesinde bulabilecegini dusunup boyle bir mesaj yaziyor foruma :)
baslik soyle olmaliydi bence "Yarbay'dan buyuk hata" -
turkcell bayilerindeki iphone kitapçığını edinin. temel bilgiler ve ayarlamalar anlatılmış. -
İphone kitapçığı evimde mecvuttur arkadaşlar ayarların nasıl yapıldığını biliyorum( kullanıcı adı ve şifreleri her operatörde değişik olabiliyor)
Bu arada baştan yazayım aynı hat ve cihaz ile daha önce Turkcell 3g hızında mobil tv uygulaması ile tv izledim.
cryptooth arkadaşım benle dalga geçmiş hiç alınmadım güya ben Turkcell kullanan biri değilim.
Turkcell ayarlarının otomatik olarak İphone'a geldiğini de gördüm fakat nedense iphone'um internete bağlanamadı.
TIM bayine gittim bayideki arkadaş neden el ile ayar yapmak istediğimi sorunca ayarların otomatik geldiği halde internete girmediğini söyledim.
o arkadaşta internet kullanıcı adını MGV veya AGV gibi bir ayar ile değiştirdi sonuç yine olumsuz.
Neyse ben de dedimki madem paketsiz internete giremiyorum 100 mb paket alıp belki girerim.
TIM'de çalışan 2 yetkili arkadaştan biri 100 mb paket için gerekli kod (AY yazıp 2222'ye yollamak) bilmediğini söyledi
Diğeride AY yaz 2260'a gönder dedi. Gönderdim yine bişi olmadı. BEn dükkandan cıktım Turkceli cıkardım Vodafone hattımda hediye olan internet ile işimi hallettim
eve geldim gerekli kodu internetten öğrendim ve yaptım.
Burada eleştirilmesi gereken
1-Turkcell (kendi sattığı cihazın internet ayarını sitesinde vermeyen) otomatik olsa bile vermesi gerekir zira
ayarları otomatik aldığı halde bir kaç kere cihazı açıp kapattıktan sonra internete girebildi
2-Turkcell iletişim bayisi. Bana İphone ayarlarını neden elle girmem gerekitğini soruyor El cevap çünkü telefon internete girmiyor.
a-Avea'da interneti bilgisayara paylaştırmak için TETHERING bolumun ekstra "internet" kelimesi yazılması gerekli.
b-turkcellde tethering için ayar cıkmıyor (AVEA'da tethering cıkması ve VF veTURkcell'de cıkmaması ile ilgili resim ekledim)
3-AY'lık internet paketini bana 2260' diye göndertmeye calışan TIM calısanı.Emin misiniz diye 3 kere sordum Turkcelli çok çok az kullanmama rağmen
2260'ı hiç duymadığım için emin olamadım.
Lütfen biraz daha yapıcı olalım. Sonuçta ben kimseye bişi satıp para kazanmıyorum. ama Turkcell bana hizmet ve iphone satarak para kazanıyor
el insaf 1 ayarı da internete koysun.
(NOT: Turkcell Vıınn ile internete girdiği halde bazı portları kapalı olan ve 16 gündür cevap alamayan kullanıcılar da forumda vardır)
-
Dalga gecmek gibi bir niyetim vs yok. eger o sekilde anlasilmissa kusura bakmayin.
Ancak soyle birsey var iPhone'da.
Guncel yazilimi yuklu, iTunes ile aktivasyonu/senkronizasyonu yapilmis her iPhone (dunyanin neresinden alinirsa alinsin, sim kilidi olanlari haric tutuyorum) eger Apple ile anlasmasi olan bir operatorun SIM karti takilmissa o operatorun 4 ayarini otomatik alir:
1- Cihaz uzerinden internet
2- MMS
3- Tethering (internet paylasimi)
4- Visual Voice Mail (Turkiye'de kullanan operator yok)
herhangi bir SIM kart tatiginizda cihazi kapatip actiginiz an bu ayarlar otomatik gelir.
eger cihaz acikken takili olan sim karti cikarip baska bir operatorun sim kartini takarsaniz, yukarida ekran goruntulerini aldiginiz ekranin (settings>general>network>cellular network) en altinda bulunan "Reset Settings" butonuna basmaniz gerekir.
takilan sim kart ile ilgili operator ayarlarinin otomatik olarak geldigini goreceksiniz.
ayarlarin gecerli olmasi icin (ozellikle mms) cihazi kapatip acmaniz onerilir
yukaridaki islemler normal calisan her iphone icin gecerlidir. her sey otomatiktir. ayarlarin otomatik olarak gelmemesinin pek mumkunu yoktur (avea gibi Apple anlasmasi olmayan operatorler haric)
yukarida anlattigim ayarlar "carrier bundle" diye adlandirilir. Temel ayarlar haricinde farkli ayarlar da icerir (turkce sms destegi gibi) ve iOS 4.1'den itibaren eger guncel bir versiyonu cikmissa bilgisayara baglamadan internet uzerinden otomatik olarak guncellenir. Eger iPhone internete baglanamiyorsa, sim kart takili iken internete bagli bir bilgisayara kablo ile baglayip guncel iTunes uygulamasi sayesinde operator bundle yuklemesi/guncellemesi yapilabilir.
kisaca elle ayar yazilmasi vb birseye ihtiyac bulunmamaktadir. Bahsi gecen ayar ihtiyaci Avea icin gecerli olabilir.
PS: turkcell'in max mms size'ini eksik yazmissiniz :) 512000 olmali bir 0 eksik olmus. 512000 byte'tir.
saygilar
-
Konu başka yere dağılmadan ve birbirimiiz üzmeden sonuçlandırdık. :)
Çok acayip bir durumdu benimki neyse artık AVEA jet aldım.
Sim kilidim açılsın Turkcelli simi modeme takıcam zira telefon çok ısınmakta.
100 tl lik şey için koskoca İphone'u yakmak olmaz heralde.
NOT:TUrkcell TIM calışanları biraz daha eğitilmeli
AVEA bayilerinden zaten bişi beklemiyorum hepsi acemi
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X